COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 22/2012 (28 Mai, 2012)
Ceaţa, ploaia sau fumul nu mai sunt un obstacol. La cel mai mare eveniment anual din domeniul securităţii, IFSEC International 2012 din Birmingham, încheiat la 17 mai, Pelco, Inc, parte a grupului Schneider Electric, a prezentat un produs ce extinde în mod dramatic capacităţile unui sistem CCTV.

Camerele cu termoviziune din seria Sarix Thermal IP, produsă de Pelco permit detectarea persoanelor, vehicule şi a altor tipuri de obiecte aflate în întuneric total în ceaţă, ploaie sau fum. Elementul inovator nu este tehnologia în sine, aceasta fiind cunoscută şi utilizată de ani de zile, ci modul în care tehnologia a fost integrată în sistemele CCTV.
Camera cu termoviziune Sarix Thermal IP
sursa:www.pelco.com
Camerele cu termoviziune, utilizate cu precădere de către forţele armate sau diverse sectoare industriale pentru cazuri speciale, au un standard propriu de captură şi înregistrare a imaginii, diferit de standardele utilizate în CCTV-ul obişnuit. Specificaţiile ONVIF pentru noile camere CCTV IP sunt în curs de finalizare, dorindu-se o cît mai mare interoperabilitate între echipamentele unui sistem CCTV, indiferent de producătorul acestora. Un lucru suprinzător este faptul că seria camerelor cu termoviziune Sarix Thermal IP este conformă cu specificaţiile ONVIF 1.02.
Aşadar aceste noi camere pot fi conectate la NVR-uri obişnuite. Pachetul software pentru analiză de imagine include opţiuni ca detectarea mişcării, recunoaşterea comportamentului suspect, numărare de obiecte, detectarea unui autovehicul parcat într-un loc interzis ​​etc.
Pe timp de noapte, camera poate detecta o maşină aflată la o distanţă de 1.9 km sau o persoană la 800 de metri.


Datorită unor noi metode de producţie a senzorilor de imagine pentru camerele cu termoviziune precum şi scăderea costurilor de producţie în masă, tehnologia în cauză va cunoaşte o continuă expansiune în sectorul indistriei de supraveghere. Multe dintre modurile de "păcălire" sau încercare de inducere în eroare a sistemului de supraveghere vor de deveni, datorită integrării acestei tehnologii în echipamentele CCTV obişnuite, ineficiente.

Clip video de la expoziţia IFSEC din acest an
Târgul IFSEC din Birmingham este cel mai prestigios eveniment din industria de securitate. În acest an, au fost prezenţi peste 750 de expozanţi. Criza de pe pieţele globale şi bugetele limitate ale multor companii au făcut ca standurile să pară mai modeste decât în anii precedenţi.
În 2012, oferta expozanţilor s-a axat mai mult pe camere IP şi HD-SDI, fapt impus dealtfel de continua creştere a cererii pentru imagini de înaltă calitate în sistemele CCTV şi a noilor cerinţe legate de supravegherea video a locurilor publice (monitorizarea evenimentelor cu un număr mare de participanţi), situaţie în care rezoluţia 4CIF nu mai este acceptabilă.
Un alt domeniu care cunoaşte o dezvoltare rapidă este analiza de imagine. Pe lângă funcţiile standard, cum ar fi cele de detectare a mişcării sau de numărare şi urmărire a obiectelor, noile sisteme prezentate au capacitatea de a interpreta comportamentul unei mulţimi sau de a compara într-un timp ultra-rapid fizionomii ale diferitelor persoane cu fotografii existente într-o bază de date.

Premiile IFSEC 2012:
  • Cea mai bună cameră CCTV -Pelco - Schneider Electric***www.pelco.com/sites/global/en/products/camera-solutions/sarix-ti-thermal-imaging.page*** - Sarix Thermal Imaging,
  • Cel mai bun sistem CCTV - Ipsotek - Tag and Track,
  • Cel mai bun sistem de alarmă - Visonic - PowerMaster-30 G2,
  • Cel mai bun produs de securitate fizică - Mul-T-Lock UK – Watchlock,
  • Cel mai bun produs de control al accesului - Codegate – ePod,
  • Cel mai bun produs de comunicaţie - Tesor Plus Corporation – SM-500,
  • Cel mai bun produs de securitate integrată - AD Network Video – FireVu Solution,
  • Cel mai bun proiect de securitate / instalare - Siemens - PPG Chemicals automated wide surveillance,
  • Cel mai bun serviciu de pază cu livrare la client - Interr Security - Nido Student Living,
  • Cel mai bun parteneriat cu poliţia - Glasgow Community &Safety Services - Proiectul Glasgow Community &Safety Services.
DVR mobil cu două canale, GPS şi înregistrator de viteză a vehiculului. Creşterea primelor de asigurare şi a preţurilor la combustibili, situaţii în care şofatul este periculos, accidentele auto care necesită o examinare amănunţită în curtea de judecată - toţi aceşti factori îi determină pe conducătorii auto sau pe proprietarii companiilor de transport să instaleze în autovehicule sisteme de monitorizare video. O soluţie optimă este utilizarea Protect 802 M70802.
Car DVR camera system: PROTECT 802 (2 channels, GPS, accelerometer)
Protect 802 - cameră video cu DVR, 2 canale, GPS, accelerometru
M70802
Protect-802 M70802 este un dispozitiv mobil (pentru aplicaţii de interior, de obicei, în interiorul vehiculelor) ce combină două camere video, un DVR capabil a înregistra material video de înaltă rezoluţie (1280x480 de pe ambele camere simultan) conţinut audio, coordonate GPS şi date provenite de la un accelerometru 3D, date ce pot fi afişate sub formă de grafice tridimensionale.
Unghiurile largi de filmare sunt date de obiectivul frontal de 90° şi de cel dorsal de 120°. Imaginile capturate de cele două camere sunt combinate într-o singură imagine de 1280x480 pixeli, la viteza de 30 fps. Aceasta reprezintă o soluţie optimă pentru monitorizarea simultană a interiorului autovehiculului şi traseului ce urmează a fi parcurs. Calitatea video este suficientă pentru a analiza incidentele din trafic, comportamentul persoanelor sau chiar a recunoaşte unele fizionomii / numerele de înmatriculare (bineînţeles, acest lucru depinde de distanţa dintre obiectele respective şi camera frontală a aparatului).
Materialul video şi datele aferente sunt înregistrate pe card microSDHC (MicroTF) ce poate avea o capacitate între 4 şi 32 de GB. Un card de memorie de 4 GB poate stoca aproximativ 65 de minute de înregistrare (două canale simultan). În cazul înregistrării unui singur canal, timpul creşte la aproximativ 140 de minute.

Conţinutul cardului poate fi descărcat pe o platformă Windows/Mac folosind un cititor de carduri şi vizionat folosind aplicaţia JPlayer. Utilizatorul poate reda fişierele video înregistrate, le poate proteja împotriva suprascrierii sau afla viteza şi poziţia GPS a autovehiculului folosind Google Maps (PC-ul trebuie să fie conectat la internet) şi bineînţeles are posibilitatea de a obţine grafice care ilustrează acceleraţia automobilului pe fiecare dintre cele 3 axe.
Car DVR camera with GPS - PROTECT 802
Scurtă prezentare a PROTECT 802

Este timpul pentru soluţii optice. Până de curând, din cauza costului ridicat al componentelor unui sistem FTTH de distribuţie a semnalului TV, liniile de transmisie pe distanţe lungi foloseau cabluri coaxiale, groase şi foarte scumpe şi amplificatoare RF în cascadă. Acum, această soluţie nu mai este considerată nici modernă, nici rentabilă.
În prezent, reţelele de fibră optică distribuie semnalul TV de cele mai multe ori direct utilizatorului final, atât în ​​clădiri rezidenţiale cât şi de altă natură.
De obicei, atenuarea pe fibră optică este de 4000 de ori mai mică decât în cazul cablurilor coaxiale de calitate superioară.
Optical transmitter TERRA MOS-211AOptical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)
Aplicaţie a transmiţătorului optic MOS-211A R81720 şi a nodurilor optice Terra DO-003 R81728. Această soluţie FTTH a fost utilizată într-o hală unde sunt testate receptoare DVB-T.
Standurile pentru teste sunt răspândite pe o distanţă de peste 600 de metri. Fiecare nod oferă simultan semnal către 15 receptoare.
Optical Node TERRA OD-003 (FTTH receiver)
Nodul optic Terra OD-003 R81728 este receptorul ideal pentru sistemele FTTH de abonaţi. Nivelul maxim de iesire RF(80 dBuV) este potrivit pentru distribuirea canalelor prin intermediul componentelor pasive din întreaga casă, apartament, birou sau reşedinţă.
Cum se instalează în mod corespunzător cablurile optice de acces rapid? Sistemul "ULTIMODE Building" este cea mai nouă soluţie în instalarea cablurilor de fibă optică în clădiri care tinde să reducă cat de mult posibil numărul de jocţiuni. Baza acestui sistem este asigurată de cablurile ULTIMODE BS care au o structură ce permite separarea uşoară şi distribuţia fibrelor individuale.

Sistemul ULTIMODE BS într-o clădire rezidenţială
Paşii de instalare a unui cablu cu acces rapid:
1. Cablul ULTIMODE BS ar trebui să fie
desfăşurat începând cu etajul superior al clădirii (punctul A).
2. Pentru a conecta o fibră la unitatea de reţea a unui abonat (în punctul D) este necesar să se taie în cablu ferestre, în punctele B şi C, se se secţioneze o fibră în punctul B şi să se scoată din cablu prin fereastra de la punctul C. Fibra este apoi rutată către unitatea din puctul D.
3. Ferestrele din punctele B şi C trebuie, după înstalare, să fie protejate într-un mod corspunzător.

Cablurile cu acces rapid:
  • L7712 - ULTIMODE BS-12SM (12 fibre singlemode)
  • L7724 - ULTIMODE BS-24SM (24 fibre singlemode)
Cablu cu acces rapid ULTIMODE BS - secţionarea unui fibre optice

Monitor de test petru instalatorii CCTV. Odată ce a fost montat un sistem CCTV, instalatorul trebuie să facă unele ajustări preliminare, cum ar fi setarea distanţei focale a obiectivului (câmpul de filmare), gradul de focalizare sau alţi parametri disponibili în meniul OSD al camerei. MS-35P M3103 poate fi conectat direct la camera de supraveghere pentru a observa în timp real modificările aduse imaginii. Datorita dimensiuni mici (diagonală de 3.5"), a greutăţii uşoare şi a posibilităţii de a fi purtat pe încheietura mâinii, echipamentul este de un real folos unui instalator care lucrează într-o poziţie incomodă (stând în picioare pe o scară înaltă).
Monitorul poate fi alimentat de la acumulatorul încorporat sau de la un adaptor AC/DC. Un alt avantaj îl reprezintă capacitatea acestuia de a furniza şi altor dispozitive o tensiune de 12 VDC la un curent maxim de 500 mA. Această caracteristică poate fi utilizată atunci când camera video nu este alimentată încă de sistemul CCTV şi trebuie testată la faţa locului.
Service Monitor MS-35P (3.5
Monitorul MS-35P M3103 permite ajustarea rapidă a camerelor, lentilelor, DVR-urilor
Care cameră video este mai bună pentru a promova un oraş pe internet? Consiliul Municipal din Sandomierz, Polonia testează o nouă cameră de supraveghere ce are ca scop prezentarea pe internet a oraşului. De această dată au ales o cameră PTZ ce funcţionează în modul auto-patrulare. Aceasta a fost instalată pe clădirea consiliului şi programată să înregistreze video la o rezoluţie de 1280x720 pixeli. Fiind compatibilă cu standardul ONVIF, fluxul video poate fi uşor arhivat pe un NVR NUUO sau orice alt server ce suportă acest standard. Utilizând protocolul RTSP şi un server de streaming separat, materialul video de pe cameră a fost integrat în site-ul web al oraşului.
Fluxul video al camerei Sunnell de 1.3 MP (K1660)
ce prezintă o frumoasă panoramă a orasului Sandomierz
În acest mod, serverul web al camerei nu este suprasolicitat, iar numărul de vizionări simultane poate fi mult mai mare. Se pot vedea zone importante ale oraşului: Bulevardul Pilsudski, Castelul Regal, Biserica Sf. Apostol Iacov şi altele. Rezoluţia de 1.3 MP a imaginii este potrivită pentru redarea frumuseţii clădirilor istorice şi a panoramei oraşului regal Sandomierz.
Datorită interesului mare declanşat de imaginile transmise pe internet, municipalitatea va mări capacitatea de streaming a server-ului (banda de uplink). Întregul proiect este realizat de personalului IT al Consiliului Municipal.
Cum se extinde o conexiune HDMI până la 45 de metri? DIPOL oferă cabluri HDMI pasive cu o lungime între 0.5 şi 20 de metri. Disntanţa maximă a unei conexiunii poate fi extinsă utilizând repetoarele HDMI SignalHD H3610. Repetorul este un dispozitiv activ (alimentat prin cablu HDMI) care regenerează semnalul sursă. Repetorul se montează între cele două cabluri lungi, primul dintre acestea (între sursa de semnal HDMI şi intrarea în repetor) nu poate avea mai mult de 35 de metri, iar al doilea (între ieşirea repetorului şi destinaţia semnalului HDMI), nu trebuie să depăşească 10 metri.

Caracteristici distinctive:
  • Posibilitatea transmiterii semnalelor HDMI pe distanţe de până la 45 m,
  • Transmisie video HD până la 1080p,
  • Uşurinţă în instalare.
HDMI Repeater SignalHD (45 m)
Schemă de utilizare a repetorului H3610
Produse noi în oferta DIPOL:
Antenna Multiplexer: ZA-101M FM/6-12/21-69/21-69/75 (F-connectors)
Programmable Multiband Amplifier: Telmor WWK-951
Indoor Duplex Cable: ULTIMODE IDC-2MM (2xOM2-50/125)
Multiplexor de antenă ZA-101M
FM/ch.6-12/ch.21-69/ch.21-69/75ohm
C0380
Amplificator multibandă programabil
Telmor WWK-951
R89861
Fibră optică duplex
ULTIMODE IDC-2MM
L7202
Merită citit:
Sistem SMATV pentru hotel (SAT TV + DVB-T). Un complex hotelier format din trei clădiri a fost echipat cu un headend Terra MMH-3000 - în scopul de a distribui 6 canale satelit sub forma unui multiplex DVB-T precum şi cu un set de amplificatoare de canal Terra - pentru a asigura calitatea recepţiei transmisiunilor DVB-T.
Diagrama sistemului SMATV implementat în cele 3 clădiri,
responsabil cu distribuirea programelor DVB-T FTA şi a 6 canale SAT ca multiplex DVB-T.
Sisteme de monitorizare video în vehicule. Sistemele profesionale de monitorizare destinate autovehiculelor trebuie să utilizeze recordere video speciale, mobile, montate pe un suport permanent. Un dispozitiv special proiectat pentru uzul în autovehicule este MDR4204 M85006.
MDR4204 M85006 este un recorder video mobil, cu 4 canale, ideal pentru utilizarea în autobuze, camionete, autovehicule de firmă, camioane şi diverse vehicule speciale.
DVR-ul MDR4204 M85006 înregistrează 4 camere video la 25 fps,
precum şi viteza vehiculului şi timpul de şofat al conducătorului auto.
Convertoarele optice pot rezolva problema instalării sistemului CCTV într-un far. Un mic investitor dintr-un oraş de la malul mării a hotărât să transforme farul amplast pe una din faleze într-o atracţie pentru turişti. Pentru a proteja atât turnul cât şi instalaţiile cheie ale farului împotriva actelor de vandalism şi a garanta siguranţa vizitatorilor, el s-a decis asupra instalării unui sistem de monitorizare video. Încă din etapa de proiectare s-a pus problema instalării liniilor de transmisie video în paralel cu cablurile de alimentare cu energie electrică. Prin urmare, singurul mediu de transmisie ce putea fi folosit era fibra optică.
Sistemul de monitorizare video instalat în far

DIPOL at ANGA Cable, Cologne, Germany, June 12-14, 2012
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.