COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 04/2013 (21 ianuarie, 2013)
CES 2013 - plin dar fără inovaţii majore. Cel mai mare târg de electronică de larg consum - Consumer Electronics Show (CES) - a avut loc în Las Vegas, în perioada 8 - 11 ianuarie. În acest an s-au prezentat peste 3.000 de expozanți - un record absolut în istoria de 45 de ani a show-ului. Tendinţele apărute la CES sunt foarte importante pentru viitorul pieţei de electronice - aici a fost prezentat aparatul VCR în 1970, camera video şi CD player-ul în 1981, DVD-ul în 1996, HDTV-ul în 1998, în 2001 consola Xbox şi în 2004 player-ul Blu-ray. Tematica dominantă a acestui an au fost televizoarele OLED şi Ultra HD. Acestea sunt deosebit de importante pentru marii producători TV deoarece reprezintă un nou punct de plecare în încercarea acestora de a-îşi reînoi oferta de echipamente. Creşterea în rezoluţie de la FullHD la 4K nu pare a fi totuşi un "upgrade" ce poate fi comparat cu tranziţia de la SD la HD/FullHD. La CES-ul din acest an a fost dificilă găsirea unei adevărate inovaţii capabile a schimba măcar o mică parte a vieţii cotidiene.. Cu toate acestea, au existat multe gadget-uri interesante ...
Unul dintre obiectele mai interesante prezentate de Panasonic a fost o tabletă 4K de 20", cu grosimea de 1 cm şi având ca sistem de operare noul Windows 8. Dispozitivul urmează să fie folosit în principal de către designeri, arhitecţi, fotografi pentru acces de la distanţă la serverele de stocare a datelor (cloud computing). Avantajul îl reprezintă diagonala mare a ecranului - interfaţă uşor de utilizat pentru aplicaţii profesionale.
Tableta de 20" de la Panasonic
LG a prezentat o suită de televizoare OLED cu eran curb şi diagonale de 55, 65 şi respectiv 84 inch. Ecranele OLED oferă o imagine suprarealistă iar curbura ajută la obţinera unei senzaţii de profunzime a spaţiului mult mai naturală. În viitor, ecranele curbate vor permite, probabil, o experienţă de vizionare 3D fără ochelari.
OLED TV de la LG - experienţă 3D fără ochelari?
O tehnologie foarte similară cu cea a televizoarelor curbe a fost prezentată de către Samsung. În plus, gigantul coreean a prezentat modelul F9500, primul televizor din lume care oferă funcţia Multi-View, permiţând vizionarea simultană a două emisiuni TV diferite, pe acelaşi ecran, "în full screen". Acest lucru este posibil folosind ochelari 3D speciali, sincronizaţi cu imaginea dorită iar canalul audio este oferit cu ajutorul căştilor.
La CES, au existat, de asemenea şi gadget-uri ale viitorului, cum ar fi ... puşca cu sistem de operare Linux ce efectuează calculele necesare tragerii de la distanţe mari. De exemplu, software-ul alege momentul optim pentru tragere, informând utilizatorul. Soluţia este foarte similară cu cea utilizată în prezent pe avioanele de luptă moderne. Pistolul cu interfaţă wireless se poate conecta la iPhone/iPad şi oferi imagini live, din lunetă.
Puşca ce rulează sistemul de operare Linux - poate calcula şi selecta momentul optim de tragere
Inovaţii tehnologice au fost, de asemenea, prezentate şi de către industria auto. Audi a arătat propria versiune de maşină autonomă. Compania germană, la fel ca Google şi Lexus, lucrează de ceva vreme la un vehicul complet autonom. În momentul de faţă, soluţia Audi permite proprietarului maşinii "aplearea - chemarea" acesteia de pe un smartphone.
Maşina autonomă Audi
Ca de obicei, s-au acordat şi premiile Best of CES. Selectarea atentă a nominalizărilor şi profesionalismul juriului oferă consumatorilor sfaturi practice în legătură cu produsele ce merită a fi achiziţionate în viitor. În acest an, se merge pe televizoarele Ultra High Definition şi tehnologia OLED.
Măsurarea puterii optice. Reţelele de fibră optică necesită o manoperă de calitate ridicată. În timpul operaţiunilor de instalare sau de de mentenanţă a reţelei, tehnicianul trebuie să fie atent nu doar la procedura de splicing ci şi la modul în care este aşezat cablul sau fibrele optice individuale (raze de îndoire).
Optical Power Meter Optokon PM-800
Visual Fault Locator: FM-FOA-FCH
Aparat de măsură putere optică
OPTOKON PM-800
L5818
Indicator al defectelor de instalare
FM-FOA-PCH
L5933
Orice abatere de la regulile de instalare poate creşte atenuarea şi rezulta chiar în distrugerea căii de transmisie. Pentru uşurinţa lucrului, fiecare instalator de reţele optice trebuie să fie echipat cu un set adecvat de instrumente de diagnostic. Dispozitivele de bază sunt aparatul de măsură a puterii optice şi indicatorul vizual al defectelor de instalare.
OPTOKON PM-212 este un powermetru de ultimă generaţie conceput pentru a măsura atenuarea în reţelele optice bazate pe fibră multimode şi singlemode. Aparatul este calibrat pentru a măsura puterea optică la şase lungimi de undă (nm): 850, 1300, 1310, 1490, 1550 şi 1625. Funcţia AWD (Auto Wavelength Detection) permite echipamentului selectarea automată a lungimii de undă corespunzătoare şi ajustarea parametrilor la care se vor face măsurătorile. Nivelul de referinţă 0 dB se poate ajusta.
Indicatoarele de defecte optice pot detecta problemele care nu sunt vizibile cu ochiul liber. Defectele mecanice apar de cele mai multe ori la capătul fibrei
şi sunt rezultatul manipulării necorespunzătoare a cablului în timpul instalării.
Indicatorul vizual L5933 este proiectat pentru a ajuta la diagnosticarea problemelor ce pot apărea la instalarea cablurilor de fibră optică. Este capabil a testa "pierderile de lumină" (light leaks) atât în fibrele singlemode cât şi în cele multimode. Sursa de putere optică poate testa link-uri de până la 3 km. În lumina roşie vizibilă (650 nm) pot fi observate întreruperile, splice-urile sau conectorii greşit instlaţi sau curburile/coturile necorespunzătoare.
Sistem SMATV bazat pe multiswitch-uri cascadabile. Instalaţia de tip SMATV (Single Master Antenna TV) prezentată mai jos implică furnizarea de semnale DVB-T şi SatTV (două poziţii satelit - Astra şi HotBird) într-un complex rezidenţial cu 64 de puncte de acces - prize SatTV ( R694100).
Pe acoperis sunt instalate două antene satelit A9662 şi o antenă UHF DVB-T Dipol Tri Digit 44/21-69 A2670. Semnalele sunt transportate de 9 cabluri coaxiale TRISET-113 PE E1017 pe o distanţă de 30 de metri, până la splitter-ul SAT/TV SSQ 908 R70529. Mai jos este diagrama sistemului SMATV proiectat cu ajutorul software-ului SatNet (click pe diagramă pentru a vedea versiunea mărită).
Diagrama sistemului SMATV proiectat cu software-ul gratuit TERRA SatNet.
Video instructiv: Proiectarea sistemelor SMATV cu software-ul TERRA SatNet
Cele trei etaje superioare ale fiecărei scări a fost doate cu multiswitch-uri cascadabile cu 9 intrări TERRA MS-951R70951 iar parterul - cu multiswitch-ul terminal MS-952 R70952. Sistemul foloseşte, de asemenea, un set de amplificatoare de canal TERRA at420 R82510 pentru egalizarea nivelului de semnal în multiplexele DVB-T.
Întregul sistem poate fi alimentat în două moduri: fie de la sursa R71465 de 18 VDC conectată la multiswitch-urile terminale R70952 fie de la sursele încorporate în amplificatoarele SA-901 R70901. În oricare situaţie, tensiunea de alimentare este distribuită prin intermediul liniilor de semnal H. Acest lucru înseamnă eliminarea surselor de alimentare de pe fiecare nivel.
Un sistem discret de monitorizare video 24/7. Soluţia prezentată mai jos permite proprietarului să monitorizeze locurile unde supravegherea video este necesară 24/24 ore, dar în acelaşi timp echipamentele folosite să fie "invizibile" pentru persoanele ce activează în acea zonă. Ca exemplu se pot da sistemele de monitorizare a drumurilor forestiere în scopul de a preveni furtul de lemn şi depozitarea ilegală de deşeuri.
Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Day/Night Box Camera: u-cam 650 (650TVL, Sony Effio-E, ICR, D-WDR, 0.03 lx)Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12IR illuminator: Redbeam IRN40 (940nm, 45deg)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/M (4-ch H.264, alarm, PTZ)
Sistem de monitorizare video "discretă", cu transmisie wireless
Componenta principală a sistemului de monitorizare o reprezintă iluminatorul IR IRN40 M1649 care generează un fascicul de lumină infraroşie - invizibilă pentru ochiul uman, dar vizibil pentru camera u-cam 650 M11194. Înregistrarea video este transmisă wireless, pe distanţa de 2 km, prin intermediul setului de emisie/recepţie TCO5807h M1559. Pentru o funcţionare corectă, este foarte important să se asigure o vizibilitate neobstrucţionată între antena echipamentului de emisie şi a celui de recepţie. În cazul în care acest lucru nu este posibil, va trebui folosit un set de emisie/recepţie radio suplimentar, M1559, ca punte de legătură. Echipamentul intermediar de retransmisie trebuie montat pe o structură cât mai înaltă astfel încât să fie "vizibil" de ambele puncte de acces.
Materialul video este înregistrat pe un DVR HIKVISION DS-7204HVI-ST/M M72041 cu 4 canale ce permite monitorizarea şi accesul la înregistrări de la distanţă, prin internet, utilizând un calculator sau un telefon mobil. Se obţine astfel un control în timp real asupra zonei monitorizate şi posibilitatea unei intervenţii rapide.
Camere CCTV analogice în reţele IP. În cazul în care se doreşte trecerea de la un sistem de monitorizare analogic la unul de tip IP, nu este necesar înlocuirea tuturor camerelor video. În majoritatea situaţiilor, soluţia optimă o reprezintă acestora la servere video. Echipamentele de tip server video - K1601 sunt capabile a converti semnalul video produs de camerele de supraveghere analogice în flux video digital, a-l încapsula în pachete IP şi transmite într-o reţea Ethernet. Serverele video de la Sunell permit, de asemenea şi transmisia semnalelor de control PTZ.
High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPD54/12VDR (1080p, indoor, vandal-proof)Video Server: Sunell SN-VSR5401Ethernet Media Converter ULTIMODE M-407M (one single-mode fiber up to 40km)PoE Switch: TP-LINK TL-SF1008P (8x10/100Mb/s incl. 4xPoE)ADSL Router w. 4-port Switch & 802.11n AP: TP-Link TD-W8960NVideo Server: Sunell SN-VSR5401Color CCTV Camera: n-cam 680 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR up to 30m)
Vizualizarea fluxului video digital de la camerele analogice obţinut prin intermediul serverelor K1601, precum şi cel al camerelor IP conectate direct în reţea este posibilă cu orice browser web sau cu software-ul gratuit NVMS distribuit împreună cu serverele video. Aplicaţia de tip NVR permite configurarea şi gestionarea unui număr de până la 36 de servere video sau camere IP Sunell, înregistrarea fluxurilor video şi redarea ulterioară a acestora.
În cazul în care fluxurile video trebuie transportate în reţea, pe distanţe mai mari de 100 de metri, mediul de transmisie (cablul torsadat) va fi înlocuit fie cu fibră optică - utilizând convertoare optice, fie cu o infrastructură radio - utilizând puctele de acces ULTIAIR. Având o conexiune la internet şi configurînd în mod corespunzător porturile router-ului, imaginile de pe camerele de supraveghere pot fi accesate de oriunde în lume.
Alegerea celui mai bun repetor pentru telefonia mobilă? Există multe locaţii unde reţeaua de telefonie mobilă are o acoperire bună în exterior dar insuficientă în interior. Cele mai multe probleme cu semnale GSM/DCS/3G apar în clădirile cu structura internă din otel şi beton (supermarket-uri, sali de aeroport), cu ziduri groase, sau în instalaţii subterane (locuri de parcare, pub-uri în pivniţe, etc), în tuneluri. Soluţionarea acestei probleme constă în instalarea unui repetor de GSM, DCS sau 3G. Aveti mai jos prezentată o schemă de alegere a unui astfel de dispozitiv.
    • Pentru a selecta un echipament adecvat, trebuie să ştiţi câteva lucruri de bază:
      • GSM, EGSM - utilizat în principal în afara oraşelor dar, de asemenea, în multe zone metropolitane; benzile de frecvenţă asigură conexiuni de voce şi internet de viteză josă şi medie.
      • DCS - utilizat în principal în oraşe (datorită capacităţii mari oferită de o singură staţie de bază).
      • WCDMA (3G) - folosit în oraşe, asigură o viteză mare de transmisie a datelor (HSDPA), apeluri video şi alte servicii 3G.
    • Un alt aspect important în alegerea repeaterului îl reprezintă suprafaţa ce va trebui acoperită cu semnalul amplificat
      • În cazul sistemelor GSM/EGSM:
        • < 300 m2 - Signal GSM-305 A6765,
        • > 300 m2 dar < 800 m2 - Signal GSM-505 A6775 plus un număr de antene de interior A741001,
        • > 800m2 până la 1200 m2 - Signal GSM-1205 A6785,
        • > 1200 m2 - tot Signal GSM-1205 A6785 dar împreună cu antenele de interior A741001.
      • În cazul sistemelor de semnal 3G (Signal 3G-505 A67105), repetorul poate acoperi zone de până la 500 m2 folosind o singură antenă de interior.
Produse noi în oferta DIPOL:
UHF TV Antenna: Dipol 17/21-69 Tri-Digit MINI
Video Server: Sunell SN-VSR5401
Steel Satellite Dish: CORAB ASC-800TA-J (80cm)
Antena TV UHF
Tri-Digit MINI
A2550
Server video
Sunell SN-VSR5401
K1601
Antenă SAT 80 din oţel
CORAB ASC-800TA-J
A96047
Merită citit:
Convertor video şi ... Sistemul de supraveghere video analogică este adesea echipat cu o serie de dispozitive suplimentare. În cazul de faţă, echipamentul de transmisie pe fibră optică trebuie să ofere unele funcţionalităţi suplimentare, pe lângă trimiterea materialului video de la camerele de supraveghere. Exemple de astfel de dispozitive multifuncţionale sunt convertoarele video ULTIMODE.
Modelul ideal pentru acest tip de sisteme este ULTIMODE V-204DAO L2423. Setul poate transmite 4 canale video analogice, semnal unidirecţional RS-485, audio şi de tip logic (0 sau 1). O aplicaţie tipică pentru L2423 este prezentată în figura de mai jos. mai mult
Sistem analogic CCTV ce foloseşte fibră singlemode pentru transmiterea de video, audio, RS-485 şi alarmă
Sisteme MATV în zonele cu recepţie dificilă. Există situaţii în care parametrii semnalului DVB-T recepţionat de antenă nu sunt acceptabili pentru distribuirea acestuia într-o reţea MATV. Această problemă se manifestă frecvent în zone cu un nivel slab de semnalul TV terestru. Din cauza valorilor mari a parametrului BER şi a unui nivel scăzut a valorii MER, semnalul recepţionat în antenă nu poate fi amplificat în mod direct sau convertit la o altă frecvenţă. mai mult
Rezultatul utilizării trans-modulatorului ttx311 R81714
Cum se controlează un sistem CCTV al cărui DVR nu este amplasat lângă monitor? Există sitaţii în care aparatul DVR trebuie instalat într-o locaţie diferită de cea a operatorului sistemului. În acest caz, sistemul de supraveghere va putea fi controlat doar prin intermediul unei reţele locale (LAN)? Bineînţeles că nu iar soluţia prezentată mai jos permite transmiterea audio-video de la DVR la locaţia operatorului şi comenzile de control în direcţia opusă (mouse şi telecomandă) fără a fi necesar un LAN. mai mult
Componentele necesare transmiterii audio-video şi control într-un sistem CCTV
unde DVR-ul este amplasat la 50 de metri de locaţia operatorului
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.