COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV, satelit, supraveghere și wireless
Nr 24/2016 (13 Iunie 2016)
Google deține un prototip ARA. Google, gigantul motor de căutare, a mai făcut un pas înainte și în timpul conferinței Google I/O 2016 au prezentat o versiune modulară de telefon mobil inteligent, foarte diferit de tot ce există pe piață. Până acum, utilizatorii de telefoane inteligente nu aveau oportunitatea de a îmbunătății funcționalitatea dispozitivelor adăugând module noi. Un smartphone modular, în conformitate cu Proiectul ARA, este bazat pe o idee complet diferită față de telefoanele inteligente actuale. Partea principală a telefonului este o placă de bază cu compartimente pentru 6 module. Componentele individuale pot fi instalate ușor și rapid doar introducând modulele în locul corespunzător. Modulele vor fi instant detectate și instalate în sistem, fără a fi nevoie de instalări suplimentare de drivere sau restartarea dispozitivului. Pentru a scoate un modul, este suficientă o comandă vocală sau selectarea lui în apletul dedicat. Toate modulele vor fi compatibile cu platforma ARA, inclusiv compatibilitatea cu modelele anterioare. Asta înseamnă că indiferent dacă utilizatorul va avea un model mai nou sau mai vechi, modulele vor fi compatibile cu ambele.
Prototipul smartphone-ului cu module prezentat la conferința Google I/O 2016
Mulțumită acestei soluții, utilizatorii vor putea să își îmbunătățească telefoanele cu camere cu rezoluții mai mari, baterii mai puternice, boxe noi sau chiar un glucometru, modul foarte folositor diabeticilor. Orice pacient va putea măsura nivelul zahărului în sânge în orice loc, un aplet dedicat va creea un istoric al bolii și dacă va fi necesar, istoricul poate fi trimis către medic. Până acum, o astfel de soluție nu a fost disponibilă pe nici un telefon inteligent. Acestea sunt doar câteva exemple de module ce pot crește funcționalitatea telefoanelor în viitorul apropiat. Primul telefon inteligent ar trebui să devină disponibil pentru comercializare în 2017.
Acces mobil la sistemul de supraveghere prin P2P. Compania Hikvision oferă pentru dispozitivele lor serviciul gratuit Ezviz. Acest serviciu permite utilizatorilor să monitorizeze materialele video de la camerele IP Hikvision fără a mai fi nevoie de o adresă IP externă. Adițional, acest serviciu P2P prin cloud permite utilizatorilor mai puțin experimentați șă obțină acces facil la materialele video ale sistemului de supraveghere fără a mai fi nevoie de configurarea rețelei.
Ferestrle principale ale apleturilor iVMS-4500 și Ezviz
Pentru previzualizare, utilizatorul trebuie să creeze un cont de utilizator. Contul poate găzdui dispozitive cu serviciu Ezviz activat - doar scanând codul lor QR, să le găsească în rețeaua locală sau să listeze numerele lor de serie. Accesul mobil la dispozitive este posibil cu apleturile iVMS-4500 sau Ezviz (linkuri pentru dispozitive Android, există, de asemenea, versiuni și pentru Windows Phone sau iOS).
Setarea restartului automat în camerele Signal. Camerele Signal permit utilizatorilor să seteze un restart automat într-un ciclu necesar. Pentru activarea acestei funcții utilizatorul trebuie să se autentifice pe cameră (implicit: admin, parolă: admin) și după aceea să selecteze modalitatea de restart. Există mai multe opțiuni, după cum urmează:
  • never - funcția este închisă,
  • every day - restart zilnic la ora selectată,
  • weekly - restart zilnic la ora selectata individual pentru fiecare zi a săptămânii,
  • monthly - restart zilnic la ora selectata individual pentru fiecare zi a lunii.
Vedere a ferestrei de programare a restartului a camerei Signal K1885
Conectori de compresie în sistemele CCTV. Mufele BNC pot fi cauza mai multor probleme în implementarea unui sistem de supraveghere ce se află deja in procesul de implementare. Motivul problemelor sunt conexiunile incerte. Situația poate fi înrăutățită în cazul instalării la exterior, unde condițiile meteo variate (inclusiv schimbările de temperatură și pătrunderea apei) accelerează viteza coroziunii. Deteriorează calitatea monitorizării video sau chiar poate opri operarea unor canale. Acest lucru este inaceptabil, mai ales în cazul sistemelor importante, cum ar fi sisteme de supraveghere video bancare sau orășenești.
 E8278E8279
CodE8275E8276E8277E8278  E8279
Marca  
Cablu

RG-59
E1041

RG-6
E1230
Triset-113
 E1015
 RG-59
E1041
RG-6
E1230
Clește Compresie
E80075
 
 E80078E80078
Striper Izolații
 
E8010E8010
O proiectare adecvată și precizia excelentă a conectorilor MASTER elimină orice problemă a instalării lor pe cabluri. Ele pot fi cu ușurință și înșurubate pe porturi. Mufele comprimate corespunzător sunt foarte rezistente la rupere, din cauza inelelor duble de compresie ce previn, totodată, pătrunderea apei, astfel protejează și dispozitivele conectate. Cleștele de compresie necesar este Master E80075 sa cel universal MASTER E80078.
Acces la internet cu ajutorul dispozitivelor TP-LINK. TP-Link este unul din cei mai mari producători de dispozitive de rețea pentru case și birouri. Dispozitivele sunt fiabile, ușor de configurat, cu un design modern. Au primit numeroase premii de la mai multe reviste de calculatoare independente, ceea ce atestă calitatea înaltă a dispozitivelor și o mare atenție pentru satisfacția clientului.
Conexiune direct la linia telefonică și legătura partajată este una din cele mai populare modalități de transmisie a Internetului în casă, cum utilizatori casnici sunt acum conectați la Internet prin intermediul liniilor ADSL (Asymmetric Digital Subscriber Line), atât în cazul clădirilor de locuințe cât și în case individuale.
Arhitectura unei rețele cu acces la Internet prin linie ADSL
Router-ul (1) cu modem ADSL integrat este responsabil pentru distribuirea semnalului către mai multe computere prin cabluri UTP sau wireless.
Lista echipamentelor care pot fi utilizate într-un astfel de scenariu:
  • Dispozitivul nr. 1 - dispozitivul cu acces la internet, responsabil cu transmisia către calculatoarele din rețeaua locală:
    • N2909 - router wireless ADSL2+ TP-LINK TD-W8968 (switch cu 4 porturi, inclusiv 1 EWAN și 802.11n 300 Mbps AP),
  • Dispozitivul nr. 2,3 - pentru acces wireless la rețea de la un PC:
    • N2922 - adaptor USB wireless: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s).
Cabluri optice plate în clădiri. Implementarea sistemelor FTTH bazate pe trasee de fibră optică aranjate în topologie stea, sunt, în prezent, cea mai populară metodă de distribuire a fibrelor optice în clădirile de apartamente. Avantajele principale ale acestei soluții includ un cost relativ redus și instalare simplă. Motivele costurilor mici:
  • instalarea de cabluri ieftine de transmisie - cel mai popular cablu de interior Ultimode L7102 este aproape de două ori mai ieftin decât un cablu UTP Cat 5e,
  • nu este nevoie de activități de instalare suplimentare cum ar fi spliceul fibrei în cutii intermediare, decuparea manșonului și scoaterea fibrei, instalarea de cutii pentru acces facil la manșonul decupat, etc.
Un dezavantaj al acestei soluții pot fi problemele cu menținerea cablurilor multiple într-un anume aranjament în cutia de distribuție (pentru a păstra raza de curbare cât mai mică a fiecărui cablu/fibre). În anumite cazuri, soluția necesită utilizarea unor cutii de distribuție suplimentare cu scopul de a crea mai mult spațiu, chiar dacă numărul de spliceuri ar fi suficient.
Cutie de distribuţie optică ULTIMODE MT-524 (mască opţională FC/LC/SC, 1 tavă 24 splice-uri)Cablu abonat FTTH singlemode ULTIMODE ILB-2SM-A (2 x G.657A1, LSZH, interior, metalfree)
Cel mai folosit cablu pentru aceste echipamente este ULTIMODE ILB-2SM-A L7102. Structura specială a învelișului cablului cu o secțiune dreptunghiulară pe diagonală, alături de tija de fixare incorporată, limitează capacitatea de îndoire într-un singur plan pentru menținerea razei de îndoire în limite sigure. Mulţumită razei minime de îndoire a fibrelor optice single-mode G.657, cablurile și fibrele individuale pot fi modelate în bobine strânse (raza minimă de îndoire este doar de 7.5 mm)
Produse noi
Streamer IPTV TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 to IP, USB)
Streamer IPTV DVB-S/S2 la IP TERRA sdi 480 R81610 permite selectarea a până la 100 de canale de satelit necodate de la cel mult 8 transpondere şi transmisia lor prin reţeaua Ethernet (LAN) prin cablu torsadat. Streamul de ieșire IP cu debit efectiv de până la 400 Mbps este furnizat de obicei la receptoarele IPTV prin intermediul switch-uri de rețea. Utilizarea tehnicii multicast economisește considerabil resursele rețelei.
Ancoră fibră optică I-69.PAT 3.6kN 4-8 mm
Ancora I-69.PAT 3.6kN 4-8 mm E8576 permite fixarea unei fibre optice pe un stâlp. Corpul ancorei este făcut din plastic rezistent la UV. Prinderea este făcută pentru cabluri rotunde cu un diametru de 4 - 8 mm. Forţa minimă de rupere este de 3,6kN.
Sursă/injector PoE ULTIPOWER (48V 15.4W 802.3af)
Sursă/injector PoE ULTIPOWER (48V 15.4W 802.3af) M1891 este conceput pentru alimentarea dispozitivelor cu tehnologie PoE. Cu Această tehnologie, un cablu UTP/FTP transmite date și asigură alimentarea dispozitivelor conectate în rețea. Respectarea standardelor IEEE802.3af permite utilizatorilor instalarea de surse/injector pentru alimentarea tuturor dispozitivelor PoE.
Merită citit:
Conectori PC și APC - sunt compatibili? Conectorii de fibră optică sunt disponibili în două variante: UPC (Ultra Physical Contact) şi APC( Angled Physical Contact), diferenţa între cei doi conectori constă în șlefuirea suprafeței frontale a fibrei; unde conectorul UPC are suprafaţa plată, iar conectorul APC prezintă un unghi de 8 grade. Fațetele frontale din fibre lustruite la acel unghi, împiedică reflectarea luminii din interfața dintre ele, asigurând o reflecție foarte scăzută din spate...
>>>mai multe detalii
Selectarea conectorului corespunzător este mai ușoară datorită diferitelor culori ale versiunilor UPC si APC
Concursul foto Dipol - Pasionaţi de antene 2016 - Ediţia a 15-a
A 15-a ediție a concursului foto de vară DIPOL
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.