COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 12/2012 (19 martie 2012)
CeBIT 2012. Anul acesta, expoziţia CeBIT de telecomunicaţii şi IT a avut loc în Hanovra între 6 şi 10 martie.

CeBIT, ca eveniment independent, a început în anul 1986. Anii 80 au fost anii în care apăreau tehnologile precum GSM, reţelele de calulatoare şi calculatorul personal (PC). Infrastructura de telecomunicaţii din Europa era cea mai avansată din lume, foarte bine pregătită pentru implementarea conexiunilor internet. Calculatoarele personale produse de europeni, Amstrad şi ZX Spectrum, aveau performanţe egale cu soluţiile existente peste ocean. Standardul GSM a fost dezvoltat în Europa, aceasta fiind iniţial cea mai mare piaţă GSM, iar liderii mondiali în producţia de dispozitive mobile erau companiile scandinave.

Evoluţia tehnologiilor şi noile descoperiri alimentau necontenit imaginaţia, toată lumea dorind să ia parte la împărţirea uriaşelor profituri ce avea a fi generate. În acele zile, târgul era vizitat de peste 800 000 de oameni şi mai mult de 8000 de companii îşi prezentau produsele. Tot la CeBIT, Bill Gates prezenta cele mai recente versiuni de Windows iar Intel - cele mai noi modele de procesoare.

Asta se întâmpla acum 20 de ani.

În 2012, expoziţia s-a bucurat de prezenţa a numai 300 000 de oameni care au putut vizita standurile a doar 4200 de expozanţi. Din partea europei, singure-le care au avut standuri la CeBIT au fost doar companiile de servicii IT - reprezentaţii industriei producătoare de echipamente "high-tech" au dispărut.

CeBIT a încetat să mai fie un loc "bun de prezentare" a produselor noi şi asta din cauza infrastructurii depăşite a bătrânului continent şi a pieţei care de ceva vreme stagnează. Aşadar marii jucatori preferă să vină la CES-ul din Las Vegas sau chiar în Hong Kong pentru a-şi promova produsele pe mult mai promitatoarele pieţe americane şi asiatice.
La târgul din acest an au fost mai multe companii din Singapore sau Hong Kong, decât din Franţa sau Spania
La CeBIT 2012, au existat doar câteva produse care reprezintă tehnologia de viitor a telecomunicaţiilor fără fir, LTE şi asta din cauză că în multe ţări europene LTE-ul este doar în faza de testare.
Din moment ce companiile din Europa nu sunt foarte implicate în proiecte majore în domeniul "cloud computing", această tehnologie a fost prezentă doar sub formă de afişe.
Streaming TV (Televiziune transmisă în direct pe internet) este un mare succes în America de Nord dar în Marea Britanie, care este considerată cea mai avansată piaţă de tehnologie din Europa, este doar la început şi este implmentată doar de companii americane.
În mod similar, retele de fibra optică proiectate să "ajungă" până la uşa utilizatorilor finali - sunt în mod activ construite în Asia şi Statele Unite ale Americii. Până în prezent, în Europa încă se dezbate modul în care pot fi forţaţi operatorii să implementeze această tehnologie.
Huawei - una dintre puţinele companii care au prezentat o gamă completă de produse şi soluţii de ultimă oră.
Imaginea arată conceptul unui centru de date bazat pe un sistem de containere "pline" de servere.
Singurul grup de expozanţi, în creştere de la an la an, sunt diversele agenţii guvernamentale şi reprezentanţi de regiuni. Aceşti îşi prezintă realizările lor în informatizare sau îşi promovează investiţiile din regiunile pe care le reprezintă .
Producătorii din Asia au prezentat multe dispozitive SOHO (Small Office / Home Office).
Liderul de necontestat în accesul la internet în bandă largă este TP-Link.
Să fie oare un loc propice pentru stabilirea unui record mondial?
Preţurile de acces la internet în Europa, în secolul 21, la CeBIT!
CeBIT 2012
În anul 2000, Consiliul European a adoptat aşa-numita "Strategia Lisabona" - avea scopul ca
într-o perioadă de 10 ani să facă din Europa, regiunea cea mai dinamică şi competitivă economic din lume, cu o creştere mai rapidă decât Statele Unite şi Asia. Se pare că nu este nevoie de un raport despre cât de
eficient a fost planul - O vizită la CeBIT-ul din acest an, ar fi fost suficient.
Viteza de înregistrare sau rezoluţia? Parametrii cheie ai echipamentelor DVR sunt viteza de înregistrare şi rezoluţia.
Rezoluţia 4CIF este astăzi o caracteristică a standardului de bază. Dacă un DVR nu este capabil de a salva imagini la acestă rezoluţie atunci nu ar trebui să fie luat în considerare la momentul alegerii echipamentului de supraveghere.
Toate DVR-urile oferite de DIPOL pot înregistra material video la rezoluţia de 4CIF (704x576 pixeli). Fiecare dintre DVR-uri poate folosi compresia H.264 care, spre deosebire de codecurile anterioare, este capabil de a înregistra cu până la 70% mai mult material video pe acelaşi HDD.

CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Trend 250x04
M72504
Trend 250x08
M72508
Trend 250x16
M72516
Viteza de înregistrare poate varia în funcţie cerinţele sistemului. Pentru supravegherea unei singure case, a unei mici întreprinderi sau a unui mic birou, o viteză de 6 cadre pe secundă este mai mult decât satisfăcătoare. Această cerinţă este foarte uşor îndeplinită de DVR-urile Trend.
O alternativă mai ieftină pentru utilizatorii care nu au nevoie funcţii avansate de control al reţelei CCTV este UTA DVR M71000, capabil de înregistrare video 4CIF la 12 cadre pe secundă.
Sistemele cu cerinţe mai avansate se pot baza pe DVR-urile HIKVISION din seria 73XX.

Sistemele CCTV analogice utilizate în scopuri profesionale ar trebui să fie capabile să înregistreze material video la rezoluţie 4CIF cu 25 fps, pe fiecare canal. Doar în acest mod se poate oferi operatorului o imagine completă a situaţiei care printr-o analiză amănunţită a evenimentelor, chiar dacă scena este foarte dinamică, va putea identifica persoanele de pe imagine. DVR-urile Signal oferă cea mai bună calitate a înregistrări şi asigură un management avansat al sistemelor de supraveghere video.
CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)
CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8316 (H.264, 16ch-4CIF-25fps, HDMI)
SIGNAL DL-8308
M78308
SIGNAL DL-8316
M78316
Pentru a obţine cea mai bună calitate video la înregistrarea digitală 4CIF, camera analogică ar trebui să fie capabilă de o rezoluţie video orizontală de cel puţin 540 TVL.
Nu mai există problema controlului de la distanţă a dispozitivelor ascunse în dulapuri. Noile comode/măsuţe/cabinete de living pentru aparatura electronică, chair dacă dau încăperii un aer modern şi o estetică plăcută, pot provoca probleme semnalului infraroşu de telecomandă. În astfel de situaţii, este necesară utilizarea unor dispozitive care să funcţioneze pe post de "relee IR".
IR Remote Control Bender: Signal IRB-600U (3-way)
Releul de semnal IR, Signal IRB-600U R94130 retransmite semnalele IR de la telecomandă la echipamentele electronice fără a fi nevoie de vizibilitate directă între telecomandă si senzorii IR ai echipamenetelor comandate.
Utilizare tipică pentru Signal IRB-600U
Senzorul IR al dispozitivului IRB-600U R94130 recepţionează semnalul IR al oricărei telecomenzi şi îl redistribuie la trei emiţătoare IR. Fiecare dintre aceste emiţătoare pot fi plasate în faţă oricărui aparat (pe fereastra / uşa comodei, în interiorul acesteia). În acest fel, oricare dintre dispozitivele ţintă va recepţiona comenzile utilizatorului.
Signal IRB-600U poate fi utilizat şi în situaţiile în care există nevoia extensiei razei de acţiune sau modificarea unghiul sub care se poate controla un anumit echipament.
O caracteristică importantă a aparatului este posibilitatea de alimentare folosind un port USB. Asta înseamnă că IRB-600U nu va necesita un alimentator şi o priză suplimentară deoacere poate fi alimentat de la un TV sau de la oricare dintre dispozitivele controlate echipate cu un port USB.
Fibre optice - splicing mecanic sau sudare? Fibrele optice pot fi conectate prin sudură, folosind în acest scop un echipament special sau prin mijloace mecanice, ca de exemplu splice-urile mecanice ULTIMODE.
Marele avantaj al splice-urilor ULTIMODE L5550 faţă de sudura tradiţională este costul iniţial mult redus. Pentru a folosi într-un mod corespunzător sistemul de spliceing mecanic ULTIMODE FAST-MS1 L5550, instalatorul are nevoie doar de stripper-ul de cablu CLAUSS L5903, cleaver-ul de precizie L5801 şi accesoriile de curăţare.
În cazul sudurii, investiţia iniţială necesară (achiziţionarea unui aparat de sudură special) este incredibil de mare, suma putând ajunge şi la 5000 de euro.
Avantajul lipiturilor mecanice constă şi în posibilitatea efectuării acestora de către instalatorii mult mai puţin experimentaţi - gelul din interiorul dispozitivului compensează efectele adverse ale cleaving-ului imprecis. Fiecare splice mecanic ULTIMODE poate fi refolosit de trei ori, fără diminuarea calităţii parametrilor de transmisie. În cazul lipirii prin sudură, fiecare tăiere inexactă sau curăţare necorespunzătoare va reduce parametrii de transmisie fără posibilitarea de remediere.

Tabel comparativ de mai jos prezintă principalele caracteristici ale splice-urilor mecanice ULTIMODE şi a celor tradiţionale, realizate prin sudură.
Caracteristicisplice-uri mecanice ULTIMODE
splice-uri prin sudură
Cost iniţial
scăzutridicat

Complexitatea instalării,
calificările necesare

instalare uşoară
fără calificări speciale

instalare uşoară
este necesară practică iniţială
Sursă de alimentare
nu este necesară
este necesară
Atenuare la inserţie
< 0.15 dB (nominal 0.1 dB)
< 0.1 dB
Timp de instalare
cca. 30 de secundecca. 30 de secunde
Transmisia semnalelor CCTV prin cabluri torsadate. Numărul de sisteme de supraveghere video cu transmisie bazată pe cabluri torsadate este în continuă creştere, în special în cazul instalaţiilor de mari dimensiuni. Mediul de transmisie bazat pe cablu torsadat este mult mai ieftin decât în cazul cablului coaxial şi asigură în acelaşi timp o calitate superioară a semnalului deoarece acesta este transmis în mod diferenţial. Totodată, interferenţele sunt reduse la minimum sau chiar eliminate complet.
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2pcs)Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-A (BNC, 2 pcs)Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead) CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Transmisie video de la o singură cameră pe o distanţă de până la 400 m
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VP4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VPCCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Transmisie video de la patru camere, pe o distanţă de până la 400 m
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)8-channel Passive Video Balun: Etrix 8VP8-channel Passive Video Balun: Etrix 8VPCCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels)
Transmisie video de la opt camere, pe o distanţă de până la 400 m
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)SMPS AC/DC Adapter ZI-1000 12V/1A (for CCTV cameras)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Transmisia video precum şi alimentarea cu energie electrică
Day/Night Box Camera: u-cam 600 (600TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx)4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-T (transmitter)4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-R (receiver)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Transmisia video de la patru camere pe o distanţă de până la 2400 m
High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter)
Transmisie audio, video şi comenzi PTZ pe o distanţă de până la 2400 m (pentru o cameră PTZ)
Implementarea unui sistem de monitorizare video fără zone "cu scăpări". Soluţiile tipice bazate pe detectarea mişcării sunt de multe ori insuficiente deoarece operatorul primeşte mult prea multe alarme false, acestea putând fi cauzate chiar şi de ploaie, ninsoare sau vânt. Fiind confruntat în mod frecvent cu alarme false, operatorul işi va relaxa vigilenţa şi astfel există pericolul ca unele evenimente importante să treacă neobservate.
Pachetele software de supraveghere video Digifort K3002, K3003, K3004 permit integrarea cu modulul de analiză avansată de imagine, Digifort VCA K3040, ce vine dotat cu instrumente inteligente de alertare a operatorului cu privire la intruziunea într-o zonă protejată.
Modul de alertare a operatorului în cazul detectării intruşilor într-o zonă interzisă
Modulul VCA declanşează o alarmă după ce un anume obiect a apărut într-o zonă predefinită (clasele de obiecte ce pot fi definite: maşini, oameni, animale, etc). Această funcţionalitate permite selectarea cu exactitate a zonei protejate precum şi a obiectelor care ar trebui monitorizate, astfel încât operatorul este avertizat doar atunci când este necesar.

Modulul de analiză de imagine Digifort VCA K3040 poate îndeplini următoarele funcţii:
  • Detectarea feţei,
  • Detectarea obiectelor pierdute (nou apărute pe imagine),
  • Detectarea obiectelor luate (mutate),
  • Detectarea obiectelor care depăşesc o limită de viteză stabilită,
  • Detectarea comportamentului de vagabondaj
  • Detectarea accesului neutorizat la camere,
  • Setarea unor bariere virtuale,
  • Controlul direcţiei,
  • Clasificarea obiectelor, numărarea şi căutarea acestora,
  • Căutarea şi raportarea evenimentelor.
Versiunile de test ale aplicaţiilor de supraveghere video Digifort K3001, K3002, K3003, K3004 precum şi a modului Digifort VCA K3040 de analiză de imagine sunt disponibile aici: Digifort.
Dispozitivele 802.11n acaparează piaţa. Dispozitivele wireless care suportă standardul "n" au devenit treptat cea mai populară categorie de echipamente de reţea pentru acasă. Printre cele mai populare sunt echipamentele "N Lite" de la TP-Link care oferă viteze de transmisie wireless de până la 150 Mbps (viteza maximă atinsă de dispozitivele cu o singură antenă).
Avantajele reţelor de apartament bazate pe dispozitivele TP-Link "N Lite":
  • Transmisia eficientă a fişierelor multimedia, precum şi a altor fişiere de mari dimensiuni. Transmisia este de până la 3 ori mai rapidă decât în cazul 802.11g (54 Mbps) şi de 15 ori mai rapidă decât 802.11b (11 Mbps),
  • Compatibilitatea cu versiunile anterioare, posibilitatea cooperări cu standardele wireless anterioare - toate computerele/laptop-urile/imprimantele/smartphone-urile etc echipate cu plăci de reţea b/g se vor putea conecta la reţea,
  • Configurare uşoară datorită funcţiei QSS (Quick Setup Secure), care permite utilizatorului să adauge rapid dispozitive wireless la reţeaua WiFi 802.11n.
Câteva dintre dispozitivele 802.11n de la TP-Link (150 Mbps):
Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n)
Wireless ADSL2+ Modem Router: TP-Link TD-W8950ND (integrated with 4-port switch and 802.11n AP)
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)
Access Point/ Router
TP-Link TL-WR740N
N3252
Modem ADSL2+ / Router
TP-Link TD-W8950N
N2908
Adaptor USB
TP-Link TL-WN722N
N2922
Produse noi în oferta DIPOL:
Power Strip (1U, 230VAC, 8 outlets, for 19
Megapixel IP Dome Camera: Sunell SN-IPV54/12UDN (1080p, OUTDOOR, vandal-proof)
Rechargeable Battery MW 18-12S (12V, 18Ah)
UTP Patch Cable Cat5e (0.5m, yellow)
Prelungitor 230VAC, 1U
8 prize, pentru rack de 19"
R9120231
Cameră IP "cupolă", 2MP
Sunell SN-IPV54/12UDN
K1690
Acumulator
MW18-12S 12V, 18Ah
M1884
Cablu UTP
Cat5e, 0.5m, galben
J21002
Merită citit:
Sistem TERRA pentru Euro 2012. Proprietarul unuia dintre hotelurile situate în apropierea oraşului Varşovia a decis să se pregătească încă de pe acum pentru Campionatul European de Fotbal UEFA din acest an. Pentru a atrage cât mai mulţi dintre fanii străini a decis să îşi extindă sistemul TV cu un "headend" capabil a le oferi musafirilor programe TV de la ei din ţară. În acest scop, Terra MMH-3000, un echipament profesional şi uşor de extins pe viitor a fost ales.
S-au utilizat trei unităţi UC-380 R81700 care găzduiesc în total 21 module şi anume: 6 receivere stereo QPSK CI, RDC-313 R81710 , 12 decodoare TS MPEG-2 / modulatoare VSB, DM-313 R81712 şi 3 modulatoare VSB, MT-310 R81708 . Întregul sistem distribuie 18 canale TV în limba engleză, germană, franceză şi poloneză. De la ştiri până la sport, muzică, şi canalele pentru copii.
Headend Terra MMH-3000 instalat în hotel
Cum să măriţi distanţa de transmisie pe fibră multimodală? Deoarece o anumită firmă şi-a mutat sediul cental într-o altă locaţie, aceasta a fost nevoită să îşi extindă legătura de fibră optică deja existentă între sediul vechi şi depozitul firmei. Distanţa între cele două locaţii era la vremea respectivă de aproximativ 1 km. Aşadar proprietarul a decis în acel moment să utilizeze o fibră optică multimodală. Odată cu schimbarea sediului, această distanţă a crescut la 10 km.
Legătura optică între noul birou şi depozit
Tehnologie Gigabit LAN şi WLAN de mare viteză pentru acasă - Echipamentele TP-LINK. Noile utilizări ale reţelelor LAN şi WLAN asociate cu transmiterea de fluxuri video necesită o lăţime de bandă mult mai mare decât este capabilă să ofere tehnologia Fast Ethernet.
Standardul GbE este recomandat în construcţia noilor reţele LAN chair dacă conexiunea externă la internet se face folosind legături de mică viteză deoarece parametrii LAN sunt importanţi în transferul fişierelor audio-video de pe serverele locale către dispozitivele de redare (calculatoare, televizoare etc), precum şi a imaginilor de la camerele CCTV la DVR-uri sau la serverele de înregistrare...
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.