COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 17/2013 (22 aprilie, 2013)
Rezoluţia UHDTV în standardul DVB-T2 - o noua etapă a televiziunii? La sfârşitul lunii februarie, mai exact la expoziţia Mobile World Congress din Barcelona (ediţia a 8-a), broadcasterul TV spaniol RTVE (Corporaţia Spaniolă de Radio şi Televiziune), EBU (Uniunea Broadcasterilor Europeni), compania spaniolă Abertis Telecom precum şi alţi parteneri au prezentat o transmisie UHDTV (Ultra High Definition Television) pe DVB-T2 (cel mai recent standard european al televiziunii digitale terestre). Fluxul video utilizat dispunea de o rezoluţie de 3840 × 2160 pixeli (aproximativ 8.3 MP), imaginile obiţinute având de patru ori mai multi pixeli decât standardul FullHD. Proiectul poate fi considerat o avanpremieră la ceea ce va putea fi oferit de către posturile de televiziune în următorii ani. Prezentări asemănătoare pot reprezenta forţa necesară expansiunii rapide a sistemului DVB-T2.
Ultra High Definition (UHDTV) 4K
la Mobile World Congress 2013
Prima ţară din Europa care a început oficial emisia sistemul DVB-T2 a fost Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Lucrul acesta s-a întâmplat exact acum patru ani. De atunci însă, lista țărilor europene care se pot lauda cu cel mai modern sistem de televiziune terestră include Croaţia, Danemarca, Finlanda, Italia, Rusia, Serbia şi Suedia. Teste mai mult sau mai puţin avansate sunt efectuate în următoarele 8 ţări: Belarus, Estonia, Franţa, Germania, Polonia, Slovenia, Spania şi Elveţia.
Este de remarcat faptul că Statele Unite, cu propriul standard de emisie (ATSC), au început deja teste locale ale standardului european deoarece, în momentul de faţă este singura tehnologie care permite cea mare eficienţă de transport al fluxului video, eficienţă necesară în special transmisiunilor UHDTV. Ăsta doar un mic început deoarece testele sunt efectuate numai în Baltimore (Maryland), între orele 01:00 şi 05:00 dimineaţa. Cu toate acestea, există planuri pentru teste în alte locaţii.
Televizorul Samsung Ultra High Definition de 85"
prezentat la CES 2013 în Las Vegas
Este piaţa de consum gata pentru UHDTV? Categoric nu. Deși Sony lansează două modele de televizoare UHDTV, preţurile acestora îi va ţine departe pe doritorii de imagini perfecte. Se preconizează că aceste televizoare LED 4K vor costa 4999 (55") şi 6999 USD (65"). Sunt totuşi ieftine în comparaţie cu modelul de 85" oferit de Samsung la preţul de ... peste 50 000 USD. Deci, vor mai trece câţiva ani buni până când televizoarele UHDTV vor apărea în casele telespectatorilor.
Pentru cei care aşteaptă mai mult din partea televizorului. Încă din anii 50, producătorii de echipamente electronice instalau în televizoare sisteme de control de la distanţă - controlul cu telecomanda. În ziua de azi, un televizor fără această caracteristică este de neimaginat.
Flat Panel Wall Mount: Signal (26
Suport motorizat de perete pentru televizoare LCD - Signal LCD-M03
E93190
Persoanele care doresc să controleze nu doar canalele afişate, volumul sau sursa de semnal ci şi poziţia televizorului, se pot orienta către suportul motorizat SIGNAL LCD-M03 E93190. Acesta dispune de motoare electrice încorporate la nivelul articulaţiilor iar cu ajutorul unei telecomenzii se pot ajusta înclinarea şi poziţia în planul orizontal. Acest suport reprezintă soluţia ideală pentru aplicaţiile care necesită repoziţionarea deasă a monitorului/televizorului dar accesul la echipament este este dificil (de exemplu în restaurante, hoteluri, magazine), sau pentru persoanele care doresc să aibă maximum de confort şi comoditate în sistemele proprii home cinema. Signal LCD-M03 poate stoca în memorie oricare două poziţii în spaţiu ale monitorului. În plus, la apăsarea unui singur buton de pe telecomandă, se poate reveni la poziţia inițială ("0").
Imagini de pe camere de supraveghere şi PC într-un sistem CATV dintr-un hotel. Semnale video în banda de bază caracteristice camerelor video analogice, DVD playerelor, PC-urilor, playerelor multimedia, etc pot fi introduse în sistemul de televiziune într-un format digital utilzând în headend-ul Terra MMH-3000 module corespunzătoare.
Modulul MD-330 R81713 converteşte semnalele A/V analogice ale camerelor, playerelor multimedia, etc. în fuxuri de transport video codificate MPEG-2. Acestea (fluxurile) pot fi mai apoi introduse în modulul TRX-360 R81709 cu funcţie de modulator DVB-T(COFDM) pentru a fi distribuite în reţeaua RF sub formă de canale ale unui multiplex DVB-T.
Un singur multiplex conţine semnale A/V de la trei surse independente plus un canal SAT.
Click pe diagramă pentru a obţine versiunea PDF.
Principalele avantaje ale distribuirii semnalului A/V în standard DVB-T sunt:
  • Calitatea imaginii este identică în tot sistemul - datorită utilizătii unei modulaţii digitale a semnalului, calitatea imaginii în orice punct al reţelei de distribuţie este constantă şi lipsită de interferenţe
  • economia lăţimii de bandă - de exemplu, pentru introducerea semanlelor video a 6 camere este necesar un singur canal TV şi nu 6 ca în cazul folosirii unui sistem TV analogic
Camere video de supraveghere capabile de înregistrare WD1. Sistemele moderne de supraveghere video analogică trebuie să îndeplinească cerinţe tehnice şi de funcţionalitate tot mai ridicate. Cel mai important aspect este întotdeauna calitatea imaginilor. Înregistrarea de tip WD1 oferă o rezoluţie video de 960x576 pixeli.
Un echipament ieftin şi foarte versatil (zi/noapte) este camera de supraveghere video Sunell SN-IRC5930AHLDN M11282. Principalele caracteristici includ:
  • obiectiv varifocale (2.8-10 mm) cu auto iris DC - camera funcţionează foarte bine şi în condiţii schimbătoare de luminozitate,
  • Sony Exview HAD CCD II - cea mai mare sensibilitate în spectrul infraroşu,
  • DSP Effio-E - cea mai recentă versiune procesorului de semnal Effio,
  • rezoluţie orizontală 650 TVL (color) şi 700 TVL (alb/negru),
  • filtru IR acţionat mecanic - imagini perfecte pe timpul zilei, sensibilitate totală pe timp de noapte,
  • iluminare IR uniformă - imagini excelente obţinute în spectrul IR.
Rezoluţia crescută a camerei (rezoluţie orizontală de 650/700 TVL) corespunde cu posibilitatea de înregistrare a DVR-urilor WD1. Generaţia anterioară de aparate DVR capabile să înregistreze la rezoluţie maximă de 4CIF (704 x 576 pixeli) sau D1 (720 x 576 pixeli) alterează uşor calitatea video furnizată de camerele 650/700 TVL.
Ceiling Dome Camera CAM 082 (420TVL, Sharp, 0.5 lx, 3.6mm)
Power over Ethernet în sistemele mari CCTV IP. Camere IP K1620, K1630, K1670, K1680, K1690, K1691, K1695, K1698, sunt compatibile cu standardul IEEE 802.3af (PoE) aşadar pot fi alimentate direct prin cablul UTP. Acesta caracteristică a camerelor elimină necesitatea utilizarii unor adaptoare suplimentare de 12 VDC pentru alimentarea echipamentelor precum şi a cablurilor aferente . Astfel procesul de instalare este mult simplificat iar costul sistemul de supraveghere scade. Toate camerele/echipamentele CCTV conectate la switch-ul TP-LINK TL-SG3424P JetStream N29961 formează o reţea locală (LAN) şi pot fi alimentate în regim PoE (48 VDC).
Network Video Recorder: NUUO NVR Titan NT-8040(R) (max 64ch)IP CMOS Camera: Sunell SN-IPC54/12DN (2MP, H.264, ONVIF)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)SIGNAL 19
Concept al unei reţele CCTV IP cu alimentare PoE
Switch-ul detectează automat dispozitivele compatibile cu standardul IEEE 802.3af şi începe alimentarea acestora cu energie electrică prin cablurile UTP ale reţelei LAN. Această formă de alimentare este deosebit de avantajoasă în locurile unde există probleme legate de accesul la reţeaua de curent alternativ. Puterea totală ce poate fi furnizată de către switch este de 320 W, ceea ce înseamnă că, în cazul camerelor IP tipice cu un consum de 10 W, numărul acestora poate fi egal cu cel al porturilor PoE - 24.
Concentratoare de cabluri pentru camera serverelor, incinte de monitorizare video, etc. În oricare cameră destinată instalării serverelor, sau a supravegherii video şi telecomunicaţiilor, cabinete/rack-uri utilizate în reţelele SatTV/CATV, etc. o problemă foarte importantă o constituie organizarea adecvată a cablurilor. Abordarea corectă în ceea ce priveşte managementul cablurilor permite întreţinerea uşoară şi extinderea cât mai facilă pe viitor a sistemelor. Cel mai bun mod de terminare a cablurilor într-un rack o reprezintă modulele speciale de tip patch panel. DIPOL oferă o gamă largă de patch panel-uri pentru cabluri UTP şi FTP CAT 5, 5e sau 6, cabluri de telefon şi cabluri coaxiale utilizate în sistemele SatTV/CATV şi de supraveghere video (pe care, de cele mai multe ori sunt instalaţi conectori F şi BNC).
Antenna UHF Preamplifier AA-101 ALCAD
Patch Panel (1U, 24 de conectori F(mamă) ) pentru sisteme SMATV
R9120312
Antenna UHF Preamplifier AA-101 ALCAD
Patch Panel (1U, 24 de conectori BNC(mamă) la BNC(mamă) ) pentru sisteme CCTV
R9120310
Produse noi în oferta DIPOL:
Broadband Amplifier: Terra AS-037 (Cabrio, 1-in/3-out)
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SG2424 24xGE 4xSFP
Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC5930AHLDN (day/night, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m)
Amplificator de bandă largă
TV/DVB-T
Terra AS-037P
R82035
Switch TP-Link Web Smart
24xGbE, 4xSFP
TL-SG2424
N29948
Cameră video de exterior
650 TVL
Sunell SN-IRC5930AHLDN
M11282
Merită citit:
Cum se alimentează multiswitch-urile Terra în sistemele SMATV? Optimizarea procesului de alimentare cu energie în sistemele cu antenă comună este o problemă delicată ce trebuie rezolvată corect. În cazul soluţiilor furnizate de Terra, o sursă de alimentare centralizată poate reduce în mod semnificativ costurile sitemului deoarece: mai mult
Trei multiswitch-uri MSV-512 alimentate de la un adaptor AC/DC R71465
prin splitterul cu "DC Pass" SSQ-508 R70520
Ramificaţii ale traseului optic în reţelele xPON. Reţelele optice pasive sunt construite având la bază o arhitectură de tip punct-la-multipunct. Ramificaţia căii optice este realizată cu ajutorul unui splitter care în practică suportă un raport de divizare de 1:128 a semnalului furnizat de echipamentul OLT - Optical Line Terminal instalat la sediul central al furnizorului de servicii. mai mult
Exemplu de conexiuni în interiorul cutiei ULTIMODE TB-48B L5448
Tehnologia de fibră optică folosită în sistemul de supraveghere video al unei uzine. Distanţa mare dintre zonele care necesită supraveghere şi camera de monitorizare precum şi mediul foarte poluat electromagnetic au fost motivele cheie pentru alegerea fibrei optice ca mediu de transmisie al sistemului CCTV. S-a dorit crearea unui sistem de supraveghere video cu arhitectură distribuită, arhivare locală a materialului înregistrat şi acces de la distanţă la resursele sistemului. mai mult
Utilizarea convertoarelor media şi a fibrei optice pentru supravegherea video de la distanţă mare a unei instalaţii industriale
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.