COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 40/2013 (2 decembrie, 2013)
DOCSIS 3.1 - operatorii CATV şi tehnologia de fibră optică. În perioada 21-24 octombrie, în oraşul Atlanta din Statele Unite a avut loc o reuniune a membrilor organizaţiei SCTE (Societatea Inginerilor de Telecomunicaţii pe Cablu).
Fondată în 1969, SCTE organizează anual conferinţe cu privire la aspecte importante din inustria de telecomunicaţii. În acest an, participanţii s-au axat pe viitorul tehnologiilor de acces în reţelele de cablu, accentuând în special cea mai recentă versiune a standardului DOCSIS - veriunea 3.1.
DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification) este o familie de standarde pentru transmisia de date (în regim digital) în reţelele de cablu TV ce folosesc tehnologia HFC "Hybrid Fiber-Coaxial". În Europa, standardul DOCSIS operează într-o variantă modificată (EuroDOCSIS utilizează cu canal cu lăţimea de 8 MHz, nu de 6 MHz).
Încă de la început, DOCSIS s-a dezvoltat foarte rapid. Varianta 1.0 a fost acceptată şi publicată în martie 1997; următoarea versiune, 2.0 care oferea acces în bandă largă, în decembrie 2001. Aprobat în august 2006, DOCSIS 3.0 a crescut radical viteza de transmisie a datelor în reţelele HFC. Acesta suportă transmisiile digitale multicanal, la care se adaugă tehnologia "channel bonding" , pentru atingerea unor viteze de download de până la 400 Mbps.
John Chapman (CTO-ul Cisco) vorbeşte
la SCTE despre beneficiile DOCSIS 3.1
Cum era de aşteptat, noua platformă DOCSIS 3.1 va oferi o serie de beneficii atât operatorilor de servicii prin cablu cât şi utilizatorilor acesora. Cea mai evidentă şi importantă caracteristică a versiunii 3.1 comparativ cu DOCSIS 3.0 este eficienţa spectrală a transmisiunilor, care a crescut cu până 50%. Totodată sunt folosite subpurtătoare de capacitate mică (20-50 kHz) modulate într-o schemă OFDM pentru crearea unui bloc de frecvenţe cu lăţime de câteva sute de MHz. În acest fel, operatorii CATV vor putea oferi viteze de download de până la 10 Gbps iar de upload, de 1-2 Gbps. După cum au subliniat şi reprezentanţii companiei CableLabs, sistemul recent dezvoltat va fi compatibil cu versiunile anterioare, fapt care va facilita şi grabi migrarea infrastructurii la noua specificaţie.
Toate beneficiile oferite de DOCSIS 3.1 nu vor fi imediat disponibile tuturor abonaţilor CATV. Lăsând la o parte nevoile reale pentru o conexiune cu o asemenea lăţime de bană, nu există momentat planuri pentru producţia de masă a modemurilor de cablu capabile de viteze aşa ridicate. Primele echipamente conforme cu noul standard vor fi dispozitive hibride, capabile să funcţioneze atât în ​​DOCSIS 3.0 cât şi DOCSIS 3.1. Prin alăturarea a cel mult 24 de canale RF pentru transmisia "downstream" şi 8 canale pentru "upstream", se vor atinege viteze de 4-5 Gbps (down) şi respectiv 1.5 Gbps (up).
Utilizarea rapidă a DOCSIS 3.1 în reţelele CATV poate amâna în mod eficient implementarea reţelelor FTTH (Fiber To The Home). Acestea din urmă, create mai degrabă pentru operatorii de telecomunicaţii "tipici" şi furnizorii de servicii Internet, sunt considerabil mai scumpe de implementat. Potrivit unui raport al BNP Paribas de la sfârşitul anului 2011 - "Superfast Broadband: Catch up if you can", costul de conectare a unei locuinţe la o reţea DOCSIS era de 150 de euro. Pentru conectarea aceleiaşi locuinţe la o reţea FTTH preţul depăşea 500 de euro. Vor fi capabil operatorii serviciilor de telecomunicaţii să lupte cu CATV-ul? Dificil de spus dar toate speranţele atârnă de cuvintele magice "fibră optică" şi de scăderea costului soluţiilor FTTH.
Adaptoare FO în reţelele FTTx. Într-una din ediţiile anterioare ale Newsletter-ului am descris diferenţele dintre conectorii APC şi UPC folosiţi la terminarea unei conexiunu de fibră optică. Caracteristica specială a conectorilor APC este dată de terminaţia în unghi de 8 grade care asigură o transmisiune cu reflexii foarte reduse.
Adaptoarele sunt elemente indispensabile oricărui sistem FTTH. Asigură poziţionarea corectă a părţii anterioare a ferulelor celor doi conectori de fibră optică în scopul creării unei conexiuni sigure şi cu atenuare cât mai mică.
Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011S
Cuplă SC-SC singlemode ULTIMODE A-511S
Cuplă SC/APC-SC/APC singlemode ULTIMODE A-522S
Adaptor multi-mode ULTIMODE A-011S (SC-SC)
L4011
Adaptor single-mode ULTIMODE A-511S, SC-SC
L4211
Adaptor single-mode ULTIMODE A-522S, SC/APC-SC/APC
L4222
Ca şi în cazul de conectorilor, există diferite tipuri de adaptoare, dar construcţia acestora este foarte asemănătoare. De exemplu, adaptoarele SC/PC(MM), SC/UPC(SM) şi SC/APC(SM) au aceeaşi dimensiune. Cea mai importantă parte a fiecăruia este manşonul ceramic din oxid de zirconiu. Spre deosebire de adaptoarele mai ieftine, care utilizează manşoane din polimeri, oxidul de zirconiu asigură cea mai mică abatere posibilă de la dimensiunile nominale, lucru deosebit de important în cazul conectării fibrelor single-mode.
Din motive practice, adaptoare sunt fabricate respectând o anumită schemă de culori. Culoarea gri este rezervată fibrelor multi-mode, albastru pentru conectorii PC/UPC iar verde pentru cei APC.
Conectarea "în cascadă" a modulatoarelor DVB-T Signal. Acest tip de echipamente din care face parte şi Signal-450 R86740 transformă un semnal HDMI în semnal RF ce poate fi ulterior transmis pe cablu coaxial sub forma unui canal TV compatibil cu standardul DVB-T. Avantajul acestui model constă în faptul că poate primi ca sursă de semnal material video cu rezoluţie FullHD de la un player media, DVD/Blu-ray player, DVR, PC, STB, etc. Dacă se doreşte distribuţia a două canale diferite, vor fi necesare două modulatoare.
Semnalele acestora pot fi combinate într-un splitter/combiner RF clasic ( R60102) sau formând o bluclă RF prin legarea în serie acelor două modulatoarele (semnalul RF de ieşire al primului se introduce în cel de al doilea). DVB-T impune ca transmisiunile ce respectă acest standard să fie descrise de o serie de parametri necesari pentru identificarea programului TV dar şi a transmisiunii în sine (canalul RF). Astfel, modulatoarele trebuie configurate pentru a fi posibilă difizarea în aceeaşi reţea RF a două programe TV diferite.
Parametrul care trebuie modificat este Program number. Pentru acest lucru se execută următorii paşi: Menu->Encoder->Program info->Program number. Valoarea implicită este "101". Dacă setările implicite nu s-ar modifica, televizoarele din reţea nu ar putea memora ambele canale TV chiar dacă acestea sunt difuzate pe canale RF diferite. Deci, fiecare modulator folosit în reţea trebuie să aibă un Program number diferit.
Antena TV UIF DIPOL 44/21-69 Tri DigitModulator Signal-450 HDMI - COFDM (DVB-T) + USBModulator Signal-450 HDMI - COFDM (DVB-T) + USBSplitter 3-căi TV/FM Signal R-3Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1 cale Signal O-1-11dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-11dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-11dB (5-1000MHz)
Distribuirea de conţinut video HD de pe PC şi player Blu-ray (precum şi transmisiuni DVB terestre), într-o reţea de cablu folosind două modulatoare DVB-T Signal-450 R86740
Utilizarea camerei de supraveghere video în sistemul interfon. Camerele încorporate în echipamentele de tip interfon sunt, de cele mai multe ori, foarte simple, rudimntare în ceea pe priveşte posibilitatea de zoom sau ajustare a câmpului de filmare. Mai mult, din cauza locului de instalare sunt foarte vulnerabile la acte de vandalism iar unghiul de filmare poate fi uşor obturat. O soluţie foarte eficientă la această problemă este folosirea unei camere CCTV convenţionale, ca de exemplu Sunell IRC59/21AP M11286.
Compact Outdoor Camera: Sunell IRC59/21AP (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.01 lx, 2.8-12 mm, OSD, IR up to 30m)Set video balun: 1VP-B (angular, 2 buc)Set video balun: 1VP-B (angular, 2 buc)Cablu UTP Cat5e NETSET UTPw (exterior - cu gel, negru) [1m]Splitter video RV-1/2PAntena TV UIF DIPOL 44/21-69 Tri DigitModulator TV Signal Digital Classic (canal 21-69, PAL K)
Sistem de monitorizare video a accesului în locuinţă cu afişarea imaginii pe
pe ecranul interfonului şi pe televizor.
Semnalul video al camerei de supraveghere CCTV este transmis pe cablu UTP de exterior E1410 folosind balunurile Etrix M16654. Prin intermediul unui splitter video (RV-1/2P M1707) semnalul este împărţit către două puncte de monitorizare. Unul dintre acestea este ecranul interfonului iar celălalt, cu ajutorul unui modulator RF R95176, televizorul din sufragerie. Această soluţie permite ca imaginile transmise de camera CCTV să poată fi vizualizate simultan, pe ambele echipamente (interfon şi televizor).
Utilitatea unui bun sistem de supraveghere - demonstraţie Live de la Sunell. În acest an, la Expoziţia de Securitate Publică din China (CPSE), producătorul Sunell de camere de supraveghere video analogice şi IP au prezentat echipamente noi precum şi soluţii software. În cadrul evenimentului, un incident neaşteptat a avut loc - cineva a furat unul dintre telefoanele mobil folosite la standul pentru soluţii de monitorizare "cloud". Datorită sistemului de supraveghere instalat în zona expoziţională, a fost posibilă identificarea cu uşurinţă a persoanei care a comis infracţiunea.
Înregistrarea video a uneia dintre camerele Sunell care au surprins momentul furtului
Deşi aceasta funcţiona doar la rezoluţie 720p, calitatea materialului video a fost îndeajuns pentru identificarea hoţului. În oferta DIPOL puteţi găsi camere Sunell capabile să înregistreze şi la rezoluţie 1080p: K1630 , K1634 , K1660 , K1680 , K1691 , K1695 și K1698 . Imaginile oferite de aceste camere IP pot fi salvate pe calculatoare PC ce au instalat software-ul gratuit NVMS, aplicaţia comercială NUUO, sau direct pe NVR-urile NUUO, Hikvision, sau Signal.
Un scurt clip de la CPSE este disponibil aici
Îmbunătăţirea conectivităţii mobile la internet. Serviciul de acces la internet oferit de operatorii de telefonie mobilă a cunoscut în ultimii o creștere tot mai mare de utilizatori dornici de a fi în permanență, orinde s-ar afla, conectați la rețeaua globală de informații. Popularitatea de care se bucură acest serviciu se datorează în primul rând vitezei mari de transfer care poate fi atinsă dar și prețurilor tot mai mici de la care acestă modalitate de conectare la internet este disponibilă. Ultima noutate în acest domeniu vine sub forma tehnologiei LTE care face posibilă obținerea unor rate de transfer asemătoare celor întâlnite în cazul conexiunilor din reţelele fixe LAN cablate sau wireless (WiFi).
Tehnologia LTE este flexibilă atât în ​​ceea ce privește gama de frecvenţe utilizate cît şi lățimea de bandă a canalului. Reţelele LTE pot funcţiona în benzile de frecvenţă de 700 MHz (zone rurale/non-urbane - rază de acoperire mai mare) până la 2.6 GHz (zone metropolitane - capacitate mai mare). Un element important al LTE este reprezentat de tehnologia MIMO (Multiple Input Multiple Output) deoarece aceasta creşte eficienţa transmisiei prin utilizarea mai multor antene la ambele capete ale conexiunii.
Antena din imaginea de mai jos a fost proiectată să funcţioneze în reţelele GSM/DCS/UMTS/HSPA/LTE care lucrează în gama 800-2170 MHz. Datorită tehnologiei MIMO şi a spectrului larg de frecvenţe pe care le poate acoperi această antenă reprezintă un echipament de telecomuniaţii cu valenţe universale.
Antenă LTE MIMO ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m cablu, FME mamă)
Antenă LTE ATK-LOG (800-2170MHz, 10 m de cablu, mufă FME-mamă)
A7057
Produse noi în oferta DIPOL:
Extender HDMI pe fibră optică (cu telecomandă)
DVR 8 canale Ultimax 1408 (WD1, HDMI)
Alimentator PoE PSD 48VDC/1.25A (2.1/5.5mm(+))
Convertor HDMI - FO
Signal-HD (cu transmisie de telecomandă)
H3608
DVR de reţea Ultimax 1408
(8 canale, H.264, HDMI)
M72408
Sursă în comutaţie PSD 48VDC/1.25A
(2.1/5.5mm)
M1894
DIPOL company news:

November 22, 2013 - Special Offers Info. Today, it was the first time we sent the Info to e-Store customers. Special Offers Info is sent at the beginning of each promotion. It presents items along with their main features and shows discount prices for the respective customer (company). Each promotion is valid for two weeks. The customer who wants to receive the Info has to register at e-Store and agree to get it by choosing suitable option in the My Account section.

Noutăţi din Bibliotecă
Multiswitch-uri TERRA - noul standard de calitate pentru sistemele SMATV. Echipamentele TERRA dedicate sistemelor cu antenă colectivă au o garanţie de patru ani. Reţelelor SMATV bazate pe aceste dispozitive le este asigurată fiabilitatea o lungă perioadă de timp.
Caracteristicile distinctive ale multiswitch-urilor TERRA includ ... mai mult
Merită citit:
Encoder şi modulator DVB-T într-un magazin de electronice. Există două metode de bază care pot fi folosite pentru a distribui conţinut HD către mai multe televizoare. Prima se bazează pe splittere HDMI şi cabluri HDMI iar în cazul distanțelor mai mari de 20 de metri sunt folosite şi extendere HDMI. Cea de a doua, din ce în ce mai des întâlnită, utilizează encodere-modulatoare DVB-T. mai mult
Encoderul-modulatorul DVB-T Signal-751 R86751 permite distribuirea materialului publicitar către zecile de televizoare amplasate în întreg magazinul.
Patchcord fibră optică (la comandă)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.