COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămanalul DIPOL - TV, Satelit, CCTV şi LAN
Nr 1/2016 (04.01.2016)
Faci accident şi maşina sună la poliţie. Cu câteva săptămani în urmă, în orasul Port St. Lucie din Florida a avut loc un incident fără precedent. Când o persoană de 57 de ani a fugit de la locul accidentului, a fost prinsă imediat de poliție. Nu ar fi fost nimic special, dar serviciile de urgență au fost informate de incident chiar de mașina vinovatului. Fordul acestuia, echipat cu un sistem SYNC conectat cu telefonul șoferului, a alertat poliția de accident, oferind totodată informații privind marca și modelul autoturismului în cauză cât și coordonate GPS exacte.
Sisteme automate de notificare a accidentelor sunt acum folosite, printre altele, de Ford și BMW. Aceste sisteme anunţă automat poliţia şi/sau serviciile de urgenţă dacă maşina a fost implicată într-un accident care a declanşat airbagul sau pompa de carburant a fost închisă, acestea având loc în general dupa coliziunea cu un obiect.
În curând, chiar si masinile de clase medii for fi echipate cu astfel de tehnologii. Începănd cu 2018, fiecare maşină vândută în U.E. va fi dotată cu un astfel de sistem. Ţinta acestui sistem este sa scurteze timpul de intervenţie al echipajelor de urgenţă cu pana la 50% din timpul actual de intervenţie. Un alt avantaj al sistemului constă în descurajarea conducătorilor de a fugii de la locul accidentelor. Autorităţiile U.E. estimează ca acestă tehnologie poate salva în jur de 2500 de vieţi pe an în Europa.
Monitorizare pe smartphone prin serviciul Ezviz cloud. Ezviz (EasyVision) este un serviciu gratuit care poate fi activat de utilizatorii NVR-urilor și camerelor IP produse de Hikvision. Acest serviciu gratuit permite utilizatorilor accesul simplu prin internet la sistemul de supraveghere, fără a face port forwarding pe router. Conexiunea P2P este inclusă în acest serviciu. Pentru acces pe un telefon smart, utilizatorul trebuie să instaleze aplicaţia de Android sau iOS. Următorul pas este să-şi creeze un cont de utilizator pe site-ul www.ezviz7.com. Contul poate găzdui dispozitive dintr-o rețea locală care au serviciul Ezviz activat, sau listate de utilizator după numărul de serie.
Comparaţie de imagini de la camerele Sunell şi Hikvision. Linkurile de mai jos oferă acces online la camerele Sunell K1678 (2 MP) și Hikvision K1787 (4 MP). Le-am pus la dispoziţia oricui vrea să compare calitatea imaginii camerelor de la producători diferiți cu rezoluții diferite. Ambele camere funcţionează cu setările din fabrică, cu toate astea, distanța focală a camerei Sunell a fost setată astfel incăt deschiderea să fie similară cu cea a camerei Hikvision cu distanță focală fixă. Setările de Stream pentru camere sunt afișate în imaginile atașate mai jos:
Setările de compresie video ale camerei Sunell K1678
Setările de compresie video ale camerei Hikvision K1787
Pentru a accesa imaginile live de la o cameră, dați click pe una din imaginile de mai jos sau introduce-ți adresa IP în fereastra browserului dumneavoastră. Cand vă veți loga pentru prima dată la o cameră, va trebui să instalați plugin-urile necesare disponibile în această etapă. Accesul de la distanță la camere are două limitări: numărul maxim de conexiuni simultane la acea cameră și lățimea de bandă totală ocupată. În cazul camerei Sunell, numărul maxim de conexiuni simultane nu poate depăși 10 și lățimea de bandă totală este limitată la 20 Mbps. Camera Hikvision poate fi accesată simultan de 6 utilizatori și lățimea totală de bandă este limitată la 50 Mbps. Dacă vedeți informații în legătură cu numărul maxim de utilizatori sau aveți probleme cu afișarea imaginii de la o cameră, înseamnă că unul din parametrii a fost depășit, deci, ar trebui să încercați logarea mai târziu. Accesul la imaginile camerelor va fi disponibil până la sfârșitul lunii Ianuarie 2016.
Click pe poză pentru logare la camera Sunell K1678
Click pe poză pentru logare la camera Hikvision K1787
Date de logare:
1. Camera Sunell:
1. Camera Hikvision:
Cabluri UTP cu gel - sfaturi pentru instalatori. Cablurile torsadate sunt folosite în special pentru transmisia semnalelor în sistemele de telecomunicaţii şi reţelele de calculatoare. Au cea mai mare răspândire în telefonia analogică şi reţelele Ethernet. Aceste cabluri au în componenţă cel puţin o pereche de conductori. Pentru a diminua interferenţa asupra calităţii transmisiei a campurilor magnetice exterioare şi a interferenţei produse de fiecare pereche activă, conductorii sunt răsuciţi unul în jurul celuilalt (torsadare = răsucire).
Cablul cu gel NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 este un cablu torsadat de cea mai bună calitate destinat sistemelor de transmisie profesionala a datelor în medii cu umiditate crescută. Învelişul din polietilenă (PE) este rezistent la radiaţii UV (lumină solară) şi umezeală. Centrul cablului este umplut cu gel pentru a împiedica infiltrarea apei în interior. Cablul pus în conducte sau cuve, poate fi utilizat în instalaţii îngropate în pământ.
Cablu UTP de exterior Cat5e NETSET UTPw (cu gel, negru)[305m]
Producătorul cablului UTP NETSET BOX U/UTP Cat. 5e E1410_305 garantează stabilitatea parametrilor din "Specificaţii" pentru cel puţin 15 ani, doar în condiţiile care cablul a fost ambalat, transportat, instalat şi folosit conform normelor europene (printre altele: E-79100 şi EN 50174-1), în condiţiile de mediu permise (vedeţi "Specificaţii"). NETSET BOX UTPw 5e E1410_305 poate fi folosit pe o plajă largă de temperaturi: -20o...+50oC, putând fi instalat la temperaturi de la 0o... +50 oC. Pregătirea cablului pentru sertizare se face prin curăţarea gelului cu benzină şi apoi cu alcool.
Internet prin priză. Powerline este o soluţie "wireless" alternativă ce oferă acces internet pentru birouri mici şi pentru acasă. Datorită funcţiei Plug and Play instalarea este deosebit de simplă. Soluţia foloseşte cablarea electrică deja existentă pentru transmisia de date. Astfel se poate extinde reţeaua către orice punct din casă, apartament, birou etc. unde există deja o priză, fără a fi necesară tragerea de noi cabluri ethernet sau instalarea de echipamente wireless.
Instalarea adaptoarelor TP-LINK TL-PA211 este foarte simplă. "Primul" trebuie conectat la router (prin intermediul cablului UTP inclus în set) şi introdus înpriza cea mai apropiată. Cel de-al doilea adaptor trebuie conectat la calculator-laptop prin intermediul cablului UTP inclus şi introdus în cea mai apropiată priză. Lungimea maximă a cablului dintre cele mai îndepărtate puncte nu poate depăşi 200 de metri. Toate prizele trebuie să fie pe aceeaşi fază electrică.
Schema de instalare a echipamentelor Powerline
Cum funcţionează? Fiecare echipament powerline este un tranciever. Pentru comunicaţie, primul echipament transmite un pachet de date modulat pe cablul electric iar cel de-al doilea îl demodulează şi îl retransformă în pachet de date. Pentru această comunicaţie s-au creeat standardele tehnologiei PLC (Power Line Communication). Asociaţia HomePlug Powerline este organizaţia principală în ceea ce înseamnă standardizarea în acest domeniu.
Kit Ethernet Powerline TP-Link TL-PA2010KIT (Nano, 2buc, 200Mbps)
Setul TP-LINK TL-PA2010KIT permite comunicarea de date sigură prin prizele unei case sau clădiri de birouri.
EasySplicer - sudarea pigtailurilor de 900 μm. Programele de sudare special dezvoltate permit sudarea fibrelor singlemode și multimode cu izolație de 250 μm și 900 μm. În general, suporţii negri sunt pentru fixarea fibrelor mai subţiri iar cei albaştri pentru cele mai groase. Cu toate acestea, în unele cazuri este mai simplă folosirea suporților negri pentru fibre de 900 μm. Inclusiv pentru fibrele "tub lejer".
Un pigtail cu tub strâmt (sus) şi unul cu tub lejer (jos)
În fibrele cu tub lejer stratul galben de 250 μm nu este lipit de cel galben de 900 μm, acestea putând să se mişte unul faţă de celălalt. În cazul al doilea, stratul interior incolor este lipit fix de stratul de 900 μm făcând procesul de curăţare mai dificil.
Poziţionare fibrelor în suporţi, cea fixă este pusă în suportul albastru iar cea lejeră în suportul negru.
Având în vedere că fibra cu tub lejer se poate mişca faţă de stratul de 900 μm, vă recomandam curăţarea acestui strat pe mai mulţi centimetri şi să fixaţi fibra în suportul negru pentru fibre de 250 μm. Observaţi că stratul de 900 μm este înafara suportului.
Produse noi în oferta Dipol
Cameră IP Dome fixă Hikvision DS-2CD2E20F K1747 oferă parametrii excelenţi pentru un preţ accesibil. Camera dome a fost echipată cu un senzor CMOS 2 MP (1920x1080) oferind imagini excelente chiar şi în condiţii nefavorabile. Pe lângă toate caracteristicile enumerate mai sus, camera mai are și o funcție de analizare inteligentă, ca de exemplu detectarea intrușilor dintr-o anumită zonă. Utilizatorul poate seta regiunile de interes (ROI) - zone ale imaginii cu parametri de transmisie crescuți. Datorită construcției speciale, camera poate fi usor montată pe tavane suspendate.
Controller wireless SATEL ACU-270 (pt. INTEGRA, VERSA)
Controller wireless SATEL ACU-270 (sistem de controller wireless în miniatură). Controllerul wireless SATEL ACU-270 funcționează cu centrale de alarmare INTEGRA și VERSA și permite conectarea modulelor wireless la acestea. Comunicarea dintre controller și module este bidirecțională putându-se astfel conecta tastaturi wireless sau telecomenzi din seria ABAX. Avantajul lui ACU-270 este raza de acțiune de până la 500 m în spațiu deschis obținută prin comunicatorul radio modern. Carcasa sa de mici dimensiuni făcută din plastic alb permite montarea acestuia oriunde fără a putea fi observat.
Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) TERRA TDX410C
Transmodulatorul DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) TERRA TDX410C R81617 este folosit pentru recepţia unui transponder DVB-S/S2 (8PSK/QPSK), alegerea canalelor dorite din acesta şi retransmisia lor în format COFDM DVB-T în frecvenţele VHF/UHF. Interfata CI incorportată prermite transmodulatorului decodarea cu ajutorul unui modul CAM şi card a serviciilor codate. Un modul poate recepţiona un întreg multiplex (până la 10-15 canale) şi îl converteşte în multiplex DVB-T cu până la 5 servicii (maxim 31 PIDuri) cu o lăţime de bandă maximă de 31.66 Mbps.
Merită citit:
Headend-ul IPTV TERRA - un exemplu de implementare. Deținătorii unui hotel au fost nevoiți să aleagă un sistem TV potrivit pentru hotelul care îl conduc. Soluția obișnuită cu un headend și distribuția semnalelor RF prin cabluri coaxiale a fost practic imposibil de utilizat din cauza lipsei acestui tip de cablare în clădiri și din cauza imposibilității instalării unor noi cabluri. În orice caz, clădirea era echipată cu rețea ethernet ce se baza pe cabluri torsadate. Deci, alegerea este simplă - headend-ul TERRA IPTV. Headend-ul TERRA IPTV este un set de streamer-e IPTV de încredere și ușor de configurat care transformă semnalele terestre DVB-T/T2, DVB-C și/sau semnalele de satelit DVB-S/S2 în stream-uri IP. Este, de asemenea, posibilă decodarea canalelor TV cu plată... >>>mai multe
Headend TERRA IPTV
Switch-uri industriale - gata de funcţionare in orice condiţii
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.