COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 32/2014 (13 octombrie, 2014)
Pacemaker artificial de mărimea unui bob de orez...reprezintă oare o inovație în medicină? Cercetătorii de la Universitatea Stanford, sub îndrumarea lui Ada Poon, au dezvoltat o metodă wireless de a alimenta dispozitivele amplasate adânc în interiorul corpului uman. Această tehnologie poate fi folosită pentru a alimenta pacemake-urile sau oricare alte stimulatoare sau senzori. Miniaturizarea a fost realizată prin eliminarea bateriei. Acest lucru poate însemna o evoluție extrem de importantă în domeniul medicinei. Teste complexe au arătat că radiația emisă de dispozitiv este nepericuloasă pentru inimă.
Primul dispozitiv bazat pe noul concept de alimentare este un pacemaker de mărimea unui bob de orez. Dispozitivul este alimentat wireless de la un element de mărimea unui card de credit aflat în buzunarul pacientului.
Tehnologia folosită este bazată pe radiația electromagnetică. Până acum, luând în considerare distanța dintre transmițător și receptor, câmpul magnetic a fost considerat de tip "câmp apropiat" și "câmp îndepărtat". Ultimul câmp descoperit poartă denumirea de "radiație electromagnetică normală" și este folosit în comunicațiile radio, deci nu poate fi folosit și în organisme vii din cauza normelor de siguranță. Tehnologia "câmp apropiat" este folosită pentru reîncărcarea periuțelor de dinți electrice sau a implantelor de auz. Datorită unei raze de acoperire foarte scurte, această tehnologie nu poate fi folosită pentru implanturi localizate adânc în corpul uman. Echipa lui Ada Poon a decis să combine ambele tipuri de câmpuri, formând un "câmp de mijloc". Undele acestui câmp pot ajunge la orice implant instalat în corpul uman, cu niște nivele de radiație sigure pentru sănătatea omului. Sursa de alimentare formează unde astfel încât ele nu sunt reflectate semnificativ sau absorbite de țesuturi și pot ajunge la implant.
Sistemul de încărcare wireless pentru pacemaker a fost testat cu succes pe un porc și pe un iepure. În prezent, cercetătorii se pregătesc pentru primele teste pe oameni. Dacă acestea vor fi reușite, va ma dura câțiva ani pentru a îndeplini toate normele necesare scoaterii unui nou produs pe piață.
Această descoperire din domeniul medicinei nu se referă doar la miniaturizarea dispozitivelor folosite sau la un comfort mai bun al vieții pacienților. Tehnologia poate schimba metodele de tratare ale diverselor boli și afecțiuni. Tratamentele farmaceutice existente pot fi înlocuite cu diverse timpuri de stimulatoare ale nervilor și ale mușchilor, totul într-o manieră non-invazivă. Dezvoltatorii acestei tehnologii speră ca următorul pas să fie crearea de microchip-uri programabile care să fie capabile să monitorizeze funcțiile de viață, cu ajutorul mini electro-stimulatorilor amplasați direct pe creierul uman.
Convertirea semnalelor audio-video în canale digitale DVB-T. Un semnal de bază audio-video ce provine de la orice dispozitiv A/V poate fi ușor distribuit în sistemele cu antenă sub forma unui canal DVB-T. În funcție de necesități, soluția poate fi bazată pe unul dintre următoarele dispozitive dedicate: modulatorul DVB-T Signal-350 R86350, modulatorul DVB-T TERRA mdx420 R82518, codorul MPEG-2 TERRA MD-331 R81713 și modulatorul DVB-T TERRA TRX-360 R81709. Modulatoarele DVB-T convertesc semnalele audio/video (conectate la jack-urile RCA) în canale DVB-T și le furnizează pe cele din urmă la o rezoluție SD.
 

 
NumeMD-331
TRX-360
mdx420Signal-350
CodR81713
R81709
R82518R86350
Intrări3x (V+L+R) - cablu RCA 2x (V+L+R) - RCA1x (V+L+R) - RCA; USB
Instalarecomponente ale stației terminale MMH-3000un singur dispozitiv sau un set de amplificatoare de canal TERRA un singur dispozitiv
Număr de multiplexări
111
SD/HDSDSDSD
Nivelul maxim al ieșirii [dBμV]908597
Alte detalii
rata maximă a multiplexării nu poate depăși 29Mbpsdisplay OLEDdisplay LCD
Modulul MD-331 R81713 a fost conceput pentru folosirea în stația MMH-3000 (totul amplasat în Unitatea de Bază UC-380 R81700). Codorul convertește semnalele analogice audio/video provenite de la camerele analogice, playere video, etc. în transmisiuni MPEG-2. Acestea pot fi furnizate modulatorului TRX-360 R81709 DVB-T (COFDM) și distribuite într-o rețea RF ca și canale ale unei multiplexări DVB-T. Două module MD-331 și unul TRX-360 pot distribui 6 canale SD în cadrul unei singure multiplexări DVB-T.
Modulatorul DVB-T mdx420 este un dispozitiv profesional conceput pentru combinarea semnalelor audio/video suplimentare în sistemele cu antenă. Semnalele pot proveni de la camere, playere multimedia, computere, playere DVD, receptoare satelit, etc. Dispozitivul are două canale audio/video (două seturi independente de intrări A/V pentru conectarea a două surse A/V). Ieșirea canalului DVB-T RF poartă ambele semnale A/V într-o singură multiplexare.
Dispozitivul Signal-350 R86350 convertește semnalul A/V aplicat la intrarea sa într-un canal DVB-T. Aceste este destinat folosirii cu o sursă de semnal video tip CVBS și semnale audio LF (L+R). Modulatorul a fost echipat cu un port USB ce permite înregistrarea materialului în format .ts și redarea oricărui material cu acest format. Această soluție permite de exemplu distribuirea reclamelor TV pe un anumit canal dintr-un hotel sau într-un hypermarket, totul fără folosirea playerelor media suplimentare sau a PC-urilor.
Reglarea intensității luminii din cameră fără a coborî din pat. Cel mai întâlnită aplicație a modulelor Exta free este aceea de controlare a iluminării. În diagrama de mai jos, dimmerul wireless RDP-01 F5301 este controlat cu ajutorul telecomenzii cu 2 canale F5112. Acest set permite pornirea/oprirea și diminuarea/accentuarea intensității luminii dintr-o cameră. O astfel de funcționalitate este utilă mai ales pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități, cărora le este greu să se deplaseze prin cameră.
Dimmer radio Exta Free RDP-01Telecomandă 2 canale Exta Free P-257/2
Controlul prin telecomandă cu ajutorul sistemului Exta Free.
Ordinea fibrelor din cablurile optice. În terminarea unui capăt al unei fibre optice cu mai multe fibre, instalatorul ar trebui să acorde atenție ordinii corespunzătoare a fibrelor amplasate în doze sau în cadrele de distribuție. Există câteva standarde special concepute pentru probleme de acest tip și deși nu sunt soluții generale, consecvența în acest domeniu permite evitarea problemelor în cazul reparării rețelelor sau în cazul extinderii lor.
În instalarea cablajelor optice, se recomandă implementarea unuia dintre standardele Europene sau a soluțiilor proprietare folosite de către producătorii de cablu sau de către marii operatori de telecomunicații. Tabelul de mai jos arată cele mai comune standarde pentru așezarea fibrelor în cadrele optice de distribuție.
Merită menționat faptul că adoptarea unui anumit standard salvează din timpul și din banii necesari unei extinderi ulterioare a rețelei optice. În conectarea noilor conexiuni, instalatorul nu trebuie să verifice ordinea fibrelor și sunt evitate probleme privind conexiunile eronate (în special atunci când racordurile sunt amplasate în panouri închise și nu există posibilitatea vizualizării ordinii fibrelor).
Funcția Hot Spare din NVR-urile Hikvision. Modele superioare din gama producătorului Hikvision precum DS-7732NI-ST K2432, au fost îmbunătățite prin adăugarea unor funcții suplimentare ce sunt folositoare în special în sistemele IP CCTV de mari dimensiuni. Una dintre aceste funcții este Hot Spare. Aceasta mărește toleranța sistemului la erori ale rețelelor Ethernet și îmbunătățește fiabilitatea.
Camera IP 3MP Hikvision DS-2CD2132-I (2.8mm, 0.07 lx, IR până la 30m)Cameră IP 1.3 MP Hikvision DS-2CD2012-I (4mm, 0.01 lx, IR max. 30m)Camera IP 3MP Hikvision DS-2CD2132-I (2.8mm, 0.07 lx, IR până la 30m)Camera IP 3MP Hikvision DS-2CD2132-I (2.8mm, 0.07 lx, IR până la 30m)Cameră IP 1.3 MP Hikvision DS-2CD2012-I (4mm, 0.01 lx, IR max. 30m)Cameră IP 1.3 MP Hikvision DS-2CD2012-I (4mm, 0.01 lx, IR max. 30m)Switch cu management: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Switch cu management: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Switch cu management: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)NVR IP Hikvision DS-7732NI-ST (32 canale, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)NVR IP Hikvision DS-7732NI-ST (32 canale, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)NVR IP Hikvision DS-7732NI-ST (32 canale, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)NVR IP Hikvision DS-7732NI-ST (32 canale, 160Mbps, 4xSATA, HDMI)
Utilizarea funcției Hot Spare într-o rețea IP CCTV bazată pe NVR-urile Hikvision. În cazul unei erori de conexiune, datele de supraveghere sunt stocate pe NVR-ul de rezervă.
Sistemul ar trebui să aibă un NVR de rezervă. După activarea funcției Hot Spare, NVR-ul se comportă ca un dispozitiv de înregistrare redundant. În mod normal, nu se salvează nimic deoarece acesta funcționează doar în cazul unei conexiuni stricate între NVR-urile principale și switch-ul corespunzător. Atunci când comunicarea este restaurată, înregistrările lipsă sunt transferate către NVR-ul principal. Funcția Hot Spare poate fi folosită în rețele cu până la 32 de NVR-uri.
Configurarea notificărilor email pentru camerele Sunell. Camerele Sunell K1634, K1637, K1680, K1681, K1685, K1691, K1695, K1697, K1698 pot notifica utilizatorii/operatorii cu ajutorul email-urilor. Pentru a porni notificarea email, administratorul trebui să creeze un cont de mail folosit pentru trimiterea email-urilor și după:
  • Adresa Serverului SMTP (smtp.gmail.com);
  • Portul Serverului SMTP (Gmail: 465) și selectarea opțiunii SSL din câmpul Mod transport;
  • Detaliile de logare ale contului de mail creat anterior (User Name și Password);
  • Adresa de e-mail a Expeditorului;
  • Adresa Destinatarului în lista de adrese de email ale destinatarilor.
Notificările ce sunt trimise destinatarilor imediat conțin informații despre evenimentele detectate de camere precum:
  • mișcare
  • declanșarea unei alarme externe
  • erori de înregistrare
Produse noi în oferta Dipol
Access Point OmniTIK UPA-5HnD (5GHz 802.11a/n, MikroTik, 400mW MIMO 2x2)
OmniTIK UPA-5HnD N24110 Este un Punct De Acces 802.11a/n rezistent la condițiile meteorologice cu antene omnidirecționale MIMO cu polarizare dublă. Produsul este o completarea excelentă a Router Board-ului SXT-5HPnD N24115 sau a oricărui dispozitiv 802.11a/n ce funcționează în banda de 5 GHz. Nivelul maxim al puterii ieșirii a transmițătorului 802.11a/n este de 400 mW. OmniTIK UPA-5HnD suportă tehnologia Nv2 TDMA cu un throughput de până la 200 Mbps.
NVR IP Hikvision DS-7616NI-SE (16 canale)
IP NVR Hikvision DS-7616NI-SE K2216 este un dispozitiv IP de înregistrare în rețea modern și capabil de monitorizarea, înregistrarea și redarea imaginilor de la 16 camere cu rezoluții megapixel la rate de 25 fps fiecare. NVR-ul are ieșiri VGA și HDMI ce pot fi conectate direct la un monitor, fără a necesita vreun computer suplimentar. Mulțumită sistemului de operare Linux, NVR-ul asigură o funcționare stabilă și rezistentă la virușii informatici.
Cameră IP antivandal Hikvision DS-2CD2312-I (1.3MP, 2.8 mm, 0.01 lx, IR de până la 300m)
Camera anti-vandalism Hikvision DS-2CD2312-I K1742 face parte din noua serie de produse Hikvision - HiWatch. Aeastă serie de dispozitive low-cost de camere IP și NVR-uri IP este dedicată oricărei persoane ce dorește să construiască sisteme IP CCTV de înaltă rezoluție. Camera DS-2CD2312-I a fost echipată cu un senzor 1.3 MP CMOS de înaltă calitate ce furnizează imagini perfecte chiar și în condiții reduse de iluminare.
Ştiri
3 Octombrie 2014 - Convertorul HD HDMI - IP realizat de producătorul Signall a câștigat Premiul SatKurier 2014. Cea de-a 10-a ediție a Târgului de Televiziune Digitală Sat Krak 2014 s-a sfârșit. Au fost 19 expozanți - producători și distribuitori de echipamente electronice. Firma DIPOL a fost premiată pentru Convertorul Signal HD HDMI - IP cu extensie RC H3606 în cadrul categoriei "Cel mai bun accesoriu". Standul nostru a fost vizitat de o mulțime de instalatori și de studenți ai școlilor tehnice precum și de un număr mare de utilizatori și fani ai televiziunii și radioului digital.
Convertorul HD HDMI - IP realizat de producătorul Signall a câștigat Premiul SatKurier 2014
Merită citit:
Sisteme multiswitch SMATV pentru 300 de utilizatori în Bierun, Polonia. Diagrama de mai jos arată designul unui sistem independent SMATV instalat în fiecare dintre cele cinci clădiri de apartamente din oraș. Fiecare clădire are 60 de apartamente ai căror utilizatori au acces la canale satelit provenite de la două poziții de satelit, Hotbird 13.0E și Astra 19.2E dar și la canale terestre DVB-T și la semnale radio FM. Fiecare sistem SMATV dintr-o clădire este format din antena principală A9658 cu un diametru de 110 cm, echipată cu două LNB-uri QUATRO A98266, un set de amplificatoare de canale ALCAD, antena FM A0221, antena terestră DIPOL 44/21-69 TRI-DIGIT A2670 și o rețea de distribuție RF bazată pe multiswitch-uri. Multiswitch-urile provin din seria TERRA MSV. Toate sistemele au fost instalate cu ajutorul companiei E-SBL.NET SP. Z O. O, CHELM SLASKI...mai multe
Diagrama unui sistem multiswitch SMATV în ficare dintre cele 5 clădiri de apartamente.
Rezoluția WD1 - o calitate a imaginii îmbunătățită
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.