COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 21/2015 (25 Mai 2015)
Un pas înainte în fotonică. IBM a realizat un circuit integrat monolitic capabil de transferuri de date de 100 Gbps. Sistemele electrice și optice sunt integrate pe un singur chip din siliciu, iar datele sunt transmise utilizând semnale optice în loc de impulsuri electrice. Astfel transmisia este mult mai rapidă, iar distanţa poate fi de asemenea extinsă. Unitatea are conectori de intrare și ieșire optici. Ei pot primi și transmite date optice la 4 lungimi de undă cu viteze de 25 Gbps, ceea ce înseamnă o viteză totală de 100 Gbps.
Chip-urile fotonice IBM, capabile de transferuri de date de 100 Gbps
Structura IBM este realizată cu tehnologie CMOS cu lungimi de canal de tranzistor de 90 nm. Alegerea acestei tehnologii este dictată de dorința de a crea circuite fotonice accesibile pentru uz comercial. Domeniile de aplicaţie sunt în primul rând procesoare din serverele mari de date sau centrele de date care furnizează servicii "in the cloud". Utilizarea unor astfel de chipuri fotonice va permite menținerea unui număr scăzut de pini ai procesoarelor super-rapide. De asemenea, acest lucru va reduce semnificativ dimensiunea și consumul acestor procesoare.
Arhitectura unui chip IBM
Fotonica este un domeniu al științei, care combină electronica, tehnologia informaţiei și optica pentru a dezvolta tehnici și dispozitive ce utilizează lumina pentru prelucrarea informațiilor. Fotonica poate fi înţeleasă în analogie cu electronica, privind fotonii ca transportori de bază ai informaţiei, în locul electronilor. Originile acestui domeniu al științei sunt asociate cu inventarea laserului în 1960, dezvoltarea primelor semiconductoare emițătoare de lumină la începutul anilor 1960 și apariția tehnologiei de fibră optică la mijlocul anilor 1970. Una din direcțiile de bază de cercetare ale fotonicii moderne sunt metodele de transmisie a informației.
Fotonica siliconului se ocupă cu procesul de implementare a componentelor optice în circuitele integrate fabricate cu tehnologia CMOS. Scopul este de a simplifica și a accelera transmisia datelor, în primul rând în mașini de mare viteză care necesită fluxuri de date extrem de ridicate.
Conectori de compresie unghiulari MASTER F, BNC, IEC. Conectorii nu au un impact semnificativ asupra costului sistemelor de antenă sau CCTV, dar sunt cruciali pentru a semnala calitatea și fiabilitatea acestor sisteme, putând să uşureze sau să complice munca de instalare.
Pentru a răspunde cerințelor instalațiilor moderne, DIPOL a introdus familia MASTERmufelor de compresie angulare ce conţine conectori de tip F, BNC, și IEC.
Mufă compresie F-mamă 90 IEC 113 MASTER (unghiulară, pentru cabluri Triset-113)
Mufă compresie F-tată 90 IEC 113 MASTER (unghiulară, pentru cabluri Triset-113)
Mufă compresie rapidă 90 QF 113 MASTER (unghiulară, pentru cabluri Triset-113)
Conector de compresie IEC mamă E3007
pentru cablul Triset-113
Conector de compresie IEC tată E3008
pentru cablul Triset-113
Conector de compresie Fast F E80350
pentru cablul Triset-113
Mufă F compresie Platinum 113 MASTER pentru Triset-113
Mufă compresie BNC 59 MASTER (angulară, RG-59)
Mufă angulară compresie BNC 6 MASTER (pentru cabluri RG-6)
Conector de compresie F E80348
pentru cablul Triset-113
BNC compresie BNC E8278
pentru cabluri CAMSET/RG-59
BNC compresie BNC E8279
pentru cablul RG-6
Proiectarea specifică și precizia excelentă de fabricație a conectorilor MASTER elimină orice probleme de instalare la capetele cablurilor dedicate. Calitatea este excelentă în raport cu preţul. Recomandăm acești conectori companiilor de instalare care instalează sisteme mici, mijlocii și mari. Unealta necesară pentru compresia acestor conectori pe cabluri este instrumentul de compresie E80078.
Cleşte de compresie universal MASTER (conectori BNC, F, IEC, RCA drepţi şi unghiulari)
Cleşte de compresie universal MASTER (conectori BNC, F, IEC, RCA drepţi şi unghiulari)
Cleşte de compresie universal MASTER (conectori BNC, F, IEC, RCA drepţi şi unghiulari)
Compresia conectorilor MASTER drepţi și unghiulari cu instrumentul E80078.
Adaptarea necesară la un conector specific se face cu șurubul de reglare
şi folosind vârful corespunzător.
Cum să crești funcționalitatea unui router pentru acasă. Routerele de interior, utilizate în mod obişnuit doar pentru a oferi acces la Internet, pot fi adaptate de multe ori pentru a realiza funcții suplimentare. Softurile alternative disponibile pe Internet pot transforma router-ul în NAS sau într-un server de imprimare și pot crește capacitățile sale de analiză și control al traficului.
Soft-ul alternativ OpenWRT bazat pe Linux (cu interfaţă grafică opţională), poate fi încărcat pe modelele selectate de routere/AP-uri wireless. Soft-ul extinde foarte mult capacitățile acestor dispozitive. Trebuie subliniat faptul că toate operațiunile legate de modificarea firmware-ului se fac pe riscul utilizatorului. Cea mai bună opțiune este de a instala software-ul printr-un port USB al routerului (dacă există, poate fi de asemenea utilizat pentru a conecta un hard disk, modem USB sau imprimantă; un hub USB permite funcționarea simultană a mai multor dispozitive).
Access Point TP-Link TL-WR1043N (router & swich gigabit, 802.11n, 300Mbps)Adaptor USB Wireless: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s)
Soft-ul OpenWRT și informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul oficial. În cazul altor versiuni modificate de către utilizatori, care pot fi de asemenea găsite pe Internet, trebuie să acordaţi o atenție deosebită problemelor de securitate. Mai multe despre aplicaţia OpenWRT puteţi citi în articolul: OpenWRT sau cum să profitaţi din plin de capabiliăţile routerului dvs..
Probleme de conectivitate ale media converterelor. Convertoarele media Ethernet, la care mediul de transmisie sunt fibrele optice în locul cablurilor de cupru, sunt foarte populare, mai ales în cazul conexiunilor lungi punct-la-punct. Legăturile pot fi cu mult mai lungi decât cele bazate pe cabluri torsadate, iar fibrele optice asigură o izolare galvanică completă fără mijloace suplimentare, ceea ce este necesar în multe sisteme din motive de siguranță. În ciuda faptului că aceste convertoare mass-media Ethernet nu necesită configurare, unii instalatori începători fac greșeli care împiedică funcționarea normală a conexiunilor:
  • Alegerea incorectă a sistemului - nepotrivirea tipului de convertor media cu tipul fibrei (single-mode/multimode)
  • În cazul convertoarelor media cu sloturi SFP - selectarea necorespunzătoare a modulelor SFP (tipul fibrei, rata de transfer a datelor - de exemplu, un modul 1000BASE-T într-un slot 100BASE-T)
  • În cazul tehnologiei WDM - alegerea necorespunzătoare a modulelor SFP (utilizarea a două module identice, cu emisie și recepție pe aceeași lungime de undă)
  • Nerespectarea echilibrului alimentării, mai ales atunci când legătura este foarte scurtă - deși majoritatea convertoarelor media Ethernet pot reduce automat puterea de ieșire a emițătorului și/sau sensibilitatea receptorului, în unele cazuri, este necesară utilizarea unui atenuator corespunzător.
  • Alegerea incorectă a convertoarelor media care cooperează cu dispozitive LAN - de exemplu, utilizarea unui convertor media de 1 Gbps conectat la calculator printr-un adaptor de rețea de 100 Mbps.
Media converter gigabit TP-LINK MC210CS (1000Mb/s, singlemode, SC, 15km)
Media convertor gigabit M-203G (două fibre SM, max. 20 km)
TP-LINK MC210CS L11226
1000 Mbps (fără auto-negociere)
Ultimode M-203G L11025
10/100/1000 Mbit/s (cu auto-negociere)
Ultimul punct este cea mai frecventă cauză a unei conexiuni "moarte". Deci, la alegerea unui media convertor, instalatorul trebuie să verifice specificațiile dispozitivelor de rețea care vor fi conectate pe ambele direcţii ale legăturii. În cazul în care link-ul trebuie să coopereze cu diverse dispozitive de 100 sau 1000 Mbps, soluția este să se utilizeze convertoare media cu caracteristică de auto-negociere. Astfel, utilizatorii vor evita problemele legate de incompatibilitatea cu porturile Ethernet.
Documentarea procesului de construcție cu camere Hikvision. Camerele Hikvision IP au capacitatea de a realiza fotografii secvențiale (prin funcţia Poză instantanee). Această funcție utilă face posibilă crearea unui istoric al progresului în construcția unei clădiri - casă, școală, magazin, sală de sport etc. Această soluție permite utilizatorului să salveze o cantitate mare de spaţiu pe disc/server, asigurându-se în același timp că procesul de construcție este bine documentat. Intervalul de timp poate varia de la 1 la 7 zile. În plus, programul poate fi configurat în așa fel încât camera să facă poze în timpul orelor de lucru, adică în anumite momente ale zilelor săptămânii, când echipajul de construcție este la fața locului - de exemplu, de luni până vineri, de la 08:00 - 17:00, la intervale de 1 oră (vezi mai jos).
Camerele Hikvision: configurarea funcţiei "Poză instantanee" pentru un program săptămânal
Următoarele camere au funcţia "Poză instantanee" în dotare:
Cameră IP 2 megapixel Hikvision DS-2CD2820F (C/CS, Audio, PoE)
Camera IP Hikvision DS-2CD2732F-I (3MP, 2.8-12mm, 0.07 lx, IR max. 30m)
Cameră IP bullet Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR max 30m)
Cameră IP PTZ 2MP: Hikvision DS-2DE7184-A (Zoom optic 20x, 4.7-94mm, IR maxim 100m)
camera de 2 MP
DS-2CD2820F K1711
camera de 3 MP
DS-2CD2732F-I K1738
camera de 2 MP
DS-2CD2620F-I K1772
camera de 2 MP
DS-2DE7184-A K1793
Cum se măsoară calitatea imaginii unei camere video? O rezoluție mare a unei camere nu înseamnă întotdeauna o calitate mai bună a imaginii. Informații clare despre calitatea reală a imaginii pot fi obţinute prin efectuarea unor măsurători în conformitate cu standardul ISO 12233. În acest scop, este important să se asigure luminozitatea și lentilele adecvate, și de asemenea să se oprească toate funcțiile care îmbunătățesc calitatea imaginii (în special sharpening, Image Stabilization, etc.).
Procedurile de măsurare sunt prezentate în standardul ISO 12233. De exemplu, rezoluția poate fi măsurată prin analiza imaginii de test grafic (citind valoarea ce corespunde numărului maxim de linii negre şi albe care se pot distinge). În cazul camerelor IP, există unele softuri care pot măsura direct - aplicaţia gratuită HYRES.
Imaginea graficului ISO 12233 capturată de o cameră Sunell
Produse noi în oferta Dipol
Cameră HD-TVI TURBO Hikvision DS-2CE56D5T-AVPIR3 (dome, antivandal, 1080p, 2.8-12 mm, 0.01 lx, IR 40m)
Camera HD-TVI TURBO Hikvision DS-2CE56D5T-AVPIR3 M7537 a fost proiectată pentru utilizare în sistemele CCTV bazate pe DVR-uri HD-TVI. Camera furnizează un material video 1080p. Având sensibilitate ridicată (0.001 lx) și iluminator IR încorporat cu o rază de acţiune de până la 40 m, camera asigură o imagine de înaltă calitate în lumină scăzută sau chiar în condiții de întuneric. Camera antivandal (IK10) poate fi utilizată în diverse medii, datorită clasei IP66 și gamei foarte largi a temperaturilor de funcționare.
Set Video Balun HD-TVI Hikvision DS-1H18 (2 bucăți, BNC)
Setul de balunuri video DS-1H18 M16641 permite transmiterea semnalului video de la/spre o intrare/ieşire video - printr-un cablu torsadat. Datorită dimensiunilor mici ale balunurilor și combinația cu conectorii BNC, nu există probleme cu conexiunile directe la prize BNC de DVR-uri, chiar și atunci când sunt ambalate dens.
Cutie de depozitare cablu fibră optică ULTIMODE-NX-661 600mm (raft acoperit)
Cutia de depozitare pentru cabluri de fibră optică ULTIMODE-NX-661 600mm (raft acoperit) L5508 este folosită pentru stocarea cablurilor de fibră optică în apropierea punctelor de distribuție, în cazul întreruperii legăturilor optice datorită deteriorării mecanice. Cutiile pot fi montate pe pereţi, pe faţadele clădirilor sau pe stâlpi (cu un suport adecvat). Cutia de depozitare a cablului de fibră acoperă raftul de oţel (două braţe încrucişate) cu cablul şi protejează cablul de rezervă de la o deteriorare accidentală.
Videoclipuri noi
Racordul fibrelor optice cu aparatul EasySplicer - video de prezentare a EasySplicer-ului L5810 în acțiune, la conectarea fibrelor optice într-o cutie de instalație rezidențială
Merită citit:
Transmisie HDMI la calitate FullHD prin fibră optică. În cazul sistemelor extinse de monitorizare video, centrele de monitorizare sunt adesea situate la distanță faţă de aparatul de înregistrare. În exemplul de mai jos, o fabrică a fost dotată cu un sistem IP CCTV de opt camere IP și un NVR plasat într-o cameră-server sigură, asigurând securitatea stocării datelor...>>>detalii
Conversia semnalului HDMI în semnal IP transmis mai departe printr-o fibră multimode
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.