COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

DIPOL Weekly Review - TV and SAT TV, CCTV, WLAN
No.39/2010 (Nov. 22, 2010)
Noii senzori CMOS produc imagini mai bune. În luna august a acestui an, Canon Inc a anunţat dezvoltarea a doi senzori de imagine de ultimă generaţie, bazaţi pe tehnologia CMOS. - Primul este un senzor CMOS cu 120 de milioane de pixeli (120 Mpx), al doilea un gigant de 202 mm x 205 mm. Senzorul 120 Mpx cu dimensiuni de 29,2 mm x 20,2 mm (dimensiunea APS-H utilizată în camerele EOS-1Ds şi EOS 5D) are de 7 ori numărul de pixeli care este folosit în variantele comerciale curente. Pentru a vizualiza rezoluţia imaginii generate de senzorul nou - numărul de pixeli este de 300 de ori mai mare decât cel al unei imagini SD TV (ceea ce indică posibilitatea amplificării lineare cu circa 17x pentru acest nivel de calitate. Al doilea senzor de imagine, datorită dimensiunii sale imense (202 x 205 mm), nu va fi folosit în dispozitivele comune. Capacitatea de operare în lumină extrem de redusă o califică pentru aplicaţii militare, cartografiere şi servicii meteorologice. În relaţia cu cele mai bune variante comerciale are o sensibiliate de 100 de ori mai mare. Ultimele evoluţii ale Canon arată potenţialul tehnologiei CMOS, nu pe deplin exploatat în ultimii ani.
De la stânga la dreapta: structura tradiţionalului CMOS FSI ((iluminare din faţă), CMOS BSI (iluminare din spate), şi senzorii de imagine OmniBSI-2
- materiale de la OmniVision Technologies
Dar revoluţia dintre consumator şi tehnologia comercială de imagine CMOS a început să ia amploare din 2007, când OmniVision Technologies a dezvoltat senzorul cu iluminare din spate - BSI, BI . Senzorul a fost caracterizat ca având de două ori mai multă sensibilitate şi zgomot mai redus în mod semnificativ, în comparaţie cu tehnologia convenţională FSI CMOS (Iluminare din faţă).

OmniBSI Technology este inversarea tehnologiei obişnuite CMOS - senzorul de imagine este expus la lumină pe dinafară, adică din partea substratului. Spre deosebire de tehnologia convenţională FSI , această soluţie elimină efectul de mascare al elementelor de oxid şi metal din structura necesară pentru funcţionarea sa, îmbunătăţind semnificativ sensibilitatea senzorului BSI.

Senzorii CMOS fabricaţi prin noul procedeu, pot avea rezoluţie mai bună şi sensibilitate mai mare. În prezent, cei mai mari producători de senzori de imagine (Aptina, Canon, OmniVision Technologies, Samsung, Sony) pun treptat în aplicare propria lor versiune a acestei tehnologii. În acest an, OmniVision Technologies a dezvoltat senzori OmniBSI-2 (generaţia următoare) cu pixeli de 1.1 um (în loc de 1.4 um). Sony dezvoltă cu succes propria linie de CMOS BSI (Exmor R), cu senzori de 16.2 Mpx ce urmează să fie implementaţi în produsele acestui an. În trimestrul curent, Samsung va începe producţia de senzori BSI CMOS , S5K4E5 (5 Mpx) şi S5K2N1 (14,6 Mpx).
Acum, în epoca dezvoltării rapide a aplicaţiilor multimedia, tehnologiile de captare, înregistrare, transmitere a imaginii au devenit domeniile de focalizare. Elementele care determină în mare măsură calitatea imaginilor şi / sau video sunt senzorii de imagine. Senzorul de imagine converteşte lumina care trece prin lentilele unei camere video sau foto în impulsuri electrice. În prezent, există două tehnologii principale ale senzorilor, CCD şi CMOS. Tehnologia CMOS este mult mai ieftină, în timp ce senzorii CCD încă pot oferi o sensibilitate mai crescută şi rezoluţii mai mari. Potrivit raportului Global Industry Analysts, în următorii ani, piaţa senzorilor va creşte cu cel puţin 10% pe an. Cu toate acestea, cea mai mare creştere va fi în domeniu CMOS, deoarece vânzările de dispozitive CCD pot creşte cu maxim 3 %.
Antenele pe urmele Renaşterii. În această ţară există 12 situri incluse în lista UNESCO. Sunt de peste două ori mai multe faţă de media globală. Semnul distinctiv al sitului UNESCO din patrimoniul mondial înseamnă că societatea lumii afirmă: acesta este ceva special şi unic în întreaga lume, ceva care face parte din patrimoniul nostru comun, pe care ar trebui să-l protejăm pentru noi toţi - naţiunile lumii. Printre aceste situri sunt aceste nestemate arhitecturale, combinând stilul Renaşterii în arhitectura castelului şi a oraşului. În ce ţară sunt aceste situri situate? - Răspunsul la sfârşitul acestei probleme.
Cum să instalezi un tuner DVB-T Signal HD-507?
How to install digital TV tuner Signal HD-507
Cum să instalezi un tuner DVB-T Signal HD-507? Un scurt film despre instalarea tunerului DVB-T.
Este foarte simplu!
Cablul TV la câteva televizoare - probleme cu semnalul. Atunci când alegeţi un dispozitiv pentru a ramifica semnalul de la o priză de televiziune prin cablu, este important să se acorde atenţie la diferenţele de cerinţe pentru semnalele digitale şi analoge. Nivelul acceptabil pentru semnalul modulat digital (64QAM) este de numai 45 dBuV, în timp ce nivelul minim de semnal analog (AM) este de 57-60 dBuV. Există, de asemenea, cerinţe minime diferite pentru parametrul C/N: 43 dB pentru semnalul analog, 28 dB pentru semnalul digital (pentru a obţine BER suficient de scăzut).
Atunci când alegeţi un amplificator, este foarte important să selectaţi un dispozitiv care permite ajustarea nivelului de iesire. De exemplu, un amplificator cu câştig fix (de obicei, aproximativ 20 dB) poate crea probleme în situaţia în care semnalele măsurate la o priză abonat au un nivel de 65 dBuV. Un câştig de 20 dB pentru amplificator, va permite distribuirea semnalului analog la un număr mai mare de televiziuni, dar calitatea semnalului digital va fi complet degradată, foarte mult peste nivelul recomandat de 75 dBuV.
Un alt parametru foarte important, care ar trebui luat în considerare atunci când alegem un amplificator de televiziune prin cablu, este factorul de zgomot al dispozitivului. Din motive economice, operatorii de cablu oferă adesea abonaţilor semnale apropiate de semnalul minim al ratelor de zgomot. Utilizarea unui amplificator ieftin, de calitate inferioară poate provoca o creştere a nivelului de semnal, dar cu o scădere a parametrului C/N, impiedicând o bună recepţie. În cazul în care toleranţa lăsată de către operator este de câţiva decibeli, problema cheie se reduce la a folosi un amplificator cu zgomot redus.
Produsele care îndeplinesc cerinţele pentru un semnal de calitate sunt amplificatoarele TERRA . Pentru aplicaţiile descrise putem recomanda mai ales amplificatorul HA-129R65 R82316 cu canal activ de retur şi factor de zgomot sub 6 dB, potrivite pentru reţelele de cablu TV digital.
Building Amplifier w. Active Return Path: Terra HA-129R65
Building amplifier with active return path
TERRA HA-129R65 R82316
DVR-uri TREND din punct de vedere economic şi profesional. Instalatorii de CCTV trebuie adesea să se ridice la nivelul aşteptărilor clienţilor care nu au un buget ce le permite instalarea unor echipamente de calitate superioară. Soluţia poate fi DVR-urile profesionale TREND de 250 de serii. TREND 250X16 este un DVR cu 16 canale, care posedă capacităţi de înregistrare de 4CIF (704 x 576) - la rezoluţie maximă furnizată de camere de tip analog. Compresia H.264 şi compatibilitatea cu hard diskuri cu o capacitate de până la 2TB permite înregistrarea unui volum foarte mare de date video. Imaginile cu rezoluţii CIF 4 (704 x 576) pot fi înregistrate la un frame rate de 6 fps în fiecare canal, ceea ce permite identificarea oamenilor, recunoaşterea numerelor de circulaţie, etc.
Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 515 (550 TVL, Sony Super HDD II CCD , 0.01 lx, 4mm, IR)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels) Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
Un exemplu de sistem de supraveghere video cu funcţii de la distanţă
TREND 250X16 suportă cele mai populare protocoalele PTZ. DVR are capacitatea de a defini conturi de utilizator, cu diferite grade de putere, care permit limitarea autorizaţiei de gestionare şi a drepturilor de acces pentru diferite grupuri de utilizatori.
DVR oferă o flexibilitate maximă, inclusiv monitorizarea mobilă. În plus faţă de accesul local, previzualizarea video poate fi obţinută prin intermediul Internet Explorer, software-ul client inclus cu DVR, şi prin intermediul telefoanelor mobile cu Symbian sau Windows Mobile OS. TREND 250X16 M72516 DVR este o alegere foarte bună pentru oricine aşteaptă calitate înaltă la un preţ rezonabil.
Transmisie video pe distanţe lungi folosind cablu torsadat. Transmiterea semnalului video prin cablu torsadat este justificată nu numai din punct de vedere economic (cablul UTP este mult mai ieftin decât cablul coaxial şi are patru perechi torsadate), dar şi din punct de vedere tehnic, ca urmare a eliminării interferenţelor şi posibilităţii de a folosi linii de transmisie foarte lungi, de până la 2400 m. Numele obişnuit al dispozitivului care transformă impedanţa de 75 ohm a unei surse nebalansate cu impedanţa unei linii balansate formată de exemplu, de un cablu UTP (şi viceversa) este balunul.(balansat/nebalansat).
Pentru transmiterea unui singur semnal video pe o distanţă de până la 400 m putem folosi unul dintre seturile simple ale balunurilor pasive din seria Etrix:
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2 pcs)
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-A (BNC, 2 pcs)
Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead)
Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC/RJ45, DC-2.1/5.5)
1VP-B
M16654
1VP-A
M16655
1VP-C
M16658
1VAP
M16659
 • M16655 - BNC (2 buc.)
 • M16654 - BNC, unghiular (2 buc.)
 • M16658 - BNC lead (2 buc.)
 • M16659 - BNC/RJ45, DC-2.1/5.5 (set de 2 balunuri complementare)
Pentru transmiterea câtorva/multor semnale video pe distanţe de până la 400 m putem folosi o pereche de balunuri pasive multi-canal din seria Etrix.
4-channel Passive Video Balun: Etrix 4VP
balun video pasiv 4-canale Etrix 4VP
M16662
 • M16662 - pentru 4 canale video
 • M16664 - pentru 8 canale video
 • M16715 - pentru 16 canale video
Pentru transmiterea semnalelor video pe distanţe de până la 2400 m ar trebui să folosim o pereche dintre următoarele balunuri active din seria Etrix:
4-channel Active Video Balun: Etrix 4VA-T (transmitter)
balun video activ 4-canale Etrix 4VA-T (transmiţător)
M16744
 • M16742 - video-audio-data (transmiţător activ)
 • M16743 - video-audio-data (receptor activ)
 • M16744 - 4 canale video (transmiţător activ)
 • M16745 - 4 canale video (recepor activ)
Putem combina orice balun video pasiv, în timp ce dispozitivele active trebuie să fie utilizate în perechi complementare (de la acelaşi producător şi serie; sunt de obicei proiectate pentru distanţe de peste 500 m).
Receptoarele active pot fi uneori folosite cu transmiţătoare pasive pe distanţe de până la 1200 m.
Monitorizarea CCTV - continuarea transmisiei de date. Camerele ACTi din seria CAM-66XX ( K1214, K1215, K1216) sunt echipate cu doi conectori RJ-45 - WAN şi LAN. În afară de aplicaţiile tipice, această caracteristică poate fi utilizată pentru asigurarea continuităţii de transmisie în caz de pierdere a conexiunii. Este suficient pentru a activa funcţia "Failover" din meniul camerei. În mod normal, transmisia are loc prin portul WAN, dar atunci când se pierde conexiunea, datele sunt transmise prin portul LAN.
Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCIP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KC
Operaţia normală

Wireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCIP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KC
Eroare link şi activare operaţiuni de urgenţă
Pentru a crea legăturile dintre serverul de înregistrare şi camerele situate la câteva sute de metri distanţă, vă recomandăm să utilizaţi puncte de acces wireless ULTIAIR N2301 şi N2311. Acestea au fost special concepute pentru a construi reţele de transmisie eficiente pentru sistemele IP CCTV şi serviciile ISP.
Reţea Wi-Fi performantă cu acces la Internet. Routerul TP-Link TD-W8960N a fost conceput pentru distribuirea conexiunii la Internet furnizată de tehnologia ADSL. Acesta are incorporat modem ADSL compatibil cu ADSL/ADSL2/ADSL2 + (Anexa A), IEEE802.11n/b/g Access Point (viteză de transmisie de până la 300 Mb / s) şi switch cu 4 porturi. Portul WAN (RJ11), se conectează direct la linia de telefon.
Caracteristica distinctivă a TD-W8960N este suportul pentru 802.11n standard - capacitatea de a utiliza viteze de transfer a datelor de până la 300 Mb / s.
TD-W8960N asigură control avansat de acces şi NAT, serverul său DHCP susţine distribuirea statică a adreselor IP. Dispozitivul susţine, de asemenea, serverele virtuale, zona DMZ, înregistrarea parametrilor la distanţă şi management. Aceste funcţii sunt bine susţinute de un procesor foarte rapid şi eficient. Avantajele suplimentare ale routerului TD-W8960G includ configurare uşoară şi management, efectuate prin orice browser de Internet, precum şi funcţionarea stabilă.
Dispozitivele sunt foarte potrivite pentru construirea reţelelor Wi-Fi cu o rată de transfer înaltă, bazate pe standardul 802.11n, permiţând schimbul de date prin wireless între calculatoare la viteze de până la 300 Mb / s (de 6 ori mai rapid decât în cazul dispozitivelor 802.11g). Routerele TP-LINK TD-W8960N sunt folosite în primul rând pentru a construi reţele în case şi birouri mici.
ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960NWireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)Wireless-N 802.11n PCI Adapter: TP-Link TL-WN851N (300Mbps)
Diagrama unei reţele WiFi pe baza dispozitivelor 802.11n
Antene TRANS-DATA - soluţia ideală pentru repetoarele GSM. TRANS-DATA este un brand de antene de comunicaţii de calitate superioară. Materialele de înaltă calitate şi performanţa foarte bună a acestor antene garantează parametri foarte buni şi stabili.
Elemente distinctive:
 • construcţii solide
 • sisteme de montaj puternice şi stabile
 • control preliminar al calităţii materialelor şi teste amănunţite ale produselor finite.
 • parametri stabili compatibili cu valorile declarate
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5
Antenă GSM/DCS/UMTS TRANS-DATA KYZ8.2/9.5
A741030
GSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-A
GSM/DCs/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-B
Antenă de interior GSM/DSC/UMTS TRANS-DATA DW3-A
A741001
Antenă de interior GSM/DSC/UMTS TRANS-DATA DW3-B
A741002
Antenele sunt ideale pentru utilizarea cu amplificatoare/repetoare GSM/DCS/UMTS . Antena A741030 este o alegere perfectă pentru antena de exterior. Pentru a distribui semnalul într-o cameră, ar trebui să folosim antena A741001 sau A741002, fiecare cu 3 dBi câştig şi aspect estetic. Pentru a acoperi un culoar lung, cea mai bună soluţie este de a instala antena panou A741020 pe un perete adecvat, astfel încât să radieze de-a lungul întregului culoar.
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KPV7.5/10
Antenă panou GSM/DSC/UMTS TRANS-DATA KPV7.5/10
A741020
+ + + Cehia (fostă Boemia şi Moravia ).+++ În Republica Cehă, printre siturile Patrimoniului Mondial UNESCO se numără: Praga, Brno, Czesky Krumlov, Holasovice, Kromeriz, Kutna Hora, Litomysl, Olomouc, Telc, Trebic, Zdar nad Sazavou şi Lednice - Valtice. Complexele urbane renascentiste cu castele, fiind adevărate pietre preţioase datorită poziţiei lor geografice, sunt Telc şi unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume - Czesky Krumlov.
Czesky Krumlov - o imagine a castelului seara
Telc şi Czesky Krumlow - cele mai frumos poziţionate oraşe din Republica Cehă
Am mai scris despre:

Bit Error Ratio (BER) - măsurători. Calitatea imaginii în televiziunea digitală depinde doar de calitatea semnalului, în contrast cu TV analog, în cazul în care - cu scăderea nivelului de semnal - zgomotul devine mai vizibil. Informaţia imagine obţinută de la un semnal digital este neschimbată, atâta timp cât decodorul poate identifica erori şi efectua proceduri corective. BER este parametrul ce determină posibilitatea generală de recepţie şi calitatea programelor transmise digital ...
Digiair PRO - DVB-T &analog TV meter
Măsurare BER. O scurtă demonstraţie de măsurare a intesităţii semnalului DVB-T
Digiair PRO R10510
CCTV intr-un nou lanţ de supermarketuri. Un nou lanţ de magazine sub numele de Wellworths s-a deschis în martie 2009. Noile magazine au fost fondate pe baza supermarketurilor Woolworths. Oferind o gamă de produse similare, ele trebuie să facă faţă unei mari probleme, care este furtul ...
Diagramă megapixel IP CCTV
Instalare mai uşoară datorită soluţiilor standard - carcase RACK . În practica de zi cu zi, standardul RACK 19" pentru dispozitive şi carcase dedicate RACK au fost folosite de ani de zile în telecomunicaţii, sisteme IT, echipament de scenă, laboratoare etc. Estetica şi carcasele funcţionale RACK sunt proiectate pentru montarea diverselor dispozitive în carcase standard de 19"(482,6 mm). Unitatea "U"- 1.75" (44.45 mm), permite standardizarea înălţimii echipamentelor montate în carcase RACK 19". Capacitatea oricărei carcase este dată în unităţi "U".
Carcase RACK şi accesorii


Index of published issues
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.