COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

DIPOL Weekly Review - TV and SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 22/2011 (30 Mai, 2011)
Cum să controlezi mulţimea? O cameră panoramică cu o rezoluţie de 125 de ori mai mare faţă de cea folosită în mod normal în sistemele CCTV şi un sistem capabil de a identifica persoane din mulţime, au primit premiul pentru cel mai bun produs în cadrul Expoziţiei şi Conferinţei Internaţionale a Focului şi Securităţii (IFSEC) 2011 , din Birmingham .
Sistemul multi-senzor Panomera prezentat de compania Dallmeier a fost proiectat pentru monitorizarea video în ansamblu a clădirilor mari cum ar fi stadioanele. Materialul înregistrat este compus din imagini de până la 51 de megapixeli, iar viteza de înregistrare este de până la 30 de fps! Mişcarea persoanelor selectate poate fi urmărită automat, datorită analizei inteligente a înregistrării video. Sistemul asigură înregistrarea permanentă a întregii panorame , permiţând analiza în profunzime a detaliilor. Al doilea câştigător a fost software-ul prezentat de iOmniscient, considerat singura soluţie existentă pe piaţă, capabil de a identifica feţele în mulţime. Sistemul poate să recunoască oameni care poartă pălării şi ochelari, localizaţi în unghiuri diferite în raport cu axele lentilelor camerei.
iOmniscient este o companie australiană cunoscută de ani de zile datorită ideilor inovatoare din domeniul securităţii. Produsele sale de detectare şi identificare sunt folosite în mediile cele mai exigente cu un factor de risc ridicat , cum ar fi aeroporturile , gările, mall-urile.
Panomera - sistemul multi-senzor cu cea mai mare rezoluţie şi înregistrare permanentă a întregii scene 
Panomera combină trăsături ale camerelor megapixel IP şi ale echipamentului PTZ
Premiile de la cunoscutul târg arată calitatea produselor şi importanţa lor pentru industrie. Premiile din anul acesta au stabilit un nou trend pe piaţa de securitate video. Producătorii, ca răspuns la cererea pieţei, au pregătit soluţii avansate de supraveghere automată pentru întruniri mari. Supravegherea video, asociată până acum cu protecţia locurilor/obiectelor, intră în domeniul securităţii anti-tero şi identificării persoanelor.
În prezent, dezvoltarea CCTV-ului se bazează pe analiza inteligentă a înregistrării video. Soluţiile premiate permit nu numai recunoaşterea unui individ, dar şi localizarea lui într-o locaţie mare( de exemplu, un stadion). Sistemele inteligente pot detecta ameninţările şi pot să analizeze înregistrarea video mult mai rapid decât operatorii, de asemenea au un anumit nivel de inteligenţă artificială care permite ca anumite măsuri preventive să fie aplicate automat.

Posibilitatea de a identifica oameni aflaţi pe o stradă aglomerată, adunaţi la un concert sau la un meci de foltbal, etc. va spori securitatea , dar poate deveni de asemenea un instrument de supraveghere la o scară fără precedent.
IFSEC 2011 in Birmingham
Organizaţia HDcctv urmăreşte să asigure coerenţa standardului care poate deveni mai popular decât IP CCTV
IFSEC 2011 a avut loc între 16 şi 19 Mai în Birmingham, Marea Britanie. Acest eveniment anual reuneşte cei mai mari producători şi distribuitori din toate ramurile industriei de securitate. Anul acesta, sute de producători şi distribuitori din 35 de ţări şi-au prezentat produsele în două săli. Conform estimărilor preliminare, la târg au participat mai mult de 20.000, dintre care aproximativ 30% au fost vizitatori din străinătate. IFSEC, împreună cu WEST ISC din Las Vegas şi SecuTech din Taipei, sunt unele dintre cele mai prestigioase evenimente din domeniul securităţii.
A zecea aniversare a concursului "Pasionaţi de antene"- câştigaţi premiile! Ediţia din acest an a concursului foto organizat de DIPOL începe pe 1 Iunie. Vă încurajăm să acceptaţi provocarea, care, pe lângă estetică necesită şi inteligenţă şi spirit inventiv...
 • Lucrările în format electronic - format JPEG - mărimea minimă 600 x 800 pixeli, mărimea maximă de 1200 x 1600 pixeli şi mărimea fişierului nu trebuie să depăşească 600 kB - trebuie timise la această adresă - cu subietul: "10th DIPOL Photo Contest", iar textul trebuie să cuprindă:
  • titlul lucrării
  • numele şi prenumele autorului şi câteva comentarii asupra pozelor (locul, data, etc.)

  Ne rezervăm dreptul de a modifica formatul pozelor pentru prezentarea lor pe internet şi pentru a le face disponibile publicului în vederea promovării concursului.
  Regulile concursului şi poze din ediţiile precedente
Ciclul: "Invadatori de pe Marte..."de Ewa Tomczak -premiul I din 2006
Antenele într-o monarhie absolută. Această este una dintre cele mai bogate ţări din Sud - Estul Asiei. Baza veniturilor este exportul de ţiţei şi gaze naturale- reprezintă aproximativ 90% din produsul intern brut; în 2008 PIB-ul pe cap de locuitor a fost 50.100 de dolari- pentru comparare PIB-ul Statelor Unite la acea vreme a fost de 49.900.
Cu toate acestea , aşa cum se vede din fotografii există o problemă cu redistribuirea veniturilor.
În pozele următoare unghiurile de elevaţie ale antenelor de satelit ajung la 90 de grade. Asta înseamnă că antenele sunt localizate în apropierea ecuatorului, dar unde? Răspunsul se află la finalul ediţiei.
Antenele se află în apropierea ecuatorului.
În ce ţară se află?- Răspunsul este la finalul ediţiei.
Sistemul SMATV cu 60 de clienţi într-un bloc de apartamente, bazat pe Echipamentul TERRA MSV.Unul dintre constructorii de clădiri din Katowice, Polonia, a vrut să le ofere viitorilor rezidenţi posibilitatea de a recepţiona programele TV prin mai multe surse: CATV, televiziune terestră (DVB-T), şi satelit. În acest scop au fost creeate două sisteme de distribuţie paralele, CATV şi SMATV.
Biroul de proiectare responsabil de acest proiect a ales nişte soluţii avansate bazate pemultiswitch-urile TERRA MSV. Întreaga instalaţie trebuia să asigure distribuţia DVB-T-ului şi a semnalelor de la satelit către 60 de abonaţi. Toate componentele active ale sistemului SMATV au fost grupate într-o singură locaţie, centrală.
Compania de instalaţii IPLAN nu a avut nici o problemă legată de implementarea sistemului datorită proiectării în avans cu ajutorul software-ului TERRA SatNetcare calculează setările optime pentru amplificator şi multiswitch-uri.
Felul în care arată cutiile de instalare şi proiectul conceput în programul SatNet
Sistemul este compus din următoarele elemente:
 • amplificator pentru multiswitch cu 9 intrări: Terra SA-901 R70901 - amplifică semnalele TV SAT şi semnalele TV terestre şi asigură alimentarea cu energie a întregului sistem
 • distribuitor SAT/TV Terra SS-504 R70515 pentru a creea două subreţele
 • două multiswitch-uri Terra MSV-932 R70882 pentru a distribui semnalele de la doi sateliţi (Hotbird+Astra) şi semnalele TV terestre la 60 de clienţi ( R694100 )
În plus sistemul oferă locaţia modulatorului MT41 TERRA R871741. Modulatorul permite conversia semnalului video în bandă (de exemplu de la o cameră CCTV analogică) în semnal RF care este distribuit în sistem şi care poate fi recepţionat de către toţi rezidenţii.
Demn de menţionat este faptul că instalatorul a utilizat protectorul de tensiune Signal R48602 TV-Sat la intrările echipamentelor şi conectori de compresie F E80340 de la firma PCT, asigurând funcţionarea fără probleme a sistemului pentru mulţi ani.
IPLAN primeşte  "Chameleon mug".
Înregistrare de calitate declanşată de un eveniment. Se întâmplă ca filmul înregistrat în urma detectării de mişcare, inclusiv perioada dinaintea declanşării alarmei, nu este potrivit pentru identificarea persoanelor datorită calităţii insuficiente a imaginii.
Soluţia la această problemă este înbunătăţirea temporară a rezoluţiei de înregistrare. O asemenea funcţie a fost implementată în DVR-urile Hikvision-Ultimax din seria 7300 ( M74040, M74080, M74160 ) şi seria 8100 (M76080, M76160, M78080, M78160 ).
Această soluţie unică este şi simplă dar şi eficientă. Pentru fiecare canal, utilizatorul poate să definească doi parametri ai înregistrării : pentru înregistrarea continuă şi pentru înregistrarea după un eveniment . Acesti parametri pot fi setaţi independent. După definirea răspunsurilor la evenimente (detectarea mişcării , manipulare video, etc. ), DVR-ul va trece automat pe modul de înregistrare cu parametri mai mari. În celălalt caz (în modul continuu) DVR-ul economiseşte spaţiu pe disk folosind parametri mai mici. Astfel înregistrarea video de la accidente (sau chiar dinaintea lor) conţine detalii maxime, în timp ce înregistrările dintre evenimente pot avea o calitate mai scăzută (rezoluţie, luminozitate), pentru a economisi spaţiul de stocare.
DVR-urile Hikvision sunt cunoscute nu numai pentru performanţele bune şi parametrii excelenti, dar şi pentru fiabilitatea lor. Soluţia descrisă se foloseşte de multe dintre calităţile incorporate ale celei mai noi serii de DVR-uri ale cunoscutului producător Hikvision.

Alimentarea centrală în sistemele CCTV mari. Principalele avantaje ale distribuţiei centrale de energie în sistemele CCTV sunt instalarea uşoară a echipamentelor şi o mai bună securitate a sistemului.
Un număr mare de dispozitive în sistem necesită o sursă de alimentare cu o capacitate adecvată. O sursă de alimentare cu o ieşire de curent (10A) este DRA-120 M1835. Avantajul acestei surse este abilitatea de a lucra în paralel cu o a doua unitate identică sau chiar cu o a treia - astfel consumul poate fi de chiar 30A. O astfel de capacitate este suficientă pentru a putea alimenta, de exemplu, 16 camere CCTV aflate în carcase cu încălzire, un DVR şi câteva iluminatoare IR. Tensiunea de ieşire ajustabilă ( de la -10% la +15%) permite compesarea caderilor de tensiune.
Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12Camera Bracket: Marathon MH-610 (for outdoor housings)Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)IR illuminator: Readbeam IR100SMPS Power Supply: DRA120-12FPA (12VDC/10A )
Folosirea sursei DRA-120 M1835 într-un sistem CCTV mare
CCTV într-o discotecă.  Pentru a îmbunătăţi siguranţa într-o discotecă, proprietarul a decis să instaleze un sistem IP CCTV megapixel. În afară de înaltă rezoluţie, el a vrut echipamente fiabile capabile să funcţioneze cu iluminare IR. O altă cerinţă a fost conformarea cu standardul PoE pentru a reduce numărul de cabluri. Desigur, soluţia, a trebuit să fie şi rentabilă, din cauza unui buget foarte limitat.
Camera care a îndeplinit aceste aşteptări este Pixord PD614E K1550, cu o rezoluţie de 2 megapixeli. Datorită unui filtru IR comutat mecanic, aceasta poate coopera cu un iluminator IR M1642 Redbeam montat pe plafon care luminează uniform întreaga cameră (unghiul de radiant fiind de 180/360o).
IP Dome Camera: Pixord PD614E (2MP H.264 PoE)IR illuminator: Redbeam IRD60 (180 degrees)
Camera Pixord PD614E K1550 şi iluminatorul IR Redbeam IRD60 M1642
Camera nu are nevoie de un server, deoarece aceasta poate înregistra datele video pe un card SDHC (până la 32 GB), introdus într-un slot incorporat. Cu o astfel de memorie, camera K1550 PD614E poate înregistra imagini video până la trei zile, care pot fi vizualizate local sau de la distanţă prin IE ori Firefox.
Repetorul GSM într-o instalaţie de energie eoliană. Un operator al unei instalaţii de energie eoliană din Hruszowice, Polonia, a avut o problemă cu semnalul GSM, acesta fiind slab şi instabil, semanlul trebuia să fie utilizat pentru a transmite datele necesare monitorizării performanţei sistemului.
Datele de la senzorii montaţi în turnuri trebuie să fie transmise către o cameră de control şi apoi la fabrica turbinei situate în Germania.
Problema a fost depăşită prin instalarea Repetorului GSM. Compania de instalare DIPVISIONa utilizat:
 • repeater-ul GSM Signal GSM-505 A6775,
 • antene direcţionale de exterior ATK 10/850-960 MHz, A7018,
 • antena de interior TRANS -DATA DW3-A A741001,
 • protecţia de supratensiune RF TRANS -DATA A6815,
 • cabluri Tri-Lan 400 E1173 şi Tri-Lan 240 E1171.
Repeaterele GSM Signal îndeplinesc toate cerinţele europene pentru astfel de echipamente. Acestea au fost deja instalate cu succes în Austria , Republica Cehă, Finlanda Marea Britanie, Olanda, Norvegia, Polonia.
CompaniaDIPVISION primeşte "Cana cameleon".
Invităm toate companiile care fac instalări să prezinte descrieri ale sistemelor bazate pe produsele pe care le oferim noi.
Sultanatul Brunei. Numele oficial - Statul Brunei Darussalam - lăcaşul de pace. Aceasta este o ţară situată pe coasta de nord a insulei Borneo, în sud-estul Asiei. În afară de litoralul cu Marea Chinei de Sud, este complet înconjurată de Malaezia şi separate în două părţi.
Partea de nord a ţării este o câmpie, în sudul părţii mai mici (Temburong) sunt munţii cu cel mai înalt vârf al ţării (Pagonprick, 1850 m deasupra nivelului mării). Coasta de Est este o bancă mlăştinoasă, restul fiind nisipos. Ţara are un climat răcoros ecuatorial, cunoscut de asemenea ca, un climat tropical (75% din Brunei este acoperită de păduri ecuatoriale). Sultanatul Brunei are 3600 km de drumuri (2005), oamenii folosesc 157 000 de autoturisme şi 254 000 de telefoane mobile (2006).
Majestatea Sa Paduka Seri Baginda sultanul Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah este şeful statului cu autoritate executivă deplină. În timpul domniei sale el a acumulat o avere privată estimată la mai multe miliarde de dolari (topul celor mai bogati oameni din lume realizat de Forbes, în 1997 - l-a numit cel mai bogat om din lume - 38 miliarde dolari, chiar înaintea lui William Gates - 36.4 miliarde dolari).
sursa: Wikipedia, biznes.pwn.pl, Forbes

Moscheia din Bandar Seri Begawan, capitala Sultanatului Brunei
Fotografii de J. Babula
Produse noi oferite de DIPOL:
Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2210WEB 8+2G 1xSFP RACK
Video Server: Pixord PV6901 H.264
CATV/DTT (DVB-T) Switch MST-01 (IR control)
Rack Chassis (for RB411, RB433 + switch) ver. 2
Switch Web Smart
N29949
Server Video
K2160
Comutator CATV/DVB-T
E2024
Carcasă RACK
N934102
Merită citit:

Instalare mai uşoară datorită soluţiilor standard- Dulapuri RACK. În practica de zi cu zi standardul 19' RACK pentru dispozitive şi dulapuri RACK a fost folosit de mulţi ani în telecomunicaţii, sisteme IT, echipamente de scenă, echipamente de laborator, etc...

Dulapurile RACK
O secţiune tipică a unei şine RACK de 19'
(Sursa: Wikipedia)
O cameră "ochi de peşte " inteligentă Camera IP panoramică Pixord PD636E K1560 echipată cu o lentilă ochi de peşte oferă o vizualizare a întregii încăperi fără a mai fi necesară montarea altor camere...
Pixord 360° Camera
Vizionează filmul pentru a o vedea în acţiune
Staţie TV TERRA instalată într-un hotel. Proprietarul unui complex hotelier care organizează nunţi a hotărât să îşi echipeze complexul cu un sistem de distribuţie TV cu canale DVB-T cât şi canale prin satelit. Componentele principale ale complexului sunt clădirea sălii căsătoriilor care are camere pentru invitaţi (cu 25 de televizoare) şi hotelul situat la 1,5 km depărtare (care are 60 de televizoare)...
Optical Node TERRA OD-120Optical transmitter TERRA MOS-211A2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalRemote Control Interface PCS-200 (for MMH-3000)Aluminum Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 100 LH (100cm)Universal QUATRO LNB: Inverto Red Extended 0.3dBUHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit
Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.