SUPORT TEHNIC
Newsletter
DIPOL Weekly Review - TV and SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 14/2013 (1 Aprilie, 2013)
Aţi uitat cheia? Soţia v-o va trimite prin email! La CeBIT 2013 din Germania, Institutul Fraunhofer pentru Securitatea în Tehnologia Informaţiei (SIT) a prezentat "Key2Share" - un sistem care se poate transforma smartphone-uri echipate cu module NFC (Near Field Communication) în "chei pentru pentru deschiderea uşilor" sau în dispozitivele de imobilizare. Drepturile de acces pot fi trimise în format electronic.
"Cheile" digitale sunt emise de către serverul Key2Share şi apoi trimise pe smartphone-ul utilizatorilor înregistraţi în sistem. Drepturile de acces pentru deschiderea unor "lacăte" specifice.pot fi împărţite cu alte persoane înregistrate: membrii ai familiei, prieteni sau colegi doar prin trimiterea de coduri QR atașate la e-mailuri sau MMS-uri. Pe lângă partajarea cheilor între utilizatori, este posibilă şi impunerea de restricţii temporare privind utilizarea acestora, restricţii care extind gama de aplicaţii ale acestui nou sistem.
Codul QR transmis este autentificat de către serverul central şi autorizat cu ajutorul parolei şi numelui de utilizator din aplicaţia instalată pe telefonul utilizatorului. În acest mod, codul este protejat împotriva utilizării neautorizate. Procesul de deschidere al "lacătului" este declanşat prin aducerea dispozitivul NFC în imediata apropiere a cititorul, lucru care dealtfel, verifică şi autenticitatea codului.
În afara uzului privat, tehnologia Key2Share poate fi aplicabilă oricărei situaţii în care oamenii împart accesul la caremere sau spaţii închise, cu ar camerele de hotel, birouri, parcări, etc. Soluţia Fraunhofer permite distribuirea rapidă şi facilă a cheilor digitale dar în acelaşti timp şi a revocării dreptului de acces, ca de exemplu în situaţia în care s-a pierdut smartphone-ul. Sistemul Key2Share este în prezent compatibil cu telefoanele Android. Versiuni pentru alte sisteme de operare sunt aşteptat în curând.

Secţiune printr-un conector mecanic SC/UPC:
1 - cablu fibră optică singlemode, 2 - fibră de 125 um aşezată în şanţul "V",
3 - gel optic pentru compensarea efectelor unei tăieri imprecise şi a vibraţiilor,
4 - fragment de fibră (dedicat pentru tipul de fibră specifice)
1 - cablu fibră optică singlemode, 2 - fibră de 125 um aşezată în şanţul "V",
3 - gel optic pentru compensarea efectelor unei tăieri imprecise şi a vibraţiilor,
4 - fragment de fibră (dedicat pentru tipul de fibră specifice)
Principiul de funcţionare al conectorilor mecanici este foarte simplu. Acesza are încorporat un fragment de fibră optică compatibilă cu tipul conectorului şi a cablului optic ce urmează a fi folosit. Există conectori mecanici pentru cabluri OM1, OM2 (multimode) si SM (singlemode). În plus, cablurile singlemode pot fi terminate cu conectori de tip UPC sau APC.
Conectori mecanici Universal KeyQuick10
Conectorii mecanici reprezintă modul cel mai rapid şi ieftin de terminare a cablurilor optice. Aceştia sunt folosiţi cu precădere în cutiile de distribuţie instalate în interiorul clădirilor.
Conectorii şi splice-urile(racordurile) mecanice KeyQuick sunt 100% compatibili cu standardele internaționale IEC 61753-1 şi Telcordia GR-326.
Modernizarea unui sistem cu antenă comună. Asociaţia de locatari a unui mare complex rezidenţial a hotărât modernizarea vechiului sistem de antenă comună instalat în clădire. Acest lucru presupunea eliminarea echipamentelor vechi destinate televiziunii analogice TV analogic şi instalarea unui sistem modern pentru recepţia şi distribuirea televiziunii digitale DVB-T şi semnalelor satelit Hotbird şi Astra.
Reţeaua urma să fie instalată în clădirea cu trei etaje - 4 scări separate, fiecare cu câte 36 de apartamente individuale în care trebuiau montate câte 2 prize TV. Priumul lucru a fost alegerea unui cablu de transmisie potrivit. Datorită atenuării foarte reduse şi a eficienţei sporite de ecranare împotriva zgomotului RF din mediu a fost ales, pentru interior, cablul TRISET PROFI E1010 iar la exterior, (între antene şi echipamentele din interiorul clădirii) - TRISET-113 PE E1017.
Semnalele de satelit DVB-S/S2 precum şi cele terestre DVB-T sunt distribuite printr-un sistem multiswitch bazat pe echipamente TERRA MSV-912 R70862.
Sistemul a fost proiectat în jurul mutiswitch-urilor MSV-912 R70862 şi splitterelor SS904 R70523 montate pe fiecare etaj al fiecărei scări. Echipamentele multiswitch fiind capabile de a compensa atenuarea de semnal cauzată de folosirea traseelor de cablu cu diferite lungimi, nu au mai fost necesare tapurile. Utilitarul SatNet i-a permis proiectantul să verifice toate setările sistemului încă din etapa de dezvoltare. Acesta a decis ca fiecare dintre multiswitch-uri să fie alimentate prin intermediul liniilor de semnal H de la amplificatorul de bandă largă Terra SA-901 R70901.
Echipamentele centrale ale reţelei au fost amplificatoarele de canal duale Terra at420 R82510 alimentate de sursa DR-60-12 R82532 (toate aceszea fiind montate pe şină DIN R82538). Setul format din cele două amplificatoare pot asigura un nivel stabil de semnal pentru 4 multiplexuri TV terestre - funcţie (AGC).
Imagini clare în sistemele CCTV - profunzimea câmpului de filmare. Pentru a evideţia cât mai mult subiectul principal, fotografii şi camermanii folosesc de multe ori un DOF ("Depth Of Field" - Adâncime de câmp vizual) mic, numit şi focus superficial. În acest mod se pot accentua trăsăturile subiectului prin înceţoşarea fundalului sau chiar a prim-planului. În sistemele CCTV este de dorit exact opusul, adică întreaga imagine să fie clară iar pentru asta este necesar un DOF cât mai mare.
Adâncimea de câmp determină distanţa dintre obiectele cele mai apropiate şi cele mai îndepărtate dintr-o scenă care pot fi înregistrate clar pe imagine. Pornind de la presupunerea că obiectivul camerei are parametri corespunzători (rezoluţia acestuia este în concordanţă cu rezoluţia camerei), adâncimea de câmp poate fi calculată utilizând următoarea formulă:

unde:
DOF – adâncimea de câmp [mm]
N – numărul-F; al deschiderii diafragmei
f – lungimea focală a obiectivului [mm]
s – distanţa de la care obiectivul este "în focus" [mm]
c – cercul de "confuzie" pentru un format de imagine dat; se poate presupune 0.005 mm pentru senzorul de imagine de 1/3"
DOF – adâncimea de câmp [mm]
N – numărul-F; al deschiderii diafragmei
f – lungimea focală a obiectivului [mm]
s – distanţa de la care obiectivul este "în focus" [mm]
c – cercul de "confuzie" pentru un format de imagine dat; se poate presupune 0.005 mm pentru senzorul de imagine de 1/3"
Conform formulei de mai sus, profunzimea de câmp depinde de:
- deschiderea diafragmei - cu cât valoarea este mai mare, cu atât deschiderea (apertura) prin care intră lumina este mai mică iar profunzimea câmpului mai mare (dependenţă liniară),
- distanţa de la care obiectivul este "în focus" (distanţa dintre lentilă şi cel "mai clar" obiect din imagine) o distanţă scurtă, o adâncime de câmp mai mică (dependenţă pătratică),
- distanţa focală (dependenţă pătratică).
În concluzie: pentru a obţine o imagine cât mai clară pe toată imaginea, trebuie folosit un obiectiv cu număr-F mare (deschidere mică) şi distanţă focală cât mai mică. În cazul în care câmpul de filmare este prea mare, camera trebuie să fie amplasată mai aproape de obiectul de interes. Dacă folosind o deschidere mică a diafragmei se obţin imagini întunecate, este recomandat să se utilizeze o cameră video cu senzor de imagine mai sensibil sau să se comute pe modul de filmare alb/negru, acolo unde este posibl.
"Căutare inteligentă" - una dintre funcţiie DVR-urilor Hikvision. Aparatele DVR DS-7204HVI-SV M72104, M72108 şi M72116 ale renumitului producător Hikvision dau posibilitatea utilizatorului să navigheze foarte rapid printre fişierele înregistrate şi să găsească un moment specific al înregistrării, moment corelat cu o anumită categorie de enevenimente. Funcţia "Căutare inteligentă" este folosită pentru a căuta evenimente de "mişcare" într-o zonă definită a imaginii înregistrate, lucru care permite, de exemplu, găsirea cu exactitate a momentului în care s-a produs sustragerea unui obiect altercaţia. Clipul video poate fi copiat pe un stick de memorie şi furnizat poliţiei sau serviciilor de securitate.
Alte avantaje cheie ale noilor DVR-uri M72104, M72108 şi M72116 sunt compatibilitatea cu browserele web IE, Google Chrome, Opera, Safari şi posibilitatea de a înregistra imagini la rezoluţia maximă posibilă în sistemele CCTV analogice - WD1 (960 x 576 pixeli), rezoluţie ce poate fi atinsă de camerele video cu rezoluţie verticală 650 TVL (700 TVL în mod alb-negru) şi dotate cu senzor de imagine 976 x 582 pixeli. Echipamentele DVR 4CIF pot înregistra material video doar
Un router wireless 802.11N multifuncţional. TP-Link TD-W8968N (modem/router) N2909 a fost conceput în scopul partajării unei conexiunii la internet de tip Ethernet WAN sau ADSL (prin linie de telefon). Are încorporat un Access Point 802.11n/b/g (cu viteză de transmisie de până la 300 Mbps), un switch Fast Ethernet şi un port USB multifuncţional.
Utilizând portul USB 2.0 , o imprimantă sau un dispozitiv de stocare pot fi făcute disponibile tuturor calculatoarelor din reţea iar funcţia de server FTP a routerului poate fi activată dacă se doreşte accesarea fişiere din afara reţelei locale (din internet). Utilizatorii pot, de asemenea, partaja muzică, clipuri video şi imagini datorită aplicaţiei de server multimedia a routerului. În plus, serverul de printare încorporat uşurează utilizarea unei imprimante de reţea la domiciliu sau la birou.

Aplicațiile tipice ale modemului/routerului wireless N2909
Produse noi în oferta DIPOL:
Merită citit:
Televiziunea digitală şi revoluţia fibrei optice - instalaţie într-un spital. Proiectantul sistemului de telecomunicaţii a unuia dintre spitalele Poloniei, a hotărât să introducă un sistem modern de comunicaţie pe fibră optică, în scopul reducerii necesităţii de instalare a cablurilor coaxiale. Instalaţia a presupus şi folosirea unor echipamente oferite de DIPOL. mai mult
Arhitectura sistemului de televiziune digitală instalat
şi bazat pe dispozitive Terra şi cabluri optice ULTIMODE BS-12 L7712
şi bazat pe dispozitive Terra şi cabluri optice ULTIMODE BS-12 L7712
Recepţia DVB-C pe mai multe televizoare. Distribuţia la scară micro (într-un apartament/casă) a canalelor digitale (DVB-C) oferite de către operatorul CATV poate fi realizată folosind splittere pasive obişnuite, ca de exemplu R60102 (pentru două televizoare) sau R60103 (pentru trei televizoare). Canalele transmise în format DVB-C sunt, de cele mai multe ori, codificate astfel încât fiecare televizor trebuie să fie dotat cu receiver (decodor/STB) propriu. Bineînţeles, asta implică o taxă suplimentară, pentru fiecare receptor. Cheltuiala suplimentară poate fi evitată dacă în abonamentul de cablu sunt incluse şi canale analogice iar emisiunile difuzate pe respectivele canale TV sunt satisfăcătoare pentru cei ce se vor uita pe televizoarele cere nu au instalate decodoare. mai mult
Transmisia semnalului video analogic a mai multor camere CCTV pe un sigur cablu coaxial. Unui instalator i s-a cerut găsirea unei soluţii pentru transmisia a trei semnale video analogice, de la trei camere CCTV, folosind un singur cablu coaxial. Instalarea unor cabluri adiţionale nu i-a fost permisă. mai mult
Diagrama unui sistem CCTV care foloseşte modulatoare RF pentru a transmite video de la 4 camere analogice prin intermediul unui singur cablu coaxial.
Imaginile pot fi vizionate pe orice televizor şi înregistrate pe DVR - după demodularea canalelor RF.
Imaginile pot fi vizionate pe orice televizor şi înregistrate pe DVR - după demodularea canalelor RF.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI