No. 31/2017 (Oct. 2, 2017)

Dronele vor transporta sânge.

Proiectul AirVein este așteptat pentru a revoluționa domeniul medical. Acest proiect pilot este ațintit asupra transportului rapid de sânge - și pe distanțe mari. Drone speciale vor fi folosite în acest sens. Centru Național de Cercetare și Dezvoltare din Polonia va semna un contract, ce presupune definitivarea proiectului în 24 de luni (valoarea proiectului este de circa 7 milioane PLN), cu Pentacomp Systemy Informatyczne S.A. - furnizorii de soluții IT personalizate și Novelty RPAS - producător Polon de sisteme robotizate.
Dronele folosite pentru acest tip de sarcină vor avea un standard ridicat de securitate și mai multe funcționalități. Un mare accent a fost pus pe calitatea înaltă a echipamentelor mecanice și electronice, cum ar fi fiabilitatea și redundanța sistemelor de control și aplicarea unor parașute de salvare. O atenție deosebită este acordată amortizării vibrațiilor datorită riscului crescut de modificări fizice și chimice în sângele transportat.
Donă folosită pentru transporturi medicale
www.rynekzdrowia.pl
Este crucial să avem o sursă de curent adecvată. Motoarele electrice ar putea fi alimentate nu numai de baterii dar și de celule fotovoltaice. Dronele reprezintă doar un element al întregului sistem. Întreg proiectul va include infrastructură terestră (piste de aterizare, platforme de încărcare, hangare, facilități de service, etc.) cât și sistemul avansat de navigare.
Sistemul AirVein devine o realitate. Anii ce urmează par a aduce o întreagă revoluţie în ramura medicală şi branşa de intervenţii rapide.

Transmisia de televiziune prin satelit și de semnale terestre prin utilizarea tehnologiei Unicable.

Noua serie de multiswitchuri TERRA dSCR folosește tehnologie Unicable (un singur cablu) ce permite ***transmisia semnalelor DVB-S/S2, DVB-T, DAB şi FM printr-un singur cablu coaxial către . Acronimul dSCR înseamnă "digital Satellite Cable Router", uneori denumit și comutator de canale suprapuse, ce "împarte" întreaga bandă de frecvenţe SAT în "user bands"(UBs) ce pot fi recepționate de receivere compatibile cu această tehnologie. Transponderelor recepţionate le sunt atribuite câte un identificator unic (un "user band") şi transmise printr-un singur cablu coaxial către toate receiverele sistemului. Comunicația dintre multiswitchul dSCR și receiver foloseşte un protocol special definit în standardele EN50494 (Unicable I) și/sau EN50607 (Unicable II), cu comenzi DiSEqC.
În diagrama de mai jos, antena de satelit A9648 cu LNB quatro A98257, antene terestre și două multiswitchuri TERRA SRM-521 R80521 redau semnalele însumate de satelit și FM/DVB-T către toate prizele de abonați Signal R-TV-SAT R694100 prin două magistrale de cablu coaxial (și splitere/tapuri pasive de satelit, ce nu sunt prezentate în diagrama de mai jos). Condiția necesară recepției independente a canalelor de satelit prin fiecare priză este folosirea receiverelor ce suportă protocol Unicable definit în standardul EN50607 (în cazul unui sistem cu până la 8 prize, acestea ar trebui să susțină cel puțin standardul EN50494).
Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntena DAB/DVB-T2 DIPOL-4/5-12 (6-8 dB, 170-230 MHz)Splitter 8-căi TV/satelit Signal (15 dB, 5-2300 MHz)Amplificator de catarg TERRA MA-062 (FIF & 2xUIF 30/34dB) Multiswitch dSCR Unicable Terra SRM-521 (clasa A, cale CATV pasivă)Amplificator TV inline TERRA AB007 (10-17dB, DC pass, Digital SCR)Multiswitch dSCR Unicable Terra SRM-521 (clasa A, cale CATV pasivă)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Antena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBSplitter 4-căi TV/satelit Signal (10 dB, 5-2300 MHz)
Diagrama ce afișează un exemplu de sistem SMATV pe un singur cablu bazat pe echipamente TERRA UNICABLE
Producătorii de receivere de satelit/STB implementează din ce în ce mai mult soluții Unicable. În multe cazuri, receiverele/STB-urile Legacy ce nu au fost concepute inițial cu această opțiune pot fi adaptate cu un update de firmware. Mai jos aveți o listă de receivere cunoscute pe piața din Polonia ce suportă acest standard (Unicable).
Ferguson:Cyfrowy Polsat:
 • Decoder HD 5000
 • Decoder
 • EVOBOX PVR
nc+:
 • BOX+
 • mediaBOX+
 • turboBOX+
 • wifi Premiumbox+

Nou pe piața aparatelor de sudat fibra - Signal Fire AI-7.

Instalatorii interesați de achiziția unui aparat de sudat fibre optice trebuie să ia în considerare acest splicer prin fuziune Signal Fire AI-7 L5880. Are toate caracteristicile tipice produselor de top Japoneze sau Koreene. Datorită vitezei de funcționare și bateriei cu durată de viață mare, echipamentul este ideal pentru toate tipurile de instalații, inclusiv cele cu peste 100 de suduri.
Aparat sudură fibră optică: Signal Fire AI-7 (cu trusă de unelte)
Aparat sudură fibră optică Signal Fire AI-7 L5880
Caracteristicile aparatului esențiale pentru instalatori:
*6 motoare Siemens pentru poziționarea fibrei,
*Mod AUTO,
*Factor de magnificare x300,
*Procesor quad ce redă timpi de răspuns excelenți,
*Timp de sudare de la 8 secunde,
*Timp de încălzire pentru tuburi termo-contractabile - 15 s pentru tuburi de 40 mm,
*Configurare cu aplet dedicat de smartphone (Android/iOS),
*Apletul poate creea rapoarte (export în .xls),
*Afișaj de 5.1'' cu luminozitate reglabilă,
*Carcasă de metal acoperită cu strat de cauciuc,
*Lampă LED incorporată,
*Baterie de mare capacitate înlocuibilă şi reîncărcabilă (7800 mAh, cca. 200 de suduri și acționare încălzitor tuburi termo),
*Timp de încărcare al bateriei: cca 3.5 h,
*Port USB pentru încărcarea unui telefon,
*Ghidaje fibră universale,
*Set de instrumente practice de înaltă calitate,
*Set cu toate accesoriile necesare sudurilor de fibre.

HDD special pentru DVR/NVR.

Discurile Western Digital din seria PURPLE au fost special concepute pentru înregistrarea materialelor video digitale ale sistemelor de supraveghere bazate pe DVR/NVR și/sau servere ce funcționează în mod 24/7. Seria redă performanță superioară, capacitate ridicată și fiabilitate pe termen lung. Discurile sunt concepute să funcționeze non-stop în sisteme ce procesează și înregistrează video și audio, pe orice platformă (PC, DVR, NVR sau servere).
Seria PURPLE este următoarea generație a hardurilor din seria RED. Funcțiile firmware modificate reduc riscul pierderii cadrelor imaginii datorită erorilor sau traficului mare (AllFrame), cât și consumul de curent (viteza de rotație controlată de funcția IntelliPower). Discurile au un buffer de 64 MB și interfață SATA3 (6Gbps). În general, discurile PURPLE au o performanță mult mai bună decât cele din seria anterioară dedicate PC-ului. Caracteristicile distinctive cuprind:
 • clasă supraveghere - risc minim de pierdere a cadrelor de imagine
 • special concepute pentru, mediul de supraveghere dur 24/7 și high-definition
 • algoritmi de caching adaptate cerințelor sistemelor de supraveghere, caracterizat printr-o intensitate ridicată a operațiunilor de scriere, ratele datelor comparativ mai mici și un număr mare de streamuri de date simultane
 • schimbare prioritară pentru alocarea de scriere și politici de prevenire a memorării în cache
 • compatibil streaming TLER și ATA
HDD Western Digital PURPLE WD10PURX 1TB (3.5
HDD Western Digital 2TB SATA WD20PURX (pentru DVR)
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5
WD PURPLE 1 TB
WD10PURX M89267
WD PURPLE 2 TB
WD20PURX M89270
WD PURPLE 3 TB
WD30PURX M89285
HDD Western Digital PURPLE WD40PURX 4TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD60PURX 6TB (3.5
WD PURPLE 4 TB
WD40PURX M89305
WD PURPLE 6 TB
WD60PURX M89320

Sistem de supraveghere IP low-cost cu camere Hikvision EasyIP Lite.

Un astfel de sistem bazat pe camere și NVR Hikvision este afișat în diagrama de mai jos. Camerele sunt din seria EasyIP Lite, serie caracterizată de calitate îmbunătățită a imaginii la un preț foarte atractiv. Camerele suportă evenimente de alarmă cum ar fi detecția de mișcare și manipulare video, oferă mod corridor și posibilitatea definirii unei zone de interes (ROI). Facilitatea este monitorizată de camere de 2 MP cu lentile de 2.8 mm (deschidere de 105°) și iluminatori IR cu distanță de acoperire de până la 30 m. La exteriorul clădirii sunt camerele compacte DS-2CD1021-I K17812 iar la interior sunt camerele cu montare pe tavan DS-2CD1121-I K17282. Discul Seagate 2 TB M89271 (HDD) instalat în NVR Hikvision DS-7608NI-E2/A K22081 poate stoca datele de supraveghere de la toate camerele timp de 5 zile (înregistrare continuă cu rezoluție de 2 MP la 25 fps, 4 Mbps/canal, H.264) sau chiar 11 zile (cu ajutorul compresiei video H.264+ și o reducere a streamului de date la 2 Mbps/canal). Toate camerele sunt alimentate de la switchul PoE N29982. Un router wireless, ex.: TL-WR1043ND N3253, permite utilizatorilor să obțină acces la NVR prin rețeaua locală sau Wi-Fi.
 Camera Dome IP: Hikvision DS-2CD1121-I (2MP, 2.8mm, 0.01 lx, IK10, IR până la 30m)Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)NVR 8 canale Hikvision DS-7608NI-E2/A (80Mbps, 2xSATA, HDMI, ALARM 4/1)HDD Seagate SkyHawk ST2000VX008E 2TB (3.5Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS de 28Access Point TP-Link TL-WR1043ND 300Mbps (router & swich gigabit, 802.11n)Camera IP compactă DS-2CD1021-I (2MP, 2,8mm, 0,01 lx, IR până la 30m)
Sistem de supraveghere IP bazat pe camere EasyIP Lite

Configurare facilă pentru mai multe echipamente în sistemele de supraveghere IP.

În o singură locație se întâlnesc adesea mai multe camere și/sau NVRuri. Majoritatea setărilor echipamentelor din un singur grup sunt similare sau chiar identice.
NVRurile Hikvision pot fi configurate rapid exportând un fișier de configurare de la un dispozitiv pentru restul din sistem.
Operaţiunile de import/export pot fi executate:
 • local prin interfața USB
 • prin rețea:
  • folosind iVMS-4200 sau un browser web - în special folositor în cazul unei locații distante a NVR-urilor
  • folosing utilitarul Batch Configuration (o parte a apletului Hikvision Tools)
Vedere a ferestrei Batch Configuration pentru exportul fișierului de configurare

Produse noi în oferta Dipol

Cablu FTTH ADSS ULTIMODE FC.E-2SM ALB (2x G.657A2)
Cablu FTTH ADSS ULTIMODE FC.E-2SM ALB (2x G.657A2) L7202B este un cablu de fibră optică universal învelit într-o manta LS0H, pentru a putea fi folosit atât în exterior cât şi în interior. Întărit cu fibre de aramidă, cablul poate suporta o sarcină de 800 N la 150 m. Datorită acestei caracteristici, cablul este ideal pentru linii suspendate, de exemplu, pentru conectarea camerelor de supraveghere și punctele de acces amplasate pe stâlpi.
Cablu ecranat CAT 6A U/FTP: NETSET U/FTP 6A [500m], interior
Cablu ecranat CAT 6A U/FTP: NETSET U/FTP 6A E1616_500 este un cablu torsadat FTP CAT 6A de interior conceput pentru a fi folosit în rețele profesionale de calculatoare. Folia de ecranare este făcută din aluminiu reducând fenomenul de "crosstalk" şi interferențele dintre perechile torsadate şi mediul exterior.
DVR Hikvision HD-TVI TURBO HD 3.0: DS-7208HUHI-F2/S (8ch, 5MP@10fps, H.264, HDMI, VGA)
DVR Hikvision HD-TVI TURBO HD 3.0 DS-7208HUHI-F2/S M75508 este un DVR cu 8 canale capabil să înregistreze video de supraveghere transmis în standarde ca HD-TVI, AHD, CVBS şi IP. Rezoluția maximă de înregistrare este de 5 MP @ 10 fps. Alte rezoluții suportate sunt de 3 MP @ 15 fps și 1080p / 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4CIF / CIF cu o rată de 25 de cadre pe secundă (fps).

Merită citit:

Exemplu de utilizare a funcției - trecere linie virtuală - cameră FishEye. Camera IP Hikvision DS-2CD2942F-IS K1790 FishEye montată pe tavan are o deschidere de 360°, montată pe perete - de 180°. Camerele de acest tip devin din ce în ce mai populare deoarece oferă posibilitatea înlocuirii mai multor camere cu una singură ce va acoperii întreaga zonă supravegheată. Un exemplu aplicat poate fi monitorizarea unui magazin mic. O astfel de cameră, instalată în locul potrivit poate monitoriza toată încăperea...
>>>detalii
Monitorizarea unui magazin folosind o singură cameră FishEye cu funcție de trecere linie virtuală
Aparat sudură fibră optică: Signal Fire AI-7 (cu trusă de unelte)
Aparat sudură fibră optică SIGNAL FIRE AI-7 - potențial mare, preț accesibil