Nr. 32/2018 (15 octombrie, 2018)

Simplificarea modului de alegere al echipamentelor Wi-Fi.

Rețelele WiFi au apărut în urmă cu aproximativ 20 de ani și de atunci nomenclatura atribuită fiecărei noi generații de echipamente a devenit din ce în ce mai criptică pentru publicul larg. O înșiruire de caractere de genul "802.11a/b/g/n/ac" nu înseamnă mare lucru pentru o persoană obișnuită care o interesează doar să îi meargă bine internetul în casă, pe telefon, tabletă și laptop.
În acest moment versiunile Wi-Fi se identifică după literele de la sfârșitul standardului radio creat de către asociația IEEE. Cea mai recentă versiune are denumirea 802.11ac, cele mai vechi fiind 802.11n, 802.11g, 802.11a și 802.11b. Alianța Wi-Fi (un forum a peste 300 de companii, inclusiv producătorii de hardware și software, care se ocupă de promovarea și compatibilitatea versiunilor ulterioare de echipamente Wi-Fi) a schimbat modul de recunoaștere și identificare a acestor sisteme.
Standardele existente au fost numerotate consecutiv:
 • Wi-Fi 1 (802.11b),
 • Wi-Fi 2 (802.11a),
 • Wi-Fi 3 (802.11g),
 • Wi-Fi 4 (802.11n),
 • Wi-Fi 5 (802.11ac),
 • Wi-Fi 6 (802.11ax).
Acum, în loc să ne întrebăm dacă standardul "ac" este mai bun decât standardul "n", este suficient să verificăm "numărul Wi-Fi" de pe etichetă și să îl alegem pe cel mai mare. Avantajul principal este posibilitatea de a selecta rapid dispozitivul "cel mai rapid" printre multe altele pe raft.
Câștigătorii Concursului fotografie DIPOL 2018! Mulțumim tuturor concurenților pentru participarea la cea de-a 17-a ediție a concursului "Pasionați de antene". În acest an am primit nu mai puțin de 260 de lucrări! Ca de fiecare dată, fotografiile au fost judecate de către fotograful profesionist Pawel Zechenter. Pe lângă tratiționalele 16 distincții! Felicitam câștigătorilor și invităm pe toți să participe la competiția noastră în următorul sezon de sărbători :)
Locul 1 - Agnieszka Rusinowska
Piramide
Locul 2 - Kenese Szilárd
Ierarhie
Példakép
Vonalak
Locul 3 - Katarzyna Caban
Reuniune de familie
Mențiuni:
Maciej Kędzierewicz
Turn pe timp de noapte
Grzegorz Malczewski

Katarzyna Kaszycka
Bird Radio
Vilmundur Sigurdsson
Elfii din Islanda au și ei nevoie de antene
Hanna Strzykowska
Krzysztof Jarno
Wojciech Bielecki

Jacek Piecuch
Dorota Popiela
Hotbird
Tomasz Hulak
Helena Drożdża
István Szőnyi
Joanna Legenc
Radosław Wiśniewski
Piotr Tomala
Mateusz Bołtruczyk

DVB-T și Internet prin intermediul unui cablu UTP.

Retelele de curenti slabi din clădirile de birouri adesea nu includ cabluri coaxiale, dar sunt de obicei dotate cu cabluri structurale bazate pe cabluri UTP. Când unii utilizatori doresc să conecteze televizoarele pentru a viziona emisiunile DVB-C, lipsa unui sistem de distribuție RF poate fi un obstacol major .
Soluţia acestei probleme o reprezintă setul de balunuri video pasive Signal TV-LAN R94200. Acesta poate transmite atât semnale de tip RF analogice cât şi digitale pe un cablu UTP. Transmisia se face în paralel cu conexiunea la o reţea locală (LAN) sau internet.
Set balun CATV pe cablu UTP Signal TV-LAN
Transmisia semnalelor DVB-T și Ethernet pe un singur cablu UTP cu ajutorul balunurilor R94200
Deși soluția se bazează pe o conexiune punct-la-punct, este posibilă utilizarea mai multor seturi de transmițător-receptor, chiar și în combinație cu splittere TV și switch-uri de date. Când nivelul semnalului RF este suficient de puternic pentru o distribuție ulterioară, semnalul poate fi trimis pe un alt segment de cablu UTP, folosind un splitter TV și o pereche suplimentară de balunuri.
Set balun CATV pe cablu UTP Signal TV-LAN
Balunuri video pasive Signal TV-LAN R94200.
Soluţiile bazate pe balunuri sunt mult mai economice în comparaţie cu implementarea unei instalaţii de cablu coaxial sau a tehnologiei IPTV (acesta din urmă necesitând, bineînţeles, resurse de reţea suplimentare). Balunurile nu convertesc semnalele RF ci doar schimbă mediul de transmisie.

Controlul NVR-ului șl camerelor IP Hikvision - acum posibil de pe orice browser.

Camerele IP Hikvision din seriile EasyIP 2.0 plus și EasyIP 3.0 precum și NVR-urile din seria I pot fi updatate cu un firmware ce vă permite control de distanță de pe orice browser web, fără a mai fi nevoie de instalarea plugin-ului WebComponents. Cele mai noi versiuni de Chrome și Firefox pot fi astfel folosite fără probleme, doar un upgrade la versiunea 5.5.61 (în cazul camerelor) sau 4.1.50 este necesară.
În stânga - pentru a vizualiza o imagine dintr-un NVR cu firmware mai vechi, este necesar să instalați pluginul corespunzător. În partea dreaptă - noul firmware nu are o astfel de cerință (în ambele cazuri - Chrome 69.0.3497.100.

Folosirea opțiunii de "staționare" în camerele rotative/PTZ.

Camerele rotative sunt de obicei configurate astfel încât să se miște automat de-a lungul unui anumit traseu. Operatorul poate defini ritmul mișcării, punctelor și perioadelor de oprire împreună cu valorile de zoom (presetări). La orice moment, operatorul poate trece la controlul manual;DS-2AE4225TI-D M75931, DS-2DE4225IW-DE K17912, DS-2DE7220IW-AE K1797.
Cameră PTZ N-CAM 870 (HD-TVI/AHD/HD-CVI, 1080p, 5-50mm 10x motozoom, 0.01 lx, IR max. 80m)
N-CAM 870 M7486 Camera HD-TVI PTZ are funcția de parcare
Funcția de parcare asigură că, după o perioadă de inactivitate a camerei, camera va efectua o acțiune specifică. Aceasta poate fi o patrulă, o scanare sau o rută, aleasă dintre acțiunile pre-programate anterior. De exemplu, camera HD-TVI PTZ Hikvision M75931 are o perioadă de inactivitate "PARK TIME" configurabilă de la 5 la 720 de secunde. Pentru a determina acțiunea, operatorul trebuie să configureze parametrul "PARK ACT", selectând una dintre opțiunile disponibile: presetări de la 1 la 8, modele de la 1 la 5, patrule de la 1 la 10, scanare orizontală, scanare verticală, scanare panoramică , modul zi, modul de noapte. Funcția de parcare nu va fi activată după declanșarea unei presetări speciale a camerei sau în timpul acțiunilor legate de un eveniment de alarmă extern.

Cabluri torsadate - nomenclatură

Cablurile torsadate (echilibrate) sunt utilizate pentru a transmite semnale în sistemele de telecomunicații și în rețelele de calculatoare. În prezent, acestea sunt utilizate în principal în rețelele de telefonie analogică și în rețelele Ethernet. Cablurile torsadate pot consta din una sau mai multe perechi. Răsucirea reduce puternic influența interferențelor electromagnetice externe și a interferențelor reciproce între perechi.
Cablu UTP CAT 5e NETSET BOX U/UTP 5e [305m] (interior, Dca-s1,d2,a1)
NETSET BOX U / UTP 5e cablu interior [305m] Dca-s1, d2, a1.
Produs nou din gama de cabluri DIPOL: E1414_305.

Marcajele xx și yy semnifică:
 • U - neecranat
 • F - ecranat (ecranat cu folie)
 • S - ecranat (ecranat cu panglica)
 • SF – ecranat( folie și cu panglica)
Cabluri tipice torsadate tipice:
 • U / UTP - cablu neecranat
 • F / UTP - cablu ecranat
 • U / FTP - cablu ecranat
 • F / FTP - cablu ecranat cu folie
 • SF / UTP - cablu ecranat( folie și cu panglica)
 • S / FTP - cablu ecranat cu panglica
 • SF / FTP - cablu ecranat( folie și cu panglica), perchi ecranate cu folie

LAN în două clădiri situate la o distanță de 200 m.

Cea mai bună modalitate de a crea o rețea LAN în două clădiri situate la o distanță de 200 de metri este aplicarea cablului cu fibră optică. Utilizarea cablului torsadat la o asemenea distanță nu ar respecta standardele și ar conduce la o reducere semnificativă a traficului rețelei LAN.
În situația în care switch-urile sunt deja instalate în clădiri și nu sunt echipate cu porturi SFP, soluția cea mai bună și universală este utilizarea media convertoarelor de fibră optică, care vor fi conectate la unul dintre porturile switch-ului folosind un patchcord UTP. Convertorul media schimbă semnalul electric în optic și invers. Când alegeți media convertorul, trebuie luați în considerare următorii parametri:
 • viteză transfer date - există modele de 100 Mbps sau 1000 Mbps,
 • tip fibră - multimode sau singlemode,
 • distanță maximă transmisie - oferta noastră cuprinde modele pentru 550 m, 2000 m, 15 km or 20 km,
 • metodă de comunicare - există modele care funcționează cu două fibre sau cu una (WDM).
Fibră optică universală Unitube multimode: DRAKA U-DQ(ZN)BH 8G(8 fibre OM2, manta LSZH, gel hidrofob)Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011SPatchcord fibră SC-SC multimode ULTIMODE PC-019S (1.5m, OM2, 50/125)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Media convertor gigabit TP-LINK MC200CM (multimode, SC, 0.5km)Patch cord UTP Cat5e (1 m, albastru)Patch cord UTP Cat5e (1 m, albastru)Media convertor gigabit TP-LINK MC200CM (multimode, SC, 0.5km)Cutie distribuţie fibră optică ULTIMODE TB-04B (montaj pe perete)Patchcord fibră SC-SC multimode ULTIMODE PC-019S (1.5m, OM2, 50/125)Cuplă SC-SC multimode ULTIMODE A-011SPigtail fibră SC multimode ULTIMODE PG-21S (1m, OM2, 50/125)Pigtail fibră SC multimode ULTIMODE PG-21S (1m, OM2, 50/125)Switch gigabit 16 porturi TP-Link TL-SG1016DSwitch gigabit 16 porturi TP-Link TL-SG1016D
Un exemplu de conexiune optică pentru două clădiri aflate la 200 m distanță una de cealaltă

Produse noi în oferta Dipol

Cameră IP PTZ Hikvision DS-2DE4225IW-DE (2MP, 25x zoomoptic : 4.8-120mm, IR max. 100m, PoE+)
Camera PTZ Hikvision DS-2DE4225IW-DE K17912 este echipată cu un senzor de bună calitate cu rezoluția de 2MP (1920x1080) și o rată de cadre de 25 cadre/sec (50cadre/sec la 1280x960, 1280x720). Camera poate furniza trei fluxuri independente comprimate cu protocoale: H.265+/H.265/H.264+/H.264/MJPEG. Funcționarea în moduri de zi/noapte, permite utilizatorilor să corecteze redarea culorilor pe timp de zi, și să utilizeze la maxim senzitivitatea camerei în lumină slabă (de noapte). Iluminatorul infraroșu cu o rază de acțiune de până la 100 m are funcție SMART IR pentru a evita supraexpunerea. Deasemenea, camera este echipată cu o intrare audio, care permite conectarea unui microfon extern și o ieșire audio la care puteți conecta un difuzor cu amplificator încorporat. Această soluție permite schimbul de mesaje vocale. Carcasa IP66 de înaltă calitate asigură protecția electronicii împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentată cu tensiune de DC 12 V sau PoE standard (802.3at).
Preamplificatorul APL-108 este proiectat pentru a amplifica semnale FM/DAB+ și DVB-T din banda de frecvențe de 87-790 MHz. Acesta poafe fi folosit la exterior. Intrarea și ieșirea au impedanțe de 75 de ohmi, antenele ce au ieșire de 300 ohmi vor trebui echipate cu un simetrizor de 300/75 ohmi înainte de a putea fi conectate la acest preamplificator. Alimentarea se face prin cablul coaxial conectat la ieșirea acestuia cu 12VDC folosind o sursă de alimentare cu separator DC/RF (denumit și injector DC).
Modulator HDMI la DVB-T: Terra MHD001P (compatibil DHCP)
Modulatorul HDMI la DVB-T (COFDM) Terra MHD001P R86103 este un echipament multifuncțional care preia un semnal de intrare în rezoluție Full HD (1920x1080-30p) și îl transformă într-un multiplex în standardul DVB-T COFDM. Acesta are intrare HDMI (suport HDCP), RF IN și DC IN pentru conectarea unei surse de alimentare externe (intrarea de alimentare este "ascunsă" în mufa F - nu este posibilă alimentarea dispozitivului prin conectarea cablului coaxial la mufa DC IN).

Worth reading

Easy to deploy and cheap base station. Outdoor wireless base station TP-Link WBS510 N2356 operating in the 5 GHz band is an effective solution for building outdoor wireless networks. Thanks to a central management system, it is ideal for point-to-point and point-to-multipoint architectures. High performance combined with ease of use make the WBS510 a great choice for both business and and home applications... >>>more