COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 07/2013 (11 februarie, 2013)
Noutăţi despre DVB-T2. Corporaţia Broadcom, lider global cu o lungă tradiţie inovatoare pe piaţa soluţiilor integrate de telecomunicaţii radio şi prin cablu, a dezvoltat un cip care integrează câteva dintre funcţiile ce până în acest moment necesitau a fi implementate folosind circute integrate (CI-uri) separate. Cipul BCM7563 încorporează un receptor şi demodulator DVB-T2, un procesor şi decodor audio/video. CI realizat de specialiştii de la Broadcom este bazat pe tehnologia SoC (System-on-a-Chip). Noul produs a fost recent prezentat la expoziţia CSTB din Moscova.

Până în prezent, standardul DVB-T2 a fost utilizat cu precădere în Africa de Sud și sud-estul Asiei. Recent însă, mai multe ţări europene s-au concentrat pe continuarea dezvoltării standardului televiziunii digitale terestre, în special cele care au făcut tranziţia la acest tip de transmisie radio în urmă cu câțiva ani şi din motive tehnice şi/sau economice, au ales codecul MPEG2 ca metodă optimă de compresie a informaţiei.

Sistemele de televiziune digitală terestră pe mapamond (implementate sau în curs de implementare)

Prima ţară din Europa care a început oficial emisia sistemului DVB-T2 a fost Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Lucrul acesta s-a întâmplat exact acum patru ani. De atunci însă, lista țărilor europene care se pot lauda cu cel mai modern sistem de televiziune terestră include Croaţia, Danemarca, Finlanda, Italia, Rusia, Serbia şi Suedia. Teste mai mult sau mai puţin avansate sunt efectuate în următoarele 8 ţări: Belarus, Estonia, Franţa, Germania, Polonia, Slovenia, Spania şi Elveţia.

Testul final în privinţa direcţiei de dezvoltare şi a atitudinii în legătură cu acest standard va fi piaţa germană. Pe de o parte, radiodifuzori publici ca ARD insistă asupra necesităţii de migrare la DVB-T2 până în 2016 iar pe de altă parte - RTL şi organizaţia MABB (Autoritatea Media Berlin Brandenburg) văd viitorul televiziunii pe internet şi susţin că trecerea la DVB-T2 este inutilă. Deci, decizia finală - continuarea implementării standardului sau renunţarea totală - va depinde probabil de ceilalţi jucători din piaţa media, în special grupul ProSiebenSat1.
În cazul opririi tranziţiei la DVB-T2 şi concentrării eforurilor pe distribuţia de conţinut TV prin internet, Germania ar putea fi elementul declanşator al acestui curent şi în alte ţări europene. Din punct de vedere economic însă, cea mai bună alegere pentru celelalte țări este ... să aştepte.

Care este diferenţa dintre un conector APC şi unul UPC? Cel mai des întâlniţi conectori în sistemele de fibră optică sunt: SC (Standard Connector), FC (Ferrule Connector) şi LC (Little Connector).

Multimode Patch Cord ULTIMODE PC-011S (SC-SC, 62.5/125)
Conectori duplex : SC/APC (verde) şi SC/UPC (albastru)

Conectorii SC sunt folosiţi în majoritatea dispozitivelor active de tipul convertoarelor video sau a celor de mediu de transmisie, oferind o conexiune rapidă şi ușoară. Cei de tip FC, având un corp metalic cu filet, asigură o conexiune stabilă şi durabilă diferitelor echipamente şi adaptoare optice folosite în medii mai speciale. Conectorii LC sunt de obicei utilizaţi în modulele SFP datorită dimensiunilor mici.

Fenomenul de reflexie într-un conector UPC (albastru) şi unul APC (verde)

Fiecare dintre cei trei conectori menţionaţi mai sus este disponibil în două versiuni: UPC şi APC. UPC este prescurtarea de la Ultra Physical Contact iar APC de la Angled Physical Contact. Diferenţa constă în modul de terminare-şlefuire a fibrei optice . Faţa terminală a unui conector UPC este plată iar cea a unui conector APC este este şlefuită la un unghi de 8 grade. Acest lucru previne reflxia impulsului luminos la interfaţa de contact dintre cele doua fibre optice. Conectorii APC trebuie folosiţi doar împreună cu alţi conectori APC.

Receptor PVR cu două tunere - un singur cablu. Creşterea atractivităţii platformelor satelit ce includ în ofertă receptoare suplimentare şi a popularităţii receptoarelor de tip PVR cu două tunere şi echipate cu hard disk-uri pentru înregistrarea programelor TV a impus necesitatea transmisiei a două semale de satelit independente. Prin urmare, vechile instalaţii cu LNB-uri clasice cu o singură ieşire de semnal trebuie modernizate.

Cea mai uşoară soluţie este schimbarea LNB-ului de tip SINGLE cu unul TWIN şi instalarea unui cablu adiţional de coborâre.

Steel Satellite Dish: CORAB ASC-800TA-J (80cm)TWIN LNB: Inverto BLACK Ultra 0.2dBCable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)
Echipamentele Twinsender R85260 sunt ideale pentru situaţiile în care instalarea unui al doilea cablu de transmisie este imposibilă sau foarte dificilă. Setul este capabil a transmite două semnale de satelit independente (opţional şi semnal FM/TV) pe un singur cablu coaxial. R85260 este deci soluţia perfectă pentru cei ce doresc să îşi modernizeze echipamentul de recepţie satelit (receiverul SAT clasic, cu unul de tip PVR, cu două intrări IF) sau să folosească un al doilea receiver DVB-S/S2 şi nu au posibilitatea instalării unui cablu de transmisie adiţional.

Sistem CCTV cu acces wireless la materialul filmat. S-a dorit instalarea unui sistem de monitorizare video într-o clădire de birouri aflată în imediata apropiere a unei camere de supraveghere dintr-o clădire vecină, deja dată în folosinţă. Cele două imobile nu erau însă conectate printr-o reţea structurată de cablu.
Soluţia găsită a constat în utilizarea unui sistem radio de transmisie audio/video - TCO5807h M1559 şi a unui echipament DVR - Trend M72608. Sistemul de transmisie wireless preia semnal de la ieşirea video principală sau de la cea de tip SPOT a DVR-ului. Ieşirea video a aparatului DVR este programabilă - se poate comuta automat între canalele video disponibile, după un anumit timp prestabilit.

Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)Outdoor Compact Camera: n-cam 700 ANPR (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.08 lx, 9-22 mm, IR up to 40m, OSD)Vandal Proof Camera: v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 20m)Compact Outdoor Camera: n-cam 270 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm, OSD, IR 25m)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: TREND 260X08 (H.264, 8 channels)19Wireless A/V Transmission System: TCO5807h 5.8GHz (outdoor, 2km)
Componentele sistemului CCTV cu acces wireless la înregistrări

Proiectul a necesitat includerea unor camere video capabile să înregistreze, pe timp de noapte şi fără iluminare adiţională, vehiculele care tranzitează zonă din jurul clădirii. În acest scop s-au folosit camerele n-cam 700 ANPR M11290, proiectate special pentru acest tip de aplicaţii, fiind imune la supraexpunerea scenei cauzată de lumina farurilor.
Camere de exterior n-cam 270 M11287 au fost folosite la monitorizarea generală a împrejurimilor clădirii. Acestea au fost selectate datorită calităţii excelente a imaginii (senzor de imagine Sony Exview HAD CCD II şi DSP Sony Effio-E, filtru IR mecanic) şi a rezistenţei deosebite la condiţii meteorologice nefavorabile. În interiorul clădirii s-au folosit camerele antivandal de înaltă rezoluţie (600 TVL) v-cam 430 M10754. Sistemul de supraveghere video a fost completat cu camere PTZ de mare viteză: PH-33 M1196 cu un zoom optic de 33x
Alimentare PoE indiferent de camera folosită. În mod normal, PoE "Power over Ethernet" poate fi folosit doar pentru camerele compatibile cu standardul 802.3af. Standardul permite transmiterea atât a datelor cât şi a alimentării prin acelaşi cablu UTP. Energia electrică este furnizată de o sursă de alimentare adecvată, cu protecţie la scurt-circuit şi suprasarcină, ca de exemplu M1890.

Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)PoE Adapter (with leads)PoE Adapter (with leads)Wireless Pan-Tilt IP Camera: TP-Link TL-SC4171G (0.5 lx, VGA, IR, 30fps, MPEG-4, 4.3 mm)
Diagrama de mai sus prezintă o soluţie pentru telealimentarea unei camere fără PoE folosind un cablu UTP. Sursa de alimentare inclusă la cumpărarea camerei video se conectează la o priză de 230 V în locaţia dorită iar apoi la un adaptor PoE "Power over Ethernet" N9205. Acest set de două adaptoare PoE permite alimentarea dispozitivelor LAN (cu o tensiune de până la 12V DC) printr-un cablu de transmisie torsadat (FTP/UTP etc). Trebuie ţinut cont şi de căderea de tensiune (aproximativ 0.1 - 0.2 V pe metru). Mai multe informaţii despre alimentarea camerelor din sistemele CCTV puteţi citi aici.

Cum să îmbunătăţiţi conectivitatea LTE? Pentru a creşte puterea semnalului LTE transmis de către operatorulul de telefonie mobilă, utilizatorul unui modem LTE ar trebui să îşi conecteze echipamentul la o antenă LTE externă, îndreptată către turnul de transmisie.

Antenele LTE TRANS-DATA sunt caracterizate de parametrii de transmisie şi recepţie stabili, de câștig ridicat şi factor de undă staţionară (VSWR) mic, îmbunătățind semnificativ calitatea semnalului.

4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
LTE Antenna: TRANS-DATA LTE KPV 7/10
Antena trebuie conectată la modem printr-un adaptor adecvat şi un cablu coaxial de 50 de ohmi. O alegere foarte populară este cablul coaxial de 10 metri cu conectori N-tată şi FME-mamă şi un adaptor RF corespunzător modemului LTE folosit, ca de exemplu E83205 pentru Huawei E398.

4G/3G/GSM Antenna: TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
Utilizarea unui modem LTE cu antena A741021

Produse noi în oferta DIPOL:
Network Video Recorder: NUUO NVR Titan NT-8040(R) (max 64ch)
Horizontal Cable Organizer (1U, 7 holders, for 19-inch RACK)
DVB-T Antenna Amplifier AC18 (5VDC)
NVR NUUO
Titan NT-8040(R)
K4804

Organizator de cablu
1U, 7 poziţii
R9120242

Amplificator DVB-T de antenă
AC18 (5VDC)
B2512

Merită citit:
Sistem SMATV bazat pe multiswitch-uri cascadabile. Instalaţia de tip SMATV (Single Master Antenna TV) prezentată mai jos implică furnizarea de semnale DVB-T şi SatTV (două poziţii satelit - Astra şi HotBird) într-un complex rezidenţial cu 64 de puncte de acces - prize SatTV ( R694100). mai mult
Diagrama sistemului SMATV proiectat cu software-ul gratuit TERRA SatNet.

stionarea de la distanţă în regim wireless a sistemului analogic CCTV. Atunci când unui sistem CCTV i se impune posibilitatea de acces şi control de la distanţă chiar şi în lipsa unei conexiuni internet, una dintre soluţii poate fi crearea unei legături radio între locaţia monitorizată şi camera de control. Această conexiune poate fi realizată folosind punctele de acces TP-LINK TL-WA5210G N2350. mai mult

Un simplu sistem CCTV, cu administrare radio, de la distanţă.

Cum se stă corect în faţa calculatorului? Munca de birou este adesea asociată cu ore lungi petrecute în faţa unui ecran de calculator. Oamenii angajaţi în această muncă de tip sedentar sunt expuşi, în timp, la o serie de boli şi condiţii medicale. mai mult
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.