COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV si SAT TV, CCTV, WLAN]
No. 29/2013 (Sept. 16, 2013)
Parola viitorului va fi chiar bătaia inimii tale.Bionym, o mică companie canadiană recent înfiinţată, a creat o brăţară ce poate fi folosită la autentificarea identităţii purtătorului în momentul când acesta efectuează plăţi prin intermediul telefonului mobil. Denumită Nymi, brăţara poate autoriza accesul la email, este capabilă să deschidă uşi de la distanţă şi să se conecteze wireless la dispozitive electronice. Această revoluţionară tehnică de identificare se bazează pe ritmul cardiac al persoanei.
După ce a fost pusă la închietura mâinii, brăţara efectuează o electrocardiograma (EKG) şi compară datele obţinute, în scopul validării identităţii purtătorului cu un EKG anterior, stocat în memoria telefonului. Dacă verificarea are rezultat pozitiv, purtătorul acesteia va avea acces la toate serviciile configurate în prealabil să efectueze autentificare prin intermediul brăţării. Toate datele sunt transmise prin Bluetooth, inclusiv cele de la accelerometru şi giroscop, acesta din urmă fiind folosite pentru simple acţiuni bazate pe gesturile/mişcările mâinii.
Instalată pe mână, brăţara Nymi efectuează un ECG
pentru a confirma identitatea utilizatorului
Potrivit creatorilor, ritmul cardiac (graficul rezultat în urma unui EKG) al fiecarei persoane este unic, imposibil de falsificat si din acest motiv este o metodă mult mai sigură de autentificare decât cele bazate pe amprentă sau pe scanarea retinei. Procedura de autentificare este efectutată o singură dată, imediat dupa ce brăţara o fost pusă pe mână. Astfel, orice operaţiuni care până acum necesitau întreaga atenţie a utilizatorului - deschiderea uşilor prin introducerea unui cod, autorizarea plăţilor, autentificarea la diferite servicii, etc. vor decurge mult mai rapid.
Nymi este planificată să intre pe piaţă la începutul lui 2014, cu un preţ de pre-comandă de 79 de dolari pentru primele 25000 unităţi (preţul final va fi de 99 de dolari ). Brăţara va fi compatibilă cu Android, iOS, Mac şi bineînţeles Windows.
Cu toate acestea, situaţia reală este departe de ceea ce este prezentat în videoclip. Încă nu sunt disponibile dispozitive, aplicaţii şi mecanisme care să interacţioneze la acest nivel cu braţara. Creatorul Nymi speră că toate acestea să se schimbe în scurt timp şi metodele de identificare şi autentificare pe baza de ritm cardiac vor reprezenta viitorul sistemelor de securitate. Să fie oare aşa? Încă nu putem ştii dar suntem curioşi cum va rezolva inventatorul problemele legate de cei ce folosesc braţara imediat după efort fizic sau de cei care suferă de boli cardiace.
Protejarea joncţiunilor de fibră optică. Splice-urile FO necesită protecţie corespunzătoare împotriva avariilor fizice deoarece acestea vor duce cu siguranţă la diminuarea distanţei de transmisie sau în cel mai rău caz la pierderea conexiunii. Pentru a evita acest lucru, joncţiunile trebuie amplasate în cutii special create pentru astfel de situaţii, care pot asigura protecţia conexiunilor de fibră împotriva factorilor de mediu şi a daunelor de natură fizică. Design-ul cutiilor trebuie să permită tehnicianului un acces uşor şi rapid la splice-uri şi să îi ofere acestuia diferite opţiuni de securizare a joncţiunilor (tăvi, lăcaşe, prinderi individuale, etc.)
Wall-mounted Distribution Box ULTIMODE TB-16P-2 (IP65, with panel)
Cutie de distribuţie fibră optică - ULTIMODE TB-16P-2 L54162 (IP65, montare pe perete)
ULTIMODE TB-16P-2 permite organizarea uşoara a cablurilor de fibră optică (până la 32 de fibre, în funcţie de adaptoarele instalate). Lăcaşele din interior pot acomoda 16 adaptoare SC simplex (4x4) pentru 16 fibre terminate în conectori SC / FC sau 32 de fibre cu conectori LC. Tava are o capacitate de 12 racorduri mecanice. Racordurile efectuate prin lipitură optică pot fi instalate în cascadă.
Design-ul acestei cutii de distribuţie cu montare pe perete permite o instalare uşoară şi rapidă a fibrelor optice. Tava din interior poate securiza până la 12 racorduri mecanice. Cutia este echipată cu 2 intrări de cablu (dotate cu presetupe) şi 16 ieşiri. Pentru a preveni accesul persoanelor neautorizate, uşa cutiei se poate încuia cu cheie, gaura cheii fiind protejată împotriva intrării apei.
Întreaga gamă de cutii de distribuţie FO pentru aplicaţii de interior si exterior.
Sistem SMATV cu multiswitch pentru 1215 de prize TV. Vom prezenta în cele ce urmează principalele componetele unui sistem SMATV instalat de curând într-un complex rezidenţial din Varşovia. Sistemul este folosit pentru distribuirea semnalelor a doi sateliţi: Hotbird 13.0E şi Astra 19.2E precum şi a programelor TV transmise în regim DVB-T. Întreg sistemul a fost bazat pe soluţii şi echipamente ale companiei TERRA. Instalarea şi configurarea au fost efectuate de către firma ALSAT - SYSTEMY RTV-SAT.
Sistemul se întinde pe suprafaţa a trei clădiri, fiecare cu aproximativ 400 puncte de distribuţie. Fiecare clădire are propriul set de antene. Fiind date dimensiunea reţelei şi structura clădirilor, firma instalatoare a decis utilizarea echipamentelor multiswitch într-o topologie de tip "bus" (magistrala de date) cu 9 cabluri coaxiale. Aceasta soluţie este ideală pentru complexele rezidenţiale cu mai multe clădiri şi scări de acces. Înainte de implementarea propriu-zisă a sistemului au fost rulate simulări computerizate folosind software-ul SatNet special creat pentru echipamentele TERRA MSV .
UHF TV Antenna: DIPOL 94/21-69 Vena
UHF TV Antenna: DIPOL 94/21-69 Vena
Amplificator de semnal pentru switch-urile cu 9 intrări - Terra SA-901SA-901 R70901 - amplifică semnalele SAT-TV şi totodată alimentează echipamentele sistemului (prin intermediul liniilor de semnal)
Nodul unde magistrala principală se distribuie către cele trei clădiri (2x R70523 şi un multiswitch R70874 cu 24 de ieşiri)
Firma instalatoare a ales soluţiile companiei TERRA datorită fiabilităţii şi stabilităţii echipamentelor (garanţie de patru ani) şi posibilităţii de simulare/testare a întregului proiect înainte de implementarea fizică.
Supravegherea video într-o societate comercială. Potrivit recentelor rapoarte emise de Euler Hermes, cea mai importantă societate de asigurări de credite comerciale din lume, 78% dintre angajatorii polonezi se confruntă cu probleme legate de furt şi fraudă create chiar de către angajaţi. În anul 2011, doar în sectorul de retail, pierderile cauzate de furturile angajaţilor s-au ridicat la peste 1.7 miliarde de zloti (aproximativ 530 milioane USD). De aceea este foarte important să se ia măsuri preventive - angajaţii trebuie să ştie că punctele cheie ale companiei sunt monitorizate şi în caz de furt, identificarea vinovatului va fi foarte uşoară. Un sistem de monitorizare video bine conceput reprezintă un compromis între costul întregului sistem (investiţia nu trebuie să depăşească valoarea pierderilor) şi numărul camerelor video, calitatea înregistrărilor.
Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/21UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m) Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/21UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m) Ceiling Camera CAM 660 (day/night, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 2.8-12mm, OSD, 0.01 lx, IR up to 20m)Ceiling Camera CAM 660 (day/night, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 2.8-12mm, OSD, 0.01 lx, IR up to 20m)Ceiling Camera CAM 660 (day/night, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, 2.8-12mm, OSD, 0.01 lx, IR up to 20m)CCTV Network DVR: Ultimax 1308 (8ch-25fps-H.264-HDMI)
Un exemplu de sistem CCTV într-o societate comercială
Diagrama de mai sus prezintă un sistem de supraveghere video cu calitate bună a imaginii, ce acoperă atât exteriorul cât şi interiorul clădirii dar în acelaşi timp este şi economic. La exterior s-au folosit camere video n-cam 670 M11284 şi Sunell FXP59/21IR M10775 cu rating de protecţie IP66. Sistemul este perfect capabil să înregistreze video şi pe timp de noapte deoarece camerele sunt dotate cu iluminatoare infraroşu. În interiorul clădirii au fost folosite camerele mai ieftine CAM 660 M10771, de asemenea, cu iluminatoare IR. Toate camerele sunt echipate cu obiective varifocale (2.8-12 mm) care permit o configurare uşoară a unghiului de filmare.
În centrul sistemului se află DVR-ul ULTIMAX 308 M72308 (25 fps la rezoluţie 4 CIF). Un număr mai mare de cadre pe secundă ar putea fi necesar dacă trebuie înregistrate evenimente cu desfaşurare foarte rapidă (furt, coliziune, altercaţie, etc.). Chiar şi până la cinci luni de material video pot fi înregistrate în regim continuu pe cele două unităţi HDD conectate în interiorul DVR-ului.
Noua versiune a sistemului Digifort este deja disponibilă pentru download! Software-ul Digifort este utilizat la gestionarea sistemelor CCTV mari şi oferă instrumente puternice de interacţionare şi manipularea a datelor de supraveghere provenite de la un număr nelimitat de camere video şi dispozitive de alarmă. Software-ul este ideal pentru companii mari, oraşe, aeroporturi sau alte locuri în care scopul principal este siguranţa maximă garantată de performanţa, fiabilitatea şi scalabilitatea. În funcţie de tipul şi mărimea instalaţiei, sunt disponibile patru versiuni ale software-ului, de la varianta de bază Explorer K3001, apoi Standard K3002, Professional K3003 şi în final Enterprise K3004 .
Unul dintre module suplimentare ale programului Digifort este LPR - License Plate Recognition - folosit pentru citirea şi recunoaşterea automată a plăcuţelor de înmatriculare ale vehiculelor. Când un vehicul intră în câmpul de filmare al camerei, software-ul analizează imaginea folosind algoritmi de recunoaştere a caracterelor şi salvează rezultatul într-o bază de date, împreună cu data, ora si locaţia înregistrării. Printr-o simplă comparaţie cu alte baze de date, aplicaţia poate verifica cu usurinţă dacă vehiculul în cauză este căutat de poliţie şi declanşa alarma dacă acest lucru se confirmă.
Un alt modul Digifort - Digifort VCA - utilizat pentru analiza de imagine în scopul:
  • detectării fizionomiei,
  • detectării obiectelor noi apărute / uitate,
  • detectării obiectelor mutate de la locul iniţial,
  • detectării de comportament necorespunzător,
  • detectării de manipulare a camerei,
  • detectării creării de bariere,
  • detectării de depaşire a vitezei,
  • căutarea de obiecte specifice,
  • căutarea de obiecte specifice,
  • căutarea şi raportarea evenimentelor,
  • "numărare" de obiecte,
  • de detectare a fumului,
  • de detectare a incendiilor.
Cea mai recentă versiune permite utilizatorului testarea variantei Digifort Enterprise 6.7.1 pentru 30 de zile. În acestă perioadă toate funcţiile programului sunt accesibile. Software-ul este disponibil pentru descărcare aici..
Internet mobil - alegerea antenei.Partea 3 - GPRS/EDGE. În ultimul număr am prezentat antene pentru servicii 3G. Acum ne vom concentra pe GPRS/EDGE. GPRS este o tehnologie cu vechime în reţeaua GSM ce permite transmiterea de date. Viteza maximă de download este de 115 kbps (în practică, 30-80 kbps).
EDGE sau Enhanced GPRS (EGPRS) este varianta îmbunătăţită a tehnologiei GPRS care permite atingerea unor viteze de până la 400 kpbs. În zonele rurale, GPRS si EDGE sunt adesea singurele modalităţi de acces la internet.
Criteriul de bază în alegerea unei antene este distanţa până la staţia de emisie - în cazul unei distanţe mai mari, o antenă cu un câştig mai mare trebuie considerată. Pentru a afla poziţia celei mai apropiate staţii de bază va trebui să sunaţi la serviciul clienţi al operatorului dvs.de telefonie.
În cazul staţiilor de emisie EDGE/GPRS situate la distanţe sub 4 km antena recomandată este ATK 10/850-960 MHz A7016. Pentru distanţe mai mari - ATK 20/850-960 MHz A7026.
GSM Antenna: ATK 10/850-960MHz (10-element, with 10m cable & FME)
GSM Antenna: ATK 20/850-960MHz (20-element, with 10m cable & FME)
Antena GSM cu 10 elemenţi
ATK 10/850-960 MHz
10 m de cablu şi mufa FME-mamă
A7016
Antena GSM cu 20 elementi
ATK 20/850-960 MHz
10 m de cablu si mufa FME-mama
A7026
Produse noi în oferta DIPOL:
HDMI to IP Converter: Signal HD (with RC extender)
Digital Satellite Finder/Meter Satlink WS-6923
CCTV Network DVR: Ultimax 1304 (4ch-25fps-H.264-HDMI)
Convertor HDMI - IP
Signal HD (cu telecomandă)
H3606
Aparat de masură semnal satelit
Satlink WS-6923
R10826
DVR de reţea Ultimax 1304
(4 canale, 25fps, H.264, HDMI)
M72304
Merită citit:
Media convertoare - cea mai bună protecţie împotriva descărcărilor electrice şi supratensiunilor. Echipamentele de reţea destinate transmisiei de date reprezintă o investiţie majoră în cadrul oricărei companii. Aspectul financiar trebuie să ţină cont şi de pierderile cauzate de avaria sistemelor IT&C în timpul funcţionării zilnice. În cazul echipamentelor de tip server, este necesară luarea unor măsuri speciale pentru a reduce riscul de deteriorare.
Două convertoare ULTIMODE conectate printr-un patchcord reprezintă o metodă simplă, eficientă şi sigură de protecţie a echipamentelor împotriva supratensiunilor.
Sistemul SatTV-CATV într-o clădire cu 90 de apartamente. Mai jos este prezentată o reţea de tip SMATV instalată într-o clădire de mai multe etaje din Cracovia. Sistemul este folosit la recepţia şi distribuţia semnalelor de pe satelitul Hotbird 13.0E şi a patru multiplexe DVB-T (trei FTA şi unul criptat). Instalarea şi configurarea a fost efectuată de către compania SISTEM GKJ.
Clădirea în care a fost instalat sistemul SMATV
Transmiterea semnalului HDMI la peste 100 de metri? Convertorul HDMI-IP Signal-HD H3604 permite utilizatorului să recepţioneze un semnal de tip HDMI de la o distanţă de până la 100m transmis pe un cablu UTP cat 5e/6. Semnalul IP creat poate fi distribuit concomitent mai multor receptoare dacă se folosesc switch-uri LAN. Bitrate-ul semnalului comprimat transmis în reţea este de aproximativ 30 Mbps.
Aplicaţie ce utilizează extenderul HDMI- IP (în regim punct-la-punct)
DIPOL at trade fairs, exhibitions and conferences
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.