COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 04/2012 (23 ianuarie, 2012)
Merg companiile pe mâna lui Google? La CES 2012 ce a avut loc între 10-13 ianuarie în Las Vegas, câteva companii au prezentat, în premieră, o nouă generaţie de televizoare echipate cu sisteme de operare - marcând astfel un nou pas către televiziunea interactivă (iTV) şi aducându-le din ce în ce mai aproape ca funcţionalitate de PC-uri . Viziunea lui Steve Jobs, în care televizoarele vor avea funcţionalitatea unui iPad, dar unul cu diagonala unui "home theater" se apropie cu paşi repezi de prezent.

Televizorul cu sistem de operare propriu-zis - acesta va fi rampa de lansare pentru televiziunea interactivă bazată de internet care îi are în prim plan pe Google şi Apple. Deoarece Apple nu a fost prezent la CES, presa nu a putut vedea un televizor cu iOS, dar o demonstraţie a unui astfel de dispozitiv este doar o chestiune de timp.

Un concept de televiziune interactivă bazată pe SO-ul Ubuntu Linux a fost prezentat de compania Canonical. Lansarea acestui sistem TV de către cei din spatele distribuţiei Ubuntu înseamnă că pe piaţa emergentă a televiziunii interactive, în afară de Google şi Apple, există un loc şi pentru micile companii folosind sisteme Linux.

În principiu, pentru marea majoritate a analiştilor, CES 2012 a fost un test pentru industria TV - vor sprijini oare aceştia conceptul de Google TV cu noi soluţii hardware? Din câte se pare, răspunsul companiilor a fost unul favorabil Google, deoarece Lenovo, un cunoscut producător de computere, a prezentat televizorul K91 care rulează sistemul de operare Android Ice Cream Sandwich 4.0.
Cu toate acestea, pentru cei mai importanţi producători de televizoare rentabilitatea capitalului investit (ROI) pe segmentul "Smart TV", va fi undeva între televiziunea tradiţională şi cea interactivă. Au fost prezentate mai multe soluţii interesante de TV-uri cu conectare la reţea şi posibilitatea de descărcare de jocuri şi aplicaţii speciale oferite în magazinele on-line create de Samsung, Panasonic, Lenovo.

Industria nu stă deoparte, ignorând potenţialul noilor tehnologii - aproape toate au pregătit un STB "Set-Top-Box" care permite utilizatorilor accesul la Google TV folosind televizoarele obişnuite. Deci, dacă conceptul de Google va reuşi, vor putea oferi clienţilor soluţii Google TV, într-un mod rapid şi simplu.

Adaptorul pentru iTV al companiei Always Innovating
funcţionează la orice televizor cu interfaţă HDMI.
Compania Always Innovating a prezentat un adaptor iTV cu mufă HDMI, compatibil cu orice televizor ce dispune de această interfaţă. Echipat cu WiFi, Bluetooth şi rulând Android 4.0 Ice Cream Sandwich, dispozitivul se conectează la internet şi poate comunica cu orice aparat de uz casnic. Este de asemenea echipat cip NFC, permiţând utilizatorilor să îşi plătească cumparaturile prin intermediul televizorului. Toate acestea la un cost mai mic de 100$.

Acest concept de televizoare cu adaptoare specializate are justificare. Pe de o parte, le permite utilizatorilor să folosească în continuare vechile televizoare - asta înseamnă costuri mai mici şi o rata de penetrare a tehnologiei în cauză mai rapidă. De cealaltă parte, televizoarele moderne sunt din ce în ce mai "subţiri", că este mai rentabil să le construieşti ca dispozitive separate cu funcţii specializate (ecranul plat şi restul). În sprijinul aceste idei, industria de circuite integrate (IC-uri), prin reprezentantul Marvell, a dezvăluit chipsetul ARMADA 1500 care stă la baza producţiei de STB-uri pentru Google TV.

În concluzie, la CES 2012 din Las Vegas Google nu a reuşit să strige "BINGO" dar nici nu a plecat cu buzunarele goale - au existat numeroase soluţii de televiziune interactivă ce se încadrează în liniile trasate de Google.
În acest an prestigiosul premiu "Best of Show" acordat de ziarişti unui produs excepţional din industria electronică de larg consum i-a revenit televizorului OLED de 55" produs de LG. Culori excelente, contrast incredibil şi consumul de energie minim, ca să nu mai vorbim de grosimea de 4 mm - toate acestea sunt caracteristicile televizorului "de mâine".

Lista celor mai bune produse din fiecare categorie - Best of CES 2012 Awards
Cel mai bun echipament de la CES 2012 - LG 55EM9600, 55" OLED TV
Cel mai mare târg al electronicelor de larg consum - "Consumer Electronics Show" (CES) - a avut loc în Las Vegas, între 10 şi 13 ianuarie. Au fost aproximativ 3100 de expozanţi (în creştere cu 15%), şi 153 000 de vizitatori (o creştere de 10%). La standuri au fost prezentate peste 20 000 de noi produse.
Reputaţia de cea mai mare expoziţie din acest domeniu a fost confirmată în mai multe rânduri - a fost locul de lansare al aparatului video (VCR), camera video şi CD player, DVD, HDTV, Blu-ray. În acest an, experţii au fost mai degrabă interesaţi de cât de mult vor accepa marii producatori de televizoare ideea "Google TV", deoarece este una dintre cele mai importante elemente pentru a face din televiziunea interactivă o realitate la nivel global.

Controlul de la distanţă a unui DVR prin intermediul USB. Standardul USB dă posibilitatea unor link-uri folosind cabluri de până la 5 metri. În cazul unui DVR ce se află într-o cameră separată sau într-un rack situat la o distanţă mai mare de 5 m, apare problema conectării mouse-ului operatorului.

19CAT5 VGA Extender TRVGA300CAT5 VGA Extender TRVGA300CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)USB RJ45 Extension AdapterUSB RJ45 Extension Adapter19
Un aparat DVR controlat de la distanţă (aflat la maxim 50 de metri de locul operatorului) prin extensie USB

Soluţia ideală acestei probleme este bineînţeles utilizarea adaptorului USB-RJ45 M1680 şi a extensiei VGA-CAT5 TRVGA300 M1679.
Adaptorul USB M1680 este recomandat pentru instalaţii care necesită conexiuni cablate lungi cu webcam-uri, imprimante, mouse-uri, tastaturi, unităţi flash USB etc. Poate fi folosit nu numai pentru extensia conexiunii mouse ci şi pentru conectarea la distanţă a altor periferice, inclusiv discuri externe pentru arhivarea materialului video înregistrat.
Modernizarea instalaţiilor de satelit pentru utilizarea receptoarelor PVR. Soluţia de mai jos se adresează persoanelor care doresc să vizioneze şi să înregistreze în acelaşi timp două canale diferite de oricare doi sateliţi recepţionaţi.

Acesta utilizează LNB-ul Monoblock Dual A98254 şi priza SIGNAL R694140 (PVR) cu terminale pentru TV/FM/SAT1/SAT2.
Instalatorii/utilizatorii LNB-urilor Monoblock, Twin Monoblock, şi Quad Monoblock trebui să ţină cont de dimensiunea parabolicei deoarece fiecare monobloc este proiectat pentru un anumit diametru de antenă.
Steel Satellite Dish: CORAB ASC-800M (80cm)Twin Monoblock LNB: INVERTO BLACK PRO (0.2 dB)Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Subscriber Terminal Outlet: SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR)
Un sistem SAT-TV care permite utilizatorului să înregistreze
şi să vizioneze simultan oricare două canale satelit.

Posesorii instalaţiilor satelit cu doar o singură poziţie SAT îşi pot moderniza sistemele într-un mod mai ieftin. Vor avea posibilitatea de a viziona canale de pe două poziţii de satelit, dar vor putea înregistra doar canalul vizionat sau cel recepţionat de LNB-ul conectat la a doua intrare a PVR-ului.
În cazul LNB-urilor conectate (prin comutator DiSEqC) direct PVR, utilizatorul poate înregistra doar canalul urmărit în acel moment.
Soluţia foloseşte un LNB universal simplu A9825, un LNB dual A98256, un comutator DiSEqC 2.0 2x1 R852510 şi o priză SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR) R694140.

Aluminum Satellite Dish: CORAB COR-900AL (90cm)Double Mount (for 2 LNBs)Universal TWIN LNB Inverto 0.3 dBUniversal Single LNB: Inverto BLACK Premium 0.2 dBDiSEqC 2.0 Switch: Signal 2x1 DS-7021 Coaxial Cable (75 ohm): TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Subscriber Terminal Outlet: SIGNAL TV/FM/SAT1/SAT2 (PVR)
Utilizatorul poate viziona canale de pe ambele poziţii de satelit
dar înregistra doar canalul care este recepţionat de LNB-ul
conectat direct la a doua intrare a PVR-ului
Sistem CCTV bazat pe tehnologie POF, pentru o parcare privată. Din cauza actelor de vandalism şi a ocupării locurilor de parcare de persoane neautorizate, managementul unei companii a decis să instaleze un sistem de monitorizare video care să supravegheze această zonă.
Sistemul trebuia să ofere imagini de calitate foarte bună, care să permită recunoaşterea facială şi a plăcuţelor de înmatriculare.
În acest scop s-au folosit camere profesionale IP de 2 MP produse de Pixord K1533. Semnalele tuturor celor 12 camere folosite converg către un punct intermediar unde sunt convertite în semnale optice compatibile POF. S-a folosit un switch TP-Link N29958 ce dispune de slot SFP în care s-a introdus un transceiver SFP POF ULTIMODE POF-100SFP L6261. Magistrala de date a sistemului CCTV foloseşte un cablu de fibră optică din plastic ceea de uşurează mult instalarea în interiorul unei clădirii. Cablul optic din polimer L6521_1 de la ULTIMODE este caracterizat de dimensiunile externe foarte mici (2,2 x 4.4 mm), o rază de îndoire mult redusă şi o flexibilitate ridicată. Asemenea tuturor fibrelor optice, cablul este imun la interferenţele şi impulsurile (fulgere) electromagnetice şi deci poate fi instalat în aceleaşi conducte cu cablurile de telecomunicaţii şi cele de alimentare cu energie electrică.

Network Video Recorder: NUUO NV-4160S (16ch/120fps/1.3MP)Ethernet Media Converter: ULTIMODE POF-100MC Managed Switch: TP-LINK TL-SG3216 JetStream (16x10/100/1000Mbps, 2xSFP 100/1000Mbps)POF SFP Transceiver: ULTIMODE POF-100SFPOutdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Outdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)
Schema sistemului:
1 - Centrul de management,
2 - punctul intermediar răspunzător de conversia IP - POF
Cum să utilizaţi funcţia motorizată de zoom a unei camere video CCTV? Camera Sunell SN-ZMC6100DN/Z22 M1152 este echipată cu obiectiv auto-focus şi zoom optic 22x motorizat. Lentilele pot fi controlate prin interfaţa RS-485 aplicând o tensiune externă la pinii corespunzători de pe conectorul camerei, sau utilizând meniul OSD şi butoanele de pe cameră.

MOTOR-ZOOM Camera: Sunell SN-ZMC6100DN/Z22 (4-88mm, day/night, ICR, Sony Super Had II 540 TVL, 0.05 lx, OSD)CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)
Diagrama unui sistem ce utilizează funcţia motorizată de zoom a camerei de supraveghere.
În sistemul prezentat mai sus zoom-ul se activează datorită senzorului PIR la detectarea mişcării. Semnalul de la senzor activează intarea de alarmă a aparatului DVR DL-8308 M78308 care apoi execută o acţiune predefinită. În acest exemplu, zoom-ul este de 17x. După încetarea mişcării, DVR-ul execută o altă acţiune predefinită iar apoi imaginea revine la zoom-ul iniţial (zoom de 5x). Focusul este ajustat în mod automat.
O înregistrare ce demostrează această funcţie într-un sistem cu senzor PIR în care,
după detectarea mişcării imaginea se măreşte. Când mişcarea se opreşte, imaginea revine la starea iniţială.
Sistem de monitorizare hibrid la o staţie de alimentare cu combustibil. Pentru a pune capăt furturilor, proprietarul acestei benzinării a decis să instaleze un sistem de monitorizare hibrid bazat pe echipamente Pixord.
Sistemul de supraveghere video trebuia să acopere întreaga suprafaţă a staţiei. Intrarea, pompele de benzină şi ieşirea sunt monitorizate de către camerele PL-621E K1533. Acestea sunt dotate cu iluminatoare IR cu rază de acţiune de până la 15 m şi filtre mecanice IR. Rezoluţia de 2 MP facilitează mult procesul de identificare a persoanelor şi a vehiculelor.
În interiorul magazinului, deasupra caselor de marcat au fost instalate camere analogice conectate serverul video PV6901 K2160.
În plus, o cameră cu filmare panoramică - Pixord IP PD636E K1560, a fost montată în mijlocul magazinului pentru a acoperi întreaga suprafaţă.

Imagini de pe sistemul de monitorizare hibrid
bazat pe camerele Pixord şi software-ul NVR NUUO K3116.
Materialul video filmat este arhivat pe un server ce rulează software-ul NUUO K3116, care permite înregistrarea continuă sau declanşată de detectarea mişcării, precum şi posibilitatea de detectarea a obiectelor pierdute/abandonate.
Conexiuni wireless eficiente: Instalaţia descrisă mai jos are ca scop asigurarea unei conexiuni stabile şi eficiente (40 Mbps), între o bază de date şi o reţea WLAN cu mai mulţi utilizatori.

Wireless Access Point: ULTIAIR 423KNWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KN
Arhitectura reţelei wireless bazată pe dispozitive ULTIAIR
În exemplul de mai sus, segmentul de reţea principal este compus din 2 AP-uri ULTIAIR 423KN N2320 ce pot asigura o rată de transfer de 40 Mbps. Reţeaua WAN client (pe distanţe între 300 m şi 2 km), utilizează dispozitive AP ("Access Point" - Punct de Acces) wireless ULTIAIR 423KC N2301. Cea mai importantă cerinţă pentru implementarea aceste reţele este vizibilitatea neobstrucţionată între AP-uri.

Produse noi în oferta DIPOL:
COFDM-COFDM (DVB-T) Trans-Modulator TERRA ttx311
Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
MOTOR-ZOOM Camera: Sunell SN-ZMC6100DN/Z22 (4-88mm, day/night, ICR, Sony Super Had II 540 TVL, 0.05 lx, OSD)
GSM/DCS/UMTS/WLAN Antenna: TRANS-DATA DZ6
Trans-modulator DVB-T
TERRA ttx311
R81714
Aparat de măsură
DVB-T/DVB-S/DVB-C
Rover R10832
Cameră video cu zoom motorizat
SN-ZMC6100DN/Z22
M1152
Antenă GSM/DCS/ UMTS/WLAN
TRANS-DATA DZ6
A741006
Merită citit:
Sisteme de recepţie pentru zonele aflate la o distanţă de 20-40 km de transmiţător; cu distribuţia semnalului la 4 televizoare. Instalaţia utilizează o antena direcţională Yagi A1911 şi un amplificator Terra HA-024 R82292 care compensează pierderile de semnal cauzate de împărţirea acestuia la mai multe receptoare. În cazul în care recepţia se face de la un multiplex de mică putere sau dintr-un loc de la periferia ariei de acoperire a emiţătorului, transformatorul de impedanţă (balun-ul) din cutia antenei ar trebui să fie înlocuit cu un preamplificator. Dacă aceasta este situaţia, atunci amplificatorul Terra HA-024 R82292 se va înlocui cu modelul Terra HS-013 R82010, ce dispune de sursă de alimentare pentru preamplificator...

Sistem de antenă pentru zone aflate la o distanţă de 20-40 km
de emiţător, cu o distribuţia simultană a semnalului către 4 televizoare.

Protecţie la supratensiune a dispozitivelor CCTV. O metodă eficientă de protecţie a dispozitivelor CCTV împotriva descărcărilor electrice (fulgere) este folosirea de dispozitive specializate ("surge protectors"). OPV-1 M1701 protejează un singur semnal video, în timp ce VPO-4 M17014 asigură protecţia a patru căi video (intrări BNC).


Protecţia fiecărui traseu video constă în trei etape:
  • un tub cu gaz trage tensiunea de vârf a descărcării electrice către borna de împământare şi o limitează astfel la o valoare de câţiva zeci de volţi,
  • un circuit de întârziere prelungeşte acţiunea descărcătorului cu gaz,
  • diode de protecţie stabilizează tensiunea între linia de semnal şi GND la 2.4 V şuntând excesul către împământare...
Structura internă a protecţiei împotriva supratensiunii M17014

Reţea locală Wi-Fi la standard 802.11n.Reţeaua "de apartament" este folosită nu doar pentru a accesa internetul ci şi pentru a transmite fişiere multimedia (muzică, filme, fotografii) între computere şi televizoarele care suportă standardul DLNA (Digital Living Network Alliance). DLNA este folosit de către producătorii de electronice pentru partajarea conţinutului multimedia în cadrul reţelelor locale. Vechile standarde wireless (802.11 b/g) nu dispuneau de lăţimea de bandă necesară pentru ...

O reţea multimedia ce are la bază un router wireless 802.11n N3252

1. Router ADSL (Anexa A) TP-Link TD-8816 - N2906
2. Punct de Acces TP-Link TL-WR740N (router, switch, 150MB/s, 802.11n) - N3252
3. Adaptor wirelss pe USB: TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150MB/s) - N2924
4. Consolă de jocuri cu adaptor Wireless N (PlayStation 3, Xbox)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.