Nr. 23/2012 (4 iunie, 2012)
Începutul unei revoluţii în îngrijirea medicală.
Isonas, o companie britanică, a anunţat că, în colaborare cu companiile Fujitsu şi Tolven, a dezvoltat primul sistem de monitorizare medicală wireless bazat pe tehnologia cloud computing, sistemul fiind conform cu Directivele Europene pentru Dispozitive Medicale (MDD).Sistemul în cauză este este compus dintr-un senzor LifeTouch HRV011 capabil a măsura continuu cinci parametrii vitali şi a-i transfera în timp real, în regim wireless către diverse funcţii de înregistrare şi analiză a datelor medicale. Senzorul este folosit pentru a măsura ritmul cardiac, frecvenţa respiratorie, tensiunea arterială, puls oximetria şi temperatura. Alţi senzori pot fi foarte uşor adăugaţi în reţea.
Echipamentul poate fi folosit şi pentru grupuri mari, de exemplu, toţi locuitorii unui oraş, sau în spitale. În prezent, sistemul este testat pe un grup de pacienţi într-un spital din Olanda iar mai apoi, sistemul va fi testat şi în Marea Britanie şi India.
Senzorul LifeTouch HRV011 este unul dintre componentele sistemului wireless certificat pentru îngrijire medicală şi bazat pe "cloud computing"
Sursa: www.isonas.com
În Statele Unite ale Americii, progresele asociate cu îngijirea medicală de la distanţă sunt din ce în ce mai frecvente. În luna mai, agentia FCC ("Federal Communications Commission", agenţie care reglementează normele de utilizare a frecvenţelor radio în telecomunicaţii), a aprobat studiile tehnice privind alocarea spectrului de frecvenţe radio pentru monitorizarea wireless a pacienţilor. Spectrul de frecvenţe pentru MBAN ("Medical Body Area Network" - reţeaua locală a unui pacient), va fi alocat între 2.360-2.400 MHz. Aprobarea finală a standardului este planificată pentru 2013.
Noile tehnologii vor trebui să se bazaze pe două principii fundamentale: posibilitatea de a oferi pacientului supraveghere medicală de bază, la un nivel corespunzător şi în acelaşi timp, la un cost redus comparativ cu sistemele convenţionale. Mai mult, folosind monitorizarea on-line şi analiza computerizată a datelor medicale, doctorii pot reacţiona imediat în eventualitatea unor potenţiale pericole la adresa sănătăţii pacienţilor.
"Pasionati de Antene" - editia a 11-a. Concursul de fotografie a început pe 1 iunie.
Regulile competiţiei şi imaginiile din anii anteriori
Vă invităm să participaţi!
Regulile competiţiei şi imaginiile din anii anteriori
Vă invităm să participaţi!
Acces la DVR-ul Signal prin intermediul Google Chrome.
Cel mai nou firmware pentru DVR-urile Signal din seria DL-83xx ( M78316, M78308) dă posibilitatea accesării de la distanţă de către utilizatorul acestor dispozitive nu doar prin intermediul browser-ului Internet Explorer ci şi a Google Chrome. Firmware-ul este disponibil pe FTP DIPOL. Pachetul software conţine instrucţiuni detaliate privind procedura de actualizare firmware-ului.Previzualizarea cu Google Chrome este similară cu cea IE. La prima accesare, browser-ul încarcă un plug-in, care trebuie să fie salvat şi instalat. Nu sunt necesare alte modificări ale setărilor conexiunii la internet.
Cum se alimentează multiswitch-urile Terra în sistemele SMATV?
Optimizarea procesului de alimentare cu energie în sistemele cu antenă comună este o problemă delicată ce trebuie rezolvată corect. În cazul soluţiilor furnizate de Terra, o sursă de alimentare centralizată poate reduce în mod semnificativ costurile sitemului deoarece:- un număr redus de surse de alimentare şi conexiuni de reţea de 230 VAC (o serie întregă de multiswitch-uri este alimentată prin intermediul liniilor de semnal) - sunt reduse costurile de instalare şi consumul de energie,
- rată de eşec foarte scăzută datorită instalării unei singure surse de alimentare într-un loc bine aerisit, cu umiditate redusă (multiswitch-urile alimentate de la nivel local sunt adesea instalate în cutii mici, prost ventilate şi cu o temperatură ridicată) - sunt reduse costurilor de întreţinere.
Splitter-ele şi tap-urile dedicate permit distribuţia (duplex, dus-întors)a energiei electrice pentru alimentarea componentelor active ale sistemelor Terra (multiswitch-uri, amplificatoare). Aşadar, este posibilă alimentarea echipamentelor din diferite surse:
- Multiswitch-uri MSR ce dispun de surse de alimentare încorporate, cu o putere de 21 W (un multiswitch cu 5 intrări consumă 2.5 W; 9 intrări - 4 W),
- surse de alimentare R71465 conectate la multiswitch-uri MSV sau amplificatoare MS-554 R70554, SA-511 R70511 sau SA-911 R70911.
Soluţia adecvată poate fi găsită pentru fiecare topologie de reţea. În figura de mai jos se prezintă posibilitatea alimentării cu energie pe liniile polarizării orizontale (H - 18 V) prin intermediul intrărilor şi ieşirilor splitterelor Terra SS-504 şi Terra SSQ-508.
Funcţia "DC Pass" (echipamentul este "invizibil" pentru tensiunea continuă) între intrările şi ieşirile splitterului SS-504 R70515 (stânga) şi SSQ-508 R70520 (dreapta). Ambele splittere sunt echipate cu comutatoare care permit modificarea traseelor de alimentare. În cazul SS-504, comutatorul în poziţia ON alimentează ambele căi folosind liniile de polarizare orizontală "H". În poziţia "OFF" este posibilă alimentarea unei singure cale. Splitterul SSQ-508, are două comutatoare pentru un total patru combinaţii posibile, utile în cazul diferitelor configuraţii de multiswitchuri.
O abordare modernă a sistemelor multiswitch este prezentată în articolul: Proiectarea sistemelor SMATV folosind SatNet de la TERRA
Componentele unei conexiuni de mare viteză pe fibră optică.
O companie de telecomunicaţii a fost înărcinată cu implementa unei legături de mare capacitate între două camere cu echipamente de tip server, localizate în aceeaşi clădire de birouri. Distanţa dintre cele două puncte care necesitau conectare este de 200 de metrii iar rata de transfer trebuia să atingă 1 Gbps. S-a optat pentru o conexiune de fibră optică bazată pe convertoare de mediu de transmisie ULTIMODE de capacitate gigabit şi cablu de distribuţie pentru interior ULTIMODE IDC. Fibrele individuale au fost extrase din cablul de distribuţie şi conectate, folosind pigtail-uri şi conectori mecanici KeyQuick, într-un panou de fibră optică, montat într-un rack de 19''.Componentele conexiunii de fibră optică alese
Lista dispozitivelor şi a acesoriilor utilizate în cazul de mai sus:
- Linia de transmisie Cablu distribuţie fibră optică de interior ULTIMODE IDC-8SM (8x fibre G.652) L7508
- Terminaţia liniei Conector mecanic rapid: KeyQuick10 SC/UPC SM L5753
- Dispozitive active Convertoare de mediu M-203G (1 Gbps transfer, distanţa maximă 20 km) L11025
Casetă de fibră optică (19") ULTIMODE MT-024 L5024
Casetă tip sertar pentru joncţiuni de fibră optică: ULTIMODE P-21 L5521 pentru ULTIMODE MT-024
Cuplă Single-mode ULTIMODE A-511S (1xSC la 1xSC) L4211
Probleme de "back focus" în camerele CCTV.
Pot apărea situaţii cînd, după instalarea unui nou obiectiv pe camera de supraveghere, focusul acesteia să se deregleze. Este mult mai probabil ca problema să fie observată la setările extreme de zoom. Remedierea unei probleme de back focus constă în ajustarea distanţei dintre senzorul de imagine a camerei şi partea posterioră a obiectivului. Acest reglaj (procedura însăşi fiind denumită back focus) se face cu ajutorul unui inel special, montat pe obiectiv folosind un şurub. Ajustarea trebuie făcută la apertură maximă deoarece, în caz contrar, există posibiltatea pierderii focusului pe timp de noapte sau în condiţii de lumină insuficientă. În plus, pentru acest reglaj este necesar ca aparatul de filmat să focuseze la infinit iar distanţa focală să fie cât mai scurtă.Trebuie menţionat faptul că această operaţiune trebuie făcută doar în cazul când acest lucru este absolut necesar doarece în practică, problemele de back focus sunt destul de rare.
Back focus-ul camerelor Sunell poate fi reglat cu un inel rotativ fixat din partea de jos cu un şurub
Sistem de supraveghere video cu rezoluţie megapixel şi camere Sunell.
Proprietarul unui magazin de lux a decis să instaleze un sistem CCTV IP. În acest scop, el s-a adresat companiei DIPVISION. Sistemul trebuia să înregistreze imagini la rezoluţie megapixel din zonelor "sensibile" ale magazinului: poarta de acces, curtea şi parcarea, usile de la intrare, gardurile şi zona din imediata vecinătate a acestora.Cerinţele proprietarului au fost, după cum urmează:
- imagini megapixel de înaltă calitate,
- mentenanţă zero,
- stabilitate şi fiabilitate maximă,
- accesul de la distanţă la imaginile live de pe camerele de supraveghere şi la arhivele NVR-ului,
- posibilitatea de a adăuga camere suplimentare.
Firma instalatoare a decis să utilizeze pentru acest sistem camere Full HD Sunell K1630, obiective megapixel ClearHD 2.8-12 mm M2270 şi un NVR NUUO Titan K4204. Toate dispozitivele sunt conectate în reţea printr-un switch PoE care este folosit şi la alimentarea camerelor, la rândul lor montate în carcase externe Marathon M5406. Din cauza unor probleme cu instalarea cablului într-o parte a perimetrului, o cameră este conectată la reţea, în regim wireless, folosind AP-urile ULTIAIR 423KC N2301.
Imaginile sunt arhivate la o rezoluţie de 2MP şi pot mărite pentru a vedea detalii care ar fi imposibil de observat într-un sistem CCTV analogic. Instalaţia nu necesită operator totul fiind automat. Înregistrările, precum şi imaginile live pot fi vizualizate folosind o aplicaţia client sau un browser web, de oriunde în lume. Există posibilitatea de a achiziţiona licenţe pentru a suplimenta numărul de canale video active ale NVR-ului (echipamentul poate funcţiona cu un maxim de 64 de camere de 5 megapixeli).
PoE mult mai uşor!
TL-SF1008P este un switch Ethernet 10/100 Mbps cu funcţie de PoE. Cele opt porturi RJ45 au funcţie de auto-negociere, iar patru dintre acestea sunt capabile de Power over Ethernet (PoE). Switch-ul detectează automat echipamentele compatibile cu standardul IEEE 802.3af (standard PoE) şi porneşte alimentarea cu energie către echipamentele respective. Această caracteristică permite utilizatorului să extindă acoperirea reţelei (AP-uri suplimentare, camere de supraveghere IP, telefoane IP etc.) şi în zonele în care nu există o instalaţie de curent alternativ.Echipamentul are şi capacitatea de prioritizare a alimetării, ceea ce ajută la protejarea funcţiilor principale ale sistemului, în caz de supraîncărcare. Puterea maximă furnizată (în total pe porturile 1-4) este de 53W. În caz de suprasolicitare, switch-ul va întrerupe alimentarea dispozitivelor conectate la porturile cu prioritatea ce mai joasă.
Caracteristici distinctive:
- Patru porturi PoE (fiecare poate simultan alimenta cu energie şi transfera date către un dispozitiv de reţea prin intermediul unui singur cablu UTP)
- Nu este necesară instalare sau configurare
- Puterea maximă a fiecărui port PoE: 15.4 W
- Puterea totală: 53 W
- Compatibil cu dispozitive PoE (IEEE802.3af)
- Funcţie de controlul al lăţimii de bandă în full duplex (IEEE802.3x)
- Suport pentru auto-learning şi auto-aging, 1k de adrese MAC
- Indicatori LED pentru status/viteză/activitate/PoE
Aplicaţie tipică a unui switch PoE
Produse noi în oferta DIPOL:
Merită citit:
Cum se crează multiplexuri DVB-T "private", compuse din canale de satelit? Headend-ul TERRA MMH-3000 oferă posibilitatea creării de multiplexuri digitale (DVB-T sau DVB-C), care pot fi alcătuite din orice canale satelit, chiar şi de pe transpondere sau sateliţi diferiţi. Comparativ cu celelalte soluţiile existente pe piaţă, headend-ul Terra oferă o utilizare mult mai eficientă a lăţimii de bandă şi a capacităţii canalului.
Perechea de module RDC-311 R817102 şi TRX-360 R81709 transformă canalele satelit într-un multiplex DVB-T. Fiecare modul RDC-311 R817102 recepţionează un singur transponder de satelit.
Perechea de module RDC-311 R817102 şi TRX-360 R81709 transformă canalele satelit într-un multiplex DVB-T. Fiecare modul RDC-311 R817102 recepţionează un singur transponder de satelit.
Alimentarea camerelor CCTV dintr-un singur punct. Camerele de supraveghere video instalate în case, magazine mici etc. sunt de obicei conectate la sistem prin intermediul cablurilor coaxiale ce includ liniile de alimentare, cum ar fi CAMSET M5995 sau (pentru distanţe mai lungi) CAMSET 100 M6100 . Camerele pot fi alimentate dintr-o singură locaţie centrală, folosind o sursă de alimentare stabilizată.
Sursa de alimentare ZK-65 M18294 cu 9 ieşiri fuzibile
Aranjarea fibrelor optice în cutiilie de tip Rack. Carcasele "optice" sunt utilizate în reţelele FTTx ca panouri şi incinte de distribuţie. O caracteristică importantă de care trebuie să se ţină cont atunci când se aleg carcasele/panourile pentru fibra optică este posibilitatea de ordonare convenabilă a fibrelor în tăviţe pentru splice-uri şi accesul facil la toate componentele instalate, în vederea mentenaţei. Tăvile trebuie să protejeze în totalitate splice-urile instalate şi să garanteze cel puţin, raza minimă de îndoire pentru fibra optică folosită.