Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 28/2012 (3 Septembrie, 2012)

Cel mai mare test de "maşini inteligente".

Departamentul Transporturilor din SUA, în colaborare cu producători de renume din industria auto (Ford, General Motors, Honda, Hyundai, Mercedes-Benz, Nissan, Toyota, Volkswagen) precum şi cu Universitatea din Michigan, au lansat o serie de teste ("V2V" - Vehicle-to-Vehicle - Vehicul-către-Vehicul) ce vizează tehnologiile care asigură protecţia pasagerilor. Bugetul alocat pentru aceste teste a fost de 22 de milioane de dolari. Ele vor include, în principal, verificarea sistemelor de comunicare dintre vehicule.
Până în prezent, în localitatea Ann Arbor din Michigan, aproximativ 500 de camioane şi autobuze au fost echipate cu această tehnologie, ceea ce le permite să comunice între ele (V2V) dar şi cu diverse elemente ale infrastructurii orașului (V2I - Vehicul-către-Infrastructură). Până în luna octombrie, numărul vehiculelor conectate va ajunge la 2800.

"Comunicarea de tip Vehicul-către-Vehicul are potenţialul de a schimba complet regulile siguranţei în trafic - dar pentru asta avem nevoie să înţelegem cum să implementăm această tehnologie într-un mod eficient pentru situaţii reale, întâlnite în fiecare zi de conducătorii auto", a spus David Strickland de la NHTSA (Administraţia Naţională de Siguranţă a Traficului).
Comunicarea radio V2V poate fi un reper major
în dezvoltarea măsurilor de siguranţă activă a vehiculelor
În 2011, peste 32.000 de oameni au murit pe străzile din America din cauza accidentelor rutiere. Tehnologia V2X are ca scop atât îmbunătăţirea siguranţei pasagerilor cât şi eficientizarea drumurilor.
După verificarea conectivităţii şi a comunicării într-un mediu real, se va putea trece la faza următoare - dezvoltarea de sisteme computerizate integrate la bord, care, după recepţia informaţiilor provenite de la autovehiculele din apropiere despre poziţia şi viteza lor, vor putea, spre exemplu să reducă automat viteza maşinii până la limita de siguranţă.
Toate vehiculele vor schimba informaţii şi cu infrastructura rutieră, aceasta fiind bazată pe un nou sistem de indicatoare rutiere capabile să reducă automat viteza automobilului. Conexiunea permanentă cu calculatoarele oraşului va permite conducătorilor auto să aleagă rutele cele mai puţin aglomerate.
Gama de dispozitive instalate în automobile, care au ca bază sisteme electronice şi de transmisie wireless avansate, este într-o continuă creştere. Nissan oferă vehiculele dotate cu sistem radar, care, în cazul unui risc de coliziune poate acţiona în mod automat frânele. Şi compania Volvo are în dezvoltare un sistem interesant. Sistemul lor wireless va permite primei maşini dintr-un convoi să funcţioneze ca un "conducător". Şoferii celorlalte maşini aparţinând convoiului vor avea posibilitatea să cedeze sistemului controlul propriului automobil şi apoi să se relaxeze în timpul şofatului pe autostradă.

"Pasionaţi de Antene" - ediţia a 11-a.

Ediţia curentă va continua până pe 30 septembrie.
Regulile concursului şi imaginile primite până în acest moment
Vă invităm pe toţi să participaţi!
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Radio pentru ornitologi
Sylwia Frankowicz
Undeva în Polonia
Aleksander Pietrzak
Televiziunea pădurarilor
Robert Skibiszewski

DVR profesional SIGNAL.

DL-8216 M78216 este aparatul DVR cu posibilitate de conectare în LAN ideal pentru reţelele de supraveghere video CCTV bazate pe camere video analogice. Echipamentul oferă înregistrare video la rezoluţie 4CIF (704 x 576) cu 25 fps pe fiecare dintre cele 16 canale video, toate acestea la un preţ foarte competitiv.
O caracteristică ce îl diferenţiează de celelalte echipamente DVR este posibilitatea utilizatorului de a răsfoi simultan arhiva locală de înregistrări a tuturor celor 16 canale video. Momentul/perioada de interes este foarte uşor de găsit deoarece înregistrările video sunt prezentate cronologic. Se poate, de asemenea, căuta şi după evenimente de alarmă. Gestionarea fişierele video şi a imaginilor stocate pe hard disk se poate realiza atât în ​​mod automat cât şi în mod manual.
Multiplele niveluri de securitate, atribuirea de drepturi individuale de acces, funcționare stabilă în rețea - toate acestea sunt semnele distinctive ale produsului care îi dau posibilitatea să iasă în evidenţă dintre toate celelalte echipamente DVR.
Active Video/Audio/Data Receiver: ADR-1 Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922 (19System Control Unit K01 for SIGNAL DVRsEthernet Media Converter ULTIMODE M-407M (one single-mode fiber up to 40km)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-407M (one single-mode fiber up to 40km)Active Video/Audio/Data Transmitter: ADT-1CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8216 (16ch-4CIF-25fps, H.264, HDMI)
Un exemplu de sistem CCTV bazat pe m78216">SIGNAL DL-8216
în care, pentru transmisia pe distanţe lungi s-a folosit fibra optică şi cablul torsadat
Câteva dintre caracteristicile Signal DL-8216 M78216:
 • ieşire VGA (până la 1280x1024), sau HDMI (selectabil) precum și BNC
 • posibilitatea de conectare a până la 3 HDD-uri SATA, fiecare de maxim 2TB (total 6 TB)
 • redarea locală a înregistrărilor, concomitent de pe toate cele 16 canale video
 • adaptor extern AC/DC (12 VDC, inclus)
 • cooperare facilă cu alte DVR-uri Signal datorită aplicației de rețea special creată - CMS

Cum să convertiţi cu ușurință semnale DVB-T în canale PAL?

Multe hoteluri, moteluri, pensiuni etc sunt dotate cu televizoare care nu sunt capabile a recepţiona transmisiuni DVB-T în MPEG-4. După încetarea transmisiunilor analogice, proprietarii acestor afaceri vor trebui fie să înlocuiască vechile televizoare (opţiune destul de scumpă), fie să cumpere receptoare DVB-T externe - STB-uri (un dispozitiv suplimentar cu propria telecomandă) sau să rezolve problema într-un mod elegant și economic prin utilizarea în sistemul de antenă a unui headend pentru conversia semnalelor.
Cea din urmă opţiune poate fi ușor implementată folosind headend-ul DVB-T/UHF - PAL, Mixpol DVB-08T R951680. Un singur headend permite recepţia a 8 canale digitale pe orice televizor PAL. Echipamentul poate, de asemenea, converti şi canalele cu rezoluţie HD. Pentru a creşte numărul canalelor DVB distribuite se pot instala headend-uri suplimentare.
DVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)
Headend DVB-T/UHF PAL de 8 canale Mixpol DVB-08T R951680
Un exemplu de utilizare a headend-ului DVB-08T este prezentat în diagrama de mai jos. Semnalul DVB-T recepţionat de sistemul de antenă terestră este direcţionat pe trei căi. Două dintre acestea furnizează semnal pentru headend-ul R951680. Amplificatorul multibandă WWK-951 R89861 este folosit pe cea de a treia cale pentru a amplifica semnalul original DVB-T, care apoi este combinat cu canalele analogice furnizate de headend şi din nou amplificat, de data aceasta de amplificatorul de bandă largă R82303. Semnalul original DVB-T precum şi cele 16 canale PAL pot fi ulterior distribuite într-o reţea RF.
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri Digit3-Way TV/FM Splitter R-3 Signal8-Way Splitter R-8 Signal8-Way Splitter R-8 SignalDVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)DVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)Programmable Multiband Amplifier: Telmor WWK-9512-Way TV/FM Splitter R-2 SignalBuilding Amplifier:Terra HA-1262-Way TV/FM Splitter R-2 Signal
Headend DVB-T folosit la distribuirea unui multiplex
DVB-T şi a 16 canale convertite din multiplexul original în format PAL

Cameră anti-vandalism la standard IP67 cu iluminator IR.

Noua cameră Sunell SN-FXP59/30UIR M10775 este capabilă de a furniza imagini de înaltă calitate fiind în acelaşi timp foarte rezistentă la intemperii dar şi uşor de instalat.
Sunell SN-FXP59/30UIR M10775 este dotată cu un senzor CCD de 1/3" Sony ExView HAD CCD II precum şi cu un procesor de semnal Sony Effio-E DSP (CXD4140GG). Materialul video obţinut este de rezoluţie înaltă (650 TVL, color), cu un raport S/N ridicat şi culori naturale.
Separarea fizică a camerei de carcasă asigură o instalare uşoară şi o protecţie ridicată - nivel IP67. Distanţa focală şi focusul sunt reglate cu ajutorul butoanele situate sub cupolă.
Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/30UIR (650 TVL, Sony Effio-E, D-WDR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m)
Cameră anti-vandalism pentru zi/noapte Sunell SN-FXP59/30UIR M10775:
Sony Effio-E, 0.03 lx, D-WDR, 650 TVL, 2.8-10 mm, IR până la 20 m, OSD

Conexiunile dintre servere sau sau grupuri de camere IP.

O problemă des întâlnită în rețelele IP este necesitatea utilizării unor conexiuni de mare viteză. O astfel de cerință este impusă atunci când se doreşte conectarea zonelor în care sunt instalate servere, camere de supraveghere IP, grupuri de DVR-uri folosite în CCTV, etc În timp ce conexiunea calculatoarelor individuale sau a camerelor IP la switch-uri de rețea poate utiliza link-uri Fast Ethernet (100 Mbps), în cazurile mai sus menționate folosirea tehnologiei Gigabit Ethernet este obligatorie.

O soluţie modernă pentru această problemă o reprezintă legătura pe fibră optică. Aceasta este destul de ușor de pus în practică deoarece majoritatea switch-uri profesionale sunt, de cele mai multe ori, echipate cu sloturi pentru module SFP. Pentru implementarea unei legături pe fibră optică instalatorul are nevoie doar de modulul SFP corespunzător, cablu de fibră optică pentru interior şi exterior precum şi de unele accesorii. Fibrele optice ar trebui să fie terminate cu patch cord-uri (aranjate într-o tavă pentru joncţiuni iar aceasta introdusă într-o cutie de fibră optică) pentru a fi mai apoi conectate la switch-uri. Nu este necesar un aparat de sudură pentru fibra optică - instalatorul poate termina fiecare fibră folosind un pigtail și un conector mecanic ULTIMODE L5550.
Configurația prezentată mai jos poate fi folosită pentru link-uri de până la 20 km.
SIGNAL 19SIGNAL 19Indoor Distribution Cable: ULTIMODE IDC-8SM (8xG.652.D)Fiber Optic Mechanical Splice: ULTIMODE FAST-MS1 [5 pcs.] Single-mode Patch Cord ULTIMODE PC-555S (1xLC-1xLC, 9/125)Single-mode Pigtail ULTIMODE PG-55S (1xLC, 9/125)Fiber Optic Box (19Fiber Optic Splice Tray: ULTIMODE P-21Single-mode Adapter ULTIMODE A-555D (2xLC to 2xLC)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-203G 2xLC (two single-mode fibers up to 20 km)SIGNAL 19Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)
Conexiune pe cablu de fibră optică ULTIMODE între două camere de server.

Cum să vedeţi imagini de pe camerele Sunell pe un dispozitiv Android?

Corporaţia Sunell Technology din Shenzhen a lansat aplicaţia InView - software pentru supravegherea video în reţea destinat echipamentelor Android, ce permite gestionarea următoarelor camere video IP: K1620 , K1630 , K1650 , K1660 , K1670 , K1680 , K1690 , K1691 , K1695.
Utilizatorii de smartphone-uri și tablete Android se pot conecta direct la camerele de supraveghere din orice locaţie ce dispune de o legătură de bandă largă la internet și pot vizualiza imagini live dar şi configura/controla funcțiile sistemului IP CCTV.
Fereastra de configurare a unui dispozitiv - aşa cum este afişată în aplicația InView
Principalele caracteristici ale software-ului:
 • meniu OSD;
 • cautare cameră în regim manual sau automat;
 • configurarea unui dispozitiv de rețea - adresă IP, mască de subrețea, gateway, server DNS;
 • informaţii despre cameră - versiunea hardware-ului și a firmware-ului;
 • parametrii video prestabiliţi- rezoluție, bitrate, fps;
 • setări audio;
 • setări PTZ;
 • prestabilirea măștilor de confidențialitate;
 • data şi ora
 • configurarea intrărilor și ieșirilor de alarmă;
 • alarmă în caz de terminare a spaţiului pe disc;
 • setări pentru detectarea mișcării;
 • configurarea notificărilor prin e-mail;
 • configurarea înregistrărilor locale;
 • controlul conturilor de utilizator;
 • selectare rezoluţiei de afişare a materialului video (1920x1080 - 640x360);
 • supraveghere audio în timp real ;
 • crearea manuală a instantaneelor de pe cameră;
 • repornire, restaurarea setărilor implicite.

Wi-Fi prin intermediul ... prizei.

Adaptoarele Powerline Ethernet TP-LINK TL-WPA271KIT N3361 vă dau posibilitatea creări unei reţele LAN folosind cablurile instalaţiei electrice din locuinţa dvs. Setul de adaptoare Powerline este soluția ideală pentru cazurile în care nu se pot instala cabluri UTP sau o conexiune wireless nu este optimă din cauza interferenţelor. Una dintre cele două unități este echipată şi cu un Punct de Acces wireless (AP) pentru a oferi conectivitate în regim wireless laptop-urilor, smartphone-urilor, tabletelor etc.
Numărul dispozitivelor (unităţilor individuale) necesare este egal cu numărul de prize ce vor fi folosite pe post de noduri de conexiune în reţeaua LAN.
Utilizarea dispozitivelor TL-WPA271KIT N3361
Instalarea adaptoarelor din kitul TP-LINK TL-WPA271KIT este foarte simplă. "Primul" ar trebui să fie conectat la router (folosind cablul de reţea inclus) iar apoi introdus (în mod direct, ca orice echipament electric) într-o priză convenabilă. Cel de-al doilea adaptor din set se conectează (tot prin cablul UTP inclus) la calculatorul dintr-o cameră alăturată iar apoi direct la reţeaua electrică din apartament. Lungimea maximă a cablurilor electrice între două puncte ale reţelei nu poate depăşi 300 m. Dispozitivele trebuie să utilizeze (să fie conectate la) acelaşi segment (fază) a reţelei electrice.
Cum se asamblează un RACK Signal în cinci minute?
*****www.dipol.com.pl/movie072.htm*****
How to assemble Signal RACK cabinet
Platforma educţională DIPOL - cursuri interactive pentru instalatori
Vom începe cu versiunea în limba engleză a tutorialului Noţiuni introductive despre Wi-Fi
Transmisia wireless în reţelele CCTV
Noţiuni introductive despre Wi-Fi
Dispozitive active pentru fibră optică
Produse noi în oferta Dipol
DVB-S/S2 Receiver: Technisat DiGYBOXX HD C+
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 0.5m, 28AWG)
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 10m, 28AWG)
Receiver Technisat DiGYBOXX
DVB-S/S2 HD C+
A99060
Cablu HDMI (0.5m, 28AWG, v1.4)
cu Ethernet
H100
Cablu HDMI (10m, 28AWG, v1.4)
cu Ethernet
H1103
Vandal-proof Dome Camera: SN-FXP59/50UDR (650 TVL, Sony Effio-P, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, IR up to 20m)
Compact Outdoor Camera: n-cam 270 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm, OSD, IR 25m)
Compact Outdoor Camera: n-cam 720 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 6mm, OSD, IR up to 25m)
Cameră anti-vandalism
SN-FXP59/50UDR Effio-P, 0.03 lx
M10780
Cameră compactă n-cam 270
Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm
M11287
Cameră compactă n-cam 720
650 TVL, Effio-E, 0.03 lx, 6mm
M11247
Merită citit:
*Instalaţie TV într-un complex hotelier. Proprietarul unui complex hotelier de patru clădiri s-a confruntat cu problema distribuirii semnalului TV de la un headend {0}MMH-300{/0} către fiecare imobil.
Cea mai bună soluţie a fost aceea a conectării clădirilor cu cablu de fibră optică single-mode şi a utilizării emiţătoarelor şi receptoare optice Terra. Distanţa de aproximativ 300 de metri dintre clădiri nu a reprezentat o problemă la instalarea cablului universal de fibră optică ULTIMODE UNI-4SM L7644 şi a conductelor aferente.
Distribuţia semnalului TV pe fibră optică în complexul hotelier
Care cameră video este mai bună pentru a promova un oraş pe internet? Consiliul Municipal din Sandomierz, Polonia testează o nouă cameră de supraveghere ce are ca scop prezentarea pe internet a oraşului. Acum au ales o cameră PTZ ce funcţionează în modul auto-patrulare. Aceasta a fost instalată pe clădirea consiliului şi programată să înregistreze video la o rezoluţie de 1280x720 pixeli. Fiind compatibilă cu standardul ONVIF, fluxul video poate fi uşor arhivat pe un NVR NUUO sau orice alt server ce suportă acest standard. Utilizând protocolul RTSP şi un server de streaming separat, materialul video de pe cameră a fost integrat în site-ul web al oraşului.
Fluxul video al camerei Sunnell de 1.3 MP ( K1660)
ce prezintă o frumoasă panoramă a orasului Sandomierz
Reţea WiFi bazată pe echipamente TP-LINK N Lite.www.dipol.com.pl/inf_dipo_2012_19.htm#07*** Dispozitivele wireless care suportă standardul "n" au devenit treptat cea mai populară categorie de echipamente de reţea pentru acasă. Printre cele mai populare sunt echipamentele "N Lite" de la TP-Link care oferă viteze de transmisie wireless de până la 150 Mbps (viteza maximă atinsă de dispozitivele cu o singură antenă).
Mai jos este o diagramă a unei reţele în care conexiunea la internet este făcută prin intermediul unei linii ADSL iar apoi semnalul este distribuit folosind Router-ul/Acces Point-ul TL-WR740N N3252.
O reţea de apartament bazată de dispozitive TP-LINK
Cabluri de fibră optică