Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 32/2012 (1 Octombrie, 2012)

Un progres major pentru tehnologia calculatoarelor fotonice.

Fabricarea unei porţi logice pentru care starea logică poate fi schimbată printr-un impuls luminos în loc de modificarea potenţialului electric poate însemna începutul sfârşitului echipamentelor electronicie actuale şi bineînţeles şansa la premiul Nobel pentru oamenii de ştiinţă care vor dezvolta în continuare această tehnologie.

La baza acestui progres se află un comutator logic fabricat din nanostructuri al sulfatului de cadmiu depozitate pe substrat din siliciu.

La crearea comutatorului, cercetătorii au folosit o pereche de nanofire; două astfel de comutatoare formând o poartă NAND. În timpul testului, impulsurile luminoase ale unui laser au schimbat starea de ieşire a porţii în conformitate cu logica care o guverneză.
Reuşita cea mai dificilă și în acelaşi timp spectaculoasă, a fost tranziţia 1,1 -> 0 - atunci când două semnale "1" la intrare au dus la un semnal "0" la ieșire - un impuls luminos l-a blocat pe celălalt!
Comutatorul de bază este format din două nanofire iar două comutatoare formează o poartă NAND
Combinații posibile ale stărilor logice
Porţile NAND permit realizarea tuturor funcțiilor logice. Dezvoltarea unei porţi NAND "optice" poate deschide calea către fabricarea de circuite integrate avansate, care funcționează cu semnale optice în loc de sarcini electrice.
Noua tehnologie ar putea revoluţiona industria IT&C. Circuitele integrate optice utilizate în computerele fotonice ar trebui să folosească mai puțină energie, să fie aproape complet imune la interferenţele electromagnetice și - poate cel mai important - să fie mult mai rapide.
Apariţia computerelor fotonice va accelera, de asemenea şi dezvoltarea tehnologiei de fibră optică. În prezent aceasta este "ţinută în loc" de convertoarele de mediu de transmisie ineficiente şi destul de scumpe (din electric în optic şi vice-versa).

Unul dintre cercetători, profesorul universitar Ritesh Agarwal de la Universitatea din Pennsylvania, a precizat că acest tip de cercetare ne apropie tot mai mult de "un viitor în care electronica de larg consum devine fotonica de larg consum."
Sursă luminoasă laser integrată realizată cu nanofire de CdS
Fotonica este un domeniu al ştiinţei care combină electronica, optica şi IT&C-ul în scopul dezvoltării de tehnici și dispozitive care folosesc lumina pentru prelucrarea informațiilor. Fotonica poate fi înțeleasă ca ştiinţă similară electronicii în care putătorii de informaţie sunt fotonii şi nu electronii. Originile acestui domeniu al științei sunt legate de inventarea laserului în 1960, dezvoltarea primilor emiţători de lumină fabricaţi din materiale semiconductoare (LED-uri) la începutul anilor 1960 și apariţia tehnologiei de fibră optică la mijlocul anilor 1970.

"Pasionaţi de Antene" - ediţia a 11-a.

Această ediție s-a încheiat pe 30 septembrie.
Rezumatul concursului și lista câştigătorilor - în newsletter-ul din 15 octombrie.
Concurenţii
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Engagingly about Antennas - 11th DIPOL's Summer Holiday Contest 2012
Antenă greu încercată
Piotr Lisowski
Culorile concediului
Katrine
Prinde valul
Lukasz Rycabel

DIPOL este lider în furnizarea de soluţii SMATV.

Suntem bucuroşi să vă anunţăm că Modulatoarele şi amplificatoarele de canal TERRA au câştigat premiul Sat DIGI-TV 2012 la categoria "Cea mai bună componentă a sistemelor SMATV".
DIPOL at SAT-DIGI-TV 2012

Ramificaţii ale traseului optic în reţelele xPON.

Reţelele optice pasive sunt construite având la bază o arhitectură de tip punct-la-multipunct. Ramificaţia căii optice este realizată cu ajutorul unui splitter care în practică suportă un raport de divizare de 1:128 a semnalului furnizat de echipamentul OLT - Optical Line Terminal instalat la sediul central al furnizorului de servicii.
Fiber Optic Box (19
Cutia de distribuţie optică ULTIMODE TB-48B L5448
este soluţia perfectă pentru organizarea infrastructurii xPON
Splitterele sunt dispozitive pasive, ceea ce înseamnă că nu au nevoie de alimentare. De o parte (la intrare) splitterul este conectat la fibra optică de la OLT iar de partea cealaltă (ieşirile) sunt, de obicei, conectate la fibrele unui cablu optic cu acces rapid.
Fiber Optic Mechanical Splice: ULTIMODE FAST-MS1 [5 pcs.] Fiber Optic Distribution Cable: ULTIMODE BS-12SM (12xG.652.D, easy access)Single-mode Pigtail ULTIMODE PG-51S (1 x SC, 9/125)Single-mode Adapter ULTIMODE A-511S (1xSC to 1xSC)Optical Splitter ULTIMODE SP-16B (PLC, 1:16, SC)Fiber Optic Mechanical Splice: ULTIMODE FAST-MS1 [5 pcs.] Single-mode Pigtail ULTIMODE PG-51S (1 x SC, 9/125)Single-mode Adapter ULTIMODE A-511S (1xSC to 1xSC)
Exemplu de conexiuni în interiorul cutiei ULTIMODE TB-48B L5448
În diagrama de mai sus este prezentată o soluţie completă a unei conexiunui optice cu un raport de divizare de 1:16. Semanlul intră în cutia de distribuţie TB-48B L5448 iar apoi este împărţit de către splitter-ul ULTIMODE SP-16B L3616 în 16 trasee optice. Pentru acestea sunt utilizate fibrele cablului de distribuţie optică cu acces facil ULTIMODE BS12-SM L7712 Conexiunile sunt realizate cu adaptoare L4211, pigtail-uri L3551 şi joncţiuni mecanice L5550. ULTIMODE TB-48B L5448 este echipată cu două tăvi pentru splice-uri şi spaţiu pentru două splittere precum şi fibre optice de rezervă.

Recepţia DVB-C pe mai multe televizoare.

Distribuţia la scară micro (într-un apartament/casă) a canalelor digitale (DVB-C) oferite de către operatorul CATV poate fi realizată folosind splittere pasive obişnuite, ca de exemplu R60102 (pentru două televizoare) sau R60103 (pentru trei televizoare). Canalele transmise în format DVB-C sunt, de cele mai multe ori, codificate astfel încât fiecare televizor trebuie să fie dotat cu receiver (decodor/STB) propriu. Bineînţeles, asta implică o taxă suplimentară, pentru fiecare receptor. Cheltuiala suplimentară poate fi evitată dacă în abonamentul de cablu sunt incluse şi canale analogice iar emisiunile difuzate pe respectivele canale TV sunt satisfăcătoare pentru cei ce se vor uita pe televizoarele cere nu au instalate decodoare.
Partajarea semnalului CATV care are inclus şi o conexiune la internet ridică problema utilizării canalului de retur. Echipamentele folosite, în special amplificatorul, trebuie să fie capabile de a transmite semnalul de la abonat înapoi la furnizorul serviciului internet. TERRA AS038R65 R82040 este un amplificator cu patru ieşiri proiectat în acest scop. Una dintre ieşiri este compatibilă cu semnalul de retur.
Broadband Amplifier with Return Channel: Terra AS-038R65
Partajarea unei conexiuni de cablul TV cu internet inclus
Pentru conexiunea cu cale inversă este folosită borna nr. 1 Ieşirea se va conecta la modemul de cablu pentru bandă largă (direct sau printr-un diplexer care separă canalele de date de restul spectrului RF).
Abonaţii care singuri împart semnalul TV trebuie să utilizeze mai degrabă amplificatoare cu canal de retur pasiv (AS038R65 R82040). În caz contrar, amplificarea necontrolată a semnalului pe direcţia inversă ar putea fi o sursă de probleme şi chiar afecta alţi utilizatori. Comutatorul multimedia (Multimedia switch pe desen) este de obicei oferit de către furnizorul de servicii CATV.

Supravegherea video a parcărilor.

Secretul unei eficiente monitorizări video a unui spaţiu de parcare constă în alegerea corespunzătoare a camerelor de filmat şi a iluminării.
Pentru monitorizarea eficientă a locurilor de parcare slab luminate sunt necesare camere de sensibilitate cât mai ridicată "ajutate" de iluminatoare IR. O cameră de supraveghere de foarte bună calitate, ideală pentru acet tip de filmare este n-cam 270 M11287 . Un mare avantaj al acestei camere îl reprezintă filtrul IR acţionat mecanic (ICR) care garantează reproducerea fidelă a culorilor în lumina vizibilă. Sunt eliminate problemele care pot apărea la identificarea culorii automobilului de pe înregistrarea video.
Zonele parcării care beneficiează de iluminare adecvată pot fi monitorizate de camera u-cam 650 M11194 echipată lentilă Tokina TVR2713DCIR M2315. Acest model este caracterizat de o rezoluţie înaltă, sensibilitate ridicată, precum și de o excelentă putere de procesare a imaginii datorită DSP-ului Effio. Utilizând camere capabile de HLC (High Light Compensation) imaginile înregistrate nu vor fi supraexpuse de farurile automobilului la trecerea acestuia prin faţa aparatului de filmat.

Pe lângă toate acestea, întreaga parcare poate fi monitorizată de camere tip "dom", de mare viteză - PH-33 M1196 dotate cu lentile super-zoom 33x.
Day/Night Box Camera: u-cam 650 (650TVL, Sony Effio-E, ICR, D-WDR, 0.03 lx)Outdoor Camera Housing: Marathon MH-806/12High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)Day/Night Lens: TOKINA 2.7-12 mm F1.3 DCCompact Outdoor Camera: n-cam 270 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 4-9mm, OSD, IR 25m)
Ghid de instalare a unui sistem de supraveghere eficient într-o parcare slab iluminată

Analiza de imagine în software-ul NUUO.

Funcţiile de analiză a imaginii este o îmbunătățire a sistemului de supraveghere video care face de locuri de muncă a operatorului mult mai ușor. Practic, este eliminată componenta cea mai plictisitoare a unui sistem de supraveghere - monitorizarea permanentă. Având încorporate funcţii inteligente de monitorizare, riscul neobservării unui eveniment critic de către operator este zero, aceasta fiind o caracteristică foarte importantă pentru siguranța locului monitorizat.
Datorită utilizării unei asemenea funcţionalităţi în sistemele de mari dimensiuni (multe camere), numărul operatorilor poate fi redus substanţial. Sistemele mici pot fi complet automatizate (funcţiona fără operator). Există, de asemenea, şi posibilitatea unei funcţionări hibride, de exemplu cu operator pe timp de zi şi în mod automat pe timp de noapte.
Fiind integrat în pachetul NUUO, modulul de analiză de imagine şi monitorizare de sistem poate reacţiona la următoarele evenimente:
  • pierdere de semnal video,
  • detectarea mişcării,
  • apariția unui obiect nou,
  • dispariţia unui obiect,
  • pierderea focusului,
  • lovirea camerei,
  • numărarea obiectelor,
  • monitorizarea sistemului informatic,
  • monitorizarea stării intrărilor de alarmă.
Toate evenimentele sunt procesate de către aplicaţiile "Guard - (Paznic)" (reacţie la evenimente) şi "Counting- (Contabil)". Aplicația "Guard" defineşte răspunsul sistemului în cazul diverselor evenimente.
Fereastra software-ului NUUO pentru setările unei camere IP
Orice eveniment poate declanşa următoarele acţiuni:
  • afişarea de informaţii pe ecran,
  • transmisie audio / sunet de alarmă,
  • activarea unei camere PTZ (acţiune preprogramată, urmarea unui traseu),
  • notificare către sediul central,
  • activarea ieşirii de alarmă,
  • trimiterea unui SMS,
  • trimiterea unui e-mail,
  • telefonarea unui număr predefinit.
Fiecare dintre aceste acţiuni poate fi executată pentru o perioadă de timp specificată.

Control total asupra alimentării.

Adaptorul PoE rackabil (19") cu 8 porturi este capabil de alimenarea cu energie, pe cablu torsadat, a până la 8 echipamente Ethernet. Cablul de alimentare (2.1/5.5 mm) trebuie conectat la o sursă de tensiune de 12-28 VDC şi debit de curent atât cât este necesar (max 11 A). Afişajul LCDindică valorile efective ale tensiunii, curentului și consumul total de energie. Aceste informații permit monitorizarea completă a stării de funcţionare a sursei de alimentare la care este conectat adaptorul. Instalarea unui echipament PoE de 8 porturi într-un Rack de 19" asigură o mai bună utilizare a spațiului datorită eliminării unor surse de alimentare și oferă posibilitatea utilizării unei singure surse tampon/UPS pentru mai multe dispozitive.
PCMCIA / PCI 16/32-bit Adapter
Adaptorul PoE de 8 porturi N9207 cu posibilitate de monitorizare a sarcinii
Router wireless TP-LINK TL-N750 WDR4300. Scurtă prezentare a celui mai nou router wireless dual-band de la TP-LINK - N3260. Este atât de uşoară şi rapidă crearea unei reţele locale wireless perfecte!
Dual-band router TP-LINK N750 TL-WDR4300
Produse noi în oferta Dipol
Dual-band Wireless Router: TP-LINK TL-WDR4300 (2.4&5GHz)
Flat Panel Wall Mount: Signal PLB-41E (37''... 63'')
HDMI Extender Signal-HD (Cat5e/6, 3D)
Router Wireless Dual-band
TP-LINK TL-WDR4300
N3260
Suport TV de perete
Signal PLB-41E 37"... 63"
E93137
Extender HDMI
(Cat. 5e/6, 3D)
H3603
Merită citit:
Nu mai există problema controlului de la distanţă a dispozitivelor ascunse în dulapuri Noile comode/măsuţe/cabinete de living pentru aparatura electronică, chair dacă dau încăperii un aer modern şi o estetică plăcută, pot provoca probleme semnalului infraroşu de telecomandă. În astfel de situaţii, este necesară utilizarea unor dispozitive care să funcţioneze pe post de "relee IR".
Utilizare tipică pentru Signal IRB-600U
Camere IP CCTV cu tehnologie Flash. Clienţii şi instalatorii sunt tot mai interesaţi de vizualizarea imaginilor de pe camerele de securitate, folosind şi alte browsere internet în afară de IE. Sunell este prima companie care oferă suport software pentru afişarea imaginilor într-un player Flash destinat modelelor K1620 , K1630 , K1650 , K1660 , K1670 , K1680 , K1690 , K1691 , K1695. mai mult
Un internet şi pentru cei fără vedere. Invenţia care va "deschide" într-adevăr internetul şi nevăzătorilor se numeşte "feelscreen" - un ecran care permite utilizatorului să experimenteze diferitele senzaţii asociate cu atingerea. Rotunjime, concavitate, rugozitate, netezime etc - acestea sunt caracteristici ce pot fi codificate şi transmise prin internet, iar apoi orice utilizator le va putea identifica prin atingere folosind ecranul special.
Lista "Cele mai bune 50 de invenţii ale anului 2011" a celor de la revista Time include şi ecranul dezvoltat de compania finlandeza Senseg, al cărui prototip care a fost prezentat la CES 2012 în Las Vegas. La contactul cu pielea utilizatorului ... mai mult