Nr. 37/2012 (05 noiembrie 2012)
Monitorizarea video "în cloud" câştigă popularitate.
Securicorp Components Ltd., o companie din Marea Britanie care oferă servicii de securitate a lansat un nou serviciu de monitorizare bazat pe conceptul de "cloud computing" unde software-ul, resursele şi stocarea datelor sunt disponibile "în cloud". Deşi supravegherea video de tip "cloud" este un subiect fierbinte în industrie, acest serviciu reprezintă prima ofertă concretă de pe piaţă destinată companiilor şi persoanelor fizice.Clienţii îşi vor controla şi gestiona sistemele în regim online folosind un nume de utilizator cu o parolă aferentă. Materialul video va fi stocat pe externe - "în cloud". Instalarea şi configurarea camerelor IP va fi cât se poate de simplă - nu vor fi necesare cunoşinte tehnice. Pentru a realiza acest serviciu, Securicorp a incheiat un parteneriat cu companiile de telecomunicaţii, centrele de stocare a datelor, ISP-uri şi diverse firme de retail.
Deci, întregul sistem de supraveghere al fiecărui utilizator există în "lumea virtuală", unde optimizările şi actualizările la cele mai noi versiuni de software se fac automat şi datele înregistrate se stochează pe servere externe localizate în afara spaţiului monitorizat. Existenţa unui serviciu de supraveghere sub forma unei flexibile platforme digitale va permite oricui să îşi personalizeze sistemul orientându-se către caracteristicile de care are nevoie, fără să plătească în plus pentru funcţii inutile.
Securicorp şi alţi furnizori de servicii CCTV utilizează pachete software "de-a gata" pentru implementarea sistemelor CCTV "în cloud". Prima soluţie dedicată furnizorilor de servicii internet, companiilor de telecomunicaţii precum şi firmelor de securitate a venit din partea NeoVSP. OVS™ (Online Video Surveillance - Supraveghere Video Online) este o componentă a soluţiilor VSaaS (Video Surveillance as a Service - Supraveghere Video ca Serviciu) menită să minimalizeze implicarea clienţilor în arhitectura şi echipamentele reţelei de supraveghere. Soluţii similare sunt oferite şi de către Solutions Iveda, OzVision, Connexed, iControl.
Prin schimbarea ideii de "sistem de supravegere video" dintr-o reţea fizică într-un servicu se deschide uşa unor posibilităţi mult-aşteptatele printre care: analiză inteligentă de imagine. Cantitatea de date colectată, chiar şi de sistemele de mărime medie, dotate cu cele mai noi echipamente, este atât de mare încât aceste sisteme trebuie considerate mai degrabă arhive şi nu surse live de informaţie. Utilizarea tehnologiilor de "cloud computing" în acest domeniu oferă posibilităţi aproape nelimitate. Este doar o chestiune de timp până când specialiştii IT vor crea algoritmi cu inteligenţă artificială care vor permite detectarea autonomă şi timpurie a ameninţărilor reale.
WDM - abordarea economică a transmisiei optice.
Este frecventă situaţia în care datele sunt transmise prin linii de fibră optică închiriate. De obicei, liniile de comunicaţie trebuie să transporte informaţia în ambele direcţii, fapt care implică utilizarea a două fibre şi bineînţeles un cost suplimentar. Cu tehnologia WDM, Wave Division Multiplexing acel cost poate fi redus la jumătate prin transmisia bidirecţională a datelor pe singură fibră.Un set de echipamente capabile WDM foloseşte două lungimi de undă. Unul dintre dispozitivele transmite semnal optic pe 1550 nm şi recepţionează pe 1310 nm. Tabelul de mai jos prezintă dispozitivele ULTIMODE compatibile cu această tehnologie.
Distribuţie satelit prin fibră.
Fibra optică reprezintă o alternativă din ce în ce mai populară la cablurile coaxiale. Sistemele bazate pe acest mediu de transmisie sunt caracterizate de atenuare scăzută şi imunitate la interferenţe electromagnetice. Un lucru deloc de neglijat este şi faptul că instalatorii SAT TV pot implementa acest tip de instalaţii fără a investi în echipamente scumpe de sudură a fibrei optice. Racordurile şi conectorii mecanici sunt echipamentele ieftine şi eficiente care permit rapida implementare a acestor sisteme. Mai jos este exemplificat un sistem SMATV optic bazat pe dispozitive COMSAT.Un sistem SMATV optic
Este soluţia perfectă pentru distribuţia semnalului satelit în reţelele optice. Downconverter-ul Opto-LNBF A9885 este capabil a transmite semnalul către 32 de puncte (la receptoare/convertoare QUATRO sau opto-QUAD) întinse pe o rază de 10 km. Numărul maxim de puncte de distribuţie precum şi distanţa maximă de la sursă (opto-LNBF) la oricare dintre acestea pot fi determinate calculând balanţa de putere optică. Semnalul optic poate fi împărţit cu splitere optice standard dar, pentru cele mai bune rezultate se recomandă folosirea spliterelor din seria opto-Spt BOX. Astfel de soluţii oferă instalatorilor o mare libertate în implementarea acestui tip de sisteme SMATV, atât în ceea ce priveşte distanţa dintre sursa de semnal (LNB) şi echipamentul de distribuţie (multiswitch-uri) precum şi în uşurinţa de instalare (un singur cablu subţire de fibră optică în loc de patru cabluri coaxiale mult mai groase).
Cameră CCTV profesională, de exterior, rezistentă la condiţii meteorologice extreme.
Iarna este un moment dificil pentru toate camerele de supraveghere video amplasate în exteriorul clădirilor. Lapoviţa şi ninsoarea, timpul îndelungat la temperaturi de îngheţ pot afecta funcţionarea dispozitivelor. Camera video n-cam 270 M11287 este însă perfect capabilă de a funcţiona în astfel de condiţii meteorologice. Construcţia relativ simplă şi diversele sisteme integrate îi permit funcţionarea eficientă chiar şi în cele mai dificile condiţii.Una dintre cele mai rezistente camere analogice CCTV - M11287
Principalele avantaje ale camerei:
- radiatorul încorporat permite funcţionarea în condiţii extreme, până la -45oC
- carcasă compactă, etanşă la standard IP67
- rezoluţie 700 TVL (Sony ExView HAD CCD II + Effio-E CXD4140GG)
- culori naturale (ICR) şi raport S/N ridicat
- obiectiv varifocal: 4-9 mm
Drepturi de utilizator pentru camere IP.
Camere IP Sunell K1620 , K1630 , K1660 , K1665 , K1670 , K1680 , K1690 , K1691 , K1695 pot crea conturi de utilizator cu drepturi de acces specifice. În funcţie de ierarhia în care aceştia sunt organizaţi, utilizatorii pot accesa diferite funcţii ale camerelor de supraveghere:- configurare LAN
- înregistrare locală
- repornire
- politica de înregistrare
- monitorizare live
- controlul porturilor IP
- controlul fluxurilor video
Fereastră de modificare a drepturilor de acces a unui grup de utilizatori ai camerelor IP Sunell
Pentru fiecare utilizator, pe fiecare cameră, administratorul sistemului crează un cont cu parolă. Odată autentificat pe camera video, utilizatorul va putea accesa doar funcţiile atribuite de către administrator.
Probleme cu acoperirea GSM?
Există multe locaţii unde reţeaua de telefonie mobilă are o acoperire bună în exterior dar insuficientă în interior. Acestă situaţie este cauzată de atenuarea semnalelor la trecerea prin pereţi, geamuri şi pardoseli. Astfel de locaţii sunt, spre exemplu, zonele de agrement (distanţă mare faţă de staţia de emisie), dar cel mai adesea camerele clădirilor vechi cu ziduri groase, subsolurile şi pivniţele (pub-uri, cafenele), parcările subterane, mall-urile, hotelurile etc. Soluţia la această problemă este instalarea unui repetor GSM/3G adecvat.Mai multe informaţii despre repetoare GSM/3G pot fi găsite în articolele:
Noi amplificatoare/reptoare celulare conforme cu cele mai recente standarde şi reglementări legale
Teste de repetoare GSM efectuate de Institutul Naţional de Telecomunicaţii din Varşovia, Polonia
Întrebări frecvente - GSM, DCS, 3G amplificatoare/repetoare
Noi amplificatoare/reptoare celulare conforme cu cele mai recente standarde şi reglementări legale
Teste de repetoare GSM efectuate de Institutul Naţional de Telecomunicaţii din Varşovia, Polonia
Întrebări frecvente - GSM, DCS, 3G amplificatoare/repetoare
Produse noi în oferta Dipol
Merită citit:
DVR profesional SIGNAL. DL-8216 M78216 este aparatul DVR cu posibilitate de conectare în LAN ideal pentru reţelele de supraveghere video CCTV bazate pe camere video analogice. Echipamentul oferă înregistrare video la rezoluţie 4CIF (704 x 576) cu 25 fps pe fiecare dintre cele 16 canale video, toate acestea la un preţ foarte competitiv. mai mult
Un exemplu de sistem CCTV bazat pe SIGNAL DL-8216
în care, pentru transmisia pe distanţe lungi s-a folosit fibra optică şi cablul torsadat
în care, pentru transmisia pe distanţe lungi s-a folosit fibra optică şi cablul torsadat
Conexiunile dintre servere sau sau grupuri de camere IP. O problemă des întâlnită în reţelele IP este necesitatea utilizării unor conexiuni de mare viteză. Astfel de cerinţe sunt impuse, de cele mai multe ori, la conectarea serverelor, DVR-urilor sau camerelor IP, etc. Chiar dacă conexiunile calculatoarelor individuale sau a camerelor IP la switch-uri pot utiliza link-uri Fast Ethernet (100 Mbps), în cazurile menţionate mai sunt este absolut necesară utilizarea tehnologiei Gigabit Ethernet... mai mult
Compensarea căderilor de tensiune pe cablurile de alimentare a camerelor CCTV. Pentru a funcţiona corect, o cameră de supraveghere necesită o sursă de alimentare stabilă dar şi eficientă. Toleranţa echipamentului faţă de căderea de tensiune nu depăşeşte, de obicei, 1... 2 V, şi de aceea, în cazul unei linii de alimentare mai lungi, unde căderea de tensiune este mai mare, aceasta trebuie compensată.
mai mult
mai mult
Utilizarea sursei ZSI-90-KZ M18283 permite compensarea căderilor de tensiune de pe cablurile de alimentare cu lungimi diferite