Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 40/2012 (26 Noiembrie, 2012)

HTTP streaming pe Android - implementare comercială a MPEG-DASH.

Pe 6 noiembrie 2012, institutul Fraunhofer şi compania BuyDRM au prezentat în Los Angeles unul dintre primele sisteme comerciale de streaming multimedia bazat pe standardul ISO MPEG-DASH şi DRM-ul PlayReady de la Microsoft. Sistemul în cauză are ca ţintă dispozitivele mobile ce rulează sistemul de operare Android. Prezentarea, organizată împreună cu HBO, a subliniat încă odată, tendinţa industriei de a utiliza dispozitivele mobile ca "ecrane secundare" şi mijloace de livrare a conţinutului multimedia. Potrivit prognozelor analiştilor media, tabletele şi smartphone-uri vor complementa sau chiar înlocui televizoarele.
UHF TV Antenna: DIPOL 94/21-69 Vena
Soluţia inovatoare de la Fraunhofer IIS şi BuyDRM permite transmiterea în siguranţă a materialului video şi a sunetului surround, ajustând automat bitrate-ul (calitatea) programului vizionat la condiţiile schimbătoare ale reţelei de date. În prezent, soluţia este disponibilă pentru abonaţii HBO GO ce folosesc dispozitive Android. Utilizarea este fel de uşoară şi simplă ca şi redarea unui BluRay sau DVD.
MPEG-DASH (Dynamic Adaptive Streaming over HTTP) a fost aprobat în noiembrie 2011. Acest standardul pentru streaming media trebuie asigure cea mai bună calitate pentru sunet şi imagine(QoE - Calitatea Experienţei) şi să unifice diferitele sisteme aflate în prezent în uz, cum ar fi Smooth Streaming de la Microsoft, HTTP Dynamic Streaming de la Adobe şi HTTP Live Streaming al celor de la Apple. Cel mai mare avantaj al MPEG-DASH este modul în care este distribuit conţinutul audio-video - segmente codate la diferite rate de biţi. Aplicaţiile compatibile MPEG-DASH selectează segmentele cu cel mai mare bitrate pentru o redare fără întreruperi astfel încât sunt evitate, pe cât posibil, timpii de aşteptare, bufferingul sau alte asemena probleme des întâlnite în reţelele mai puţin eficiente.
UHF TV Antenna: DIPOL 94/21-69 Vena
MPEG-DASH a fost una dintre soluţiile promovate de către Fraunhofer IIS la conferinţa IBC din Amsterdam în acest an. Departamentul Audio şi Multimedia a Fraunhofer IIS cu sediul în Erlangen, Germania, are o experineţă de peste 20 de ani în tehnologia de compresie audio şi este un inovator lider în sisteme multimedia. A avut o contribuţie semnificativă la dezvoltarea codecurilor MP3 şi AAC (Advanced Audio Coding) folosite pentru a transmite conţinut multimedia către cel puţin 5 miliarde de dispozitive în întreaga lume. Codecuri sale sunt utilizate în HTML5, Apple Safari, Microsoft Internet Explorer 9 şi Google Chrome. Fraunhofer IIS s-a implicat şi în dezvoltarea MPEG surround, standard ce suportă canale audio multiple, utilizat de MPEG-DASH.
Nu există nici o îndoială că piaţa de streaming în bandă largă va crește semnificativ în următorii ani. Tehnicile de streaming adaptiv, cum ar fi MPEG-DASH, vor accelera foarte mult acest proces.

Nu se poate mai rapid - conectorii mecanici ULTIMODE.

Cea mai mare problemă a noilor instalatori de reţele de fibră optică o reprezintă conexiunea dintre fibrele optice. Comparativ cu reţelele bazate pe cabluri din cupru şi, în funcție de tehnologia utilizată, operaţiunile necesare pot solicita un mediu mai steril şi unelte speciale, mult mai scumpe.
Quick Assembly Connector: ULTIMODE FAST-02SC
Componentele conectorului rapid ULTIMODE FAST-02SC L5711
Cel mai rapid şi mai uşor mod de a termina o fibră optică este folosirea conectorilor mecanici. Utilizarea acestora nu necesită un mediu "steril" deoarece, în interiorul conectorului, fragmentul de fibră optică a fost pregătit din fabrică. Datorită unei poziţionări foarte precise cu ajutorul şanţurilor în "V" din intorior, valoarea atenuării este de doar 0.25 dB. Un gel cu proprietăţi optice speciale este folosit pentru a reduce şi mai mult efectele nedorite cauzate de o tăiere defectuoasă a fibrei. Echipamentul folosit la aceste conexiuni mecanice este de până la 40 de ori mai ieftin decât instrumentele necesare la lipirea conectorilor prin sudare. Timpul de instalare a unei conexiuni mecanice este mult mai scurt decât în ​​cazul lipiturilor prin sudură.

DVB-T într-un hotel cu televizoare analogice.

Proprietarii marilor complexe echipate cu un număr mare de televizoare CRT sau LCD/plasmă (spitale, internate, pensiuni, hoteluri, închisori, etc) incompatibile cu vesiunea actuală a standardului DVB-T, evită să cumpere televizoare noi sau STB-uri DVB-T pentru fiecare dintre ele. În prima situaţie, costul este ar fi mult prea mare iar în cea de a doua, chair dacă reprezintă o variantă mai ieftină, poate crea probleme în utilizarea echipamentului.
Soluţia perfectă în astfel de situaţii este utilizarea headend-urilor TERRA care demodulează semnale digitale COFDM şi le utilizează pentru a genera canale analogice PAL. Acestea sunt apoi distribuite în sistemele de antenă şi recepţionate pe televizoarele existente. În acelaşi timp, multiplexurile digitale sunt disponibile pentru televizoarele noi care urmează a fi instalate. Unitatea de bază UC-380 R81700 care încorporează sursa de alimentare şi amplificatorul RF de bandă largă cu câştig ridicat este capabilă să acomodeze până la 8 module individuale; Modulatoarele COFDM-PAL RT-316 R81707 recepţionează multiplexuri digitale independente şi selectează programele TV care vor fi convertite în PAL. Alte programe din fiecare multiplex pot fi decodate folosind modulele DM-316 R817121 şi distribuite în sistem sub formă de canale analogice PAL (un modul - un canal).
Exemplu de configurare a TERRA MMH-3000. Unitatea de bază R81700 conţine două module RT-316 R81707 şi şase module DM-316 R817121. Setul permite distribuirea a 8 canale din două multiplexe.

Cum se masoară caliatea unei imaginii produsă de o cameră CCTV?

O cameră de supraveghere cu rezoluţie mai mare nu înseamnă neapărat o imagine mai bună din punct de vedere a calităţii Informaţii clare despre calitatea reală a imaginii se pot obţine prin efectuarea de măsurători în conformitate cu standardul ISO 12233. Este important să se asigure o iluminare corespunzătoare, să se folosească obiective de calitate şi toate funcțiile care îmbunătăţesc calitatea imaginii (în special claritatea, stabilizarea imaginii, etc) să fie oprite. Procedura de măsurare este prezentată în ISO 12233. De exemplu, rezoluţia poate fi măsurată prin analiza imaginii graficului de test (se citeşte valoarea care corespunde numărului maxim de linii albe şi negre ce pot fi distinse). În cazul camerelor IP, există software care poate face acest lucru în mod direct, ca de exemplu, aplicaţia gratuită HYRES.
Imagine cu graficul de test al ISO 12233 obţinută de o cameră Sunell

Cum se crează un sistem de supraveghere video IP, fără ajutorul unui PC?

Signal NVR32-16 HD K4416 este un aparat de înregistrare video care poate suporta până la 16 camere Sunell Full HD. Datorită porturilor VGA, HDMI şi USB se poate conecta direct la un monitor de calculator sau televizor cu ecran plat şi controla cu mouse-ul ca un dispozitiv de sine stătător, fără a fi necesar un PC. Utilizatorul poate configura şi gestiona sistemul, monitoriza live camerele video, reda şi arhiva materiale înregistrate. Telecomanda inclusă permite controlul comod, de la o distanţă de câţiva metri al dispozitivului.
Condiţii de monitorizare bune pot fi obţinute dacă se foloseşte un ecran cu diagonală mare, ca de exemplu monitorul LCD de 27" AG Neovo LW-27 M3027. Acest monitor FullHD cu iluminare de tip LED (rezoluţie nativă de 1920 x 1080 pixeli) este totodată dotat cu difuzoare care permit ascultarea sunetului provenit de la camerele de supraveghere echipate cu microfoane. În scopul economisirii spaţiul de pe birou şi a îmbunătăţirii poziţiei monitorului, utilizatorul poate folosi un suport LCD de perete E93160.
Flat Panel Wall Mount: Signal LPA16-444A  (26Full HD LED Monitor: AG Neovo LW-27 (27Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Web Smart Switch: TP-LINK TL-SL2218WEB 16+2G 1xSFP RACKNVR Signal NVR3216 HD (max 16 channels)
Componentele sistemului IP CCTV independent de PC
Accesul în sistem de la distanţă este posibil folosind browser-ul IE sau software proprietar ce poate fi rulat pe majoritatea sistemelor de operare. În plus, software-ul DMSS va permite utilizatorilor de smartphone-uri Android, Blackberry, iPhone, Symbian sau Windows Mobile să monitorizeze imaginile de la camere, direct pe telefon sau tabletă.

Cum se crează o reţea locală cablată dar fără instalarea cablurilor?

Soluţia constă în utilizarea adaptoarelor Ethernet Powerline TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 care dau posibilitatea creării unei conexiuni de date folosind cablurile de alimentare cu energie electrică. Perechea de adaptoare este o soluţie ideală în cazul în care este imposibilă instalarea unor cabluri UTP dedicate sau folosirea unui mediu de transmisie wireless.
Adaptoarele elimină necesitatea instalării cablurilor UTP, perforarea pereţilor, etc. În special, acestea pot fi folosite pentru conectarea la internet a televizoarelor, receptoarelor de satelit, playere multimedia şi alte dispozitive cu o interfaţă de reţea - accesul fizic în reţeaua LAN nu mai reprezintă o problemă.
Adaptoare Ethernet Powerline TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 ("nano", 200 Mbps)
Produse noi în oferta DIPOL:
Patch Panel (1U, 24 CAT5e RJ45 ports at 45 deg downward angle)
Patch Panel (1U, 24 FTP CAT6 ports + cable holders)
Rack-mount Terminal Panel (100 cable pairs)
Patchpanel 24-porturi Cat.5e
R9120315
Patchpanel 24-porturi Cat.6
R9120318
Panou terminal (100 perechi)
R9120345
Merită citit:
Cum se conectează fibra singlemode cu cea multimode? Obiectivul final este interconectarea a două reţele optice aflate în clădiri diferite. Într-una dintre ele, reţeaua este bazată pe fibră multimode, fiind instalată de câţiva ani, pe când în cea de a doua clădire s-a folosit fibră singlemode. Ambele reţele operează la viteza de 1000 Mbps iar conexiunea dintre clădiri nu trebuie să afecteze banda disponibilă. mai mult
Cum să adăugaţi imagini de pe camerele IP în sistemele de antenă? Introducerea semnalelor video de pe camerele analogice CCTV într-un sistem de distribuţie TV cu antenă necesită doar utilizarea modulatoarelor RF. Camere IP furnizează în schimb fluxuri de date, iar atunci când aceste echipamente nu sunt dotate şi cu ieşiri analogice, imaginile nu pot fi afişate concomitent pe mai multe televizoare folosind aceleaşi metode ca în sistemele analogice. mai mult
Introducerea imaginilor de pe camerele IP de supraveghere într-un sistem de antenă
Cum să protejaţi conexiunile exterioare în instalaţiile de antenă Coroziunea conectorilor şi umezeala care poate pătrunde cu uşurinţă în cabluri sunt cele mai frecvente surse de probleme în sistemele de antenă. Micile economii făcute în faza de instalare pot duce la cheltuieli serioase pe parcursul funcţionării sistemului.
mai mult

Tub contractabil Contech E9760