Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 06/2013 (Feb. 4, 2013)

Senzori de imagine foarte sensibili dar acoperiţi în plastic.

Cercetările desfăşurate la Universitatea Technische din München (TUM) au dus la crearea unei noi generaţii de senzori de imagine - mult mai sensibili la lumină şi mult mai ieftin de produs. În viitorul apropiat, descoperirea cercetătorilor ar putea revoluţiona piaţa echipamentelor de imagistică pentru consumatorul obişnuit (camere foto, smartphone-uri).
Noul mod de realizare a senzorilor constă în înlocuirea cristalelor semiconductoare din silicu (responsabile de colectarea fotonilor şi convertirea informaţiei luminoase în semnal electric) cu un strat foarte subţire din material plastic conductor de electricitate, pulverizat pe sufrafaţa senzorului. Acoperind întreaga suprafaţa a senzorului, acesta duce la o îmbunătăţire a sensibilităţii la lumină, cu până la de trei ori în comparaţie cu dispozitivele tipice CMOS. Raportul semnal-zgomot creşte de asemena iar metoda de pulverizare a polimerului pe suprafaţa cip-ului este la fel de simplă ca vopsitul cu spray cu aerosol.
Stratul organic ultra-subţire şi sensibil la lumină dezvoltat de cercetătorii de la Universitatea Technische din München (TUM) poate fi aplicat pe senzori CMOS de diferite mărimi, cu structură rigidă sau flexibilă
Senzorii de imagine din camere sunt doar primele dispozitive ce pot beneficia de această tehnologie. Inventatorii se gândesc deja la implementarea tehnologiei în diferite alte aplicaţii - datorită faptului că suprafeţele fotosensibile pot fi create din polimeri diferiţi folosind aerosoli cu compoziţie chimică variată, este, cel puţin teoretic posibil, fabricarea unor senzori sensibili doar la anumite lungimi de undă a intensităţii luminoase. Ar putea deci apărea pe piaţă sisteme ieftine cu vedere în infraroşu (pe timp de noapte) destinate automobilelor având ca principiu de funcţionare recunoaşterea culorilor.

Cum se stă corect în faţa calculatorului?

Munca de birou este adesea asociată cu lungi ore petrecute în faţa unui ecran de calculator. Oamenii angajaţi în această muncă de tip sedentar sunt expuşi, în timp, la o serie de boli şi condiţii medicale.
Monitorul trebuie poziţionat direct în faţa ochilor, în aşa fel încât marginea superioară a acestuia să fie la aproximativ 3 cm sub axa vizuală şi la o distanţă de 40, până la 75 de centimetri. Reglarea monitorului într-o poziţie corectă poate fi problematică, în special pentru persoanele înalte. Amplasarea ecranului pe o bază separată, aşezată la rândul ei pe birou, este adesea o soluţie inacceptabilă - ocupă prea mult spaţiu iar culoarea acesteia nu se potriveşte cu cea a monitorului.
Poziţia în faţa calculatorului: incorect, corect
Suporţii Signal oferă utilizatorului o mare flexibilitate în ajustarea poziţiei monitorului, astfel încât oricine va putea adopta o poziţie corectă pe scaun, în faţa calculatorului. Gama largă de produse disponibile oferă posibilitatea alegerii unei soluţii optime. Suporţii Signal sunt fabricaţi din aliaje extrem de durabile fapt care le permit a fi utilizaţi cu monitoare de până la 37". Instalarea unui monitor pe un suport de perete va crea pe birou o zonă de lucru mult mai mare, dând în acelaşi timp impresia unui spaţiu curat, aerisit şi ordonat.
Nume LCD-T6 LDA05-221 LDA05-222 DL502
Imagine
Cod E93321 E93331 E93351 E9635
Diagonală Suportată 13'' - 23'' 17'' - 37'' 17'' - 37'' 13'' - 30''

Cum să controlaţi echipamentele "ascunse" în dulap?

Majoritatea persoanelor ţin să ascundă echipamentele electronice în comode moderne de sticlă sau în sertare pentru a nu altera imaginea de ansamblu a camerei dar acest lucru ridică o problemă de natură practică - este dificil sau chiar imposibil a controla echipamentele "ascunse" folosind simpla telecomandă IR. Situaţia are rezolvare dacă se foloseşte Signal IRB-600U R94130.
IR Remote Control Bender: Signal IRB-600U (3-way)
Exemplu de utilizare a IRB-600U R94130
Senzorul IR al dispozitivului IRB-600U R94130 recepţionează semnalul IR al oricărei telecomenzi şi îl redistribuie la trei emiţătoare IR. Fiecare dintre aceste emiţătoare pot fi plasate în faţă oricărui aparat (pe fereastra / uşa comodei, în interiorul acesteia). În acest fel, oricare dintre dispozitivele ţintă va recepţiona comenzile utilizatorului. O caracteristică importantă a aparatului este posibilitatea de alimentare folosind un port USB. Asta înseamnă că IRB-600U nu va necesita un alimentator şi o priză suplimentară deoacere poate fi alimentat de la un TV sau de la oricare dintre dispozitivele controlate echipate cu un port USB.

Sisteme analogice CCTV pe distanţe mari

Atunci când camerele de supraveghere sunt montate la o distanţă considerabiă de aparatul DVR (între 300 şi 2400 m), indiferent dacă mediul de transmisie este UTP cablu coaxial RG59, linia trebuie echipată cu amplificatoare video.
Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Video Signal Amplifier VCA-4/1200 (1-in/1-out, with correction)CCTV Network DVR: TREND 260X04 (H.264, 4 channels)
Folosirea amplificatorului de semal video VCA-1/2000 M1842 - util pe distanţe de până la 2000 de metri
Outdoor Compact Camera: n-cam 670 (day/night, D-WDR, 650TVL, Sony Effio-E, 0.03 lx, 2.8-12mm, OSD, IR up to 30m) Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-T (transmitter) - CLEARANCE SALE!Active Video-Audio-Data Balun: Etrix 1VADA-R (receiver) - CLEARANCE SALE!CCTV Network DVR: TREND 260X04 (H.264, 4 channels)
Cablul UTP împreună cu setul de balunuri active Etrix M16742 şi M16743 reprezintă o soluţie fiabilă chiar şi până la 2400 de metri

Supravegherea video a zonelor de interes ocazional.

Facilităţile destinate activităţilor sportive şi de agrement, cum ar fi pârtiile de ski, piscinele în aer liber etc. sunt ocazional date în folosinţă, în funcţie de vreme. În astfel de situaţii, instalarea unui sistem CCTV tipic, cu aparat DVR individual, nu este acceptabilă din punct de vedere economic.
2MP IP Dome Camera: Sunell SN-IPV54/12UDR (Aptina 1080p CMOS, ONVIF, OUTDOOR vandal-proof)
Slot de card microSD folosit pentru înregistrare locală în camerele Sunell K1691
O soluţie convenabilă pentru aceste situaţii poate fi uilizarea camerelor IP capabile de înregistarea materialului video de un card de memorie SD sau microSD. O alegere bună pentru astfel de locuri este de a folosi camere IP capabile să înregistreze video locale pe SD sau carduri micro SD.
Un exemplu în acest sens este camera Sunell SN-IPV54/12UDR K1691 dotată cu interfaţă pentru carduri microSDHC de până la 32 GB. Pe un astfel de card se poate înregistra continuu până la 72 de ore de material video la calitate medie. Durata poate fi prelungită dacă se reduce lăţimea de bandă a înregistrării, rezoluţia sau numărul de cadre pe secundă. Opţiunea de suprascriere permite înlocuirea periodică a înregistrărilor vechi cu material video recent.
O astfel de cameră cu acces la internet poate încărca fişierele video pe un server FTP. Atât fluxul video live cât şi arhivele pot fi accesate de oriunde din lume prin intermediul oricărui browser web sau folosind un smartphone cu aplicaţia InView instalată.

Repetoare GSM - echipamente certificate pentru întreaga bandă şi folosirea lor legală.

Multe dintre repetoarele GSM disponibile pe piaţă nu pot funcţiona în întreaga bandă GSM. Banda suplimentară E-GSM (Extended GSM) cuprinde frecvenţele 880-890 MHz şi 925-935 MHz (GSM900 - clasic, foloseşte doar frecveţele 890-915 MHz şi 935-960). În momentul achiziţionării unui astfel de echipament este importantă verificarea compatibilităţii acestuia cu banda E-GSM deoarece, în caz contrar, nu va funcţiona în parametrii optimi (lipsa amplificării de semnal, apeluri pierdute).

Cumpărând Repetoarele GSM Signal, clientul va fi sigur de legalitate şi corecta funcţionare a aparatului, în întrega bandă disponibilă.
GSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305 Three-way GSM SplitterGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-BGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-AGSM/DCS/UMTS Antenna: TRANS-DATA DW3-A
Utilizarea unui repertor GSM în scopul aplificării de semnal, pe toate cele trei niveluri.
Seria de repetoare GSM Signal cuprinde trei modele GSM-305 A6765, GSM-505 A6775 şi GSM-1205 A6785, fiecare fiind capabil a deservi o anumită suprafaţă, la un anumit nivel de semnal.
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
Repetorul Signal GSM-305 amplifică întreaga gamă de frecvenţe GSM+EGSM şi corespunde cu standardul ETSI 300 609-4. Dovada de conformitate cu toate standardele impuse de CE a fost emisă de către Institutul Naţional de Telecomunicaţii din Varșovia, Polonia, în luna octombrie 2010. Testele suplimentare efectuate în luna noiembrie 2010 de către Laboratorul Central de Cercetări Tehnice, la cererea Biroului Comunicaţiilor Electronice din Polonia (UKE), au confirmat rezultatele. Noi testele efectuate în decembrie 2012 au confirmat pe deplin conformitatea cu standardul ETSI 300 609-4.
Produse noi în oferta DIPOL:
SIGNAL 19
Quadruple LNB Holder (for 3 additional LNBs): U-4LNB-J
Aluminum Satellite Dish: CORAB COR-900 SA AL-J (90cm)
Cadru Rack 19" SIGNAL
(42U, de podea)
R9120114
Montură LNB cvadruplă U-4LNB-J
(pentru 3 LNB-uri suplimentare)
A9898
Antena satelit din aluminiu
CORAB COR-900 SA AL-J
A9606
Merită citit:
Modernizarea unei instalaţii TV de tip "antenă comună" (MATV) cu 110 prize TV. Proprietarul a dorit modernizarea sistemelor MATV instalate în câteva clădiri mai vechi. Lucrarea a presupus îndepărtarea echipamentelor vechi şi instalarea unora noi, moderne, compatibile DVB-T. În prima etapă, s-a început modernizarea sistemului dintr-o clădire de 11 etaje, cu două scări interioare şi un număr total de 110 puncte de distribuţie a semnalului. mai mult
Proiect de modernizare a sistemului MATV dintr-o clădire de 11 etaje cu 110 puncte de distribuţie TV (click pentru mărire)
Camere fără alimentare? Multe camere IP, printre care K1620 , K1630 , K1670 , K1680 , K1690 , K1695 , pot fi alimentate prin cablu UTP, în conformitate cu standardul PoE IEEE 802.3af . Se eliminată astfel necesitatea utilizării unei surse de tensiune de 12 VDC şi implicit este redus numărul de cabluri folosite. mai mult
Un exemplu de utilizare a funcţiei PoE (porturile 1-4) a switch-ului TL-SF1008P N29930
Alegerea cablurilor de fibră optică. La alegerea unui cablu de fibră optică pentru o anumită instalație, tehnicianul trebuie să ia în considerare mai mulți factori care vor determina tipul/clasa cablului şi a conectorilor. mai mult
Patchcord L7370
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)