COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr.08/2013 (18 februarie, 2013)
Este în sfârşit gata! Mult aşteptatul şi mai puternicul succesor al H.264. Nimeni nu credea că versiunea finală va fi gata aşa de rapid având în vedere că doar anul trecut, la conferinţa din Shanghai, participanţii încă lucrau la draftul noului codec MPEG-H. La sfârşitul lunii ianuarie, Uniunea Internațională pentru Telecomunicaţii (ITU) a anunțat aprobarea noii versiuni a Codecului Video de Înaltă Eficienţă (HEVC), cunoscut şi ca H.265.
HEVC este succesorul omniprezentului codec H.264/AVC. Acesta şi-a adus pe deplin contribuţia la dezvoltarea părţii multimedia a internetului. Datorită compresiei foarte eficiente, a permis transmisia şi distribuţia de conţinut video şi multimedia către calculatoarele personale şi, mai recent, către terminalele mobile. Totuşi, pe măsură ce dorinţa pentru vizionarea online a conţinutului multimedia la rezoluţie din ce în ce mai mare creşte, este nevoie de crearea şi îmbunătăţirea metodelor de compresie folosite.
Acum a venit vremea lui H.265/HEVC. Beneficiile implementării acestei noi metode de compresie sunt evidente. Spre exemplu, televiziunea digitală terestră va putea oferii transmisiuni la rezoluţie UltraHD (de două ori rezoluţia orizontală şi verticală a formatului HDTV 1080p, cu de patru ori mai mulţi pixeli pe imagine). În mod similar, materiale video de calitate mult superioară celei de azi vor putea fi distribuite şi accesate prin internet, fără a fi nevoie de creşterea ratei de transfer a conexiunii. Eficienţa compresiei se va simţi şi asupra mărimii fişierului, acesta necesitând un spaţiu pe HDD mult mai mic. Un lucru cu o importanţă deosebită este posibilitatea integrării metodei de compresie, în cea mai recentă tehnologie de transmisie mobilă de date - LTE. Combinaţia dorită va permite distribuirea de conţinut multimedia cu rezoluţie UHDTV, folosind doar 50% din capacitatea LTE.
Chiar şi în timpul conferinţei IBC de anul trecut din Amsterdam
s-au putut observa beneficiile noii metode de compresie,
în special, dublarea eficienţei în comparaţie cu H.264
Una dintre cerinţele impuse de HEVC este dublarea puterii de calcul a echipamentelor folosite. Prognoze prezentate pentru prima orară în urmă cu câteva luni au sugerat că popularizarea noului codec nu se va întâmpla mai devreme de 2-3 ani. Între timp, la CES-ul din acest an, vizitatorii au putut vedea primele dispozitive destinate publicului, compatibile cu noul standard - o nouă serie de televizoare Samsung echipate cu un decodor HVEC precum şi un STB de la Broadcom. Producţia în masă a chipset-ului este planificată pentru începutul anului 2014, o perioadă de timp ce pare a fi în concordanţă cu o extindere adevărată pe piaţa de larg consum a H.265.
Măsurarea puterii optice - echipamentul de bază al instalatorului profesionist de fibră optică. Dispozitivul prezentat constituie unealta de bază a oricărui instalator. Dacă în anumite situaţii, o abordare "de amator" a sistemelor de joasă tensiune, bazate cabluri de cupru (distribuţie TV, CCTV) poate fi acceptată (estimarea calităţii instalaţie doar pe baza observării echipamentelor terminale), în cazul reţelelor de fibră optică, aşa ceva este de neconceput. Sistemele optice sunt adesea instalate cu mult timp înaintea utilizării efective iar în etapa iniţială, acestea cuprind doar infrastructura de cablu. Pentru a verifica performaţa unui sistem nou creat, este necesară utilizarea de dispozitive de măsurare adecvate. Chiar şi cea mai mică greşeală sau imperfecţiune la conectarea componentelor unui sistem optic poate creşte atenuarea semnalului cu câţiva dB câteva iar acest lucru va rezulta chiar şi în defectarea întregului sistem.
Optical Power Meter Optokon PM-800
Optokon PM-800
L5818
OPTOKON PM-212 este un powermetru de ultimă generaţie conceput pentru a măsura atenuarea în reţelele optice bazate pe fibră multimode şi singlemode. Aparatul este calibrat pentru a măsura puterea optică la şase lungimi de undă (nm): 850, 1300, 1310, 1490, 1550 şi 1625. Funcţia AWD (Auto Wavelength Detection) permite echipamentului selectarea automată a lungimii de undă corespunzătoare şi ajustarea parametrilor la care se vor face măsurătorile. Nivelul de referinţă 0 dB se poate ajusta. Puterea optică poate fi măsurată chiar şi în sistemele cu linkuri terminate cu conectori ferulă de 2.5 mm. Acurateţea măsurătorilor este mai bună de 5%. În memoria aparatului se pot stoca până la 3000 de măsurători, care mai apoi pot fi exportate către un PC prin intermediul programului Hyper Terminal.

Distribuţia semnalelor analogice şi DVB-T pe fibră optică. Sistemele moderne cu antenă comună bazate pe distribuţia semnalelor radio/TV prin intermediul fibrei optice oferă o flexibilitate mult sporită în comparaţie cu cele ce folosesc cabluri coaxiale, în special când vine vorba de lungimea liniilor de transmisie.
Diagrama de mai jos prezintă o modalitate de distribuţie a televiziunii digitale (DVB-T), canalelor TV analogice în format PAL şi programelor FM într-un sistem MATV bazat pe echipamente Terra şi Mixpol. Scopul final al proiectului a fost distribuţia tuturor semnalelor către trei imobile rezidenţiale.
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitFM Antenna: Dipol 1RUZ PM B (omnidirectional H+V)2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalDVB-T / UHF PAL Headend: Mixpol DVB-08T (8 channels)Building Amplifier:Terra HA-126Four-channel Amplifier: Terra at440 (UHF, DVB-T, AGC) Multiband Amplifier Terra ma400 (FM/VHF/UHF)2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalOptical transmitter TERRA MOS-211AOptical Splitter: Opto-Spt3 BOX (3-OUT, FC/PC connectors)Optical Node TERRA OD-120Optical Node TERRA OD-120Optical Node TERRA OD-1208-Way Splitter R-8 Signal
Distribuţia de multiplexuri DVB-T şi canale TV PAL trans-codate (după conversia COFDM-PAL) într-un sistem MATV de fibră optică
Multiplexele DVB-T recepţionate sunt introduse în sistemul de distribuţie cu ajutorul amplificatorului de patru canale modern şi cu control digital - Terra at440 R82511. Celelalte semnale (FM/DAB/VHF) sunt introduse în sistem de către amplificatorul multibandă ma400 R82520, folosit de asemena şi pentru amplificarea semnalului DVB-T de la ieşirea R82511. Canalele analogice PAL (selectabile din întreaga bandă UHF: canalele 21-69) sunt furnizate de către headend-ul DVB-T / UHF PAL Mixpol DVB-08T R951680. Acest headend DSB cu 8 canale converteşte semnalele DVB-T în canale analogice PAL UHF (canale 21-69) permiţând astfel recepţia programelor digitale şi pe un televizor PAL. Acestea sunt mai apoi amplificate de către Terra HA-126 R82303.
Semnalul RF complex este mai apoi convertit într-unul de natură optică, gata pentru transmisia pe distanţe lungi. Procesul de conversie este efectuat de către emiţătorul optic TERRA MOS-211A R81720, la ieşirea acestuia fiind conectat cablul de fibră optică singlemode (semnal 1310 nm, la 6 dBm). Semnalul optic este mai apoi împărţit în trei de către splitter-ul Opto-Spt3 BOX 3 A98893. În fiecare clădire s-a instalat un nod/receptor optic OD-120 R81724, capabil de un nivel maxim de semnal de 95 dBuV, destul pentru distribuţia acestuia către zeci de prize TV, fără ajutorul altor amplificatoare.
Alegerea acumulatorului potrivit. Tensiunea nominală (de lucru) şi capacitatea sunt principalii parametrii ai oricărui acumulator. Deoarece capacitatea acumulatorului depinde de condiţiile în care acesta se descarcă, valoarea capacităţii este precizată având ca referinţă un consum de curent necesar unei descărcări totale, într-o periodă de 10 ore. De exemplu, în cazul în care acumulatorul are o capacitate de 20 Ah, înseamnă că poate furniza un curent de 2 A timp de 10 ore. Pentru a putea determina cât de mult timp acumulatorul va putea alimenta un sistem, trebuie aflat consumul real de curent al întregii instalaţii şi apoi comparată valoarea cu graficul de descărcare al acumulatorului în cauză, pentru un curent similar.
Graficul de descărcare al
acumulatorului MW 7.2-12S M1882
Graficul de descărcare al
acumulatorului MW 18-12S M1884
Înregistrări video de lungă durată. Necesitatea unei calităţi tot mai înalte a materialului video înregistrat de camerele de supraveghere, ridică probleme sistemelor dotate cu aparate DVR cu un singur HDD. Cerințele tot mai mare de calitatea video de sisteme de supraveghere arhivate în constitui o problemă atunci când un DVR are un singur slot SATA. În acest caz, o soluţie ieftină şi rapidă este înlocuirea HDD-ului cu unul de o capacitate mai mare. Spre exemplu, se poate instala HDD-ul de 3TB, Seagate 7200.12 ST3000DM001 XT SATA3 M89290.
Tabelul de mai jos prezintă relaţiile care există între perioada de înregistrare maximă (în zile), numărul de camere active ale sistemului şi rezoluţia video la care se înregistrează. Bitrate-ul fluxului video se consideră stabil şi este corelat cu rezoluţia video astfel: D1 - 0.5 Mbps, 720p - 2.8 Mbps, 1080p - 18 Mbps, totul la 25 fps. Înregistrarea se face pe un HDD de 3 TB.
Perioada maximă de înregistrare (zile)
pentru HDD M89290 de 3TB, în funcţie de tipul şi numărul camerelor video
 D1720p1080p
4 camere
1403824
8 camere701912
16 camere3596
Instalarea rapidă şi uşoară a echipamentelor de telecomunicaţii. Sunt dese situaţiile în care echipamentele instalate în cabinete metalice de tip rack necesită accesul rapid şi facil atât din partea frontală cât şi din cea posterioară. În cazul organizatorilor de cablu, lucrul este mult mai uşor dacă acestea sunt accesibile şi din părţile laterale.
Cadrele RACK permit instalarea oricărui tip de echipament care respectă standardul rack 19". Sunt ideale pentru dispozitivele care trebuie a fi accesate uşor şi des. Cadrul poate fi rapid deplasat datorită roților care pot fi instalate în partea inferioară.
În funcţie de necesităţi se poate alege un cadru mono sau dublu (acesta din urmă fiind folosit pentru echipamente care necesită fixare în partea din spate).
SIGNAL 19
SIGNAL 19
SIGNAL 19
Cadru dublu Rack 19" Signal
(29U, de podea)
R9120101
Cadru Rack 19" Signal
(29U, de podea)
R9120111
Cadru Rack 19" SIGNAL
(42U, de podea)
R9120114
Produse noi în oferta DIPOL:
DVB-T Receiver Ferguson Ariva T650i
Single-mode Patch Cord: ULTIMODE PC-515D (2xSC-2xLC, 9/125)
HDD SEAGATE 3TB ST3000DM001 7200.12 XT 64MB SATA3
Receptor DVB-T
Ferguson Ariva T650i
A99312
Patch cord 2xSC - 2xLC
ULTIMODE PC-515D
L3415
HDD SEAGATE de 3TB
ST3000DM001 SATA3
M89290
Merită citit:
Cum să controlaţi echipamentele "ascunse" în dulap? Majoritatea persoanelor ţin să ascundă echipamentele electronice în comode moderne de sticlă sau în sertare pentru a nu altera imaginea de ansamblu a camerei dar acest lucru ridică o problemă de natură practică - este dificil sau chiar imposibil a controla echipamentele "ascunse" folosind simpla telecomandă IR. Situaţia are rezolvare dacă se foloseşte Signal IRB-600U R94130. mai mult
Exemplu de utilizare a IRB-600U R94130
Camere CCTV analogice în reţele IP. În cazul în care se doreşte trecerea de la un sistem de monitorizare analogic la unul de tip IP, nu este necesară înlocuirea tuturor camerelor video. În majoritatea situaţiilor, soluţia optimă o reprezintă serverele video. Echipamentele de tip server video - K1601 sunt capabile a converti semnalul video produs de camerele de supraveghere analogice în flux video digital, a-l încapsula în pachete IP şi transmite într-o reţea Ethernet. Serverele video de la Sunell permit totodată şi transmisia semnalelor de control PTZ. mai mult
Serverele video Sunell permit transmisia semnalelor video şi a celor de control PTZ.
Router wireless dual-band TP-LINK TL-WDR4300 folosit ca server DLNA. Majoritatea televizoarelor disponibile pe piaţă sunt dotate cu porturi LAN pentru a fi conectate la o reţea Ethernet şi a coopera cu alte dispozitive certificate DLNA. DLNA sau Digital Living Network Alliance este o organizaţie non-profit ce adună sute de companii membre care operează în domeniul electronicelor de larg consum, al echipamentelor IT, dispozitivelor mobile sau cel al furnizării de servicii. Dispozitivele de reţea care dispun de compatibilitate DLNA sunt: PC-urile, aparatele NAS (Network Attached Storage), televizoarele, combinele muzicale, echipamentele Home Theater, receptoarele audio/video, consolele de jocuri, tabletele, PDA-uri, smartphone-uri, imprimantele de retea, etc. mai mult
Router wireless TP-LINK N3260 funcţionând ca un server DLNA

Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.