COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 09/2013 (25 februarie, 2013)
Ceas inteligent de la Apple. Apple, recunoscută printre altele şi ca trendsetter în ceea ce priveşte noile tehnologii şi electronicele de consum, are în plan lansarea ... unor ceasuri de mână. Nu este planul salvator al unei companii aflate în criză, ci din contră, este un proiect ambiţios dezvoltat de către compania americană care doreşte să aducă clasicul obiect în era modernă. Ceasul de la Apple va fi folosit pentru plăţi mobile, navigare urbană, acces la email, SMS, în principiu pentru orice lucru în care astăzi se foloseşte un smartphone.
Una dintre funcţiile noi care poate părea mai mult jucărie, este monitorizarea activităţii fizice a utilizatorului, oferindui acestuia posibilitatea de a îşi evalua starea de sănătate. Fiind bazată pe servicii de tip cloud şi comunicare M2M, acestă funcţie se poate devedi a fi indispensabilă perosanelor în varstă, fiind asemănătoare unui pseudo serviciu de sănătate cu program nonstop. Integrând în sistem echipamente pentru măsurarea unor parametrii vitali, cum ar fi tensiunea arterială, temperatura corporală această idee e va apropria tot mai mult de realitate. Printr-o cameră video de înaltă rezoluţie, un medic situat într-o altă locaţie va putea diagnostica varii simptome de severitate scăzută. Ar putea deveni chiar, pentru toţi, nivelul de bază al serviciului de sănatate al viitorului - fără cozi şi stres.
iWatch va fi folosit pentru plăţi mobile, navigaţie, email, mesagerie şi mai nou, pentru monitorizarea activității fizice a utilizatorului
iWatch va fi bazat pe un chipset Intel si un modulul Bluetooth foarte eficient din punct de vedere al consumului de energie. Prioritatea nr. 1 este un timp de functionare cât mai îndelungat. Pe lângă ecranul tactil de 1.5", ceasul va dispune şi de "Siri ", asistentul digital inteligent controlat vocal. Sarcinile de bază ale acestei implementări Siri vor fi comenzile vocale şi dictarea mesajelor text.
Ideea de dispozitive mobile inteligente, capabile a oferi servicii web avansate şi a fi "integrate cu utilizatorul" nu este nouă. În iunie 2012, la Google I/O, a fost prezentat proiectul "Google Glass" - ochelarii interactivi care afişează informaţiile solicitate de către utilizator chiar pe lentilă. Având încorporate o cameră video, un microfon şi un difuzor, ochelarii vor putea fi folosiţi şi pentru mesagerie audio/video. Calculul celui mai scurt traseu, programarea următoarei întâlniri sau dictarea de mesaje pot fi efectuate prin comandă vocală.
S-ar părea că intrăm într-o nouă eră a tehnologiei, cunoscută doar din filmele SF, în care accesul la informaţie se face ultrarapid, fără mouse, tastatură sau gesturi. Funcţiile care vor oferi monitorizarea permanentă a stării de sănătate, aparent benefice pentru toată lumea, privite dintr-o perspectivă mai largă vor duce treptat la o diminuare a încrederii în propriile puteri. Putem doar spera că vom mai avea un mic spaţiu "doar al nostru".
Reţea LAN de mare viteză bazată pe fibră optică. O simpă reţea de date bazată pe tehnologii optice a trebuit a fi construită între două imobile. Una dintre clădiri nu dispunea de nici un fel de infrastructură IT iar cea de-a doua, avea instalată o reţea de cablu UTP dar care trebuia a fi modernizată astfel încât să suporte noile soluţii de fibră optică. S-a decis astfel instalarea unei reţele optice active, bazată pe switch-uri cu module SFP şi convertoare de mediu de transmisie Ethernet-FO.
Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)Managed Switch: TP-LINK TL-SG3424 (24xGbE 4xSFP)Patch Cord (made to order) SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)Patch Cord (made to order) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km)
Diagrama reţelei optice bazată pe switch-uri TP-Link cu module SFP
şi convertoare de mediu de trasmisie Ethernet-FO.
În "centrul" noii reţele se află switch-ul TP-LINK TL-SG3424 N29957, dotat cu patru porturi pentru module SFP. În aceste porturi au fost introduse modulele ULTIMODE SFP-023G L1405 care împreună cu convertoarele de mediu M-023G L10025 formează un link optic. Acest link a fost creat folosind patch corduri ULTIMODE L7370 făcute la comandă, cu lungimi de sute de metri (cablu duplex cu fibră multimode şi conectori LC - SC).
Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gb/s (one single-mode fiber up to 20km)Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) Patch Cord (made to order) Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gb/s (one single-mode fiber up to 20km)19
Perechile de convertoare Ethernet sunt folosite pentru crearea de linkuri punct-la-punct
În clădirea în care deja există reţeaua LAN, au fost instalate doar seturile de convertoare Ethernet-FO. Într-un cabinet metalic de tip Rack amplasat în camera serverului (A) au fost montate patru convertoare gigabit Ethernet-FO M-207G L11525 cu ajutorul adaptorului Rack 19" L5215 , iar în cele patru noduri (B) din clădire, un convertor gigabit identic cu cel din camera serverului. Conexiunea optică dintre convertoare a fost realizată cu patch cord-uri singlemode SC - SC L7370).
Măsurarea ecourilor în reţelele DVB-T. Emiţătoarele/relee DVB-T pot funcţiona pe aceeaşi frecvenţă (canal) în anumite zone, alcătuind un SFN - "Single Frequency Network (Reţea de fecvenţă unică). Reţelele DVB-T de tip SFN se bazează pe faptul că intervalul de gardă al semnalului COFDM permite o lungime variabilă a traseului de ecou fără riscul apariţiei de erori dar cu condiţia ca ecoul să nu apară în afara intervalului sau ca amplitudinea acestuia să fie sub nivelul de "pantă digitală" al receiverului. O situaţie similară se întâlneşte şi în cazul recepţiei unui semnal DVB-T provenit de la un singur transmiţător dar care suferă mai multe refexii.
Dacă sunt probleme cu recepţia unui multiplex DVB-T în ciuda faptului că nivelul de semnal recepţionat de antenă este suficient, atunci trebuie măsurate întârzierea şi avansul ecourilor faţă de semnalul principal. Acest lucru va ajuta la minimizarea interferenţelor prin simpla reorientare a antenei. Măsurătorile pot fi efectuate aparatul de măsură profesional Rover Master STC R10832 (DVB-S/T/C).
Professional Combo Meter: Rover Master STC (DVB-S/T/C)
Rover Master STC R10832 - măsuratoare a unui semnal DVB-T cu ecouri
Lungimea intervalului de gardă (GI), măsurat în microsecunde (us), este unul dintre parametrii de transmisie ai semnalului DVB-T. Când un semnal întârziat/reflectat ajunge în antenă după o perioadă mai mare decât GI, este necesară realinierea sau înlocuirea antenei cu una mai direcţională, pentru a suprima fenomenul nedorit de ecou. Rover Masterat STC detectează automat valoarea GI şi indică dacă semnalele întârziate/reflectate sunt în marja de siguranţă.
Rezolvarea problemelor de conectare a camerelor CCTV. Izolatorul video SV-1000 M1711 elimină câteva dintre problemele legate de sursa de alimentare a camerelor de supraveghere. Dispozitivul protejează echipamentele CCTV împotriva fulgerelor, fluctuaţiilor de tensiune şi a curenţilor din buclele de împământare.
Izolatorul folosit în aplicaţia de mai sus elimină distorsiunele cauzate de diferenţa de potenţial dintre referinţa camerei şi cea a monitorului. Daca nu ar fi utilizat, bucla de curent care apare în acestă situaţie va cauza distorsiuni ale imaginii sub formă de bare negre vericale.
Pentru a proteja ambele dispozitive de la capetele unei linii de transmisie,
este recomandată utilizarea a două izolatoare.
Detectarea mişcării în sistemele CCTV. Există sisteme de supraveghere în care înregistrarea video continuă nu este practică sau economică. Ca exemple pot fi luate staţii de transformare, de distribuţie a gazelor naturale, camera serverelo, etc. toate caracterizate de un trafic relativ mic. În astfel de cazuri, cea mai bună soluţie pentru a creşte semnificativ timpii de retenţie a materialului video şi a grabi căutarea informaţiilor necesare este implementarea unui sistem de înregistrare video bazat pe detectarea mişcării.
Zonă de imagine de pe o cameră Sunell, configurată pentru detectarea mişcării
Comunicarea dintre camerele Sunell şi DVR-ul Signal K4416 se realizează pe baza protocolul ONVIF. Zonele de detectare a mişcării cât şi sensibilitatea detecţiei sunt configurate direct pe camera video. Semnalul de apariţie neașteptată a unui obiect în fereastra de detectare a mişcării este trimis către DVR sub formă de metadată, determinând începerea înregistrării. Datorită faptului că întreaga analiză de imagine este realizată de către procesorul camerei, aparatul DVR-ul va putea efectua alte sarcini computaţional intensive.
Conexiune 3G backup. Routerul TP-Link TL-MR3420 3G/3.75G N2957 permite crearea rapidă a unei reţele cablate sau wireless cu acces la internet printr-o conexiune 3G. Oferă viteze de transfer în regim wireless de până la 300 Mbps (802.11n) şi 100 Mbps (LAN - Ethernet). Conexiunea internet prin intermediul rețelei 3G se realizează cu ajutorul unui modem 3G conectat la portul USB al routerului (lista dispozitivelor compatibile este disponibilă pe site-ul producătorului.
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
3G wireless router TP-Link TL-MR3420 N2957 - acces la internet prin intermediul unei reţele 3G
Routerul poate fi folosit şi la crearea unei conexiuni "de rezervă" la internet. În cazul în care conexiunea la internet prin DSL este temporar scoasă din uz, funcţia {0}Failover{/0} a router-ului poate comuta automat pe reţeaua 3G folosind modemul USB extern. O astfel de soluţie este ideală pentru birouri şi companii unde întreruperea conexiunii la internet ar însemna încetarea activităţii. Odată cu restabilirea legăturii DSL, routerul va comuta automat pe această conexiune.
Wireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-88163G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
Utilizarea tipică a routerului wireless TP-Link TL-MR3420 N2957
Produse noi în oferta DIPOL:
Single-mode Adapter ULTIMODE A-524S (1xSC/APC-1xFC/APC)
Universal Bracket for BR-180M Camera and Redbeam IR Illuminators
Single-mode Adapter ULTIMODE A-544D (2xFC/APC-2xFC/APC)
ULTIMODE A-524S
1xSC/APC - 1xFC/APC
L4224
Suport cameră video
BR-180m
M5124
ULTIMODE A-544D
2xFC/APC - 2xFC/APC
L4344
Merită citit:
Receptor PVR cu două tunere - un singur cablu. Creşterea atractivităţii platformelor satelit ce includ în ofertă receptoare suplimentare şi a popularităţii receptoarelor de tip PVR cu două tunere şi echipate cu hard disk-uri pentru înregistrarea programelor TV a impus necesitatea transmisiei a două semale de satelit independente. Prin urmare, vechile instalaţii cu LNB-uri clasice cu o singură ieşire de semnal trebuie modernizate. mai mult
Principiul de utilizare a dispozitivelor din setul Twinsender R85260 pentru transmisia a două semnale SAT pe un singur cablu coaxial
Sisteme analogice CCTV pe distanţe mari. Atunci când camerele de supraveghere sunt montate la o distanţă considerabiă de aparatul DVR (între 300 şi 2400 m), indiferent dacă mediul de transmisie este UTP cablu coaxial RG59, linia trebuie echipată cu amplificatoare video. mai mult
Folosirea amplificatorului de semal video VCA-1/2000 M1842 - util pe distanţe de până la 2000 de metri
Router 3G mobil. TP-Link TL-MR3040 este un router 3G/3.75G portabil care vă permite crearea rapidă a unei reţele wireless/LAN pentru a avea acces la internet utilizând o reţea de telefonie mobilă 3G/3.75G. Acest lucru poate fi deosebit de important, mai ales în timpul călătoriilor, în locuri fără acces la rețeaua electrică şi cea LAN. Dispozitivul funcţionează cu acumulator aşa că nu are nevoie de o sursă externă de alimentare. Router-ul poate atinge viteze de transfer wireless de până la 150 Mbps (802.11n) şi de până la 100 Mbps în reţeaua Ethernet (LAN). mai mult
Utilizare tipică a router-ului 3G TP-LINK TL-MR3040. Datorită acumulatorului încorporat,
router-ul este perfect pentru persoanele aflate "în mişcare" care doresc să partajeze o conexiune la internet.
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.