COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 10/2013 (4 martie, 2013)
Va exista o lume fără cabluri? - 802.11ad ratificat! IEEE a anunţat finalizarea standardului wireless 802.11ad. Denumirea sa comercială va fi WiGig şi va fi folosit pentru crearea de reţele wireless 802.11ad în banda de 60 GHz. Standardul este capabil să transfere date cu viteze de până la 7 Gbps, lucru de neimaginat pentru reţelele wireless existente astăzi.
WiGig nu va înlocui vechile standarde 802.11 ci va fi folosit în completarea acestora prin crearea de conexiuni radio de mare viteză, de tip "ad-hoc" între dispozitive situate într-o imediată vecinătate. Astfel de "mini reţele" pot fi folosite pentru a realiza un schimb de date rapid între diversele echipamente ale utilizatorului sau să consolideze comunicarea dintre dispozitive complementare, cum ar fi tableta și PC-ul. Cu toate acestea, cel mai mare potenţial al standardului WiGig este posibilitatea de a transmite fluxuri audio-video de înaltă rezoluţie. WiGig defineşte atât interfaţa de transmisie radio a sursei de semnal AV (DVD/Blu-ray player, aparat STB, tabletă, smartphone, etc) cât şi interfaţa echipamentelor folosite la afişarea conţinutului transmis (televizoare, monitoare, proiectoare etc). Asta înseamnă că, în viitorul apropiat (se preconizează în jurul anului 2015) cablurile HDMI vor începe să dispară de pe piaţă. Desigur, acest lucru va depinde de disponibilitatea producătoriilor de a implementa noua interfaţă radio.
Un film care demonstrează principalele caracteristici ale 802.11ad - WiGig
Limitarea razei de acţiune a echipamentelor din cauza frecvenţei de lucru foarte ridicate, nu reprezintă un obstacol pentru marea majoritate a aplicaţiilor de tip home şi office. Această restricție nu va descuraja producătorii de dispozitive electronice să echipeze viitoarele produse cu noul standard. Atheros, Marvell şi Qualcomm lucrează la noi sisteme care vor permite utilizarea simultană a frecvenţelor de 2.4 GHz, 5 GHz şi 60 GHz. Dorinţa creatorilor standardului şi a producătorilor de echipamente este aceea de a permite dispozitivelor electronice schimbul de informaţii în cel mai optim mod. Optimizarea se bazează pe "Fast Session Transfer" (FST), un mecanism care alege automat standardul adecvat în funcţile de condițiile de transmisie existente.
La expoziţia CeBIT din această săptămână ce va avea loc în Hanovra se va decide dacă 802.11ad va "asalta" piaţa dispozitivelor electronice wireless sau va trebui să aşteptăm un alt show.
Cum se conectează prin fibră optică, switch-ul şi convetorul de mediu optic? În situaţiile în care o reţea locală trebuie extinsă pentru a acomoda şi alte computere (de exemplu, cele instalate într-o aripă nouă a clădirii), cea mai bună soluţie este crearea unui link de fibră optică, în special atunci când distanţa depăşește 100 de metri (lungimea maximă a unui segment de reţea pe cablu UTP este de doar 100 de metri). Un beneficiu suplimentar al tehnologiei optice este protecţia sporită împotriva propagării către subreţele a supratensiunilor.
Alegerea ideală o reprezintă un switch cu slot SFP şi un set de convertoare de mediu de transmisie. Un astfel de exemplu este prezentat în imaginea de mai jos.
Managed Switch: TP-LINK TL-SG3210 JetStream (8x10/100/1000Mbps, 2xSFP 1000Mbps)SFP Transceiver: ULTIMODE SFP-023G 2xLC (two multimode fibers up to 2 km)Patch Cord (made to order) Ethernet Media Converter M-023G (1Gb/s, for two multimode fibers up to 2km)
Conexiune optică între un switch şi un convertor de mediu de transmisie.
La conectarea celor două echipamente, trebuie folosit un cablu de tip patch cord cu conectori potriviţi. Convertoarele sunt de obicei echipate cu conectori optici de tip SC în timp ce modulele SFP, din cauza dimensiunilor reduse, folosesc conectori LC. Cablul patch cord de lungime dorită, terminat cu conectori potriviţi poate fi comandat de pe site - L7370.
Un receptor de satelit, două televizoare. Utilizatorii casnici care deţin un receptor de satelit dar două televizoare, rar decid să achiziţioneze şi un al doilea receptor. Chiar şi aşa, ei pot avea cu uşurinţă acces la toate canalele receiver-ului satelit, folosind setul de emisie/recepţie audio-video Signal T-1 R94115. Acesta a fost creat pentru a transmite în regim radio semnalele audio/video şi de telecomandă de la receiver la cel de al doilea televizor. Distanţa între aparatul de emisie şi cel de recepţie poate ajunge chiar şi la 20 de metri.
Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal T-1 (A/V + IR, 2.4GHz)Wireless Transmitter/Receiver Set: Signal T-1 (A/V + IR, 2.4GHz)
Set transmiţător/receptor wireless: Signal T-1 (A/V + IR, 2.4GHz)
Signal T-1 R94115 poate folosi ca sursă de semnal AV un aparat DVD, VCR, receiver DVB-S/DVB-T, player multimedia sau cameră video analogică. Acest set reprezintă soluţia ideală pentru "trimiterea" de conţinut AV către un al doilea televizor din casă.
LED-urile IR "Super Flux" din camerele Sunell. LEDurile Super Flux instalate în camerele Sunell sunt caracterizate de un fascicul luminos de instansitate foarte mare. Au o secţiune transversală pătrată şi 4 pini de conectare pe placa PCB. Deoarece această construcţie asigură o rezistenţă ridicată la şocuri şi vibraţii, sunt adesea folosite în instalaţiile moderne de iluminare din industria de automobile.
Iluminatorul IR cu LED-uri Super Flux montat pe camerele Sunell este format din 7 diode de 3 mm cu fascicul luminos de 60o şi 5 diode de 90o.
LED-urile Super Flux sunt disponibile în versiuni cu diferite forme ale cupolei protectoare, caracteristică ce influenţează în mod direct unghiul de vizualizare.
LED-uri plate Super Flux
Noul tip de LED are un consum de energie redus (20 mA per diodă), o fiabilitate ridicată şi distanţă de iluminare mare. Acestea sunt carateristicile care au determinat compania Sunell să le folosească în propriile iluminatoare IR din camerele de tip cupolă. În viitor, iluminatoarele întregii game de camere de supraveghre Sunell vor fi construite folosind acest tip pe leduri.
Sistem CCTV hibrid bazat pe echipamente Sunell. Signal NVR-3216 K4416 este un aparat NVR modern, de 16 canale. Este capabil a înregistra fluxurile video comprimate H.264 de pe camere de supraveghere care suportă protocolul de comunicare ONVIF. Prin intermediul serverul video Sunell SN-VSR5401 K1601 pot fi integrate în sistemul IP de supraveghere video şi vechile camere analogice. O astfel de reţea hibridă de monitorizare video permite administratorului o tranziţie lină de la tehnologia analogică la cea IP, fără a necesita înlocuirea tuturor camerelor video analogice instalate.
Switch TP-Link TL-SF1008D (8 ports)Video Server: Sunell SN-VSR5401Vandal Proof Camera: v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR up to 20m)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)NVR Signal NVR3216 HD (max 16 channels)
NVR-ul Signal arhivează imagini atât de pe o cameră IP Sunell
cât şi de pe o cameră analogică v-cam, conectată la serverul video Sunell K1601
Semnalul video analogic este digitalizat de către serverul video K1601, putînd fi vizualizat la 25 fps şi trei rezoluţii diferite: 720x576 (D1), 352x240 (CIF) şi 176x120 (QCIF). Serverul video este dotat cu două intrări audio care pot fi utilizate pentru conectarea microfoanelor sau a altor surse audio.
AP de exterior cu dimensiuni reduse. NanoStation Loco M5 este o soluţie integrată pentru crearea de link-uri radio în banda de 5 GHz bazate pe standardul 802.11n MIMO 2x2. Datorită unei contrucţii unice, Loco M5 oferă o performanţă de neegalat pentru un echipament de asemenea dimensiuni. Carcasa exterioară este din plastic rezistent la radiaţii UV și condiţii meteorologice nefavorabile. Tototdată, AP-ul are încorporată şi o protecţie la supratensiuni.
Access Point Ubiquiti NanoStation Loco M5, 5GHz CPE
Ubiquiti NanoStation Loco M5, 5GHz CPE N2515
Dispozitivul poate funcţiona în mod Router sau Bridge. Interfaţa radio suportă funcţiile de AP (Access Point), AP WDS, Client şi Client WDS. Este compatibil cu platforma RouterOS de la MikroTik.
Protocolul AirMax™ TDMA elimină problema "nodurilor (AP-urilor) ascunse - care nu pot comunica radio între ele" prin alocarea acestora, perioade de timp (specific TDMA) în care pot comunica fără a rezulta coliziuni. Aceast lucru permite obţinerea unui flux de date maxim, chiar şi cu zeci de clienţi conectaţi simultan la acelaşi AP.
Produse noi în oferta DIPOL:
IDC Cable Insertion Tool
Thermostat (for fans)
FM/UHF Antenna Diplexer: ZA-106BMs (75 ohm, F-con)
Inserator de cablu IDC
E7992
Termostat (pentru ventilatoare)
R912006
Diplexer antenă FM/UHF
ZA-106BMs (75 ohmi, mufă F)
C0382
Merită citit:
Sistem SMATV pentru hotel (SAT TV + DVB-T). Un complex hotelier format din trei clădiri a fost echipat cu un headend Terra MMH-3000 - în scopul de a distribui 6 canale satelit sub forma unui multiplex DVB-T precum şi cu un set de amplificatoare de canal Terra - pentru a asigura calitatea recepţiei transmisiunilor DVB-T. mai mult
Diagrama sistemului SMATV implementat în cele 3 clădiri, pentru distribuirea
transmisiunilor DVB-T locale precum şi a unui multiplex suplimentar format din 6 canale satelit
Soluţie "Low-cost" de monitorizare video wireless pentru locuinţe. Utilizând setul emiţător/receptor TR-3000 R94110 puteţi transmite fluxul video al unei camere de supraveghere instalată la intrare către orice încăpere din casă.
Soluţia de monitorizare wireless
cu vizualizarea imaginii pe un televizor
Rezolvarea problemelor de conectare a camerelor CCTV. Izolatorul video SV-1000 M1711 elimină câteva dintre problemele legate de sursa de alimentare a camerelor de supraveghere. Dispozitivul protejează echipamentele CCTV împotriva fulgerelor, fluctuaţiilor de tensiune şi a curenţilor din buclele de împământare.
Izolatorul folosit în aplicaţia de mai sus elimină distorsiunele cauzate de diferenţa de potenţial dintre referinţa de tensiune a camerei şi cea a monitorului.
Mobile Sat Dish: Camping 35 (offset)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.