Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 21/2013 (20 mai, 2013)

Mai rapid decât fibra!

Având o vastă experienţă în crearea de conexiuni laser pentru transmisii de date în cadrul forţelor armate (distanţe de până la 200 de km şi viteze de aproape 10 Gbps), compania americană Aoptix a decis să îşi extindă activitatea şi în sectorul civil, în special în cel al jucătorilor la bursă. Această soluţie de comunicare va permite efectuarea transmisiilor de date cu o întârziere mult redusă faţă de sistemele tradiţionale pe fibră optică dar la viteze comparabile.
(sursa: www.extremetech.com)
High Frequency Trading (HFT - tranzacţionarea "de mare viteză") se bazează pe cumpărarea şi apoi vânzarea rapidă a activelor. O reducere a latenţei sistemelor de tranzacţionare chiar şi cu o milisecundă poate aduce persoanelor care utilizează această tehnică de tranzacţionare câştiguri de milioane. Cheia succesului în acest tip de afacere este găsirea cât mai rapidă a activelor corespunzătoare, tranzacţionarea acestora la un profit destul de mic dar de foarte multe ori pe oră, pe minut sau chiar pe secundă, toate acestea înaintea concurenţei. Întregul proces este controlat de un software specializat iar o singură tranzacţie poate dura mai mult de câteva milisecunde. Dezvoltarea unor tehnologii de reducere a latenţei în telecomunicaţii, cu precădere în transferul de date, este un atu pentru companiile care operează pe bursele de valori din întrega lume.
Momentan se lucrează la conectarea Londrei şi Tokyo prin trei cabluri de fibră optică. Acest lucru va permite reducerea latenţei dintre aceste centre financiare de la 230 ms la 170 ms. Întregul proiect costă 1.5 miliarde de dolari. Noul cablu transatlantic "Hibernian Express" dintre Londra şi New York (300 milioane dolari), va reduce întârzierea de la 65 ms la 59 ms. Întotdeauna vor exista investitori dispuşi să plătească sume importante pentru astfel de reduceri măsurate în milisecunde.
(sursa: www.extremetech.com)
Studiile efectuare în domeniul reducerii latenţei transmisiilor de date în reţelele wireless nu se axează doar asupra tehnologiei laser. Perseus Telecom tocmai a finalizat construirea unei legături radio pe microunde între Londra şi Frankfurt. Timpul necesar transmisiei pachetelor de date în ambele direcţii (dus-întors) este de numai 4.6 ms, aproximativ jumătate din timpul necesar unei transmisii pe fibră optică. Secretul acestei lantenţe extrem de mici constă în poziţionarea foarte precisă a antenelor şi eliminarea dispozitivelor intermediare.
Aoptix susţine că laserele vor înlocui legăturile cu microunde utilizate în prezent între stațiile de bază ale reţelelor de telefonie mobilă, oferind de până la şase ori capacitatea actuală şi de două ori distanţa între staţii. Link-urile laser construite de Aoptix sunt rezistente la intemperii, inclusiv ploaie şi zăpadă, eliminând astfel problema majoră a soluţiilor laser actuale.

Cum se alege suportul de perete pentru televizor?

TAmplasarea televizorului va influenţa nu numai confortului utilizatorului, ci şi nivelul de siguranţa al acestuia. În momentul alegerii unui suport trebuie să ţineţi cont de dimensiunea televizorului (diagonala), de greutatea acestuia şi de standardul de montaj cu care aceste este compatibil.
Cel mai important parametru al viitorului suport este capacitatea de încărcare, care trebuie să fie cel puţin egală cu greutatea monitorului/TV (o marjă de siguranţă este întotdeauna recomandată). Este un criteriu de bază pentru a garanta siguranţa echipamentelor şi a utilizatorilor.
Al doilea parametru este standardul de montare (FDMI / MIS). Suporţi au de obicei găurile pentru fixarea ecranului aşezate într-un tipar conform cu standardul VESA. Deşi este posibilă utilizarea unor adaptoare, este recomandat să se aleagă un suport cu standard de montare compatibil cu cel al televizorului/monitorului.
Al treilea parametru important este dimensiunea ecranului echipamentului ce va fi montat pe suport. Se poate întâmpla ca un suport să îndeplinească primele două condiții (capacitate de încărcare şi standard) dar să nu fie compatibil cu diagonala ecranului. În această situaţie, echipamentul nu va putea fi înclinat şi/sau rotit în poziţia dorită. Există bineînţeles şi cazul opus când un monitor de dimensiuni mici, este montat pe un suport destinat echipamentelor cu diagolă mare - componentele de metal ale suportului se vor vedea în spatele televizorului.
Urmările unei alegeri necorespunzătoare a suportului:
o gamă redusă de ajustare a poziţiei sau montura vizibilă în spatele ecranului
În cazul suporţilor care permit ajustarea distanţei dintre perete şi televizor, o caracteristică importantă a acestora va fi rigiditatea monturii. Soluţiile low-cost au ca braţe de susţinere profile fabricate din tablă de oţel. Suporţii din clasa superioară dispun de două braţe simetrice din metal turnat. Orice tip de suport/braț este supus unei forţe de torsiune. Prima categorie de suporţi (cea low-cost) este predispusă la indoire ceea ce înseamnă că în momentul în care se va ajusta distanţa dintre perete şi televizor va fi necesară şi corectarea nivelului/a înclinării.
Special tile with hole for mast
Special tile with hole for mast
Suporţii LCD/plasmă E93160 şi E93169 ,permit reglarea distanţei
faţă de perete (50 ... 444 mm) şi o rotire ăn plan vertical cu 60 de grade.

Propria grilă de programe într-o reţea TV

Cei mai mulţi hotelieri işi doresc ca în sistemele lor de televiziune să existe şi canale "private/proprii" cu conţinut ales de aceştia (inclusiv reclame). De obicei, sursa acestor canale este un PC, player DVD/Blu-ray sau echipamente de tip media player. În prezent, formatul video preferat este Full HD. Un dispozitiv care permite distribuţia de conţinut video ca multiplex DVB-T într-o reţea TV este modulatorul HDMI-COFDM Signal-751 R86751. Semnalul HDMI (cu rezoluţie 1080p) modulează un semnal RF în conformitate cu standardul DVB-T (COFDM), care poate fi recepţionat de orice televizor HD conectat la sistemul de antenă.
UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitHDMI - COFDM (DVB-T) Modulator: Signal-7511-way Tap: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-way Tap: Signal O-1-14dB (5-1000MHz)1-way Tap: Signal O-1-12dB (5-1000MHz)1-way Tap: Signal O-1-12dB (5-1000MHz)Dual-band Wireless Router: TP-LINK TL-WDR4300 (2.4&5GHz)
Utilizarea Signal-751 R86751 -
distribuirea unui semnal Full HD sub formă de canal DVB-T într-un sistem TV
şi un flux IP într-o rețea Wi-Fi

În exemplul de mai sus, semnalul de intrare este un laptop cu ieşire HDMI. În plus, Signal-751 R86751 preia şi semnalele RF recepţionate de antena UHF DIPOL Tri Digit 44/21-69 A2670. Toate aceste semnale sunt combinate pentru a putea fi mai apoi distribuite într-o reţea tipică CATV. Semnalul de intrare HDMI este de asemenea disponibil şi sub formă de flux IP la ieşirea NMS (UDP/IP) a echipamentului. Streamul IP este accesibil în reţeaua wireless creată cu ajutorul routerului TP-LINK N3260 . Conţinutul acestui flux IP poate fi vizionat pe un calculator, laptop, tabletă sau telefon cu suficientă putere de procesare prin intermediul unui program ca VLC.

Supravegherea video pe timp de noapte - imagini mai bune.

Noua cameră video Sunell SN-IRC5930AHLDN M11282 vine dotată cu procesorul de semnal digital Sony Effio-E DSP (CXD4140GG). Urmările acestui lucru sunt cel mai bine observate pe timpul nopţii, la lumina iluminatoarelor IR. Imaginile obţinute au un contrast corect şi o iluminare uniformă.
Datorită funcţiei de iluminare "Intelligent IR", imaginile obţinute cu camera SN-IRC5930AHLDN M11282 nu suferă de supraexpunerea cauzată de obiectele foarte apropiate sau reflectorizante
DSP-ul Sony Effio-E DSP (CXD4140GG) extinde posibilităţile de procesare a imaginii captate iar în combinaţie cu senzorul de imagine, camera M11282 camera asigură utilizatorul de o rezoluţie video orizontală de 650 TVL (color) şi 700 TVL (alb/negru) precum şi de un raport Semnal/Zgomot (parametru S/N) de peste 54 dB. Filtru IR acţionat mecanic (ICR) contribuie la obţinerea unei imagini fidele atât ziua cât şi noaptea. În timpul zilei, când camera utilizează filtrul infraroşu culorile sunt vii şi naturale iar pe timp de noapte, prin înlăturarea filtrului IR, camerei îi creşte sensibilitatea la lumina infraroşie.
Ceiling Dome Camera CAM 082 (420TVL, Sharp, 0.5 lx, 3.6mm)
Camera Sunell SN-IRC5930AHLDN
M11282

DVR-uri HIKVISION - flexibile, eficiente şi fiabile.

În oferta DIPOL, găsiţi întreaga serie de DVR-uri Hikvision DVR - DS-72xxHVI-SV - M72104 , M72108 , M72116 . Aceste echipamente CCTV de reţea cu 4, 8 şi respectiv 16 canale pot înregistra imagini de rezoluţie WD1 (960 x 576 px) - rezoluţia maximă în sistemele analogice CCTV. DVR-urile pot fi controlate direct prin intermediul unui mouse conectat la portul USB dar şi de la distanţă, folosind telecomanda.
Monitorul de 19" Iiyama ProLite E1980SD-B1 M3017 dispune de o rezoluţie maximă de 1280 x 1024 pixeli şi poate afişa imagini live şi înregistrate fără a denatura formatul acestora (raport 4:3). De asemenea, poate reda şi audio atunci când sistemul CCTV are implementată această facilitate. Dacă este montat pe un perete cu ajutorul unui suport E93351, monitorul nu va ocupa spaţiu pe birou iar poziţia acestui va putea fi uşor ajustată de către operator.
LCD Monitor Wall Mount: Signal LDA05-222 (1719Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) CCTV Network DVR: HIKVISION DS-7216HVI-SV (16ch-WD1-HDMI)Access Point 802.11n: TP-Link TL-WR841N(300Mbps, built-in router and 4-port switch) Stabilized Power Supply ZK-150 (11.4-13.2VDC, 16x0.8A) Compact Outdoor Camera: Sunell SN-IRC5930AHLDN (day/night, D-WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx, 2.8-10mm, OSD, IR up to 40m)
Sistem CCTV bazat pe DVR Hikvision din seria DS-72xxHVI-SV
Aparatele DVR HIKVISION conectate la reţelele IP pot fi controlate prin intermediul aplicaţiilor gratuite iVMS 4000 sau IVMS 4200, precum şi prin intermediul browserelor web: Internet Explorer, Google Chrome, Firefox şi Safari. Accesul este posibil şi de pe platformele mobile - Android, Windows Mobile, iOS.

Sistem wireless IP CCTV destinat unei parcări.

La proiectarea unui sistem de monitorizare video destinat parcărilor auto, instalatorii trebuie să rezolve şi problema traseelor de cablu pentru transmisia semnalelor. De obicei, cea mai bună soluţie este folosirea unor conexiuni radio.
Un sistem CCTV profesional proiectat pentru funcţionare wireless şi destinat unei parcări auto este compus din:
  • cameră IP FullHD (2 MP) Sunell SN-IPR54/12DN/V K1680 - fixe, montate pe garduri, pentru înregistrarea accesului ilegal în parcare. Folosind camere megapixeli cu obiective cu unghi larg de filmare, au fost reduse numărul de echipamente necesare acoperii întregului lot;
  • cameră IP de tip dom, de mare viteză Sunell SN-IPS54/70DN/Z18W K1660 - amplasată în parcea centrală a parcării, camera dom de mare viteză permite operatorului să obţină imagini detaliate cu orice eveniment care are loc în întreaga parcare;
  • Software-ul NUUO - înregistrare şi analiză de imaginii. având capacitatea de a număra obiecte şi a avertiza despre dispariţia acestora, NUUO este cel mai bun software de management pentru sistemele CCTV IP;
  • ULTIAIR 419KC N2300 + ULTIAIR 319KC N2310 - echipamente pentru transmisia wireless.
Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCIP High Speed Dome Camera: Sunell SN-IPS54/70DN/Z18W (1.3MP, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 319KCWireless Access Point: ULTIAIR 319KCOutdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Outdoor IP Camera: Sunell SN-IPR54/12DN/V (CMOS 1080p, ONVIF)Wireless Access Point: ULTIAIR 419KC
Exemplu de sistem CCTV IP pentru o parcare auto
Produse noi în oferta DIPOL:
CAM Module for MMH-3000 Headend: AlphaCrypt Classic / Panaccess
SFP Transceiver: TP-LINK TL-SM321B (1Gbps WDM LC 10km)
Optical Power Meter GRANDWAY FHP1B02
Modul CAM
pentru MMH-3000
Panaccess
A9948
Modul SFP
TP-LINK TL-SM321B
(1Gbps, WDM, LC, 10km)
L1421
Aparat de măsură putere optică
GRANDWAY FHP1B02
L5821
Merită citit:
Componentele unei conexiuni de mare viteză pe fibră optică. O companie de telecomunicaţii a fost înărcinată cu implementa unei legături de mare capacitate între două camere cu echipamente de tip server, localizate în aceeaşi clădire de birouri. Distanţa dintre cele două puncte care necesitau conectare este de 200 de metrii iar rata de transfer trebuia să atingă 1 Gbps. S-a ales o soluţia bazată pe convertoare optice Gigabit de la ULTIMODE şi fibră optică de interior ULTIMODE IDC. Într-o cutie de conectare optică montată într-un rack de 19", fibrele cablului optic au fost terminate cu pigtail-uri prin intermediul splice-urilor (racordurilor) mecanice KeyQuick ... mai mult
Componentele conexiunii de fibră optică alese
Zonele "private" şi camerele CCTV. Posibilitatea de mascare a anumitor zone filmate reprezintă o funcţie importantă a multor sisteme de supraveghere video. Această caracteristică este adesea încorporată în camerele de supraveghere moderne. Zonele de confidenţialitate sunt folosite în special la mascarea ferestrelor (ferestrele grupurilor sanitare), monitoarelor PC, etc. În cazul în care aceste obiecte nu sunt acoperite, personalul cu acces la sistemul de monitorizare ar putea încălca, în mod ilegal, viaţa privată a oamenilor. mai mult
Definirea a unor forme neregulate pentru zonele private pe camerele Sunell M11220 şi M11225
Protejarea reţelelor wireless de fulgere. Într-un oarecare fel, cele mai multe dintre antene protejează echipamentele de emisie recepţie (AP-ul) împotriva descărcărilor atmosferice. Aceste antene, în regim de tensiune contiunuă, se comportă ca un scurt. Un exemplu este A741030 ... mai mult
Protecţie la supratensiuni TRANS-DATA 900-2500MHz A6815
folosită în reţelele Wi-Fi şi GSM