Nr. 27/2013 (2 septembrie, 2013)
Va fi oare încetinită dezvoltarea FTTH?
Uniunea Internațională a Telecomunicaţiilor (ITU) a pornit procesul de standardizare a "G.fast", o nouă tehnologie de bandă largă pentru accesul la internet, bazată pe DSL. "G.fast" va oferi rate de transfer de până la 1 Gbps folosind liniile telefonice de cupru deja existente.Până nu demult, reţelele bazate pe trasee de cupru se considerau a fi atins deja capacitatea maximă în privinţa lăţimii de bandă oferită şi viitorul va fi reprezentat de instalaţiile de fibră optică. Dar, nu toţi furnizorii de servicii internet doresc sau sunt capabil să ofere soluţii de fibră direct utilizatorului finali şi asta din cauza faptului că instalarea unui traseu de fibră până la locuinţa fiecărui abonat încă pune mari probleme. În ciuda nenumăratelor avantajelor oferite de aceste reţele faţă de sistemele convenţionale, problemele şi costurile asociate cu instalarea şi operarea reţelei de fibră optică până la şi în casa abonatului, sunt motivul pentru care se caută metode mai eficiente de implementarea a unor conexiuni capabile de viteze asemătătoare tehnologiilor FTTH. "G.fast" poate amâna într-un mod semnificativ triumful sticlei asupra cuprului.
"G.fast" este o tehnologie promiţătoare, care atrage un interes crescând din partea furnizorilor de servicii, aceştia dorind să evite costurile şi problemele asociate cu schimbarea mediului de transmisie. Teoretic, noul standard poate oferi o capacitate de transmisie de până la 1 Gbps (upload şi download) la distanţe de până la 500 de metri, folosind liniile telefonice de cupru existente. G.fast pare astfel a fi o soluţie ideală la problemă conectivităţii "last mile".
Lucrările la G.fast a fost demarate de ITU încă din februarie 2011. În prezent, a fost emisă recomandarea ITU-T G.9700 care vizează protejarea frecvenţelor ocupate actual de transmisiunile radio FM. Pentru a-şi atinge ţinta de 1 Gbps, chiar şi pe distanţe scurte, G.fast necesită un spectru de 100 MHz, frecvenţe apropiate de banda FM. Soluţia elegantă ar fi tranziţia cât mai rapidă către radioul digital (DAB).
Frank van der Putter, raportorul ITU pentru grupul de studiu 15, a spus: "Intenţionăm ca cel mai târziu în prima parte a anului viitor să avem aprobată prima versiune a "G.fast" bazată pe un spectru larg de 100 MHz." Acest lucru va permite producătorilor să înceapă primele teste de piaţă şi să avanseze dezvoltarea hardware. Doar aşa sunt şanse ca tehnologia să fi lansată, cu adevărat, în 2015. Apoi, vom vedea dacă "G.fast" reprezintă o ameninţare reală pentru tehnolofia FFTH sau doar "ultimul strigăt de luptă" al reţelelor DSL.
Fibră optică în casă.
Instalarea fibrei optice în locuinţă, fie casă sau apartament, ridică atât probleme estetice cât şi de siguranţă. Conectorii utilizaţi trebuie să fie protejaţi în mod corespunzător astfel încât, oricine ar încerca să îl manevreze incorect să îi fie imposibil a răni pe cineva. În clădirile nou construite, standardul de instalare al reţelelor de fibră optică impune utilizarea dozelor de distribuţie încastrate. Noile modele de la ULTIMODE (doză terminală şi panou frontal) îndeplineasc această cerință.Doza încastrată ULTIMODE TB-05W va fi utilizată doar împreună cu panourile frontale TB-01W L53001 și TB-02W L53002. În cazul acestora se pot folosi conectori simplex sau duplex, panourile fiind proiectate astfel încât fasciculul de lumină este îndreptat în jos. Orice adaptor, chiar şi unul neprotejat, neavând conectat un patchcord, va trimite laserul din interiorul fibrei înspre podeaua camerei.
Panourile sunt fabricate din material plastic de înalta calitate şi se integrează excelent în designul interior al oricărei încăperi.
Modernizarea sistemului de antenă într-un bloc de apartamente.
O asociație de locatari din Cracovia a luat decizia de a moderniza sistemul de antenă existent în imobil pentru recepţia DVB-T şi FM. Clădirea de patru etaje, cu patru scări independente, are pe fiecare dintre etaje câte patru apartamente.În total sunt 64 de puncte de distribuţie terminale (prize TV) iar pe lângă transmisiunile DVB şi FM, sistemul a fost proiectat să ofere şi 2 canale video provenite de la camere de supraveghere, canale video distribuite în reţea în format DVB-T.
Diagrama sistemului de antenă în clădirea cu pricina
Componentele active ale sistemului includ modulatorul DVB-T Terra mdx420 R82518, două amplificatoare dublu canal Terra at420 R82510 şi un amplificator multibandă Terra ma400 R82520. Amplificatoarele de canal variabil at420 R82510 sunt instalate la intrarea în sistem pentru a egaliza nivelul de semnal a celor 4 multiplexe recepţionate (ar fi putut fi folosit şi doar un singur amplificator de patru canale - Terra at440 R82511 loc). Modulatorul DVB-T mdx420 R82518 introduce în reţea semalul video al celor două camere de supraveghere. Înainte de distribuţie, amplificatorul multibandă cu trei căi independente (FM, VHF&DAB, UHF) ma400 R82520 injectează semnalele radio în benzile FM/VHF precum şi amplifică nivelul de semnal în toate benzile disponibile.
Instalaţia va asigură accesul stabil, pe o perioadă lungă de timp, la semnalele digitale. În cazul introducerii în zonă a unor noi multiplexe, sistemul poate fi extins cu uşurinţă prin adăugarea unui alt amplificator de canal.
Cutii de instalare etanşe.
Surse de alimentare, convertoare video/de mediu de transmisie pentru camerele CCTV, amplificatoare TV, simple conexiuni de cablu - toate acestea pot necesita instalare în afara clădirii, în aer liber. În afară de găsirea unei locaţie adecvate pentru montaj, acestea (echipamentele şi conexiunile de cablu) trebuie să fie protejate în mod corespunzător împotriva condițiilor de mediu nefavorabile.Acestă funcţie îi revine cutiei de instalare - protejează împotriva prafului și a pătrunderii apei. În momentul alegerii unei astfel de cutii, instalatorul trebuie să acorde importaţă nivelului de protecţie oferit de către aceasta (rating IP) unde prima cifră arată nivelul de protecţie împotriva prafului iar cea de-a doua, împotriva apei. Cele mai bune soluţii sunt dotate cu garnituri de cauciu pentru asigurarea unui nivel înalt de protecţie (IP56 sau IP66) chiar şi după deschideri repetate ale capacului. În cazul aplicaţiilor de interior, cutia trebuie să fie fabricată din material plastic ce nu conţie halogeni deoarece în timpul unui incendiu acestea produc gaze toxice şi corozive.
În următorul tabel sunt sintetizate cutiile de instalare din plastic şi/sau aluminiu. Accesoriile suplimentare includ plăci de montaj (şasiu), şină DIN, şi fitinguri de cablu.
Camere de supraveghere şi un aparat DVR sunt de acum disponibile online - oricine le poate accesa!
Pentru a permite clienţilor să observe câteva dintre echipamentele noastre într-un caz tipic de folosire, le-am făcut disponibile pe internet - două camere IP Sunell (2 MP - K1630 şi 5 MP - K1637) precum şi un DVR Hikvision M72104 cu o cameră analogică M11194.Toate camerele video monitorizează aceeaşi zonă - circulaţia stardală şi locurile de parcare din faţa magazinului nostru din Polonia. Această configuraţie oferă clienţilor posibilitatea de a compara calitatea unei imaginii obţinută cu diferite modele de camere. Calitatea va fi strâns legată de numărul detaliilor de imagine înregistrate precum plăcuţele de înmatriculare, inscripţiile de pe automobile, caracteristicile faciale ale persoanelor care trec prin faţa camerei. Astfel, clientul a face o alegere mult mai potrivită a camerei de supraveghere, în funcţie de cerinţele astuia.
Detalii de logare:
http://62.181.163.148 - camera analogică M11194 şi DVR Hikvision M72104 - login:dipol , parolă:dipol1
http://62.181.163.149 - camera Sunell de 2MP K1630 - login:dipol , parolă:dipol1
http://62.181.163.150 - camera Sunell de 5MP K1637 - login:dipol , parolă:dipol1
http://62.181.163.148 - camera analogică M11194 şi DVR Hikvision M72104 - login:dipol , parolă:dipol1
http://62.181.163.149 - camera Sunell de 2MP K1630 - login:dipol , parolă:dipol1
http://62.181.163.150 - camera Sunell de 5MP K1637 - login:dipol , parolă:dipol1
O înregistrare video realizată de camera de 2 MP Sunell SN-IPC54/12DN K1630.
Vă rugăm să alegeţi cea mai bună rezoluţie disponibilă.
Calitatea înregistrării este redusă din cauza compresiei utilizate de YouTube.
Vă rugăm să alegeţi cea mai bună rezoluţie disponibilă.
Calitatea înregistrării este redusă din cauza compresiei utilizate de YouTube.
Internet mobil - alegerea antenei. Partea 1 - LTE.
Accesul la internet wireless prin intermediul rețelelor celulare este un serviciu din ce în ce mai popular. Popularitatea de care se bucură acest serviciu se datorează în primul rând vitezei mari de transfer care poate fi atinsă dar și prețurilor tot mai mici de la care acestă modalitate de conectare la internet este disponibilă. Ultima noutate în acest domeniu vine sub forma tehnologiei LTE care face posibilă obținerea unor rate de transfer asemătoare celor întâlnite în cazul conexiunilor din reţelele fixe LAN cablate sau wireless (WiFi).În momentul alegerii unei antene externe, utilzatorul modemului la care va fi conectată antena ar trebui să fie deja informat cu privire la caracteristicile tehnice ale echipamentului, mai exact să ştie daca modemul este compatibil MIMO (are doi conectori de antenă). Astfel de modemuri necesită utilizarea antenelor de tip MIMO pentru a putea obţine viteza maximă de transfer permisă de echipament. Daca se va folosi însă o antenă standard, aceasta va trebui legată la conectorul înscripţionat "Tx/Rx"
- Antenă MIMO 2x2
- Antene LTE standard
Produse noi în oferta DIPOL:
Merită citit:
Joncţiuni de fibră optică cu diametre diferite. Cablurile ULTIMODE IDC pentru distribuţia de interior au fibre cu tamponul de 900 um. Fibrele care alcătuiesc cablurile de exterior DRAKA, au în schimb tamponul de 250 um. Aceste fibre pot fi conectate cu succes folosind joncţiunile mecanice ULTIMODE. mai mult
Propria grilă de programe într-o reţea TV. Cei mai mulţi hotelieri işi doresc ca în sistemele lor de televiziune să existe şi canale "private/proprii" cu conţinut ales de aceştia (inclusiv reclame). De obicei, sursa acestor canale este un PC, player DVD/Blu-ray sau echipamente de tip media player. În prezent, formatul video preferat este Full HD. Un dispozitiv care permite distribuţia de conţinut video ca multiplex DVB-T într-o reţea TV este modulatorul HDMI-COFDM Signal-751 R86751. Semnalul HDMI (cu rezoluţie 1080p) modulează un semnal RF în conformitate cu standardul DVB-T (COFDM), care poate fi recepţionat de orice televizor HD conectat la sistemul de antenă.
mai mult
mai mult
Utilizarea Signal-751 R86751 -
distribuirea unui semnal FullHD sub formă de canal DVB-T într-un sistem TV
şi un flux IP într-o rețea Wi-Fi
distribuirea unui semnal FullHD sub formă de canal DVB-T într-un sistem TV
şi un flux IP într-o rețea Wi-Fi
Protejarea aparatului DVR împotriva accesului neautorizat. În marea majoritate a cazurilor, personalul însărcinat cu monitorizarea camerelor de supraveghere nu ar trebui să aibă acces fizic la echipamentele de tip DVR. Acestea sunt adesea instalate în locuri cu un nivel de securitate mai ridicat, cum ar fi camerele destinate serverelor. În astfel de situaţii, este necesar să i se asigure personalului de supraveghere accesul la materialul video filmat precum şi la câteva dintre funcţiile de control al sistemului, pentru a îşi putea îndeplini sarcinile. mai mult