SUPORT TEHNIC
Newsletter
Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 35/2013 (28 octombrie, 2013)
Inovații serioase în domeniul serviciilor de televiziune prin satelit. Eutelsat Communications este unul dintre cei mai mari operatorii satelit din lume. Cei 32 de sateliţi acoperă Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Asia, o mare parte din America de Nord şi de Sud precum şi Oceanul Pacific. În iunie 2013, sateliţii Eutelsat erau responsabili pentru furnizarea a peste 4600 de canale de televiziune către mai bine de 200 de milioane abonaţi din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Eutelsat oferă o gamă largă de servicii destinate transmisiilor TV şi a celor de date în bandă largă. Anul acesta în Amsterdam, la Convenţia Internaţională a Broadcaster-ilor (IBC), temele principale de discuţie au fost modalităţile în care serviciile satelit vor putea fi revoluţionate prin inovaţii aduse felului în care este furnizat unui abonat, semnalul satelit.
Vizitatorii expoziţiei ce s-a desfăşurat în cadrul acestei conveţii, au putut vedea, pentru prima dată o prezentarea a unui LNB "inteligent". Prin "inteligent" se înţelege capacitatea acestuia de a stabili o conexiune cu satelitul, lucru imposibil până acum în cadrul serviciilor de televiziune satelit tip DTH (direct-to-home). Se vor putea în sfârşit implementa servicii interactive precum HbbTV sau pay-per-view. În cardul VoD (Video on Demand - Video la Cerere) abonatul nu va mai fi nevoit să descarce, în prealabil pe PVR-ul propriu, întreg materialul video deoarece conexiunea retur dintre LBN şi satelit va permite selectarea liberă a conținutul necesar în orice moment. Potrivit Eutelsat, aceste LNB-uri "inteligente" pot utiliza cablurile coaxiale existente, fiind compatibile cu echipamentele satelit DVB-S2.
Aceste LNB-uri "îmbunătăţite" vor suporta şi noul standard SAT> IP. Aici, semnalele satelit sunt convertite într-un flux de date IP, accesibil dintr-o rețea wireless (WiFi) sau cablată (LAN) pentru a permite vizionarea programelor transmise de satelit dispozitive precum PC-uri, laptop-uri, tablete şi smartphone-uri.
LNB-urile "inteligente" sunt momentan în faza de implementare dar sunt programate a fi disponibile pe piaţă cândva în prima jumătate a anului 2014. Costul unui astfel de dispozitiv se preconizează a fi undeva în jurul a câtorva zeci de euro.
Splice mecanic pentru situaţii de urgenţă. În situaţiile în care apar deteriorări de natură fizică a fibrei optice, foarte adesea tehnicienii, pentru a remedia problema folosesc în locul metodei convenţionale de sudare un splice mecanic. Aceasta deoarece sudura necesită o rezervă de cablu cu lungime considerabil mare decât în cazul splice-ului mecanic.
Cea mai bună protecţie pentru splice-urile mecanice este oferită de echipamente speciale. L5559 a fost creat pentru a asigura protecţia splice-ului mecanic ULTIMODE FAST-MS1. Poate acomoda racorduri mecanice destinate cablurilor cu diametrul de 2-3 mm. Datorită clemelor de prindere existente în ambele părţi ale protecţiei, orice stres pe direcţie longitudinală este transferat protecţiei. Mai mult, lungimea de 91 mm a dispozitivului asigură o si mai mare protecţie a fibrei.
Encoder şi modulator DVB-T într-un magazin de electronice. Există două metode de bază care pot fi folosite pentru a distribui conţinut HD către mai multe televizoare. Prima se bazează pe splittere HDMI şi cabluri HDMI iar în cazul distanțelor mai mari de 20 de metri sunt folosite şi extendere HDMI. Cea de a doua, din ce în ce mai des întâlnită, utilizează encodere-modulatoare DVB-T.
Modulatoare din categoria HDMI -> DVB-T sunt cu precădere folosite în mall-uri, magazine de electronice, cinema-uri, pub-uri, restaurante, aeroporturi, etc. Câteva dintre avantajele acestei soluţii:
- distribuţia facilă a semnalului RF prin intermediul cablurilor coaxiale şi a splitter-elor
- oricând poate fi adăugat în reţea un nou televizor
- costuri mult mai mici pentru un sistem de mari dimensiuni comparativ cu o soluţie HDMI
- fiabilitate ridicată datorită conectorilor şi cablării mult mai simple
În imaginile următoare este prezentat un astfel de sistem:
Acesta a fost instalat de către firma TELERADIOMECHANIKA într-un magazin de electronice. Encoderul-modulatorul DVB-T Signal-751 R86751 face posibilă distribuirea, la rezoluţie HD, a reclamelor comerciale în întreg magazinul. Modulatorul Terra MT-47 R871747 introduce în rețeaua RF semnale SD de pe dispozitive cu ieșiri A/V analogice (RCA) iar MA-024 R821101 combină semnalele ambelor modulatoare și amplifică semnalul obținut.
Creşterea sensibilităţii camerelor de supraveghere - funcţia "Sense-up". Distanţa la care sunt utile LED-urile IR încorporate în camerele CCTV este limitată la 20-25 de metri. O sursă puternică de lumină IR va cauza o expunere excesivă a obiectelor situate în apropierea camerei de filmat. Din acest motiv, instalatorii se orientează adesea către soluţii fără IR care pot furniza imagini acceptabile în condiţii de iluminare slabe. Una dintre opţiuni este utilizarea camerelor capabile să opereze cu o viteză a obturatorului mult redusă. În acest fel se poate creşte semnificativ sensibilitatea senzorului de imagine.
Rezultatele ce se pot obţine în acest mod depind de dinamica scenei şi de factorul de încetinire a obturatorului - un factor 4x va lăsa să ajungă la senzor de 4 ori mai multă lumină decât în mod normal. Marea majoritate a camerelor de supraveghere folosite în Romania genereaza imagini la 50 fps (staandard PAL). Factorul de încetinire va avea un impact considerabil asupra numărului de cade pe secundă filmate de cameră - acestea se vor împărţi la valoarea factorului şi din acest motiv nu este recomandat să se aleagă o valoare mai mare de 8x. O valoare mare pentru acest parametru (există camere ce pot ajunge şi la 512x) poate fi aleasă doar pentru scenele statice.
Aşadar funcţia "Sense-Up" nu poate elimina, pe deplin, necesitatea camerelor cu IR. În situaţiile de întuneric total sau de filmare a obiectelor foarte dinamice, iluminatoarele IR sunt indispensabile. Există însă cazuri în care camerele cu funcţia "Sense-up" se dovedesc a fi foarte eficiente.
Camere video Sunell cu funcţie Sense-up:
Tipuri de notificări emise de echipamentele NVR. NVR-urile IP HIKVISION DS-7600NI-SE K2204 și K2208 au funcţie de auto-diagnoză și pot notifica operatorul despre problemele legate de funcţionarea sistemului IP CCTV. Software-ul este capabil să detecteze situaţiile de urgenţă și să iniţieze acţiuni în scopul remedierii acestor probleme.
Pot fi detectate următoarele probleme:
- disc plin
- eroare de scriere pe disc, disc neformatat, etc.
- cablu Ethernet deconectat, reţea LAN inaccesibilă
- adresă IP duplicat
- nume de utilizator sau parolă invalide
- incompatibilitate sau pierderea conexiunii video
- eroare captură video/înregistrare
Acţiunile ce pot fi luate ca urmare a problemelor întâlnite:
- afişare pe tot ecranul a imaginii canalului video activ
- beep
- notificarea centrului de monitorizare (prin serverul care rulează IVMS-4200)
- notificare prin email
Instrument de configurare rapidă a rack-urilor. În momentul alegerii accesoriilor pentru cabinete metalice trebuie acordată atenţie compatibilităţii acestora cu modelele de rack 19" disponibile în oferta DIPOL. Unele dintre accesorii sunt specifice doar unui anumit tip de rack, de exemplu, pot fi instalate doar într-un rack de o anumită adâncime (doar 800 sau 1000 mm).
Site-ul nostru www.dipolnet.ro vă oferă un mecanism simplu de identificare a accesoriilor compatibile cu modelul de rack ales de dvs. Tot ce trebuie să faceţi este să deschideţi pagina în care este prezentat cabinetul metalic, de exemplu, R912018, și apoi să apăsaţi butonul "Adaugă Accesoriile" situat în partea dreaptă (în imaginea de mai jos butonul este înconjurat de o linie roșie).
În noua fereastră este prezentată o listă a accesoriilor compatibile:
Produse noi în oferta Dipol:
Știri DIPOL
Seminar tehnic la sediul DIPOL
Merită citit
Reţea LAN pe fibră optică. O simpă reţea de date bazată pe tehnologii optice a trebuit a fi construită între două imobile. Una dintre clădiri nu dispunea de nici un fel de infrastructură IT iar cea de-a doua avea instalată o reţea de cablu UTP dar care trebuia a fi modernizată astfel încât să suporte noile soluţii de fibră optică. S-a decis astfel instalarea unei reţele optice active, bazată pe switch-uri cu module SFP şi convertoare de mediu de transmisie Ethernet-FO. mai mult
Diagrama reţelei optice bazată pe switch-uri TP-Link cu module SFP
şi convertoare de mediu de trasmisie Ethernet-FO.
şi convertoare de mediu de trasmisie Ethernet-FO.
LED-urile IR "Super Flux" din camerele Sunell. LED-urile Super Flux instalate în camerele Sunell sunt caracterizate de un fascicul luminos de instansitate foarte mare. Au o secţiune transversală pătrată şi 4 pini de conectare pe placa PCB. Această construcţie le oferă o rezistenţă sporită la şocuri şi vibraţii şi din acest motiv sunt folosite sunt preferate de industria auto. mai mult
Iluminatorul IR cu LED-uri Super Flux montat pe camerele Sunell
este format din 7 diode de 3 mm cu fascicul luminos de 60o şi 5 diode de 90o.
este format din 7 diode de 3 mm cu fascicul luminos de 60o şi 5 diode de 90o.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI