COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 38/2013 (18 noiembrie, 2013)
Reîncărcarea autonomă a vehiculelor electrice. În timpul ediţiei din acest a ITS World Congress (ITS - Sisteme de Transport Inteligente) ce s-a desfăşurat în Tokio între 14 şi 18 octombrie, corporaţia niponă Denso, recunoscută pentru gama largă de componente auto oferite, a anunţat implementarea unei tehnologii care va permite automobilelor să îşi reîncarce singure, în mod automat, acumulatorii în staţiile de distribuţie.
Cu ajutorul unui smartphone şi a sistemului GPS, maşina poate fi programată să se ducă singură până la cea mai apropiată staţie, să îşi încarce acumulatorii şi apoi să se reîntoarcă la locul de parcare. Bineînţeles, acet serviciu va fi probabil funcţional doar dacă staţia de alimentare cu energie se află în vecinătatea locului de parcare.
Ideea în sine pare foarte atractivă dar totodată extrem de dificil de implementat. Cu toate acestea, bazândune pe o serie de după teste şi o scurtă prezentare am putea sugera faptul că undeva, în Orientul Îndepărtat, unde popularitatea vehiculelor electrice este destul de mare, oamenii vor vedea în curând pe străzi maşini "fantomă" circulând fără şofer.
Acumulatorii înstalaţi în automobilele electrice necesită chiar şi până la 12 ore pentru a fi reîncărcate complet. Timpul poate fi chiar şi mai lung dacă staţia de încărcare este aglomerată şi trebuie să aşteptaţi la rând. Tehnologia dezvoltată de către cei de la Denso ar putea rezolva această problemă deoarece permite maşinilor să-şi reîncarce autonom acumulatorii la orice oră din zi sau noapte.
Telefonul îl va informa pe şofer când ar trebui ca maşina să înceapă procesul de reîncarcare. În acel moment, vehiculul ghidat de sistemul GPS se va îndrepta către cea mai apropiată staţie de alimentare. Folosirea metodei "non contact" de încărcare a bateriilor necesită ca poziţia maşinii să poată fi stabilită cu o precizie de cel puţin 10 cm. Dotarea acestora cu radar laser este obilgatorie pentru evitarea coliziunilor cu alte vehicule iar camerele video de pe acoperiş şi din bara de protecţie vor menţine cursul maşinii între cele 2 linii albe care delimitează banda de circulaţie.
Soluţia se poate dovedi una foarte eficientă pentru patronii unor flote de maşini (hoteluri, servicii de închiriere auto sau de transport, etc). Va accepta piaţa o asemenea idee? - Poate da, poate nu, tot ceea ce ştim cu siguranţă este că Denso încă nu a făcut public costul implementării sistemului.
Cablul de fibră optică într-o clădire cu mai multe etaje. Fiecare nouă cladire rezidenţială necesită o reţea de fibră optică iar implementarea acesteia revine în sarcina unei companii instalatoare. Fiecare apartament trebuie să aibă acces la două fibre optice. Camera serverelor, locul unde sunt instalate marea majoritate a componentelor sistemului este, de obicei, în subsolul clădirii.
entru acest tip de instalaţii se recomandă folosirea unor cabluri optice de tip "easy access". Cablurile cu 12, 24, 36 sau 48 de fibre sunt ideale în aceste sitaţii iar datorită construcţiei "easy access" instalatorul are posibilitatea ca la nivelul fiecărui etaj să extragă rapid şi uşor, decupând mici "ferestre" în mantaua cablului, numărul necesar de fibre optice.
Cablu distribuţie fibră optică ULTIMODE BS-24 SM (24 x G.657.A2, easy access) [1m]Drop/Distribution Tube VC-TUB (5mm/3.5mm)Breakout Unit VertiCASA VQ-BUDrop/Distribution Tube VC-TUB (5mm/3.5mm)Breakout Unit VertiCASA VQ-BUDrop/Distribution Tube VC-TUB (5mm/3.5mm)Breakout Unit VertiCASA VQ-BUPanel rackabil fibră optică ULTIMODE MT-672 cu tăvi - 5UPanou frontal ULTIMODE TB-02W (1U, cuple SC duplex)Cuplă SC/APC duplex singlemode ULTIMODE A-522DPanou frontal ULTIMODE TB-02W (1U, cuple SC duplex)Cuplă SC/APC duplex singlemode ULTIMODE A-522DPanou frontal ULTIMODE TB-02W (1U, cuple SC duplex)Cuplă SC/APC duplex singlemode ULTIMODE A-522DPanou frontal ULTIMODE TB-02W (1U, cuple SC duplex)Cuplă SC/APC duplex singlemode ULTIMODE A-522DPanou frontal ULTIMODE TB-02W (1U, cuple SC duplex)Cuplă SC/APC duplex singlemode ULTIMODE A-522DPanou frontal ULTIMODE TB-02W (1U, cuple SC duplex)Cuplă SC/APC duplex singlemode ULTIMODE A-522D
Arhitectura sistemului de fibră optică într-o clădire cu mai multe apartamente
În funcţie de arhitectura clădirii cablul/cablurile de distribuţie pot fi organizate în sistem vertical sau orizontal. La ultimul etaj se află o rezervă de cablu montată pe un suport ULTIMODE-X01-A L5504. La fiecare etaj sunt instalate module VertiCASA VQ-BU L5351 de protecţie a ferestrelor create şi extracţie a fibrelor . Pe traseul dintre aceste module şi apartamente, fibrele optice sunt protejate de tuburi speciale VC-TUB L7211. La capătul fiecărui link optic sunt montate cutii ULTIMODE TB-05W L53005 cu faţete ULTIMODE TB-02W L53002 şi adaptoare duplex single-mode ULTIMODE A-522D L53002. În camera serverului din subsol se află cutia ULTIMODE MT-672 L5272 de fibră optică instalată într-un cabinet metalic.

Sistemul implementat este economic, eficient şi poate fi cu uşurinţă extins în viitor.
Antene compacte de satelit pentru sisteme multiswitch mici. Chiar dacă reţeaua de cablu CATV reprezintă principalul mod de accesare a programelor TV, televiziunea prin satelit nu şi-a pierdut atractivitatea în rândul pasionaţilor de entertainment din Romania. Recepţia fără probleme este condiţionată în mare măsură de mărimea şi calitatea antenei satelit folosită. Pentru instalaţii individuale, diametrul de 80 cm este mai mult de cât suficient dar pentru instalaţiile multiswitch o antenă de calitate de minim 100 cm este necesară. Pur și simplu, aceste instalaţii SMATV necesită recepţia unui semnal RF de calitate şi putere mai mare.
Atât pentru sistemele individuale cât şi pentru cele multiswitch recomandăm antenele companiei daneze TRIAX. Între multitudinea de anten satelit disponibile pe piaţă, acestea se diferenţiează prin:
 • tablă groasă de oţel galvnizat, acoperită cu vopsea poliesterică pentru o protecţie excelentă împotriva coroziunii
 • procedură de instalare rapidă, intuitivă şi precisă,
 • braţ LNB rezistent la vânt
 • instalare rapidă şi uşoară a LNB-ului
 • indicare precisă a elevaţiei
 • conformitate cu standardul ETS 300784
LNB quatro TRIAX TQT 006Antenă satelit din oţel TRIAX 100 TD (100cm, gri închis)Cablu coaxial TRISET-113 PE (de exterior, cu gel, 75 ohmi) [1m]Cablu coaxial TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Cablu coaxial TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]TV/SAT Wall Plate: Signal R-TV-SAT (terminal)TV/SAT Wall Plate: Signal R-TV-SAT (terminal)Multiswitch Terra MSR-532 (1SAT + 1xCATV/DVB-T/DAB/FM, cu cale terestră activă)Sumator antena - ZA 4MAntenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională )Antenă TV DVB-T DIPOL 19/21-69
Sistem SMTV pentru distribuţia semnalelor DVB-T/DVB-S/S2 către 32 de prize TV/SAT.
Folosind antena (100 cm) şi LNB-ul QUATRO TRIAX asiguraţi niveluri optime de semnal
la intrarea multiswitch-ului Terra MSR-532.
DIPOL oferă spre comercializare următoarele modele de antene TRIAX:
 
NumeTRIAX 80 TDTRIAX 80 TDTRIAX 100 TDTRIAX 100 TD
Cod
A9641A9642A9644A9645
Câştig în 11.7 GHz [dBi]37.137.138.838.8
Lăţime fascicul [°]2.62.62.02.0
Rezistenţă vânt (test 42 m/s) [N]619619902902
Culoaregri deschis (RAL 7035)gri închis (RAL 7016)gri deschis (RAL 7035)gri închis (RAL 7016)
Dimensiuni [mm]780x700780x700950x850950x850
Transmisie video pe cablu torsadat. Într-un sistem de monitorizare video cu linii de transmisie bazate pe cabluri coaxiale sau torsadate și echipamente pasive, distanța maximă pe care semnalul video al unei camere de supraveghere poate fi transmis este de maxim 400 de metri. Odată cu creșterea distaței de transmisie, semnalul video suferă distrorsiuni atât în amplitudine cât și în fază.
Cablul torsadat, (cel mai cunoscut fiind cel UTP) este format din patru perechi de fire de cupru cu diametrul de 0.5 mm. Fiind răsucite atât perechile între ele cât și conductorii ce le alcătuiesc, este eliminată în mod natural acțiunea interferențelor electromagnetice (bineînțeles echipamentul de recepție va avea obligatoriu intrare diferențială). Datorită acestei caracteristici dar și a costului mult mai mic decât cel al cablului coaxial (în plus sunt 4 perechi de conductori) cablul UTP este adesea folosit în sistemele de supraveghere ca mediu de transmisie pe distanțe mai lungi.
Utilizarea acestui tip de cablu pentru transmisia A/V într-un sistem CCTV analogic necesită folosirea transformatoarelor de impedanță (balunuri), pentru adaptarea impedanței cablului torsadat (100 ohm) la impedanța caracteristică camerelor și DVR-ului (75 ohm). Mai jos vă prezentam cele mai populare dispozitive folosite în acest scop, pentru una, patru sau opt camere video.
Video balun TR-1Q cu mufa BNC - SOLDURI
Video Transformer TR-1P/70
Video Transformer TR-1P/70
Video balun 1 canal
Etrix 1VAP - M16659
Video balun 4 canale
Etrix 4VP - M16662
Video balun 8 canale
Etrix 8VP - M16664
Sisteme de supraveghere IP - înregistrare video chiar și fără LAN. Sistemele de supraveghere video IP necesită un grad mare de protecție în ceea ce privește materialul video înregistrat. În cazul rețelelor profesionale, unde prioritatea nr.1 este fiabilitatea, trebuie asigurate condițiile necesare ca sistemul de supraveghere să funcționeze fără probleme, indiferent de circumstanțe. Dacă echipamentul de înregistrare (NVR-ul) se defectează, datele pot fi salvate pe un aparat similar, instalat în camera de monitorizare, pentru asigurarea redundanței. În schimb, dacă şi rețeaua locală (LAN) devine nefuncţională, singura opţiune în care materialul video poate fi salvat rămâne instalarea de carduri de memorie microSD direct în camerele IP.
Cameră IP dome Sunell SN-IPC54/14EDN (2MP, Exmor, ONVIF)Switch gigabit cu 16 porturi TP-Link TL-SG1016DMonitor LCD 19NVR Hikvision DS-7608NI-SE
Sisteme de supraveghere IP, având implementate două modalităţi de arhivare a datelor
Seria de NVR-uri low-cost Hikvision DS-7600NI-SE K2204 şi K2208 precum şi cardurile de memorie GOODRAM M90316 , M90332 , M90364 permit utilizatorilor să obţină un sistem de supraveghere IP cu arhivare distribuită a datelor, reducând în acelaşi timp costul al reţelei IP CCTV. Toate camerele IP Sunell pot înregistra local pe carduri de memorie SD. Aparatele NVR de la Hikvision au funcţie de notificare a utiizatorului în cazul unei defecţiuni ale reţelei printr-o alarmă sonoră.
Diverse moduri de acces la Internet cu dispozitive TP-LINK - partea 2. In numărul anterior al newsletter-ului am prezentat modul de accesare a reţelei internet prin intermediul liniei telefonice (tehnologie ADSL) şi de partajare a acestei conexiuni în interiorul locuinţei. Pe locul doi şi respectiv trei ca popularitatete în ceea ce priveşte modalitatea de conectare la internet sunt DOCSIS şi Ethernet. Prima este utilizată de către operatorii de televiziune prin cablu, iar următoarea de către ISP-urile locale.
În ambele situaţii utilizatoriilor le este oferită o interfaţă Ethernet (în cazul DOCSIS, interfaţa este furnizată de modemul de cablu). Dispozitivul de reţea care trebuie achiziţionat odată de dispuneţi de interfaţa Ethernet pentru conectare la internet şi partajare a acestei conexiuni este un router cu port WAN (RJ-45).
Arhitectura reţelei locale cu acces la internet prin modem CATV sau direct prin cablu Ethernet
Router-ul (1) este responsabil pentru distribuirea semnalului către mai multe computere prin cabluri UTP sau wireless.
Lista echipamentelor care pot fi utilizate într-un astfel de scenariu:
 • Dispozitiv nr. 1 - echipament cu acces la internet, responsabil cu distribuirea semnalului către mai multe calculatoare în cadrul reţelei locale:
  • N3252 - Punct de acces 802.11n 150 Mb/s cu router încorporat, TP-LINK TL-WR740N
  • N3254 - Punct de acces 802.11n 150 Mb/s cu router încorporat, TP-LINK TL-WR741N,
  • N2958 - Router wireless 802.11n 150 Mb/s 3G (UMTS/HSPA), TP-LINK TL-MR3220,
  • N2957 - Router wireless 802.11n 300 Mb/s 3G (UMTS/HSPA), TP-LINK TL-MR3420,
  • N3250 - Punct de acces 802.11n 300 Mb/s cu router şi switch încorporat, TP-LINK TL-WR841ND,
  • N3253 - Punct de acces 802.11n 300 Mb/s cu router şi switch GbE şi port USB, TP-LINK TL-WR1043ND
 • Dispozitiv nr. 2, 3 - pentru accesul la reţea prin cablu, de la un calculator desktop:
  • N2997 - Placă de reţea PCI TP-LINK TG-3269 10/100/1000 Mb/s,
  • N2998 - Placă de reţea PCIe TP-LINK TG-3468 10/100/1000 Mb/s
 • Dispozitiv nr. 4, 5 - pentru accesul wireless la reţea de la un desktop sau laptop:
  • N2922 - Adaptor USB TP-LINK TL-WN722N 802.11n, 150 Mbps cu antenă externă de 4 dBi,
  • N2924 - Adaptor USB TP-LINK TL-WN721N 802.11n, 150Mbps,
  • N3222 - Adaptor USB TP-LINK TL-WN725N 802.11n, 150 Mbps,
  • N3223 - Adaptor USB TP-LINK TL-WN823N 802.11n, 300 Mbps.
Produse noi în oferta DIPOL:
LNB single TRIAX TSI 006
Antenă satelit din oţel TRIAX 100 TD (100cm, gri închis)
Suport 4 LNB TRIAX MULTIBLOCK TD (3-20 grade)
LNB Universal mono
TRIAX STI 006
A9852
Antenă de satelit TRIAX 100 TD
(oţel, 100cm)
A9645
Suport LNB cvadruplu
TRIAX Multiblock TD (3-20deg)
A98930


Merită citit:
Internet şi televizune DVB-T printr-un singur cablu UTP. Instalaţiile de joasă tensiune ale clădirilor de birouri, de cele mai multe ori, nu includ şi cablurile dedicate recepţiei TV dar au deja dată în uz o infrastructură de cabluri UTP. Atunci când cineva doreşte instalarea unui televizor pentru vizionarea programelor DVB-T, lipsa unui sistem de distribuţie a semnalelor RF în interiorul clădirii reprezintă un impediment major (în multe zone, chiar şi folosind o antenă de interior semnalul nu este recepţionat corespunzător). mai mult
Transmiterea semnalelor Ethernet şi DVB-T pe un singur cablu UTP folosind balunurile R94200
Probleme cu acoperirea GSM? Există multe locaţii unde reţeaua de telefonie mobilă are o acoperire bună în exterior dar insuficientă în interior. Acestă situaţie este cauzată de atenuarea semnalelor la trecerea prin pereţi, geamuri şi pardoseli. Astfel de locaţii sunt, spre exemplu, zonele de agrement (distanţă mare faţă de staţia de emisie), dar cel mai adesea camerele clădirilor vechi cu ziduri groase, subsolurile şi pivniţele (pub-uri, cafenele), parcările subterane, mall-urile, hotelurile etc. Soluţia la această problemă este instalarea unui repetor GSM/3G. mai mult
Signal GSM-305
A6765
Signal GSM-505
A6775
Signal GSM-1205
A6785
Switch-uri pentru reţele optice. Alegerea echipamentelor este foarte importantă când se doreşte crearea unei reţele de date bazată atât pe tehnologia de fibră optică cât şi pe cea clasică de cablu UTP. Dacă se doreşte conectarea prin fibră optică a două reţele deja existente care folosesc tehnologia UTP, proiectantul are la dispoziţie două opţiuni: să utilizeze o pereche de convertoare de mediu de transmisie (UTP-fibră) sau o pereche de switch-uri LAN echipate cu module SFP. Este posibilă şi combinarea acestor două opţiuni - un convertor de mediu Ethernet la un capăt şi un switch cu modul SFP la celălalt. Un exemplu de sistem informatic cu un link de fibră optică pentru interconectarea a două reţele. mai mult
Utilizarea switch-urilor TP-Link împreună cu modulele SFP ULTIMODE
Patchcord fibră optică (la comandă)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.