SUPORT TEHNIC
Newsletter
Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 7/2014 (17 februarie, 2014)
Va fi lansat Galileo anul acesta? Programele europene de sateliți Galileo (sistem de navigare) și Copernicus (program de observare al Pământului) intră într-o fază decisivă. Comisia Europeană a anunțat lansarea pe orbită a următorilor sașe sateliți de telecomunicații, care ar trebui să suplimenteze sistemul global de poziționare Galileo pentru a fi operațional la sfârșitul anului. Iată că Europa este la un pas de a își crea propriul sistem smart de navigare care să ajute economia. Serviciul le va fi oferit cetățenilor. Primul satelit Copernicus este programat pentru lansare în martie. Copernicus, denumit înainte ca GMES (Global Monitoring for Environment and Security), este programul european pentru observare a Pământului, putând fi aplicat pentru un proiect european ambițios de monitorizare a mediului. Datele obținute prin satelit cu ajutorul programului Copernicus vor fi utilizate pe scară largă pentru monitorizarea vremii și pentru prognozele meteo, pentru dezvoltarea și updatarea hărților, pentru monitorizarea gradului de poluare a aerului și a solului.
Galileo - sistemul de pozitionare prin satelit ce reprezintă alternativa europeana la GPS-ul american şi sistemul rusesc GLONASS. Spre deosebire de acestea, Galileo va fi controlat de instituţii civile.
Galileo este un proiect al Agenției Spațiale Europene (ESA) și al Comisiei Europene (CE). Scopul programului european Galileo este de a construi un sistem independent de navigare prin sateliți cu infrastructură cu baza la sol. Infrastructura cu baza la sol are rolul de controla și de a oferi mentenanță sateliților (Ground Control System), dar și de a administra întregul sistem (Galileo Mission System). Traiectioria finală de sateliți ar trebui să aibă 30 de sateliți care să orbiteze (27 operaționali și 3 de rezervă). Primele servicii bazate pe 14 sateliți ar trebui sa fie lansate în ultimul sfert al anului 2014. Este evident că sistemele vor putea intra în competiție cu sistemele americane de GPS și rusești GLONASS, pe care le folosesc des utilizatorii de telefoane mobile. Aceste servicii de bază, disponibile pentru toți utilizatorii, vor fi gratuite, însă nu vor fi atât de precise. Serviciile comerciale vor oferi mai multă precizie. Un nou serviciu de Search & Rescue (SAR) va fi integrat, având și un program funcțional internațional Cospas-Sarsat (un sistem prin satelit pentru căutare și salvare, alertă de detectare și distribuire de informație).
S-ar părea că totul este pregătit pentru lansarea oficială a sistemului. Cu toate acestea, se pare că potențialii investitori în manufacurarea receiverelor satelit de navigare sunt îngrijorați despre costurile și eficiența producției, din cauza taxelor pentru licență. Aceleași soluții folosite de acest sistem au fost înregistrate de francezi (agenția spațială CNES) și de englezi (Ministerul Apărării) și sunt protejate de brevete. Parlamentul European le-a rugat deja pe guvernele celor două țări să ridice brevetele. Încă nu se știe care va fi rezultatul...
De ce sunt îmbinările mecanice mai versatile decât conectorii mecanici? Îmbinările mecanice L5550 pot fi folosite pentru orice tip de cablu single-mode sau multi-mode. Condiția necesară pentru o îmbinare corectă este pregătirea adecvată a fibrelor. În cazul îmbinărilor mecanice, principiul de bază este următorul: diametrul miezului trebuie să fie acelaşi!

Comparaţie între splice-uri şi conectori mecanici:
1. fibră, 2. terminaţie de fibră prepătită 3. gel optic, 4. ferulă
1. fibră, 2. terminaţie de fibră prepătită 3. gel optic, 4. ferulă
Conectorii mecanici se găsesc în multe variante din cauza pieselor de fibră speciale lipite în inele. Fiecare tip de fibră (OM1 (62.5/125), OM2 și OM3 (50/125), SM (9/125) are nevoie de un conector mecanic compatibil.
Televiziune într-un complex hotelier mare. Pentru designer, există trei cerințe de bază: sistemul SMATV trebuie sa acopere 5 clădiri ale complexului, programarea ar trebui să includă toate transmisiunile DVB-T disponibile și 15 canale satelit, televizoarele din camerele hotel și din alte facilități ar trebui să poată primi toate programele în formă de canale DVB-T, fără să mai fie nevoie de recevere sat adiționale.
Pentru a asigura cea mai bună calitate posibilă a semnalelor terestre și pentru a echilibra nivelele, compania de instalare a decis să folosească amplificatorul digital cu patru canale TERRA at440 R82511. În plus, semnalele FM sunt trimise către sistem de amplificatorul FM/VHF/UHF TERRA ma400 R82520.

Diagrama reţelei SMATV hibride (tehnologie coaxial/optic) pentru distribuirea programelor TV (4 multiplexe DVB-T recepţionate terestru şi două create cu ajutorul headend-ului MMH-3000 de pe transpondere satelit) către cinci clădiri. Splitter-ul R-2 R60102 este folosit în primă fază pentru combinarea celor şase multiplexe şi apoi în separarea căii de transmisie: în interiorul clădirii şi apoi către celelalte imobile ale complexului, sub formă optică.
Recepţia și distribuirea canalelor satelit este posibilă folosind headend-ul MMH-3000. Configurația din diagrama alăturată permite distribuirea a 16 canale satelit de la 4 transpondere.
Canalele terestre și satelit combinate în formă de semnale multiplex DVB-T convertite în semnal optic, sunt distribuite spre cele 4 clădiri via fibre single-mode. Conversia se face cu ajutorul transmițătorului optic TERRA mo418 4D31 R82522 cu un nivel de ieșire de 6 dBm, care este suficient pentru a alimenta splitterul optic so414 R82527 cu patru căi, instalate pe același rail DIN R82538. Transmițătorul optic și amplificatoarele ( R82511 și R82520) sunt alimentate de la sursa de putere DR-60-12 R82532 (12 VDC / 4.5 A). Conversia inversă a semnalelor optice în semnale RF se face în fiecare clădire de către nodurile optice TERRA OD-120 R81724. Nivelul maxim de ieșire a semnalelor RF este de 113 dBµV, ceea ce permite distribuirea lor spre zeci de ieșiri R62200, fără a mai fi nevoie de amplificatoare adiționale. Apropo, o astfel de configurație a rețelei ar permite transmisiunea semnalelor DVB-T (în forma semnalelor optice) pe distanțe de până la 12 km.
Sincronizarea orei pentru camerele IP. În orice sistem IP CCTV, este importantă sincronizarea orei între servere, camere și staţiile de monitorizare. În rețelele IP, rolul acesta este îndeplinit de obicei de serverele externe specializate (servere NTP) prin intermediul protocolului NTP. Cu toate acestea, din motive de siguranță, multe sisteme IP CCTV nu sunt conectate direct la Internet. În aceste situaţii, nu se pot accesa serverele externe și este nevoie să se folosească servere NTP din interiorul propriei reţele.
Fereastra de configurare a programului "Device Helper Tool" folosit la sincronizarea orei în camerele IP Sunell
Camerele IP Sunell sunt livrate cu o aplicație software denumită Device Helper Tool. Aplicația ar trebui deschisă pe un calculator care are acces la Internet. Timpii sunt preluați de la ceasul calculatorului, care este sincronizat cu un server extern printr-o altă rețea LAN. După ce identifică în rețeaua locală camerele, aplicația sincronizează automat timpii tuturor camerelor cu intervalul de timp specific.
Imagini video online de la o cameră de 2MP pe site-ul unui oraș. Consiliul Municipal al orașului Brzostek din Polonia a modernizat sistemul de supraveghere al orașului și site-ul său. Acum, site-ul prezintă imagini live ale centrului orașului într-o rezoluție Full-HD. Sistemul CCTV a fost actualizat de compania instalacje24.org , care a instalat și sistemul de video streaming.
Fluxul de imagini video este uploadat de la camera Sunell SN-IPC54/14EDN K1634cu standardul ONVIF, oferită de DIPOL. Senzorul de imagine Sony Exmor IMX122 1/2.8" al camerei este destinat pentru aplicațiile profesionale care cer o calitate bună a imaginii în medii cu puțină lumină. Datorită compresiei H.264, fluxul de imagini video al camerei care operează în modul 1080p nu depășește 2Mbps.
Imagini furnizate de camera SN-IPC54/14EDN K1634 - în prim-plan piața centrala din Brzostek iar pe fundal, biserica
Camera a fost instalată într-o clădire care se afla în apropierea unei treceri de pietoni. Fluxul IP este trimis către serverul municipal printr-un cablu Cat5 UTP, după care este transmis spre un server de streaming, care distribuie fluxul video către internet. În acest mod, utilizatorii cu acces la internet pot vizualiza centrul 24h/zi.
Să vă reamintim că, în concordanță cu nivelele de protecție pentru intrare EN 60529:2003, ratingul "IP65" înseamnă să:
- existe o protecție totală împotriva prafului.
- existe o protecție totală împotriva jeturilor de apă din toate direcțiile.
Pe lângă ratingul IP mare, cutiile sunt ușor de instalat, au balamale solide, iar ușile lor pot fi deschise atât în partea stângă, cât și în cea dreaptă.
Camera compactă Sunell IRC13/40ZMDN M11271 dintr-o nouă linie de camere Effectus. Este echipată cu senzorul Sony Exmor CMOS cu o rezoluție de 1.3 MP și poate genera imagini video cu rezoluție orizontală de 900 TVL în culori. Imagine care rezultă are o calitate înaltă, chiar dacă lumina este slabă. O caracteristică interesantă a camerei este faptul că se poate da zoom pe o parte a imaginii fără a se pierde din calitatea ei, datorită utilizării senzorului de 1.3 MP. | ||
Camera IP compactă Sunell SN-IPR54/14APDN K1685 este echipată cu un senzor de imagine Sony Exmor 1/2.8" cu o rezoluție de 1920x1080 pixeli. Fiecare parte a imaginii poate fi mărită mult, fie că este vorba de monitorizarea live (fără a fi impactată înregistrarea imaginii per ansamblu), sau materialul înregistrat. Datorită filtrul IR (care poate fi îndepărtat) și a modului zi/noapte, imaginile au o calitate bună în orice condiții, inclusiv în locurile întunecate. | ||
Unitate de iluminat LED pentru cabinetele metalice RACK R9120411 este folosită pentru iluminarea componentelor, a accesoriilor sau a dispozitivelor din cabintele metalice RACK de 19". Panoul LED este alimentat de la o ieșire de 230 VAC. Are un întrerupător în partea de sus. Cablul de alimentare AC are o lungime de 2m. | ||
Articole noi în Bibliotecă
Comparație între NVR-uri IP - Signal și Ultimax. Articolul descrie cât mai detaliat caracteristicile tehnice ale ambelor aparate NVR Signal și Ultimax. mai mult
Noutăți
10 februarie, 2014 - cursuri pentru instalatori. . Începând cu săptămâna aceasta, DIPOL începe o serie de cursuri pentru instalatori. Întâlnirile organizate în câteva orașe din Polonia vor acopei subiecte legate de sistemele cu antenă, CCTV, rețele IP. Datorită interesului din ce în ce mai mare în tehnologia cu fibră optica, un alt subiect va fi sistemul FTTH.
Worth reading
Utilizarea camerei de supraveghere video în sistemul interfonCamerele încorporate în echipamentele de tip interfon sunt, de cele mai multe ori, foarte simple, rudimntare în ceea pe priveşte posibilitatea de zoom sau ajustare a câmpului de filmare. Mai mult, din cauza locului de instalare sunt foarte vulnerabile la acte de vandalism iar unghiul de filmare poate fi uşor obturat. O soluţie foarte eficientă la această problemă este folosirea unei camere CCTV convenţionale, ca de exemplu Sunell IRC59/21AP M11286. mai mult
Sistem de monitorizare video a accesului în locuinţă cu afişarea imaginii pe
pe ecranul interfonului şi pe televizor.
pe ecranul interfonului şi pe televizor.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI