SUPORT TEHNIC
Newsletter
Newsletter săptămânal DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 8/2014 (24.02.2014)
WiFi gratuit din spațiu. Media Development Investment Fund, o organizație non-profit din New York, a anunțat că va începe să se lucreze la proiectul "Outernet". Scopul proiectului este de a oferi acces rapid, one-way, la Internet, serviciul urmând a fi disponibil din orice punct al Pământului. Oricine va putea accesa paginile de internet selectate de organizație (știri, educație, Wikipedia, OpenStreetMap etc.), alte site-uri reportate de utilizatori, precum și să descarce distribuția Linux. Utilizatorii vor selecta paginile web pe propriile dispozitive. Datele de transmisie nu vor fi cenzurate, iar utilizatorilor li se va asigura anonimatul.

(sursa: outernet.is)
Accesul la Internet se va face cu ajutorul unui sistem de 150 de dispozitive care vor transmite datele. Dispozitivele în formă de cub cu muchiile de cca 10 cm vor forma o flotă de sateliți miniaturali, care vor orbita la o altitudine de 500 km. Sistemul complet ar trebui să asigure o viteză de transmisie de până la 16 Mbps.
Module similare (ca cele din fotografie) sunt deja utilizate pentru diverse servicii de telecomunicaţie "spaţiale". Creatorii proiectului Outernet speră că în viitorul apropiat, microsateliţi dotaţi cu aceste module vor ajunge în spaţiu cu ajutorul navetelor de reaprovizionare a Staţiei Spaţiale Internaţionale.

Utilizatorii vor putea primi gratis servicii ce pot fi stocate pe dispozitivele lor. Datele vor fi transmise sub formă de pachete UDP, folosindu-se tehnici multicast și astfel reducându-se lungimea de bandă totală de care ar fi nevoie pentru a transmite aceleași date către receiveri multipli. Principiul de bază al proiectului este de a oferi posibilitatea de downloadare direct de la sateliți, utilizându-se orice dispozitiv cu modul WiFi. Potrivit creatorilor - "pe termen lung, se va include și accesul two-way la Internet pentru toată lumea. Gratuit."
Media Development Investment Fund primește donații pentru dezvoltarea proiectului. Primele teste ale sistemelor WiFi se vor face anul acesta, iar lansarea sateliților pe orbită este plănuită pentru anul viitor.
În prezent, aproximativ 60% din populația lumii are acces la Internet. Outernet va oferi acces ușor și gratuit la informația de bază stocată pe Internet pentru toată lumea. Important este faptul că nu va fi cenzurat conținutul, informația generală fiind transmisă și oamenilor din țările care impun limitări în acest domeniu.
În prezent, aproximativ 60% din populația lumii are acces la Internet. Outernet va oferi acces ușor și gratuit la informația de bază stocată pe Internet pentru toată lumea. Important este faptul că nu va fi cenzurat conținutul, informația generală fiind transmisă și oamenilor din țările care impun limitări în acest domeniu.
Timpul alocat proiectului este privit într-un mod optimist. Creatorii săi cred că transmițătorii prototip vor fi gata în luna iunie a acestui an, iar testele vor începe câteva luni mai târziu. Proiectul ar trebui să fie operațional pe la mijlocul anului 2015.
DIPOL a adăugat în oferta sa cutia de distribuție care se montează pe perete ULTIMODE TB-16P-3 L54163. Cea mai importantă caracteristică a noilor cutii/cadre de distribuție este faptul că au suporţi pentru două splittere. Carcasele din cutie pot acomoda 18 cuple SC simplex cu două splitter-e de 1x8 sau 32 de cuple LC cu două splitter-e de1x16. Astfel semnalul poate fi distribuit la 16 sau 32 de utilizatori (numărul maxim de utilizatori în cazul reţelelor GPON).
Cutie distribuţie FO ULTIMODE TB-16P-3 (IP65, ramforsată, max 24 splice, 18 cuple SC simplex)
L54163
L54163
Cutia de distribuţie FO cu montare pe perete dispune de rating de protecţie IP65 şi poate acomoda în deplină siguranţă până la 24 de jocţiuni mecanice sau sudate. Construită din material plastic rezistent la schimbări rapide de temperatură şi umiditate, L54163 asigură conexiunilor de fibră optică un grad sporit de securitate, comparativ cu echipamentele similare altor producători.
Cablarea pentru sistemele de distribuţie satelit. Sistemele SMATV bazate pe multiswitch-uri folosesc coloane de cabluri coaxiale montate în paralel. Datorită acestui fapt, dar și faptului că lungimile cablurilor pot atinge chiar și 100 de metri, este nevoie să se aleagă cabluri cu o ecranare puternică. Ecranarea reduce fenomenul de crosstalk dintre cabluri. Crosstalk-ul excesiv ridică nivelul de erori şi duce la imagini distorsionate. Pentru a evita efectele de crosstalk, cablurile ar trebui să fie încadrate cel puțin clasa A+. Utilizarea unui cablu cu parametri slabi poate duce la nevoia de a îl înlocui în scurt timp după montare, pierzându-se timp şi bani.
Clasele de eficiență a ecranării
Clasa | 30-1000 MHz | 2-3 GHz [dB] |
C | 75 | 55 |
B | 75 | 55 |
A | 85 | 65 |
A+ | 95 | 75 |
A++ | 105 | 85 |
Pentru sistemele multiswitch, DIPOL recomandă cablurile coaxiale din seria TRISET. Acestea au apărut pe piața europeană după implementarea Directivei EU pentru Restricționarea Substanțelor Hazardoase (RoHS). Se află pe piață deja de 7 ani, astfel creându-se un standard de calitate pentru produsele similare. Au o garanție de 15 ani pentru stabilitatea parametrilor specificați în fișele lor.
Dintre cablurile Triset, cablul Triset PROFI E1010_100 are cea mai puternică ecranare.
Mărind fotografia, se pot vedea în detaliu cele două folii și tresa de cupru cositorit.
Mărind fotografia, se pot vedea în detaliu cele două folii și tresa de cupru cositorit.
Familia TRISET include:
- Cablul E1010_100 TRISET PROFI este conceput pentru rețelele broadband. Datorită construcției sale (folie dublă, tresă de cupru cositorit cu un grad mare de acoperire), asigură o ecranare eficientă în banda care canalului revers - 120 dB. Această caracteristică este importantă pentru rețelele HFC/CATV care oferă acces la Internet.
- E1015_100 TRISET-113 - un cablu coaxial de mare calitate, folosit pentru instalările de antene individuale și ale comunităților (sisteme MATV/SMATV) și rețele de cablu TV. Datorită pierderilor puține, protecției foarte bune și flexibilității mare care asigură o instalare ușoară, este un lider indisputabil printre cablurile pentru abonați.
- E1017_100 TRISET-113 PE - cablu coaxial TV/satelit de mare calitate (clasa A-, 18.1dB/100m la 862 MHz) într-o teacă PE, umplută cu gel. Aceste trăsături îl fac ideal pentru aplicațiile exterioare (are rezistență mare la radiațiile UV și la infiltrările de apă).
- E1025_100 TRISET-11 PE - cablu coaxial pentru instalările de antene individuale și pentru comunități, pentru conectarea subrețelelor. Pierderi mai puține decât în cazul cablului TRISET-113, cu o eficiență mare de screening (A+). Datorită tecii PE, rezistentă la UV, umplută cu gel, este potrivită pentru instalările în exterior.
Sunell face parte din membrii full ai grupului ONVIF. Sunell Technology Corporation face acum parte dintre cele 21 de companii care au statutul de Full Member a ONVIF. Acest statut îl au fondatorii forumului și companiile foarte active în dezvoltarea organizației. Alți membri ai asociației (aproape 500) sunt companiile cu statut de Contributing Member (20) și User Member (447).
Open Network Video Interface Forum (ONVIF) plănuiește să unească eforturile companiilor de a stabili standarde comune pentru dispozitivele folosite în IP CCTV și în sistemele de control cu acces fizic. ONVIF - dispozitivele compatibile asigură flexibilitatea instalărilor de sisteme de supraveghere video IP, datorită interoperabilității echipamentelor de la diferiți fabricanți. Prin standardizarea interfețelor digitale ale dispozitivelor IP CCTV și prin unificarea compresiunii și a transmisiunii fluxurilor video, a configurației și a procedurilor de control, a manipulării evenimentelor etc., utilizatorului i se oferă o platformă uniformă, ușor de folosit.
Toate camerele IP Sunell sunt compatibile cu protocolul ONVIF ver. 2.1 sau mai mare. Lista membrilor ONVIF este diponibilă aici.
Performanța crescută a programului software NUUO. Noul update al software-ului NUUO permite manipularea a două fluxuri H.264 și selectarea unuia cu o rezoluție mai mare pentru înregistrare și vizualizare fullscreen, cel de-al doilea flux, cu parametrii mai mici, fiind selectat pentru vizualizarea imaginilor divizate pe ecran. Acest lucru poate optimiza folosirea resurselor rețelei și procesarea puterii serverelor și stațiilor clientului.
Schimbările duc la rezultate măsurabile în ceea ce privește salvarea puterii de procesare. De exemplu, previzualizarea camerei IP cu o rezoluție de 1920x1080 de pixeli la 25 fps avea nevoie de un procesor CPU (Intel I3) la un nivel de 18-20%, limitând numărul de camere conectate la 4. Folosind cel de-al doilea flux, procesarea CPU pentru o imagine diminuată poate fi redusă la 9-10%, ceea ce dubleaza capacitatea de monitorizare (puterea de procesare care ne rămâne este folosită pentru înregistrarea fluxului video Full HD pe hard drive și pentru suport remote). Ultima versiune a NUUO IP+ este disponibilăaici.
Convertorul de semnal HDMI la semnal IP Signal HD H3604 îi permite utilizatorului să conecteze remote (de la o distanță de până la 100 m) sursa conținutului HD la televizorul/monitorul HD, folosind un cablu CAT5e/6. Setul include transmițătoare și receivere. Cu un receiver extra H3605, numărul de televizoare/monitoare care să afișeze aceleași imagini poate crește până la 253.

O utilizare a extenderului HDMI > IP (punct-la-multipunct)
Semnalul IP de la transmițător poate fi conectat la un switch Ethernet (de exemplu, N29915), pentru a fi distribuit către mai multe receivere. În cazul unei rețele IP deja existente, utilizatorul ar trebui să fie conștient de faptul că transmisiunea folosește tehnologia multicast. Acest lucru impune anumite cerințe switch-urior folosite în rețea, de exemplu – trebuie să suporte IGMP Snooping. Ca o alternativă, semnalul poate fi transmis într-un VLAN dedicat.
Camera IP compactă Sunell SN-IPR54/14AKDN K1681 este echipată cu un senzor de imagine Sony Exmor 1/2.8" cu o rezoluție de 1920x1080 pixeli. Datorită filtrului IR acţionat mecanic, a modului de zi/noapte și iluminatorului IR, camera oferă imagini de o calitate mare în orice condiții de lumină. | ||
Carcasă metalică de exterior (IP65, 400x300x200mm) R90606 – este ideală pentru instalarea de dispozitive electronice în zone expuse condițiilor meteo aspre. Cutia poate fi folosită în locurile unde durabilitatea şi etanşeitatea sunt obligatorii. Perfectă pentru montarea amplificatoarelor şi a echipamentelor de reţea. | ||
Cablul Patch Single-mode ULTIMODE PC-557D (2xLC-2xST, 1.5m G.652D duplex) L3457 este fabricat din două secțiuni paralele de fibră optică single-mode cu o lungime de 1.5 m, care se termină în doi conectori ST la un capăt și cu doi conectori LC (în pereche) la celălalt. | ||
Articole noi în Bibliotecă
Sunell - Partenerul dvs. de încredere. Sunell Technology Corporation este un producător de talie mondială în domeniul echipamentelor CCTV. Oferta companiei cuprinde camere de supraveghere video analogice şi IP, DVR-uri clasice şi de reţea, precum şi o gamă largă de accesorii destinate sistemelor CCTV. Echipamentele Sunell sunt comercializate în Asia, Europa, Africa, Australia precum şi în cele două Americi. În anul 2013, a primit din partea grupului Sony distincţie odată cu vânzarea senzorului de imagine cu numărul 100 000 000. La începutul acestui an, a devenit membru deplin al consorţiului ONVIF. DIPOL este un distribuitor autorizat pe plan european al produselor Sunell. Mai multe despre compania Sunell, aici
Showroom-ul. Vizitatorii pot analiza modul de funcţionare al celor mai multe dintre echipamentele Sunell.
Noutăți
18 Februarie 2014 – DIPOL la ELEKTROTECHNIKA 2014. Îi invităm pe designerii și instalatorii de sisteme optice și joasă tensiune la Târgul Internațional de Instalații Electrice și Sisteme de Securitate ("ELEKTROTECHNIKA") care va avea loc pe 26-28 februarie în Centrul de Expoziție EXPO XXI, pe strada Pradzynskiego 12/14 din Varșovia. Ştandul nostru C10 se va afla în holul 4. Aplicația software SatNet 3.0 a fost nominalizată la Premiul Ministerului Economiei pentru cel mai inovativ produs sau tehnologie prezentate la târg.
14 Februarie 2014 – DIPOL la Seminarul Regional. În această zi am participat la primul Seminar Regional de acest an, dedicat designerilor și instalatorilor de sisteme de telecomunicații și cu voltaj mic. Întâlnirea, care a avut loc în Lodz, a avut parte de o audiență mare și a reprezentat o oportunitate pentru DIPOL de a se prezenta. În timpul prezentării platformei SignalNet, specialistul nostru a atras atenția a peste 100 de ascultători. A explicat idea platformei și a arătat nivelul de sprijin pe care îl putem acorda pentru fiecare etapă a implementării instalațiilor de telecomunicație. Conversațiile neoficializate cu participanții au fost dominate de subiecte legate de designul sistemelor. De-a lungul anului, Seminarul Regional va avea loc și în alte orașe mari din Polonia.
Merită citit:
Care este diferența între un conector APC și unul UPC? Cei mai populari conectori pentru sistemele optice sunt SC (Standard Connector), FC (Ferrule Connector), și LC (Little Connector)... mai mult
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI