COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Newsletter TV-SAT, CCTV, WLAN
Nr 27/2010 (30.08.2010)
3D HDTV - un mare boom sau o mare dezamagire?
Operatorul SES ASTRA va transmite programe HDTV in tehnologie 3D HDTV in intervalul 3-18 septembrie. Ocazia acestui experiment conincide cu sarbatorirea a celei de-a 50-a editie a Targului IFA de la Berlin ce se desfasoara in intervalul 3-8 septembrie 2010. Transmisiile live de la targ vor prezenta noutatile in domeniul electronicelor. Dupa sfarsitul targului se vor transmite in reluare reportajele facute pe timpul acestuia. Transmisia 3D va fi disponibila doar pentru utilizatorii ce dispun de televizoare si receptoare capabile 3D HDTV in limita numarului de ochelari speciali pe care ii detin. Aceasta actiune se desfasoara in colaborare cu Panasonic, poducator de echipamente 3D.
Parametri canalului: ASTRA 3B 23.5 E, transponder 3204, frecventa 11.778 GHz, polarizare verticala (V), SR 27.5 MS/s, DVB-S2 cu modulatie QPSK, FEC 9/10.

Va reprezenta aceasta transmisie o revolutie pe piata europeana de televiziune si va fi acesta inceputul erei 3D? Dupa succesul filmului "Avatar", piata de televizoare 3D a crescut constant. Marii producatori prezinta noi solutii si tehnologii la aproape fiecare expozitie din domeniu. Implementarea tehnologiei 3D nu este asa de complicata fapt care se reflecta in pretul nu mult mai mare fata de televizoarele clasice. Producatorii ar putea incepe productia acestor televizoare oricand, singura restrangere fiind numarul mic de programe care emit in acest format si retinerea pe care o au posturile existente fata de trecerea la noul format.
Pentru a viziona televiziunea stereoscopica in formtul curent, utilizatorul trebuie sa poarte ochelari speciali care functioneaza doar pe un anumit model de televizor(ochelari universali urmand a fi disponibili din luna septembrie). Aceasta solutie este considerata de multi dintre utilizatori ca fiind incomforabila. In plus, inca nu s-au facut destule studii privind influenta imaginilor ce alterneaza rapid asupra sistemului nervos. In repetate cazuri s-au constatat stari de voma sau ameteala in timpul vizionarii filmelor 3D, in special la oamenii cu tulburari de vedere.
Transmisia 3D facuta de catre SES ASTRA o sa fie cu siguranta un experiment interesant, dar nu va influenta cresterea popularitatii televiziunii tridimensionale, aceasta trebuind sa se impuna pe o perioada mai lunga - 3D HDTV mai are de asteptat.

3D HDTV - mai asteptam putin
Pana la sfarsitul anului mai mult de 50 de televiziuni vor sa treaca la standardul 3D. Conform cercetarilor IMS, aproximativ 9% din televizoare vor pot reda imagini 3D pana la sfarsitul anului 2014. O statistica mai buna se refera la piata americana, unde in urmatorii patru ani, procentajul de televizoare 3D ar trebui sa ajunga la 40%.
Producatorii de televizoare se implica activ in dezvoltara de televizoare pentru acest segment de piata. Samsung a anuntat pe piata un Blu-ray player portabil cu un monitor de 10.1 inchi, capabil sa redea filme in format 1080p 3D, conectivitate wireless si interfata HDMI. Dealtfel Samsung a lansat un TV 3D de 50 de inchi care va costa numai 1100 de dolari.
Si Panasonic a anuntat doua plasme full HD - VIERA 3D - din cea mai recenta gama GT25. Noile ecrane de 42" si 50" vor oferi imagini cu un refresh de 600 Hz (sub-field drive), o rezolutie 1080p si 24p cinematic playback.
O alta metoda de popularizare a tehnologiei 3D este implementarea metodei de transformare 2D in 3D, permitand utilizatorului sa urmareasca filmele 2D in trei dimensiuni.
Primele astfel de modele vor fi oferite de Panasonic la pretul de $1500 - $2000.

Concurs foto - "Pasionati de Antene".
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
La tara
Izabela Szymanska
Pe balcon
Katrine
Antenka
Jakub Maksimowicz
Amplificator semnal DVB-T Oferim primul amplificator de semnal DVB-T pentru exterior TERRA AB001 R82001, proiectat special pentru a fi utilizat in exterior, prins direct pe stalp langa antena si alimentat prin cablul coaxial la o tensiune de 5 VDC. Deobicei echipamentele de receptie DVB-T includ o sursa de tensiune care conform normelor EN 300 744 ofera la iesire o tensiune de 5 VDC pentru alimentarea amplificatoarelor.
SD DVB-T Receiver: OPTICUM FT16pOutdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB001 (5VDC)UHF TV Antenna: DIPOL 16/21-69 DVB-T
Exemplu de utilizare a amplificatorului AB001 R82001
Majoritatea amplificatoarelor de exterior sunt alimentate la 12VDC. Utilizarea amplificatorul AB001 va permite alimentarea acestuia din sursa receptorului DVB-T ne mai fiind nevoie de o sursa de tensiune aditionala. Amplificatorul DVB-T Terra AB001 R82001 este dedicat aplicatiilor de exterior in instalatii individuale de receptie DVB-T si a instalatiilor MATV de mici dimensiuni (pana la 10 utilizatori). Castigul de 12dB dealungul intregii benzi UHF (470-862 MHz) elimina riscul suprasolicitarii receptoarelor din televizor. Nivelul maxim la iesire de 106 dBuV (IMD3=60 dB, DIN45004B) permite distributia semnalului la pana la zece prize TV. Zgomotul tipic al amplificatorului este de maxim 3 dB.
Un avantaj important al amplificatorului R82001 este consumul sau scazut (0.15 W), datorat circuitului de alimentare dedicat(5 VDC, compatibil cu standardul DVB-T - EN 300 744) rezultand intr-un consum total de 1.3kWh pe an la o funtionare 24/7Caracteristici
 • alimentare: 5 V, 30 mA
 • castig: 12 dB (47-862 MHz)
 • doua etape de amplificare pentru minimizarea zgomotelor
 • carcasa compacta de metal turnata si monta intr-o carcasa de plastic rezistenta la intemperii
Obiective asferice. Un obiectiv asferic poseda elemente optice care nu sunt segmente de sfera, ca in obiectivele normale, ci sunt hiperbolice. Obiectivele asferice echivaleaza cu un diametru efectiv mai mare decat al unui obiectiv sferic de acelasi diametru, permitand unei cantitati mai mare de lumina sa ajunga la senzor. Lentilele din aceste obiective au un profil diferit care compenseaza greselile ce apar pe marginile lentilelor sferice.
Lumina care se pierde deobicei este astfel transmisa catre senzor. Acest avantaj este foarte folositor in special in cazul camerelor color, acestea fiind mai putin sensible decat camerele alb negru. Folosirea acestor obiective la camerele alb negru poate spori sensitivitatea acestora.

Avantajele principale ale obiectivelor asferice:
 • deschidere mica a diafragmei;
 • imagini mai bune,clare.
Lentila sferica din dreapta nu focalizeaza bine.
Momentan se folosesc trei metode pentru fabricarea lentilelor asferice: slefuire, stantare, si tehnologia fabricarii din doua componente( se toarna rasina optica pe o lentila sferica, se formeaza asferic si se trateaza cu UV pentru intarire)
CCTV Lens: Tokina 3-8.2 mm F0.98 (IR, DC A/I)
M2311, un obiectiv asferic de 3-8 mm al cunoscutei firme TOKINA
CCTV - revizionarea materialelor inregistrate de pe PC Multe sisteme de monitorizare inregistreaza date care nu sunt vizionate in mod regulat. Exemple bune sunt parcari, terminale POS, terenuri de sport etc.
In caz ca se doreste analizarea datelor, este necesar sa se poata scoate repede mediul de stocare pentru a fi montat intr-un alt echipament, preferabil un PC.
Solutia ideala o constituie DVR-urile CCTV moderne Hikvision-Ultimax DS-8108HDI-SE M76081 si DS-8116HDI-SE M76161.
Un element special al acestora este panelul frontal care se poate deschide, putand extrage cu usurinta hard diskurile. In timpul functionarii normale, panelul este inchis cu cheie, ferindu-l de acces neautorizat. DVR-urile sunt usor de folosit - avand un meniu simplu si intuitiv, identic pentru ambele modele. Acestea pot inregistra imagini 4CIF la o rata de 12fps.
Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-SE H.264 (8-ch.) Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HDI-SE H.264 (16-ch.) HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)HDD SEAGATE 1 TB 7200 rpm 32MB CACHE SATA2
Montaj si demontaj rapid si usor, faciliteaza revizionarea materialului inregistrat.
Software-ul pentru redarea locala pe PC este Local Playback. Acesta se instaleaza pe orice calculator ce ruleaza Windows si ofera posibilitatea de a revedea materialele filmate de orice intrgistrator Hikvision-Ultimax.
It eliminates the problems that often appear when using other equipment - lack of playback due to untypical formats, inconvenient searching of desired fragments etc. Through the Local Playback Software the HDD content recorded on a Hikvision-Ultimax DVR is seen as a set of video channels assigned to CCTV cameras. The recordings are shown on the timeline. It is also possible to export the recordings and make screenshots.
Camerele megapixel Aviosys sunt lideri in prezentarea imaginilor/ stream-urilor pe pagini www.
Multi oameni vor sa-si creeze o pagina personala pe care sa poata oferi materiale video live cu costuri cat mai mici. Pentru un astfel de serviciu trebuie insa sa inchirieze un server, cu trafic inclus sau sa posede destule cunostinte tehnice pentru a-si programa singuri un astfel de server.
Seria 9070 de camere AVIOSYS rezolva toate aceste probleme. Acestea incorporeaza un server web pe care cu putine cunostinte HTML il puteti configura pentru a reflecta culorile si look-ul dorit de Dvs.
Modelele 9070 basic K1160 si IR K1162 contin un card incorporat de 2 GB, modelul K1161 are un lacas SD/SDHC de max. 8 GB ce va ofera un spatiu larg pentru inregistrari si optiuni ale site-ului. Imaginile se introduc in pagina cu ajutorul catorva linii de cod continand adresa IP si dimensiunile ferestrei in care se va face prezentarea.
Pagina web cu stream "live" al camerei
Camerele Aviosys sunt ideale pentru locurile unde nu vrem, sau nu putem instala un server web, dar totusi dorim sa vizionam imagini de la acea camera.


Exemple de aplicatie:
 • Gradinita - monitorizare live pentru parinti;
 • Biserici - Mesa transmisa live;
 • Partiile de schi - condiţii meteorologice, ruta de pregătire, numărul de persoane pe versant;
 • sali forta, bazine, centre de divertisment, magazine.
IP Camera AVIOSYS 9070 Basic
IP Camera AVIOSYS 9070 CS
IP Camera AVIOSYS 9070 IR
9070 Basic
K1160
9070 CS
K1161
9070 IR
K1162
Camerele Aviosys inglobeaza mai multe functii
 • inregistratoar DVR;
 • server www;
 • camera CCTV.
Poze ale camerele 9070 CS se pot viziona pe pagina articolului K1161.
Retea pentru acasa folosind echipamente TP-LINK partea a 2-a. Daca internetul este furnizat prin intermediul cablului TV, folosind un modem de cablu (cu iesire ethernet) sau printr-un provider local de internet pe cablu UTP, atunci se poate construi o retea locala bazata pe acea conexiune.
In acest scop:
 • se va folosi un router TL-WR542G N2950 ce se va leaga la modemul de cablu sau reteaua de cartier prin cablu UTP;
 • la calculator se va conect o placa PCI TL-WN551G N2970;
 • laptopurile pot utiliza adaptorul USB TL-WN321G N2920;
 • pentru a mari acoperirea routerului se poate folosi o antena TL-ANT2405C A72713.
Deasemeni se poate construi si o retea 802.11n cu echipamentele urmatoare:
 • access point TP-Link TL-WR740N cu router incorporat 150Mb/s 802.11n N3252;
 • adaptor USB 802.11n TP-Link USB TL-WN722N, 150Mb/s N2922;
 • placa PCI Express TP-Link TL-WN781N 802.11n 150 Mb/s N2974;
 • placa 802.11n TP-Link PCMCIA TL-WN910N, 300Mbit/s N3231.
Wireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551GWireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551GIndoor Omnidirectional Antenna: TP-Link TL-ANT2405C (2.4GHz, 5dB) Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN321G (2.4GHz 54Mbps)Wireless Router: TP-Link TL-WR542G - eXtended Range<br />(with 4-port switch)Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN321G (2.4GHz 54Mbps)Wireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551G
TP-Link TL-WR542G 54 Mbps N2950 este un router wireless, acesta incorporeaza un router, firewall si un acces point intr-unul singur. TP-Link TL-WR542G va permite sa creeati simplu si rapid o retea wireless pentru impartirea unei conexiuni internet intre mai multe calculatoare, totodata firewall-ul integrat va protejeaza impotriva atacurilor.
In editia trecuta:

Prize de antene pentru receptoare DVB-S de tip Twin in instalatiile multiswitch. Receiverul twin poate decoda doua semnale de satelit simultan, de acolo cele doua conexiuni, la care trebuie conectate doua cabluri (de ex. TRISET-113 E1015), unul pentru fiecare tuner din receptor.
Priza R694140 va da posibilitatea de acces la doua porturi separate pe antena sau multiswitch.
Reception of digital satellite platform throughout the house using only one smart card
Exemplu de implementare al prizei R694140
Sistem CCTV intr-o scoala. O scoala din sudul poloniei a decis sa se echipeze cu un sistem de supraveghere. Motivul a fost cat se poate de simplu, acte de vandlism si huliganism pe propietatea scolii, distrugeri, talharii si furturi din vestiare. Profesorii si restul personalului scolii ne putand supraveghea constant cei 500 de elevi ai scolii....
WLAN in a single-family house - part 1. Utilizatorul internet ce detine o casa ar dori sa aiba acces la conexiunea sa in mai multe parti ale casei si imprejurimi, ex. gradina si garaj. Pentru a obtine rezultatul dorit va trebui sa isi instaleze o retea wireless (WLAN) ce functioneaza in banda 802.11b/g sau in standardul n...

Index-ul editiilor precedente
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.