Revizuirea săptămânală DIPOL – TV și SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 25/2023 (22 Iunie 2023)

Energie din spațiu.

Agenția de Explorare Aerospațială din Japonia încearcă să lanseze pe orbita din jurul Pământului un grup de sateliți mici echipați cu panouri solare. Sateliții ar colecta energia solară și apoi, folosind microunde, ar transmite-o fără fir către stațiile de recepție de la sol.
Panourile fotovoltaice aflate pe orbită oferă o sursă nelimitată de energie regenerabilă prin colectarea energiei în orice moment al zilei, aproape fără risc (comparativ cu mulți factori care pot deteriora panourile instalate în mod convențional pe Pământ). Datorită utilizării microundelor, transmisia datelor nu va fi compromisă de prezența norilor, de exemplu.
Transmisia de alimentare fără fir.
Agenția spațială din Japonia JAXA încearcă deja de mulți ani să facă posibilă transmisia energiei solare din spațiu către Pământ. Încă din 2015, a avut un succes acest lucru: 1.8 kilowați (putere suficientă pentru a alimenta un fierbător electric) au fost transmise wireless pe o distanță de 50 de metri.
Problemele potențiale vor fi cu siguranță pierderea de energie în timpul transportului și costul soluției în sine. Costul fabricării sateliților care ar genera 1 GW de energie ar fi de până la 7 miliarde de dolari. În ciuda faptului că costul este atât de mare, testele cheie sunt programate pentru 2025.

Instalarea headend-ului TERRA.

Dispozitivele pentru sisteme LAN, multimedia și CCTV sunt realizate în așa fel încât instalarea lor să fie plăcută din punct de vedere estetic și dispozitivele să fie protejate împotriva deteriorărilor mecanice accidentale. Carcasa metalică CD001 R90001 special proiectată cu șină DIN BD001 montată pe panoul din spate este proiectată pentru montarea componentelor de la TERRA. Combinația dintre șină și tablă garantează o montare rigidă a până la 8 dispozitive pe o șină DIN. Panoul de ventilație, care este format din trei ventilatoare și un termostat, asigură un nivel adecvat de răcire. Alimentarea se face de la sursa UP413 12V/4.5A R82533.
Exemplu de montare a unui headend TERRA pe o carcasă CD001 cu șină DIN BD001 R90001. În plus, pe placa de montare ID001 R90003 se reăsesc multiswitch-ul SRM-522 R80522 și switch-ul Ethernet. Întregul sistem are montat un panou de ventilatoare cu termostat FD001 R90002.
Headend-ul conține:
 • două module TDX-420C cu slot CI dual R81619 – un panou TDX-420C R81619 primește întregul pachet de semnale de la două transpondere prin satelit (canale criptate) și creează două multiplexuri DVB-T2 adiacente. În practică, acest lucru asigură 6 canale SD cu definiție standard sau 2-3 canale HD de înaltă definiție pentru fiecare dintre cele două multiplexuri DVB-T.
 • două module TDX-420 FTA R81618 – un panou TDX-420 R81618 primește întregul pachet de semnale de la două transpondere prin satelit (canale criptate) și creează două multiplexuri DVB-T adiacente. În practică, acest lucru asigură 6 canale SD cu definiție standard sau 2-3 canale HD de înaltă definiție pentru fiecare dintre cele două multiplexuri DVB-T.
 • două surse de alimentare UP413 R82533 – aranjamentul cu două dispozitive permite alimentarea redundantă a echipamentelor TERRA. Când sunt utilizate două unități, defecțiunea uneia nu va afecta funcționarea întregului sistem: sursa de alimentare va fi comutată instantaneu și automat la cealaltă sursă de alimentare.

Sistem de supraveghere video IP bazat pe o cameră bispectrală.

O cameră bispectrală este o soluție care combină avantajele supravegherii video tradiționale, permițând identificarea persoanelor în timpul zilei sau nopții folosind iluminare suplimentară și imagine termica. O cameră termică nu are nevoie de iluminare suplimentară pentru a funcționa corect. Orice obiect cu o temperatură peste zero absolut (0 K = -273,15°C) emite raze infraroșii. O cameră de termoviziune vă permite să vedeți distribuția temperaturii pe suprafața acestui corp și astfel să detectați oameni și animale fără iluminare suplimentară noaptea și în condiții meteorologice dificile. Prin conectarea camerei bispectrale la DVR, imaginea de la senzorul de lumină vizibilă și imaginea termică pot fi adăugate la două canale separate. Mai mult, imaginile pot fi integrate (suprapuse) pentru a obține o imagine termică de o calitate mai bună. Camera acceptă, de asemenea, analiza de imagine VCA, care poate fi utilizată pentru a implementa protecția perimetrului. Mai jos, este prezentat un exemplu de sistem de supraveghere cu utilizarea unei camere bispectrale. Sistemul a fost construit cu trei camere DS-2CD2043G2-I K03207 și o cameră bispectrală DS-2TD2628-3/QA K04987. înregistrările de la camere sunt realizate pe NVR-ul DS-7608NXI-K1 K22069 și stocate pe un HDD WD de 2TB M89270. Accesul la sistem din rețeaua externă este asigurat de routerul Mercusys AC12G N2933.
Camera IP Hikvision DS-2CD2043G2-I (4 MP, 2,8 mm, 0,005 lx, iluminator 40m, H.265, WDR, AcuSense)Camera IP Hikvision DS-2CD2043G2-I (4 MP, 2,8 mm, 0,005 lx, iluminator 40m, H.265, WDR, AcuSense)Camera IP Hikvision DS-2CD2043G2-I (4 MP, 2,8 mm, 0,005 lx, iluminator 40m, H.265, WDR, AcuSense)Switch PoE ULTIPOWER PRO00208afat (120W, 2x1Gbps, 8xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)HDD WD PURPLE WD22PURZ 2TB (3.5
Sistem de supraveghere video pentru casă cu utilizarea camerei bispectrale

Îmbunătățirea semnalului LTE pentru acasă.

Repeater-ul Signal GDW-505 A6777 este folosit pentru a amplifica semnalele EGSM, GSM, DCS, WCDMA și LTE și pentru a le aduce în interior. Dispozitivul este ideal pentru locurile în care semnalul este atât de slab încât este imposibil să efectuați apeluri sau să transmiteți date prin telefonul mobil. Un exemplu poate fi un loc situat departe de transmițător sau o clădire cu pereți armați, pivnițe (cafenea) sau ferestre moderne cu geamuri acoperite cu compuși metalici.
Instalarea repeater-ului Signal GDW-505 A6777:
 • alegeți un loc în afara clădirii unde semnalul telefonului mobil este recepționat corect,
 • montați antena exterioară (A741031) astfel încât să fie orientată spre releul (transmițătorul) GSM.
 • alegeți o locație pentru instalarea repeater-ului undeva în interiorul clădirii pentru a plasa antena interioară în partea centrală a clădirii/holului/camerului care urmează să fie acoperit,
 • verificați dacă distanța dintre antenele exterioare și interioare este de cel puțin 10 m,
 • instalați repeater-ul GDW-505 departe de sursele de căldură, asigurând răcirea corespunzătoare a dispozitivului,
 • verificați corectitudinea conexiunilor cablurilor dintre repeater și antene (prizele antenei externe și interne sunt marcate corespunzător),
 • conectați sursa de alimentare la priza de 230 VAC.
Mai jos avem schema de instalare a unui repeater într-o casă.
Patch cord RF N-tata - N-tata (5m RF-5 50 ohmi)Cablu N-tată - N-tată (10m RF-5)Antenă LTE TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 Repeater semnal LTE Signal GDW-505 (EGSM, GSM, DCS, WCDMA, LTE)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-AAlimentator 12V/3A (pentru repeatere SIGNAL)
Instalarea echipamentul pentru o vilă

Ultimode OPM-2: un contor de putere optică 4-în-1.

Ultimode OPM-2 este un contor conceput pentru măsurători în rețelele de fibră optică. Contorul are mai multe caracteristici care îl deosebesc de multe dispozitive similare de pe piață. Dintre acestea, cele mai importante sunt:
 • calibrare pentru 10 lungimi de undă, astfel încât să poată fi utilizat în aplicații mai puțin obișnuite, cum ar fi rețelele CWDM etc.
 • „4-în-1” – pe lângă funcția de analizor, OPM-2 are și funcțiile unui localizator vizual de defecțiuni (VFL), tester de conexiune RJ45/UTP și lanternă.
 • calibrarea manuală a citirilor – această funcție, rar întâlnită la dispozitivele din această clasă, permite corectarea citirilor analizorul
 • după compararea lor cu un dispozitiv de referință.
Powermetru optic Optokon PM-800
Powermetrul optic Ultimode OPM-2 L5818
OPM-2 permite măsurarea puterii absolute, precum și măsurarea de referință. Este un echipament obligatoriu pentru orice instalator de sisteme de cablare cu fibră optică.

Produse noi în oferta Dipol

Cameră Hikvision DS-2CD2421G0-IW K17161 Cube este dedicată utilizării în sisteme CCTV bazate pe DVR-uri IP. Dispune de un senzor de imagine de 2 MP de calitate și oferă o imagine superioară cu reproducere de înaltă fidelitate a culorilor și zgomot redus în absența luminii. Iluminator IR încorporat cu o rază de acțiune de 10 m, bazat pe tehnologia EXIR, asigură funcționarea corectă în condiții de iluminare scăzută. Senzorul în infraroșu pasiv (PIR) încorporat permite detectarea precisă a mișcării.
Cameră IP PT Hikvision DS-2CD1A43G0-IZU K17905 este o cameră IP Pan/Tilt care permite rotirea orizontală de -100° până la 100° și rotația verticală de -20° până la 45°. Acest model este dedicat utilizării în sisteme de monitorizare bazate pe NVR-uri. Camera este echipată cu un senzor CMOS de 4 MP 1/3" și un iluminator IR EXIR cu o rază de până la 50 m pentru a asigura o vizibilitate corespunzătoare în condiții de lumină scăzută. Are un obiectiv varifocal de tip motozoom de 2.8-12 mm MZ, permițând modificarea unghiului de vizualizare în intervalul 96.7-29.2°.
Cameră IP Hikvision DS-2CD2387G2-L(C) K01504 este o cameră IP de tavan din seria EasyIP 4.0 care combină două tehnologii cheie ColorVu și AcuSense (a doua generație). Cu tehnologia ColorVu, camera poate captura imagini color non-stop, păstrând în același timp detalii importante de identificare. Tehnologia AcuSense mărește eficiența sistemului de supraveghere prin eliminarea alarmelor false și neplăcute prin filtrarea obiectelor umane/vehiculului.

Merită citit:

Switch-uri pentru instalarea pe stâlp. Switch-urile industriale sunt proiectate pentru sistemele din instalații industriale în care condiții nefavorabile, cum ar fi creșterea prafului, temperatură ridicată sau scăzută sau umiditatea ridicată. Instalarea switch-urilor industriale este recomandată și pentru cablarea aeriană pe stâlpi sau în cutiile cablurilor montate în carcase etanșe. Switch-urile Ultipower au porturi Ethernet (Fast Ethernet sau Gigabit Ethernet, în funcție de model) pentru conectarea unor dispozitive precum camere IP sau PC-uri. Carcasa respectă standardul IP40 (protecție împotriva accesului la părți periculoase, protecție împotriva corpurilor străine cu diametrul de peste 1 mm). Toate porturile acceptă PoE (switch-ul trebuie să fie alimentat cu 48 VDC). Switch-urile sunt echipate cu un port SFP pentru conversia modului de transmisie în fibră optică...>>>mai multe
În exemplul de mai sus, switch-urile au fost instalate în cutii etanșe pe stâlpi.
Antenă SMART CITY DVB/T2 cu bypass cu până la 40 km de emițător