Nr. 17/2024 (22 Aprilie 2024)
O nouă abordare a confidențialității în camerele electronice de consum.
Dispozitive inteligente care folosesc scanarea vizuală a mediului, cum ar fi aspiratoarele inteligente, bonele electronice și dronele, sunt din ce în ce mai des utilizate și văzute în casele și companiile noastre. Aceste dispozitive fac adesea parte din "Internet of Things" sau sistemele inteligente care se conectează la Internet. Totuși, datorită accesului lor la internet, acestea pot fi vulnerabile la atacuri de hackeri, iar unele date sensibile, cum ar fi fotografiile pe care le fac, pot ajunge online. În efortul de a restabili confidențialitatea, cercetătorii de la Centrul de Robotică Australian de la Universitatea din Sydney și Centrul de Robotică (QCR) de la Universitatea de Tehnologie din Queensland au dezvoltat o nouă abordare în designul camerelor în care informațiile vizuale sunt procesate și criptate înainte de a fi digitalizate. Acest lucru asigură că imaginile rămân inteligibile doar pentru dispozitivele care le folosesc, și că nu pot fi reconstruite într-o formă inteligibilă pentru oameni.
Camerele automate noi, care protejează confidențialitatea, maschează imaginile într-un mod care este de nerecunoscut pentru oameni.
Inovația constă în principal în faptul că cercetătorii au reușit să împartă procesarea imaginii într-o parte analogică și digitală. Până acum, orice codare a imaginii sau marcaj de zonă era făcută digital și putea fi inversată relativ ușor. Noua abordare permite codarea imaginii să fie făcută deja în timpul părții analogice a procesării (sistemul analog al camerei, imediat după sistemul optic), înainte ca imaginea să fie stocată digital.Imaginile distorsionate pot fi încă folosite de roboți pentru a-și îndeplini sarcinile, dar nu oferă o reprezentare vizuală cuprinzătoare care să încalce confidențialitatea. Cercetătorii au încercat să spargă securitatea pe care au creat-o, dar nu au reușit să reconstruiască imaginile într-un format recunoscut. Așa că au decis să ofere această oportunitate întregii comunități științifice provocându-i să le spargă metoda. Noua abordare a cercetătorilor poate fi de asemenea folosită pentru a crea dispozitive care vor funcționa în locuri unde confidențialitatea și securitatea sunt importante, cum ar fi depozitele, spitalele, fabricile, școlile și aeroporturile. Cercetătorii doresc să construiască un model fizic al camerei în viitor pentru a-și demonstra soluția în practică.
Conectori pass-through RJ-45.
. DIPOL oferă conectori EZ RJ-45 de cat.5e
J2012_100 și de cat.6
J2013_100. Semnul distinctiv al acestora este o buclă pe fire individuale care permite sertizare mai rapidă și mai eficientă. Mufa ar trebui să fie crimpată și excesul de conductor tăiat cu ajutorul cleștelui
E7912.
Mufă modulară EZ 8P8C (RJ-45), pentru cat.5e, tip EZ J2012_100. | Mufă modulară EZ 8P8C (RJ-45), pentru cat.6, tip EZ J2013_100. |
| |
Pregătirea conectorului pentru strângere.
Cleștele pentru sertizarea conectorilor de tip EZ
E7912 8P8C (RJ-45).
Implementarea detectării inteligente a intruziunilor de către NVR-urile Sunell.
DVR-urile Sunell (4, 8, 16 canale) ***https://www.dipolnet.ro/oferta-monitoring,5146.htm?q=-j&search_param=items*** au capacitatea de a implementa independent detectarea inteligentă a intruziunilor pe 4 canale. Acest lucru înseamnă că, pe cele 4 canale selectate, DVR-ul poate efectua independent analiza imaginii. Detectarea intruziunilor implică definirea unei zone de detecție, care, în cazul depășirii, generează o alarmă. DVR-urile Sunell pot efectua această funcție indiferent de marca camerelor conectate, suportând atât camerele compatibile cu ONVIF cât și camerele acceptate de producător.
În plus, evenimentele pot fi filtrate pentru prezența persoanelor și/sau vehiculelor, permițând utilizatorilor să analizeze semnalele de alarmă, îmbunătățind eficiența monitorizării și răspunsului la situațiile potențial periculoase. Această funcționalitate suplimentară este deosebit de utilă pentru camerele care nu dispun implicit de o astfel de analiză. Acest lucru permite utilizatorului să analizeze cele mai relevante semnale de alarmă, eliminând problema unui număr mare de alarme nejustificate.
Măsurători în sistemele de fibră optică. Partea 2.3 - măsurarea transmisiei - interpretarea rezultatelor măsurătorilor.
Verificarea exactității unui sistem de fibră optică folosind o sursă de lumină și un powermetru optic implică generarea unui singur număr pentru atenuarea întregului traseu optic și compararea acestuia cu valoarea așteptată. În momentul certificării unei rețele, valoarea așteptată este specifică aplicației pentru care link-ul este certificat - de exemplu, când se certifică o rețea pentru o aplicație 10GBASE-LR, adică o conexiune Ethernet de 10 Gbps pe fibră singlemode, atenuarea maximă a traseului de fibră poate fi de 6.2 dB pentru o lungime de undă de 1310 nm. Valorile de atenuare pentru alte aplicații pot fi găsite în documentele care descriu standardul specific sau în standardele structurate de cablare ISO/IEC 11801, EN 50173. Atunci când conexiunea măsurată nu este supusă certificării, valoarea maximă de atenuare este calculată prin adunarea valorilor teoretice maxime de atenuare ale tuturor elementelor incluse în traseul cu fibră optică.
Problema calculării atenuării tipice aproximative a unei linii date apare din lipsa standardelor clare de atenuare pentru evenimente individuale precum suduri și conectori. Poate să reiasă că, conform unui criteriu, o linie formată din 2 conectori, 2 suduri și 500 de metri de fibră ar trebui să atenueze nu mai mult de 2.3 dB, conform altuia 1.5 dB, iar conform unuia 0.82 dB! Astfel de valori divergente au ca sursă diverse documente: standardele structurate de cablare, standardele companiilor marilor operatori, recomandările internaționale, standardele producătorilor care definesc clasele de atenuare ale conectorilor de fibră optică, fișele de date ale produselor și informațiile transmise de la un instalator la altul, care devin în timp un fel de standard nescris al industriei.
Este crucial, așadar, ca persoana care efectuează măsurarea transmisiei, în plus față de procedura corectă de măsurare și stabilirea puterii de referință, să știe cum să definească strict criteriile de evaluare a rezultatului său - astfel încât determinarea dacă sistemul a fost realizat corect sau nu să nu fie supus niciunei interpretări.
În continuare sunt enumerate elementele traseului optic care trebuie analizate în calcularea atenuării maxime al unui traseu de fibră optică singlemode. Pentru fiecare dintre ele, sunt prezentate valorile de atenuare acceptabile rezultate din aplicarea diferitelor criterii, iar valoarea care ne pare a fi adecvată pentru analizarea majorității conexiunilor cu fibră optică este indicată.
Atenuarea fibrei | Atenuarea conectorului | Atenuarea sudurii |
Recomandări ITU-T G.652.D/G.657.A: 0.40 dB/km (1310 nm) 0.30 dB/km (1550 nm) Declarațiile producătorilor de fibră: < 0.35 dB/km (1310 nm) < 0.20 dB/km (1550 nm) Standardul de fabrică al marilor operatori: 0.40 dB/km (1310 nm) 0.25 dB/km (1550 nm) | 61280-4-2/ISO/IEC 14763-3:< 0.75 dB Norma 61300-3-34: clasă conector B < 0,25 dB clasă conector C < 0,50 dB Standardul de fabrică al marilor operatori: max. 0.50 dB, dar nu mai mult de 0.30 dB în medie | 61280-4-2/ISO/IEC 14763-3:< 0.30 dB Standard din fabrică al marilor operatori: max. 0.15 dB, dar 0.07 dB in medie
Presupus in general < 0.10 dB |
Astfel, se poate observa că, în funcție de criteriul adoptat, la estimarea atenuării maxime a unei conexiuni date, se pot obține rezultate foarte diferite, ceea ce poate avea ca rezultatul măsurării să fie corect pentru unul și incorect pentru celălalt. Luând în considerare atenuarea reală, elementele corect executate ale sistemelor de fibră optică, va fi mai rezonabil să se facă ipoteze mai restrictive. În realitate, valorile măsurate în marea majoritate a cazurilor vor fi oricum semnificativ mai mici. În concluzie, valorile propuse de atenuare a evenimentelor individuale care trebuie luate pentru calcule sunt:
- atenuarea fibrei: 0.4 dB/km (1310 nm), 0.3 dB/km (1550 nm),
- atenuarea conectorului: 0.3 dB,
- atenuarea sudurii: 0.1 dB.
///Prin urmare, exemplul menționat anterior su un traseu de 500 m cu pigtail-uri sudate la capete nu ar trebui să atenueze mai mult de: 0.5 x 0.4 dB + 2 x 0.3 dB + 2 x 0.1 dB = 1 dB pentru o distanță de 1310 nm și mai puțin (0.05 dB) pentru o lungime de undă de 1550 nm.
În următorul număr al Săptămânalului DIPOL, vom include ultima notă din seria privind măsurătorile transmisiei. Vom răspunde la întrebarea de ce este important să se efectueze măsurători pentru lungimi de undă de 1310 nm și 1550 nm și, de asemenea, cum rezultatul ambelor măsurători poate ajuta la determinarea posibilelor cauze ale problemelor în sistem.
TV pentru hotel.
Un headend este un dispozitiv de bază sau un grup de dispozitive dedicate facilităților și instituțiilor unde se dorește administrarea centralizată a ofertelor de programe distribuite în sistemul de televiziune. În plus față de headendul format din module conform alegerii instalatorului (transmodulatoare, amplificatoare, emițătoare optice, streamere IP) pentru recepționarea și conversia semnalelor TV, sistemul cuprinde și ansamblul antenei (antene satelitare, antene TV terestre și FM).
Headendurile care distribuie programele satelit sunt convertite în format digital DVB-T2 COFDM și rămân cea mai comună soluție utilizată în multe hoteluri. Canalele satelit pot completa oferta de programe TV terestre DVB-T2 sau pot fi singura sursă de programe în sistem.
Imaginea de mai jos arată un headend format din 4 panouri TERRA tdx410c (primele 4 din stânga) care permite conversia semnalelor satelit DVB-S2 de pe un transponder satelitar unic la standardul DVB-T COFDM. În prezent, producătorul brandului TERRA a înlocuit modulele tdx410c cu un nou model tdx420c
R81619, care poate recepționa semnale de la 2 transpondere satelit și poate crea 2 MUX-uri DVB-T2. Astfel, 2 module tdx-420c
R81619 sunt suficiente pentru a aduce semnale satelit de la 4 transpondere satelit diferite.
Următoarele 3 module din imaginea de mai sus, lăsând la o parte sursa de alimentare, care este amplasată în partea centrală a sistemului, sunt amplificatoare de canal de la TERRA, care permit distribuția semnalelor DVB-T2 într-un sistem bazat pe cablu coaxial. Amplificatorul at440 (amplificare a 4 MUX-uri DVB-T2 în banda UHF), amplificatorul at420 (amplificare a 2 MUX-uri în banda UHF), amplificatorul at422 (amplificare a 2 MUX-uri în banda VHF). În plus, amplificatorul de bandă largă ma400
R82520 permite amplificarea semnalului RF până la 110 dBuV și împărțirea semnalului folosind splittere/TAP-uri pentru mai multe receivere.
Televiziunea terestră digitală DVB-T2 în continua evoluție a determinat producătorii de echipamente TV să caute soluții noi. TERRA a decis să lanseze amplificatorul de canal PA420T
R82516. Un model de amplificator PA420T
R82516 poate înlocui toate amplificatoarele de canal de mai sus: at440, at420 și at422. Imaginea de mai jos arată headendul actualizat. Modelele de amplificatoare at440, at420 și at422 au fost înlocuite de amplificatorul PA420T
R82516.
Amplificatorul programabil, multi-bandă, cu canale PA420T TERRA este proiectat pentru recepționarea televiziunii digitale terestre DVB-T/T2 în clădiri multifamiliale, locuințe, hoteluri, pensiuni, case de vacanță, școli, spitale etc. Amplificatorul are 2 intrari de semnal programabile pentru banda VHF (174-240 MHz)/banda UHF (470-694 MHz), 1 intrare programabila pentru banda UHF (470-694 MHz) si 1 intrare pentru banda FM (87-108 MHz). Dispozitivul are 20 de căi de amplificare independente. Fiecare dintre căi este responsabilă pentru amplificarea unui multiplex de televiziune digitală terestră DVB-T2. Aceasta înseamnă că un dispozitiv poate amplifica 20 de multiplexuri digitale cu un nivel maxim de ieșire de 108 dBμV.
Produse noi în oferta Dipol
| | Splicer Sendun SD-9+ pentru sudarea fibrei optice + kit pregătire L5877 este un splicer ce permite sudarea fibre optică. Folosește tehnologia de poziționare la bază cu funcție de focalizare automată. 6 motoare de mare viteză și precizie asigură o sudură cu pierderi mici. Procesorul quad-core permite un răspuns rapid la comanda utilizatorului. Sendun este o marcă a producătorului chinez de aparate de sudură pentru fibră optică de la Tumtec. Acest producator are o experienta de aproape 20 de ani in producerea acestui tip de echipamente, oferind modele pentru diferite utilizări. Modelul Sendun SD-9+ este conceput pentru uz general: conexiuni FTTH, pentru LAN, CTTV, etc. Vă permite să realizați conexiuni durabile cu atenuare scăzută. |
| | |
| | Cameră IP bullet DS-2CD3043G2-IU (4 MP, 2.8 mm, 0.005 lx, IR până la maxim 40 m, Audio, AcuSense) K03214 este o cameră bullet din seria Hikvision Ultra(SmartIP). Tehnologiile Motion Detection 2.0 și AcuSense implementate îmbunătățesc semnificativ performanța de detecție. Aceste caracteristici se bazează pe algoritmi de inteligență artificială, bazați pe deep learning, filtrarea obiectelor detectate pentru corpuri umane și vehicule, atât pentru detecția mișcării, cât și pentru protecția perimetrului de tip VCA (linie virtuală, zonă de intruziune etc.). Această abordare elimină alarmele false (de exemplu, ploaie, animale, copacii sau căderea frunzelor etc.), crește eficacitatea întregului sistem și găsește rapid evenimentele de alarmă de interes. |
| | |
| | Cameră IP dome DS-2CD3143G2-ISU (4 MP, 2.8 mm, 0.005 lx, IR până la maxim 40 m, Audio, AcuSense, IK10) K00926 este o cameră dome din seria Hikvision Ultra(SmartIP). Tehnologiile Motion Detection 2.0 și AcuSense implementate îmbunătățesc semnificativ performanța de detecție. Aceste caracteristici se bazează pe algoritmi de inteligență artificială, bazați pe deep learning, filtrarea obiectelor detectate pentru corpuri umane și vehicule, atât pentru detecția mișcării, cât și pentru protecția perimetrului de tip VCA (linie virtuală, zonă de intruziune etc.). Această abordare elimină alarmele false (de exemplu, ploaie, animalele, copacii sau căderea frunzelor etc.), crește eficacitatea întregului sistem și găsește rapid evenimentele de alarmă de interes. |
| | |
Sistem optic-cupru DVB-T2 și DVB-S/S2 pentru un complex hotelier.Un proprietar al unui complex hotelier a comandat instalarea TV terestră care furnizează semnale în noul standard DVB-T2 și semnalele satelitare DVB-S/S2. Instalarea trebuia să acopere 5 facilităţi. Sistemul TV ar fi distribuit semnale în noul standard DVB-T2 de la un emiţător local și 15 programe satelitare FTA sub formă de semnale digitale DVB-T. În acest scop, s-a ales o soluție bazată pe echipamente TERRA...
>>>mai multe Antenă DVB-T2 SMART CITY cu bypass pentru distanțe maxime de 100 km