COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Revizuirea săptămânală DIPOL – TV și SAT TV, CCTV, WLAN
No. 25/2022 (Junie 20, 2022)
Ca în fiecare an, Revista nu va fi publicată în perioada sărbătorilor.
Următorul număr va fi disponibil pe 29 august 2022
Le dorim tuturor cititorilor, clienților și partenerilor de afaceri
o vacanță splendidă și sigură!
Fibra optică în mediul rural – neglijează Europa acest sector? În raportul său anual prezentat la sfârșitul lunii mai, Consiliul FTTH Europa a prezentat o serie de statistici și analize legate de implementarea infrastructurii de fibră optică în țările europene individuale. Au fost prezentate și previziuni privind dezvoltarea acestui sector pentru următorii 5 ani.

În acest an, Consiliul FTTH a dedicat un raport separat zonelor europene neurbanizate. Acesta arată că, până în septembrie 2021, doar 30% dintre rezidenții din mediul rural ar putea beneficia de oportunitățile oferite de conectivitatea completă prin fibră (comparativ cu o medie de 49% dintre gospodăriile europene din regiunea UE27 + Regatul Unit care sunt acoperite de rețele FTTH/B. Cele cinci țări cu cea mai mare acoperire FTTH/B în zonele rurale sunt Danemarca (76%), Letonia (74%), Spania (66%), România (62%) și Luxemburg (55%). Aceasta nu este o coincidență – fiecare dintre aceste 5 țări se află, de asemenea, în top 10 pentru acoperirea generală a infrastructurii de fibră.
Dezvoltarea infrastructurii de fibră și a conexiunilor Next Generation Access (NGA) în UE27 și Regatul Unit între 2015 și 2021. Consiliul FTTH subliniază diferența mare dintre zonele urbane și cele neurbanizate.
Comparație între dezvoltarea infrastructurii de fibră optică în zonele rurale și în general în țările europene individuale. Puteți vedea țările în care disproporția este semnificativă și probabil că în aceste țări ar trebui să ne așteptăm mai întâi la lansarea unor proiecte orientate spre acoperirea petelor albe din mediul rural. Un exemplu de medie europeană este Polonia, care se încadrează aproape perfect în media europeană atât în ​​ceea ce privește numărul total de conexiuni prin fibră optică, cât și cele implementate în mediul rural – 47%, respectiv 28%. Un exemplu foarte interesant este Bulgaria care, în termeni generali, se clasează foarte sus, deoarece se află pe locul 5 (81%), dar, luând în considerare doar zonele neurbanizate, este ultima în clasament (2%).
Raportul subliniază că ar trebui luate măsuri imediate față de regiunile rurale pentru a elimina „punctele albe”. Ar trebui să se asigure promovarea activă și sprijinul intensificat (granturi, parteneriate public-privat etc.) pentru implementările rurale pentru a ajunge în fiecare zonă europeană cu bandă largă de fibră de mare viteză. Este chiar atât de rău? Același raport arată direct că creșterea anuală a conexiunilor prin fibră în zonele rurale a fost de 6% în 2019 și 2020, în timp ce creșterea tuturor conexiunilor indiferent de regiune a fost pentru acei ani: 5% și 4%. Cu toate acestea, factorii de decizie se concentrează pe o concluzie simplă – întrucât doar 1/3 din gospodăriile din zonele rurale sunt conectate la rețeaua de fibră, iar aproape 1/3 sunt complet fără acces în bandă largă – eforturile în aceste zone ar trebui sporite. Acest lucru ar trebui să creeze scena pentru mai mulți ani de prosperitate pentru companiile care produc echipamente pasive și oferă servicii în sectorul instalațiilor de fibră optică.
Summer Photo Contest. Participați la cea de-a 21-a ediție a concursului nostru „Engagingly about Antennes”. Încă o dată îi încurajăm pe iubitorii de fotografie să-și prezinte lucrările, care vor fi judecate de Pawel Zechenter, de un cunoscut fotograf și cineast din Cracovia.

In această ediție, am pregătit premii foarte atractive: un scuter electric și routere WiFi de ultimă generație. Câștigătorii distincției vor primi o cană din colecția DIPOL. Puteți afla mai multe despre concurs și regulamentul aici.
Câștigătorul va primi un scuter electric Xiaomi Mi Essential.
Câștigătorii locurilor 2 și 3 vor primi Router WiFi TP-Link Archer AX72.

Headend – Decodoare semnal T2-MINI. Schimbarea standardului de transmisie digitală terestră de la DVB-T/H.264 la DVB-T-2/HEVC necesită compatibilitatea receptoare cu noul standard. Nu toate televizoarele îndeplinesc acest criteriu. Problema se referă în principal la pensiuni, hoteluri și spitale, care sunt dotate cu un număr mare de televizoare. Proprietarii lor se confruntă cu o decizie dificilă, dacă să aleagă înlocuirea costisitoare a televizoarelor sau să caute soluții alternative.

iBeeQ s-a angajat să modernizeze un sistem TV într-unul dintre spitalele ale căror televizoare nu au fost adaptate la noul standard DVB-T2/HEVC. Spitalul nu avea buget pentru înlocuirea televizoarelor, iar din cauza specificului locului, instalarea decodoarelor la fiecare televizor nu era o opțiune. Singura soluție a fost să găsești o zonă pentru camera serverului și să instalezi un headend improvizat.
Exemplu de utilizare a casetei SIGNAL CCTV. Cele 4 camere de supraveghere sunt conectate la comutatorul industrial ULTIPOWER 341SFP N299714 prin cablu extern UTP/FTP – NETSET E1412. Comutatorul este alimentat de sursa de alimentare MDR-60-48 N93326 și a fost echipat cu modul ULTIMODE SFP-203G L1415 SFP. Fibra universală L76004 este terminată în comutatorul mini ODF-DIN L5312 și apoi conectată la comutatorul cu cabluri de corelare SC-LC PC-515S1 L32151R.
Noi amplificatoare de canal DVB-T/T2 TERRA – aparate avansate cu configurație extrem de simplă. DIPOL oferă 2 amplificatoare de canal TERRA: PA420P R82516 PA321TP R82513. Primul are 2 intrări VHF/UHF, 1 intrare UHF, intrare FM și sursă de alimentare încorporată. Al doilea are 2 intrări VHF/UHF și intrare FM și este alimentat de la o sursă de alimentare externă, astfel încât are un design compact și poate fi instalat cu ușurință în dulapuri TV înghesuite.

Proiectând echipamentele de mai sus, TERRA s-a concentrat pe două aspecte: specificații de top în procesarea semnalelor TV și configurare rapidă și intuitivă prin intermediul unei aplicații instalate pe un telefon mobil sau PC.
Este nevoie de mai puțin de un minut pentru a configura amplificatorul de canal TERRA cu aplicația TerrNet. Doar conectați telefonul la amplificator (micro USB -> cablu USB-C disponibil la articolul E0080), selectați țara de instalare, alegeți din listă numărul de canale care trebuie amplificate (împărțit în intrările de antenă selectate) și setați nivelul dorit al semnalului de ieșire. De asemenea, puteți aplica corecția câștigului la frecvențe individuale, ținând cont de caracteristicile de atenuare ale cablului. Si asta e. Simplu ca buna ziua. Cu aplicația, puteți vizualiza și starea semnalelor (cu o precizie de 1 dB) la intrarea și ieșirea amplificatorului sub forma unui spectru grafic.

Un circuit de amplificare în trei trepte conectat la circuitul AGC ajustează automat câștigul semnalului la frecvențele selectate la nivelul de ieșire setat. Acest câștig poate ajunge până la 63 dB, presupunând o setare maximă a nivelului de ieșire (113 dBμV) și un nivel minim de intrare de 50 dBμV. Gama de niveluri acceptabile pentru semnalul de intrare este larg, 50-100 dBμV. Aceasta înseamnă că amplificatorul poate fi utilizat în amplificarea atât a semnalelor slabe, cât și a celor puternice direct de la antenă, precum și la ieșirea altor dispozitive active ca element suplimentar de amplificare. Mai mult, circuitul AGC este capabil să compenseze fluctuațiile semnalului la intrarea amplificatorului în intervalul de până la 46 dB.
Amplificatoarele de canale din seria PA R82516 și R82513 au prețuri foarte competitive. Deci, câștigă nu numai în termeni tehnici, ci și în ceea ce privește costul instalării.
Amplificatoarele de canal TERRA, datorită specificațiilor și configurației lor, pot fi utilizate în practic orice tip de sistem de antenă, de către orice instalator, un începător sau profesionist, de asemenea, de către cei cărora le este frică de inovațiile tehnice și folosesc aceleași soluții de ani de zile. , nu întotdeauna în beneficiul clientului.

Schema sistemului de interfon video pentru casa unifamilială cu o cameră IP suplimentară. La construirea unui sistem video interfon modern trebuie să țineți cont de faptul că interfonul video poate controla poarta si intrarea. În acest scop poate fi folosită o aplicație instalată pe un smartphone. Când instalați o stație de ușă, vederea de la camera încorporată se concentrează asupra apelantului. Dacă camera are un unghi de vizualizare foarte larg, este posibil să se observe zona din fața porții, dar chiar dacă stația de ușă acoperă o astfel de zonă, de obicei este insuficientă.

O cameră IP suplimentară poate fi conectată la sistemul de interfon video IP Hikvision pentru a acoperi zona porții de intrare sau a porții de intrare și a porții. În timpul sau după ce răspundeți la apel, puteți schimba vizualizarea de la stația principală a porții la camera IP suplimentară și puteți vizualiza zona din fața porții. Datorită operațiunii de la distanță prin intermediul unui smartphone, este posibilă deschiderea și verificarea de la distanță în orice moment, indiferent dacă poarta de intrare este deschisă sau închisă.

Diagrama unui sistem de videointerfon IP pentru o casă unifamilială este prezentată mai jos. Sistemul se bazează pe stația de ușoară IP Villa DS-KV8113-WME1(B) G73639 cu un singur abonat, cu o cameră încorporată și două relee pentru controlul porții și porții. Monitorul DS-KH6320-WTE1 G74001 echipat cu interfață Wi-Fi a fost instalat în interiorul clădirii. Zona de la poartă poate fi vizualizată cu camera IP Hikvision DS-2CD1023G0E-I(C) K17662. Comutatorul Ultipower N299781 cu 4 porturi PoE (802.3af/at) este utilizat pentru alimentarea stației gateway, a monitorului și a camerei IP. Sistemul este conectat la Internet prin routerul Mercusys AC12G N2933. Portul este controlat cu ajutorul gheatului electric de ușă Bira S12U G74220 cu zăvor/încuietoare din oțel cu o gamă de reglare de 4 mm, potrivit pentru alimentare de 12 V AC sau DC. Este furnizat cu sursa de alimentare de 12 V DC M1820.

Monitor IP Hikvision DS-KH6320-WTE1 (7'', videointerfon IP gen.2)Camera IP Hikvision DS-2CD1023G0E-I (2MP, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira HARTTE S12U (12V AC/DC)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8113-WME1(B)/Flush IP Villa 2 gen (1 abonat, RFID, Wi-Fi, montaj îngropat)Protecție ploaie Hikvision DS-KABV8113-RS/Flush (pentru videointerfon)Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)
Diagrama sistemului de interfon video cu o cameră IP suplimentară

Antenă 5G. Frecvențele utilizate în rețelele celulare sunt: ​​800, 900, 1800, 2100 și 2600 MHz. Alegerea frecvenței de operare, de ex. pentru LTE, este determinată de o serie de factori, printre alții legați de proprietățile fizice de propagare a undelor radio.

Frecvențele inferioare, datorită proprietăților bune de propagare, se numesc interval sau frecvențe de acoperire. Trec destul de bine prin obstacole, ceea ce asigură acoperire în locuri destul de îndepărtate de stațiile de bază. Din păcate, datorită canalelor de transmisie înguste utilizate în această bandă, posibilitatea de a oferi rate de biți mari și capacitatea de rețea (numărul de dispozitive conectabile) sunt puternic limitate.

Frecvențele mai mari, cum ar fi 1800 MHz, 2100 MHz sau 2600 MHz, datorită canalelor relativ largi (zeci de MHz fiecare), sunt de obicei capacitive. Este planificată utilizarea a trei, așa-numitele benzi de frecvență de pionier pentru rețelele 5G. Aceste benzi sunt definite în mod convențional ca: 700 MHz (694-790 MHz); 3,6 GHz (3,4-3,8 GHz) și 26 GHz (24,25-27,5 GHz). De asemenea, trebuie remarcat faptul că aceste benzi sunt supuse armonizării în toată Europa.
Antena care funcționează în banda 698-3800 MHz este ATK-LOG ALP 5G MIMO A7064_5 Instalarea acestui model garantează că, indiferent de banda aleasă de operator într-o locație dată, acesta va putea furniza corect și cu succes bidirecțional transmisie în tehnologia 5G.
Antenă router 5G ATK-LOG ALP (698-3800MHz, 2x5m cu SMA)
Antenă logaritmică ATK-LOG ALP 5G MIMO A7064_5
Cum se conectează camera IP cu PoE la o cablare coaxială? Multe clădiri au o infrastructură bazată pe cablu coaxial, care este mijlocul de transmisie principal pentru semnalele analogice CVBS și sistemele analogHD mai noi, cum ar fi ca: HD-CVI, HD-TVI sau AHD. Totuși, dacă investitorul necesită camere IP PoE, iar înlocuirea cablajului este imposibilă sau neeconomică, se pot folosi convertoare de semnal. O soluție interesantă este convertorul de semnal activ ATTE Power XCOAX3 J2840. Permite transmiterea semnalelor de rețea (de exemplu, fluxuri audio-video de la camerele IP) și alimentarea cu energie în diferite standarde – 802.3af sau PoE PASSIVE.
Set transmisie LAN+PoE pe cablu coaxial xCOAX3-SET-BOX ATTESwitch PoE ULTIPOWER 0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at)Cablu coaxial satelit TRISET-113 (Eca, clasa A, 1.13/4.8/6.8 cupru, ecranare 100dB)Set transmisie LAN+PoE pe cablu coaxial xCOAX3-SET-BOX ATTE
Aplicarea convertoarelor J2840 care permit transmisia Ethernet + PoE prin cablu coaxial
Modulul xCOAX3-SW este alimentat de la orice comutator PoE (port RJ45). Alimentarea cu energie a modulului xCOAX3-CAM și transmisia bidirecțională a datelor se face prin cablu coaxial. Lungimea maximă a cablului coaxial este de 500 m. O cameră sau alt receptor PoE poate fi conectat la portul RJ45 al modulului xCOAX-CAM la capătul liniei.
Signal Fire AI-9 face îmbinări bune? - Test. Pentru mulți instalatori, valoarea atenuării îmbinărilor este problema cheie atunci când alegeți un splicer. Piata matisoarelor este larga si parerile care se gasesc pe internet despre un anumit model de splicer pot fi extrem de variate. În plus față de o serie de probleme de performanță, calitatea îmbinărilor pe care le face un anumit dispozitiv de îmbinare ar trebui să fie factorul crucial în a determina dacă este bună sau proastă. Calitatea îmbinării este determinată de durabilitatea și atenuarea acestuia.
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-9 / powermetru + sursă laser încorporate (cu trusă de unelte )
Dispozitiv de sudura Signal Fire AI-9 L5875
Inginerii Departamentului Tehnic DIPOL au efectuat un test de atenuare a sudurilor realizate cu pigtail Signal Fire. Pentru aceasta a fost folosită așa-numita metodă de transmisie cu o măsurătoare de referință. Pentru test, au fost proiectate cutii speciale care conțin aproximativ 120 m de fibră optică standard G.652D, terminate cu conectori SC/APC pe o parte. Celălalt capăt al fibrei rămâne liber - poate fi desfășurat liber și în mod repetat, alternativ, îmbinat și spart. În plus, cutiile sunt echipate cu o tavă de îmbinare.
Test bench with dedicated fiber boxes and Signal Fire splicer
.
Testele au arătat că o atenuare medie a îmbinării pentru o lungime de undă de 1550 nm este de 0,04 până la 0,05 dB. Standardul general acceptat este de a permite îmbinări cu atenuare care nu depășește 0,1 dB. Cu toate acestea, există standarde din fabrică și standarde europene care permit 0,15 dB sau chiar 0,3 dB de atenuare. Pentru lungimea de undă de 1310 nm, indicațiile au fost mai mici și au variat între 0,00 dB - 0,03 dB

Mai multe fotografii ale măsurătorii și o descriere detaliată și rezultatele procedurii de testare sunt disponibile aici.
New products offered by DIPOL
Amplificatorul de canal PA321TP programabil digital 2xVHF/UHF+FM TERRA AGC R82513 este dedicat sistemelor SMATV pentru recepția televiziunii digitale terestre DVB-T/T2 în clădiri multifamiliale, reședințe, hoteluri, pensiuni, școli , spitale etc. Amplificatorul poate fi utilizat ca element de amplificare a semnalului în sisteme MATV, sisteme multiswitch (SMATV) sau sisteme bazate pe distribuția semnalelor de la capete, modulatoare etc. Raport mare de eroare de modulație MER min. 36 dB permite finalizarea chiar și a celor mai complicate proiecte.

SIGNAL PS-m DIN 2xSC cadru de distribuție duplex L5312 este proiectat în principal pentru trecerea cablurilor de fibră optică în locuri cu spațiu limitat. Datorită dimensiunilor reduse și suportului de montare pe șină DIN (TS35), poate fi instalat în orice rack. Cadrul de distribuție este un element ideal pentru terminarea cablurilor optice la punctele camerelor CCTV.
SIGNAL CCTV 210/230/145 mm cutie etanșă R90601 concepută pentru montare pe stâlp sau perete. În interior, există o placă de montare care poate fi îndepărtată cu ușurință și două șine DIN pentru instalarea ușoară a componentelor precum întrerupătoare, surse de alimentare, convertoare media sau mini rame de distribuție cu fibră optică. În plus, cutia are fire de protecție care pot fi conectate la dispozitive active.
Worth reading
Aranjarea punctelor camerelor în sistemele CCTV. Când camerele trebuie instalate pe un stâlp, acestea trebuie alimentate și semnalul lor trebuie să fie livrat la centrul de supraveghere. Pentru a face acest lucru, camerele trebuie să fie prevăzute cu comutatoare PoE care sunt alimentate la 230 VAC și conectate la centrul de supraveghere prin cablu de fibră optică. Desigur, aceste elemente ar trebui plasate într-un dulap dedicat. Cutia etanșată SIGNAL CCTV 210/230/145 mm este R90601 proiectată pentru montarea pe stâlp sau perete. În interior, există o placă de montare care poate fi îndepărtată cu ușurință și două șine DIN pentru instalarea ușoară a componentelor precum întrerupătoare, surse de alimentare, convertoare media sau mini rame de distribuție cu fibră optică. În plus, cutia are fire de protecție care pot fi conectate la dispozitive active...>>>mai mult
Exemplu de utilizare a casetei SIGNAL CCTV. Cele 4 camere de supraveghere sunt conectate la comutatorul industrial ULTIPOWER 341SFP N299714 prin cablu extern UTP/FTP – NETSET E1412. Comutatorul este alimentat de sursa de alimentare MDR-60-48 N93326 și a fost echipat cu modul ULTIMODE SFP-203G L1415 SFP. Fibra universală L76004 este terminată în comutatorul mini ODF-DIN L5312 și apoi conectată la comutator cu cabluri de corelare SC-LC PC-515S1 L32151R.
Crește viteza conexiunii LTE o antenă exterioară?
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.