COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânal - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 5/2011 (ian. 31, 2011)
HbbTV - Europa este din nou în joc. HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV) este un standard european, care a fost lansat în 2009. Mulţi experţi consideră că noua tehnologie este o descoperire mai importantă în distribuirea de conţinut multimedia decât televiziune tridimensională (3D TV).

HbbTV, o combinaţie de televiziune digitală şi Internet, va permite recepţionarea de canale satelit, terestre şi prin cablu, precum şi accesul la servicii noi, cum este video-ul la cerere (VOD), jocuri interactive, ziare electronice, YouTube videoclipuri, albume foto. Programele de televiziune şi noile servicii vor fi selectate prin portaluri tematice (ca site-urile de Internet de astăzi), având posibilitatea de a face mai multe alegeri decât actuala programare de canale TV.

Hybrid TV se bazează pe standardele existente şi pe tehnologiile web, inclusiv OIPF (Open IPTV Forum), CEA, DVB şi W3C. Acesta defineşte cerinţele minime pe care trebuie să le îndeplinească televizoarele, şi permite totodată, extensii particulare realizate de către producătorii individuali de echipamente de televiziune. În acest fel, consumatorii pot alege una dintre implementările uşor diferite în conformitate cu standardul.

HbbTV este momentan disponibil în Germania şi Franţa. În Germania, numărul de dispozitive care oferă suport standard HbbTV vândute în 2010 a ajuns la 2 milioane de euro (în special televizoarele Philips). Se aşteaptă ca în 2011 numărul să se dubleze.
HbbTV, o combinaţie de televiziune digitală şi Internet, va permite recepţionarea de canale satelit, terestre şi prin cablu, precum şi accesul la servicii noi, cum este video-ul la cerere (VOD), jocuri interactive, ziare electronice, YouTube videoclipuri, albume foto.
Sursa: hbbtv.org
Programele de televiziune şi noile servicii vor fi selectate prin portaluri tematice (ca site-urile de Internet de astăzi), având posibilitatea de a face mai multe alegeri decât actuala programare de canale TV.

Sursa: hbbtv.org
HbbTV integrează televiziune digitală, Internet, şi (inovaţie) - portale dedicate exclusiv TV-ului hibrid.
Sursa: hbbtv.org
Timp de mulţi ani, dezvoltarea televiziunii europene a fost îngreunată de concepţia eronată bazată pe introducerea televiziunii digitale la standard definition. Când America şi Asia se bucurau de boom-ul în HDTV, unii dintre cei mai importanţi producători evitau comercializarea în Europa, deoarece era dificil pentru ei să prezinte cele mai recente set-uri HDTV în regiunea în care acest tip de transmisie era practic inexistent.
Standardul HbbTV este o soluţie modernă şi viitorul său pare a fi luminos. Primele succese de pe piaţă, angajamentul celor mai mari producători de electronice de larg consum (Philips, Sony, LG, Humax, şi, probabil, Samsung) şi al furnizorilor de conţinut/distribuitorilor (Canal +, France Television, SES Astra, Eutelsat, Cisco), sugerează că 2011 şi anii următori vor defini epoca TV hibrid, în special anii de glorie ai standardului HbbTV

Europa este din nou în joc.


Antene pe Chopok. Chopok (2024 m deasupra nivelului mării) este un munte din Low Tatra, Slovacia Centrală. Pe pantele din Chopok există cele mai mari staţiuni de schi din Slovacia - Jasna. Sunt peste douăzeci şi patru urcări pe ambele părţi ale Muntelui Chopok, inclusiv şase telescaune şi un teleferic, cu o capacitate totală de peste 20.000 de pasageri pe oră.
Antene pe Chopok
(Autor: Wojciech Kocot)
Satlook Micro HD - măsurători ale sistemelor multiswitch. Analizatorul de spectru, Satlook Micro HD R10740 a fost conceput şi fabricat de inginerii companiei suedeze, Emitor.
Rolul principal al analizatorului de spectru, R10740 este de a ajuta instalatorul să găsească un anumit satelit (cu Easy Find), şi apoi să-i permită alinierea precisă a antenei şi a LNB-ului(-urilor) prin măsurarea unui set de parametri ai semnalelor digitale de la transpondere selectate. Aparatul poate măsura semnale satelit în standardul DVB-S (modulaţie QPSK) şi în standardul DVB-S2 (modulaţiile QPSK şi 8PSK - aceasta din urmă este utilizată de transponderele care transmit canale HD).
Două intrări LNB permit măsurarea simultană a parametrilor semnalelor care vin de la două LNB-uri, fiind foarte utile în timpul instalării antenelor cu două LNB-uri ce vor recepţiona doi sateliţi. Difuzorul integrat facilitează orientarea rapidă a antenei "după ureche"; (bip-ul corespunde cu puterea semnalului satelit). Dispozitivul poate stoca în memorie până la 100 de combinaţii satelit-transponder.
Digital Satellite Meter Satlook Micro HD (DVB-S/S2)
Dispozitiv de măsură a semnalului satelit digital Satlook Micro HD (DVB-S/S2) R10740
Măsurători disponibile:
  • SIG - nivelul de semnal la frecvenţa actuală
  • SNR - Raport semnal/zgomot
  • BER - Bit Error Ratio
  • MER - Modulation Error Ratio
  • diagrama constelaţiei
Analiza spectrului de semnal folosind Satlook Micro HD R10740
Utilizarea modului EasyFind permite orientarea cu uşurinţă a antenei către satelitul dorit. Totodată, dispozitivul permite utilizatorului să definească profiluri personalizate (până la cinci profiluri, fiecare conţinând până la şase sateliţi sau transpondere). Această funcţie este, de asemenea, foarte utilă pentru instalatorii care instalează sisteme multiswitch - pot defini profiluri separate pentru fiecare pereche de bandă-polarizare.
Departamentul Tehnic de la DIPOL a pregătit lista Hot Bird 13.0oE transpondere gata de încărcat pe analizatorul de spectru. Datorită acestei liste, instalarea de quatro LNB şi diagnosticarea SMATV va fi mult mai rapidă şi mai uşoară. Lista conţine 30 de transpondere populare, care vor fi selectate automat în modul EasyFind. Folosind această listă, instalatorul poate diagnostica rapid orice problemă cu LNB-ul şi multiswitch-ul (ES), de exemplu, izolarea neadecvată între intrările multiswitch, ce determină pierderi de recepţie în interiorul unei benzi sau polarizări.

Lista, programul de actualizare şi lista editor pot fi găsite la această adresă.
Alegerea locaţiei antenei şi determinarea poziţiei satelitului.Locaţia antenei satelit este foarte importantă pentru buna funcţionare a sistemului de recepţie. Obstacolele, cum ar fi copacii, clădirile, coşurile de fum, turnurile etc. reduc nivelul semnalului satelit şi pot bloca recepţia chiar şi atunci când semnalul pare a fi suficient în momentul instalării. Înainte de a da găuri în perete pentru montarea suportului, trebuie să vă asiguraţi că între satelit şi antenă nu există niciun obstacol. În acest scop, puteţi utiliza un smartphone cu un software adecvat.
Există mai multe aplicaţii disponibile pe telefoanele mobile, dar cea mai populară dintre ele este DishPointer Pro. Deşi nu este gratuită, numărul utilizatorilor este în continuă creştere. Următorul video vă arată cum puteţi utiliza aplicaţia DishPointer Pro pe Samsung Galaxy S cu sistem Android:
How to find the satellite - Android + DishPointer
Cum puteţi găsi satelitul atunci când instalaţi o antenă satelit, utilizând Samsung Galaxy S şi aplicaţia Pro DishPointer.
Fără probleme cu ActiveX. Utilizarea diferitelor înregistratoare video digitale şi configurarea, testarea, întreţinerea sistemelor de supraveghere video, duc la supraîncărcarea calculatoarelor instalatorilor şi ale administratorilor de sisteme mai mari, cu o mulţime de cookies, fişiere temporare, aplicaţii incomplete. Acumularea de astfel de fişiere poate determina pierderi dramatice ale performanţei computerelor sau chiar blocări neaşteptate. În plus, prea multe aplicaţii care suportă aceleaşi servicii nu permit determinarea cauzei defecţiunii calculatoarelor sau o fac extrem de dificilă.
Ajutorul pentru instalatori, administratori şi utilizatorii de Ultimax şi DVR-uri Ultimax-Hikvision este asigurat de o aplicaţie simplă concepută pentru sistemele de operare Windows. Aceasta curăţă automat sistemul de operare de controale ActiveX curente, instalate de echipamentul Hikvision, precum şi din remanenţele versiunilor mai vechi. Programul este un fişier executabil de sine stătător, care nu necesită instalare prealabilă. Operaţia durează doar câteva secunde. După folosirea acestui program, utilizatorul trebuie să reinstaleze controalele ActiveX.
Controalele ActiveX sunt indispensabile pentru susţinerea anumitor elemente grafice ale paginii web generate de DVR-uri şi sunt obligate să decodeze stream-ul video comprimat H.264.

Dezinstalarea aplicaţiei ActiveX este disponibilă aici.

O alternativă la utilizarea IE, este aplicaţia client iVMS4000 care permite monitorizarea imaginilor de la mai multe dispozitive fără a mai instala componente suplimentare.
Monitorizarea de la distanţă pe Internet oferă o remarcabilă libertate în utilizarea sistemelor de supraveghere video pentru aplicaţii business şi private. Soluţiile puse în aplicare şi setul software extins permit utilizarea cu succes a DVR-urilorUltimax-Hikvision în orice sistem CCTV.
Camere de zi/noapte. Precesarea digitală a semnalului de la camerele de zi/noapte pune în aplicare programe speciale care elimină efectele radiaţiilor IR pe timpul zilei şi îmbunătăţesc imaginea alb-negru pe timp de noapte.
Nu este recomandată utilizarea camerele color cu filtre infraroşii integrate (în mod constant) pe timp de noapte. La lumina zilei, filtrul IR elimină influenţa spectrului infraroşu asupra imaginii camerei, astfel încât culorile să poată fi redate cu acurateţe. Cu toate acestea, filtrul nu permite utilizarea camerei pe timp de noapte în sistemele cu iluminare IR.
Soluţia ideală pentru camerele care funcţionează ziua şi noaptea, este filtrul IR automat, oprit mecanic pe timp de noapte. Acesta permite camerelor să funcţioneze cu iluminatoare IR. Această soluţie asigură redare perfectă a culorilor pe timpul zilei şi senzitivitate ridicată pe timp de noapte. Aceste camere sunt mai scumpe, însă asigură o calitate optimă a imaginii atât ziua cât şi noaptea. Pentru a le valorifica pe deplin performanţele, trebuie să se coopereze cu un obiectiv cu corecţie IR (necesar pentru o bună focalizare).

Vă oferim o gamă largă de camere cu comutare mecanică a filtrului IR:
Color Day/Night Camera: Sunell SN-FX580 (mech. switching IRC, vandal proof) - CLEARANCE SALE!
Day/Night Box Camera: SN-468C/W (540 TVL, Sony EX-View CCD, ICR, 0.008 lx)
Day/Night Box Camera: SN-586C/B (WDR, 540 TVL, Wide Dynamic Pixim, ICR, 0.5 lx)
Day/Night Box Camera: SN-BXC0483 (450 TVL, Sony CCD, ICR, 0.3 lx)
Day/Night Box Camera: SN-BXC5930CDN (WDR, 650 TVL, Sony Effio-E, ICR, 0.03 lx)
SN-FX580
M10748
SN-468 C/W
M11206
SN-586C/B
M11208
SN-BXC0483
M11212
SN-BXC5930CDN
M11209
Monitorizarea caselor de la distanţă cu ajutorul camerelor TP-Link TL-SC3130G. Sistemele IP CCTV ieftine, accesibile proprietarilor de locuinţe pot fi construite cu ajutorul camerelor TP-Link TL-SC3130G K1150. Astfel de sisteme permit accesarea prin intermediul telefoanelor mobile şi al browser-elor de Internet. Camerele K1150 permit, de asemenea două sensuri de transmisie audio.
Criptarea SSLv3/HTTPS asigură condiţii sigure de conectare la camere. Funcţia de detectare a mişcării implementată camerelor, poate notifica un utilizator specific cu privire la orice mişcare detectată.
Wireless IP Camera: TP-LINK TL-SC3130G Wireless IP Camera: TP-LINK TL-SC3130G Access Point 802.11n (draft 2.0): TP-Link TL-WR941N <br />(300Mbps, built-in router and 4-port switch)
Monitorizarea locuinţelor de la distanţă cu ajutorul camerelor TP-Link TL-SC3130G
Sistemul simplu utilizează camere K1150. Se conectează prin wireless la access point-ul TP-Link TL-WR941ND 802.11n N3251. Transmisia wireless este protejată de criptarea care utilizează unul din protocoalele: WPA-/WPA2-PSK, WPA-/WPA2-AES, WEP.
Imaginea de la camere poate fi monitorizată prin orice browser web sau telefon mobil care suportă fişierele în format 3GPP.
Reţeaua Wi-Fi bazată pe standardul 802.11n. Principala reţea de calculatoare poate fi folosită atât pentru conexiunea la Internet, cât şi pentru transmiterea de fişiere multimedia (muzică, filme, imagini) între calculatoare şi televizoare care suportă standardul DLNA ( Digital Living Network Alliance ). DLNA este un standard de comunicare, folosit de către producătorii de electronice de larg consum pentru distribuirea de conţinut multimedia în cadrul reţelelor locale. Standardele wireless mai vechi (802.11 g) nu furnizau lăţime de bandă corespunzătoare. În prezent, standardul 802.11n rezolvă această problemă. Dispozitivul central al unei reţele locale este un router wireless.
O reţea multimedia locală care funcţionează pe baza router-ului N wireless N3252

1. Router ADSL Annex A TP-Link TD-8816 - N2906
2. Access Point TP-Link TL-WR740N (router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n) - N3252
3. Adaptor Wireless USB : TP-Link TL-WN721N (802.11n, 150Mb/s) - N2924
4. Consolă de jocuri cu adaptor wireless n. (PlayStation 3, Xbox)

TL-WR740N este alcătuit din access point wireless (802.11n/b/g), router broadband (pentru xDSL sau cablu modem), şi switch FastEthernet cu 4-porturi. Permite realizarea unei conexiuni prin cablu şi wireless şi acces la Internet.

TP-LINK TL-WR1043ND ca server DLNA

Noile produse oferite de DIPOL:
Wireless ADSL2+ Modem Router: TP-Link TD-W8950ND (integrated with 4-port switch and 802.11n AP)
Wireless ADSL2+ Modem Router: TP-Link TD-W8950ND (integrated with 4-port switch and 802.11n AP)
Compact CCTV Camera: n-cam 690 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)
Satellite Dish Mount: BLV-200 (to vert. balcony rail, galvanized)
Iluminator IR
Readbeam IR100
M1647
Wireless ADSL2+ Modem Router
TP-Link TD-W8950ND
N2908
Cameră compactă
n-cam 690
M11275
Suport antenă satelit
pentru balustradă verticală
E8840
Am mau scris despre:

Transmisii optice în reţele de cablu TV - TERRA MOS211. Reţeaua de televiziune prin cablu WizjaPlus din Debica, Polonia, are aproximativ 2600 de utilizatori. Proprietarul a decis modernizarea sistemului. Trunchiul reţelei s-a bazat pe tehnologia cu fibră optică. Această soluţie profesională utilizează transmiţători optici...
Amplificator semnal DVB-T. Oferim primul amplificator de semnal DVB-T pentru exterior TERRA AB001 R82001, proiectat special pentru a fi utilizat in exterior, prins direct pe stalp langa antena si alimentat prin cablul coaxial la o tensiune de 5 VDC. Deobicei echipamentele de receptie DVB-T includ o sursa de tensiune care conform normelor EN 300 744 ofera la iesire o tensiune de 5 VDC pentru alimentarea amplificatoarelor....

UHF TV Antenna: DIPOL 16/21-69 DVB-TSD DVB-T Receiver: OPTICUM FT16pOutdoor DVB-T Antenna Amplifier: Terra AB001 (5VDC)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.