Săptămânal DIPOL- TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr. 33/2019 (28 octombrie 2019)

Inteligența artificială a creat ,neasistată, un material nou.Cercetătorii de la TU Delft au dezvoltat un material nou, super compresibil, dar puternic, fără a efectua teste experimentale, doar cu utilizarea inteligenței artificiale (AI). Cercetătorii s-au întrebat dacă ar fi posibil să se creeze un material comprimabil, dar puternic, care să poată fi comprimat până la o mică parte din volumul său. Dacă este posibil, articole de zi cu zi, cum ar fi biciclete, mese și umbrele ar putea fi pliatela dimensiunea unui buzunar. Materialele din generație următoare trebuie să fie adaptive, universale și personalizabile. Acest lucru poate fi realizat cu materiale dominate de caracteristicile structurale (metamateriale) care utilizează noi geometrii pentru a obține proprietăți și funcționalități unice.
Metamaterialul creat cu ajutorul inteligenței artificiale este oarecum similar cu un burete - cu toate acestea este rigid până când se ajunge la o forță critică, când devine ușor compresibil
Cercetătorii au folosit o abordare de calcul bazată pe date pentru a studia un nou concept de metamateriale pentru a le dezvolta astfel încât să atingă diverse proprietăți țintă, prin selectarea materialelor de bază, a scărilor de lungime și a proceselor de fabricație. Noul design „macro” a fost optimizat pentru o compresibilitate maximă, iar microscala este proiectată pentru rezistență și rigiditate ridicată. Miguel Bessa, primul autor al publicației susține că cel mai important aspect al lucrării nu este materialul specific creat, ci abilitatea de a ajunge în zone nefolosite ale spațiului de proiectare prin "învățarea mașinii"(machine learning).
Potrivit lui Bessa, „Lucrul important este că învățarea mașină creează o oportunitate de a inversa procesul de proiectare, trecând de la investigații ghidate experimental la cele bazate pe date computerizate, chiar dacă pentru modelele computerizate lipsesc unele informații. Cerințele esențiale sunt că" sunt suficiente „date despre problema interesului și datele sunt suficient de exacte ... Știința bazată pe date va revoluționa modul în care vom ajunge la noi descoperiri și abia aștept să văd ce ne va aduce viitorul”.

Noi modulatoare DVB-T.

DIPOL a introdus două noi modele de modulatoare digitale DVB-T cu intrări HDMI: MHD002P R86104 și SP-7625 R86602; acestea permit conversia semnalelor A/V furnizate în standardul HDMI în canale RF DVB-T. Modulatorul MHD002P R86104 este un dispozitiv multifuncțional care codifică și modulează semnalul HDMI de intrare cu rezoluție până la Full HD (1920x1080-30p) în canal RF DVB-T COFDM. În modelul MHD002P R86104, ieșirea HDMI poate transfera semnalul HDMI de intrare pe un monitor local.
Modelul SP-7625 R86602 este un modulator DVB-T cu două canale care poate crea un multiplex RF digital cu două canale care poartă semnale audio-video din două surse HD , conectate prin doi conectori HDMI. Toți parametrii pot fi configurați prin portul RJ-45 și un browser web (adresa IP implicită: 192.168.1.15; parolă: 1234) sau cu ajutorul butoanelor și afișarea pe panoul frontal. Calitatea înaltă a imaginii este asigurată de compresia video H.264 și reglarea automată a vitezei de biți pe fiecare dintre canale (funcția MANUAL permite, de asemenea, ajustări individuale ale utilizatorului).
Modulator DVB-T dublu Signal SP-7625 (2xHDMI - 1xCOFDM, HDCP)Modulator HDMI la DVB-T Terra MHD002P (compatibil HDCP, ieșire HDMI)
În stânga, modulatorul SP-7625 R86602, în dreapta, modelul MHD002P R86104
Modulator HDMI la DVB-T Terra MHD002P (compatibil HDCP, ieșire HDMI)Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-12 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-10 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Tap TV 1 cale FAC-1-6 dB (5-1000MHz)Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60
Exemplu de utilizare a modulatorului digital Terra R86104 MHD002P.
Semnalul sursă (de la playerul Blu-Ray) este modulat pe canalul DVB-T
și poate fi vizualizat pe orice televizor conectat la rețeaua .Semnalul HDMI original este monitorizat direct pe televizorul „local”.

Calculator de stocare și rețea - calculul timpului de păstrare a datelor și lățimii de bandă recomandate.

Calculatorul de stocare și rețea este o aplicație Hikvision care calculează cantitatea necesară de spațiu HDD (e) pentru timpul de reținere planificat („"Saving Time"Aplicația estimează, de asemenea, rata de biți și informează despre lățimea minimă de bandă necesară pentru transmisia rețelei. Aplicația acceptă rezoluții video de la CIF (352x288 px) până la 12 MP (4000x3000 px) și următoarele metode de compresie: H.265 +, H.265, H.264 +, H.264.
Un exemplu de folosire a Calculatorului de stocare și rețea. Pentru numărul de camere selectate
în parametrii de codare, perioada de retenție de 14 zile va necesita 6 TB de spațiu pe hard disk.

Utilizarea aplicației: selectați mai întâi sistemul de codare „PAL” sau „NTSC”. Apoi, în câmpul „Numărul canalului”, specificați numărul de camere care vor fi adăugate la DVR, metoda de codare, rezoluția, rata de cadru și complexitatea scenei. După selectarea acestor parametri, calculatorul va seta automat rata de biți sugerată. După adăugarea camerelor de luat vederi, puteți utiliza trei file: „Spațiu acordat”, „Timp dat” și „Lățime de bandă”. În fila „Spațiu dat”, după introducerea capacității hard disk-ului și selectarea timpului de arhivare în timpul zilei, vor apărea informații pentru câte zile vor fi stocate înregistrările. În fila „Timp dat”, puteți introduce numărul de zile pentru care se vor înregistra înregistrările - pentru a primi informații despre capacitatea de disc necesară. În fila „Lățime de bandă”, veți găsi informații despre lățimea de bandă necesară pentru camerele selectate.

Cabluri optice HDMI.

Cablurile optice active HDMI (AOC) sunt utilizate pentru conectarea surselor de semnal HDMI la monitoarele/televizoarele situate până la 70 de metri distanță, deci pe distanțe mult mai lungi decât în cazul cablurilor HDMI din cupru. Cablurile oferite acceptă standardul HDMI 2.0 (lățime de bandă de 18 Gbps). Au un diametru mic (4,5 mm) și nu necesită alimentări externe (sunt alimentate de la porturile HDMI).
Oferim două modele de cabluri, 50 metri lungime și 70 metri lungime .
Cablu optic HDMI activ (AOC) 70m
Cablu optic HDMI
activ (AOC) 50 m
H1505
Cablu optic HDMI
activ (AOC)70m
H1705
Caracteristici distinctive:
  • Lungime: 50 m H1505 sau 70 m H1705,
  • Suport pentru HDMI 2.0-18 Gbps,
  • Suport pentru 4K UHD, 3D, Deep Color, HDR 10, HDCP 2.2,
  • Canal AUDIO,
  • Canal Ethernet,
  • Flexibilitate ridicată.
Fibre multimode în rețele de 10 Gbps. Ratele de transfer de 10 Gbps devin acum un standard în rețelele de date în clădiri de birouri, blocuri și chiar case . Această viteză este necesară nu numai în segmentul central al rețelei, ci și la dispozitivele utilizatorului final.
Atunci când aleg fibrele multimod, instalatorii trebuie să-și amintească că la 10 Gbps intervalul tipului de fibre este destul de limitat. Cele mai populare fibre MM OM2 permit transmiterea la viteza de 10 Gbps la distanța maximă de 82 de metri, adică mai puțin decât cablurile torsadate din cupru din categoria 6A (100 m conform standardului 10GBASE-T). Aceasta este o capcană uriașă în care proiectanții de rețea sau antreprenorii se pot cadea dacă nu acordă atenție standardului cablului utilizat.
Modul SFP+ Ultimode 10Gbps (850nm, MM, 300m)
Când utilizează module multimode SFP + 10 Gbps în rețea (mai sus: L1425), instalatorii ar trebui să aleagă standardul de fibre potrivit pentru distanțele de transmisie necesare.
Standardele superioare ake fibrelor MM OM3 și OM4, permit transmiterea a 10 Gbps pe o distanta de 300 m, respectiv 500 m. Cablul OM3 este, de asemenea, o soluție bună pentru dezvoltarea rețelelor locale pentru nevoile viitoare ale aplicațiilor cu lățime mare de bandă, deoarece permite conexiunile cu viteze de 40 Gbps și 100 Gbps pe distanțe de până la 100 m.

Calitatea imaginii în previzualizare, prin intermediul unui browser web.

NVR-urile și camerele IP de la Hikvision pot genera mai multe fluxuri de date cu diferiți parametri selectați de utilizatori. Controlul parametrilor permite ajustarea optimă a fluxurilor la capacitatea de înregistrare și transmisie a sistemului și a componentelor rețelei. De obicei, dispozitivele IP CCTV generează două fluxuri, primarul/principalul cu o calitate superioară, iar cel secundar cu parametri inferiori. Fluxurile secundare/auxiliare sunt de obicei utilizate pentru previzualizarea live și prin dispozitive mobile. Adesea, datorită limitării lățimii de bandă disponibile a rețelei, fluxurile auxiliare sunt de asemenea utilizate pentru previzualizare prin intermediul browserelor de internet.
Pentru a schimba fluxul unei singure camere, utilizatorul trebuie să selecteze camera mutând cursorul . După aceea, va fi posibil să alegeți alt tip de flux. Toate fluxurile pot fi schimbate într-un singur tip făcând clic pe pictograma de tip flux de sub imagine. Aceste setări nu sunt salvate permanent. Pentru a seta fluxul necesar permanent, utilizatorul ar trebui să aleagă tipul fluxului în meniul de configurare / setări locale.

New products offered by DIPOL

Switch PoE ULTIPOWER PRO0064afat (65W, 6xRJ45 incl. 4xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)
Switch-ul ULTIPOWER PRO0064afat PoE este un echipament desktop ce permite transferul de date în reţele Ethernet 10/100 Mbps. Cele 6 porturi RJ45 suportă toate auto-negotiation, 4 Ethernet PoE 10/100 Mbps și două porturi 10/100 Mbps pentru uplink. Switch-ul detectează automat dispozitive PD compatibile cu standardul IEEE 802.3af sau IEEE 802.3at și le alimentează dacă este cazul.
Protecţie de cauciuc pentru mufe
Garnitură de cauciuc pentru conector F E8023 protejează conectorul de tip F împotriva condițiilor meteo nefavorabile.
Card RFID S301BNR Mifare 13,56 MHz - alb
Card de acces S301BNR (Mifare 13,56 MHz, alb) G74985 cu design elegant și dimensiuni compacte este perfect pentru orice sistem care folosește transpondere RFID de 13,56 MHz.

Merită citit:

Sistem hibrid multiswitch. Majoritatea receptoarelor de satelit disponibile pe piață acceptă tehnologia SCR / Unicable, care acceptă standardele EN50494 și / sau EN50607. Alături de un număr mai mic de cabluri, un mare avantaj al acestui tip de instalație este flexibilitatea din punct de vedere al topologiei sistemului care poate fi similară cu sistemele de distribuție a semnalelor utilizate în sistemele TV terestre. Nu există nicio cerință pentru tipologii tipo stea și sistemele de antene terestre existente pot fi ușor adaptate pentru a primi și distribui semnale prin satelit (desigur, ținând cont de numărul maxim de utilizatori conectați la un multiswitch) ... >>>detalii
Diagrama de mai sus prezintă un sistem hibrid multiswitch. Un sistem standard CATV a fost echipat suplimentar cu multiswitch-uri dSCR / Unicable.
Cabinete RACK - o gamă completă