Săptămânal DIPOL- TV și SAT, CCTV, WLAN

No. 35/2019 (Nov. 11, 2019)

Elon Musk a postat un tweet folosind un satelit Starlink. Pe 21 octombrie 2019, Elton Musk, fondatorul, CEO și cel mai mare acționar al Tesla și SpaceX, a postat primul tweet folosind conexiunea la internet furnizată de rețeaua Starlink de sateliți de bandă largă orbitând pe Pământ.
"Constelația" sateliților Starlink de pe orbita Pământului
Pe 23 mai 2019, racheta reutilizabilă “Falcon 9” a lansat 60 de sateliți Starlink pe orbită în jurul Pământului, de la Baza Forțelor Aeriene din Cape Canaveral, Florida. Inițial, s-a presupus că aproximativ 12.000 de astfel de sateliți plasați pe orbită ar crea două constelații Starlink. Recent SpaceX și-a semnalat intenția de a plasa 30.000 de unități suplimentare. Principalul obiectiv al proiectului Starlink este de a oferi acces la Internet în bandă largă la nivel mondial, chiar și în momentul în care în prezent este imposibil.
Un satelit Starlink are mai multe antene de bandă largă și un panou solar pentru a alimenta nava și sistemul de navigație. Pentru a efectua manevre orbitale, se folosește un motor Hall alimentat cu gaz Krypton. Satelitii au fost proiectati astfel încât, după cinci ani, adică la sfârșitul perioadei de lucru estimate și după înlocuirea de catre cei noi, să intre în mod autonom în atmosferă și să ardă fără a provoca nicio paguba pe Pământ.

O nouă serie de multiswitch-uri dSCR / Unicable.

DIPOL a introdus patru modele noi de multiswitch-uri din seria SRM: SRM-524 R80524, SRM-544 R80544, SRM-564 R80564 și SRM-584 R80584. Multiswitch-urile programabile dSCR / Unicable au 1, 2, 3 sau 4 perechi de ieșiri dSCR / Legacy (în funcție de model) și ieșire a căii terestre (DTT). În modul dSCR, ieșirile din satelit permit funcționarea independentă de până la 32 de receptoare / STB SAT dSCR, prin două cabluri coaxiale (16 + 16, configurație implicită) sau printr-un singur cablu coaxial (32 de la o ieșire în standard Unicable II, după reprogramarea cu programatorul PC102W R80561) și printr-o rețea de distribuție bazată pe tap-uri și splittere de satelit tipice care operează în intervalul de frecvențe 5-2400 MHz. În modul Legacy, fiecare ieșire poate fi utilizată ca ieșire tipică SAT (ca în LNB-urile universale sau multiswitch-urile standard) pentru conectarea unui receptor TV SAT vechi).

Multiswitch singlecable dSCR Terra SRM-580 (class A, CATV activ, 4 x 32 receivere)
Tehnologia unicable dSCR Unicable permite distribuirea semnalelor independente de satelit (plus DTT)
până la 32 de receptoare de satelit din fiecare pereche, prin splittere de satelit pasive.
Înseamnă că multiswitch-ul SRM-584 R80584 poate furniza semnale până la 128 de receptoare de satelit.

Caracteristicile tehnice ale Terra dSCR / Unicable multiswitches:
 • Built-in LNB switch pentru selectarea de bandă largă sau quatro LNB
 • Control DISEqC conector care permite conectarea programatorului PC102W R80561 și configurarea simultană a tuturor ieșirilor
 • Compatibilitate cu standardul EN50494 - I - 8 UB-uri (benzile de utilizator) de la fiecare pereche
 • Compatibilitate deplină cu EN50607 - Unicable II - 32 UB (benzile de utilizator) din fiecare pereche
 • Sistemul AGC asigură un nivel de ieșire stabil de 84 dBμV pe calea SAT și nivelul de 82 dBμV pe calea terestră
 • Posibilitatea de a utiliza receptoare care acceptă standardele EN50607 și EN50494 în același subsistem (8 x EN50494 + 24 x EN50607)
 • Diagnosticarea alimentării cu ajutorul LED-urilor amplasate pe carcasa dispozitivului
Antenă de satelit offset TELMOR 120 TT Standard (grafit)LNB Wide Band H/V: GT-SAT GT-WB1Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Sumator de catarg Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Splitter 4-căi TV/satelit Signal (10 dB, 5-2300 MHz)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)
Diagrama de mai sus arată un exemplu de instalare bazat pe multiswitch-uri dSCR cu un singur cablu cascadabil, cu cale terestră activă și funcție AGC. Teoretic, sistemul poate transmite semnale către 512 receptoare satelite conforme cu standardul Unicable II. În exemplul practic prezentat, fiecare dintre cele 32 de ieșiri multiswitch oferă un semnal compozit la un apartament, unde poate fi împărțit pana la 16 .

Curățarea conectorilor optici.

Fenomenul atenuării semnalului este problema de bază a transmiterii informațiilor pe distanțe lungi. În cazul rețelelor cu fibră optică, o atenuare suplimentară poate fi cauzată de factori precum suduri prost făcute sau o rază de îndoire prea mică. Cu toate acestea, se întâmplă ca atenuarea unei legături să fie prea mare, în ciuda respectării regulilor de bază.
O sursa a atenuării poate fi o ferulă murdară. Poate fi principalul și singurul motiv al problemei cu transmiterea semnalului optic; o problemă similară poate fi cauzată de cuplele murdare.
DIPOL oferă acum două modele de echipamente de curățat ferule,fabricate de compania japoneză NTT. Instrumentele NANOCLEAN L59161 și L59162 sunt concepute pentru curățarea elementelor conexiunilor optice.; avantajul principal al acestei soluții este capacitatea de a curăța conectorii conectați la panoul frontal al tabloului de comandă din interiorul panoului / tavii - instrumentul este împins în adaptoare din exterior, după scoaterea conectorilor externi. Instrumentul curăță atât partea finală a conectorului, cât și manșonul adaptorului. După aplicarea vârfului corespunzător, instrumentul NANOCLEAN poate fi utilizat pentru curățarea ferulelor din adaptoare.
Curățător conectori fibră optică Neoclean-E3 (SC, FC, ST, E2000)
Instrumentul NANOCLEAN-E3 L59161 permite curățarea conectorilor cu un diametru de 2,5 mm.
Pentru ferule de 1,25 mm, oferim modelul E1 (L59162)..

Echipamentele NTT asigură o calitate și eficiență ridicate. După aproximativ 750 de cicluri de curățare, cartușul trebuie înlocuit.Aceste echipamente ar trebui să intereseze majoritatea instalatorilor de rețele de fibră optică - în special cei care trebuie să furnizeze rapoarte de măsurare după implementarea sistemelor cu fibră optică.
Funcția „Dispozitiv alimentat” pe switch-urile PoE. Switch-ul PoE ULTIPOWER 352SFP N299707 are funcția (PD Dispozitiv alimentat ), care îi permite să fie alimentat de la alt switch PoE. Această funcție este extrem de utilă în orice caz în care doar un cablu torsadat este tras la fața locului ,cu mai multe camere (care sunt plasate, de exemplu, pe un stâlp, împreună cu switch-ul PoE).
Exemplu practic de utilizare a unui switch PoE cu funcție PD
Alte funcții ale switch-ului PoE:
 • Modul extins permite conectarea dispozitivelor PoE pe distanțe de până la 250 m
 • Funcția PoE Auto Check pentru repornirea automată a puterii unui dispozitiv care nu răspunde (NOTĂ: funcția trebuie oprită pentru actualizările software ale dispozitivelor conectate)
Switch PoE industrial ULTIPOWER 352SFP 802.3af / at (4xPoE GE, 1xGE (PD), 2xSFP 1000M,
Mod extins, VLAN, Verificare automată PoE, funcție PD)
Cum se limitează perioada de păstrare a datelor în sistemele de monitorizare Hikvision . În sistemele de monitorizare video, nu există o modalitate simplă de a estima nevoia de spațiu pe disc, deoarece cantitatea de date generate și înregistrate depinde de mulți factori independenți de dispozitivul de înregistrare, de ex. caracterul scenei, condițiile de lumină etc.
Vizualizare a ferestrei cu setarea „Păstrați videoclipuri / imagini pentru ... zi (le)
Cel mai simplu este să se limiteze parametrul din meniul DVR / NVR. Toate DVR-urile / NVR-urile Hikvision au opțiunea de a specifica timpul de păstrare a datelor în zile. Această setare (Țineți videoclipuri / imagini pentru ... zi(le)) definește după câte zile se vor șterge înregistrările. Dacă valoarea este setată la 0, fișierele vor fi stocate permanent. Numărul de zile corespunzător (0-750) trebuie setat pentru fiecare canal. Utilizatorul ar trebui să țină cont de capacitatea discurilor HDD - dacă spațiul disponibil se încheie, funcția nu va proteja înregistrările mai vechi de suprascriere.
Adăugarea cardurilor de acces la video interfoanele Hikvision.Vila IP Modulul exterior al vido interfonului IP are cititor încorporat care acceptă carduri/brelocuri MIFARE (13,56 MHz). Puteți înregistra carduri la stația de ușă în trei moduri:
 • cu “master card-ul” furnizat împreună cu modulul exterior al video interfonului IP,
 • cu aplicația iVMS-4200 (prin introducerea numărului cardului),
 • cu aplicația iVMS-4200 (prin inițierea citirii cardului de acces de catre modulul de exterior al video interfonului IP).
O fereastră a aplicației iVMS-4200 - adăugarea de carduri
Pentru a adăuga carduri folosind cardul principal(master card), începeți procesul de încărcare prin aplicarea cardului pe cititorul modulul exterior al video interfonului IP. Apoi, aplicați unul câte unul noile carduri sau brelocuri. În cele din urmă, aplicați din nou cardul principal pentru a finaliza procesul de înregistrare.

Using the iVMS-4200 application, first add devices to the application and, from the Access Control suite, open the Person submenu. The submenu allows you to organize and add users. After entering data concerning a new user, click [+] in the Card field, and enter the number of the card/tag to be registered. Instead, you can open the Settings -> Remote option and, in the Device field, select the door station for reading the new card/tag. After saving the settings and returning to the previous menu, press Read and apply the card/tag to the reader. The card/tag will be registered in the iVMS-4200 application. Then return to the main menu and open Access Control -> Access Group panel, grant the user required rights and save the data.

Produse noi în oferta Dipol

HDD Western Digital PURPLE WD82PURZ 8TB (3.5
HDD Western Digital PURPLE WD82PURZ 8TB (3.5", SATA3 6Gbps, 256MB) M89325 este destinat sistemelor de supraveghere video ce înregistrează în regim 24/7 (non-stop). Această gamă de hard disk-uri oferă o performanţă superioară, o capacitate mare de stocare şi fiabilitate pe termen lung. Drive-urile pot executa non-stop operaţii de procesare şi înregistrare audio şi video în special în sistemele profesionale de supraveghere sau în orice alte platforme (sistemele NAS, PC-uri sau DVR-uri individuale).
Cleşte sertizor pentru mufe EZ (8P8C/RJ45, 6P6C/RJ12, 6P4C/RJ11)
Cleşte sertizor pentru mufe EZ (8P8C/RJ45, 6P6C/RJ12, 6P4C/RJ11) E7911 cu opţiune de tăiere directă a firelor. Cleştele este dedicat mufelor RJ-45 şi RJ-11, de ex. J2012_100, J2013_100.
Acces point-ul (AP) de exterior TL-WA7510N operează în banda de 5 GHz fiind dedicat utilizării în modul WISP ("Wireless Internet Service Provider" - furnizor de servicii internet în regim wireless). Pe lângă WISP, echipamentul mai poate funcţiona în modul Access Point, Access Router Point şi client WISP.

Merită citit:

Funcția gazdă virtuală a NVR-urilor Hikvision. Standardul PoE oferă cea mai convenabilă modalitate de conectare a camerelor IP la sistemul de monitorizare video. Simplifică procesul de instalare (un cablu pentru transmisie de energie și date). Camerele sunt alimentate de la un switch PoE, care poate fi un dispozitiv independent sau parte a NVR-ului. Soluțiile cu un switch PoE sau PoE-NVR sunt deosebit de populare în sistemele cu o arhitectură simplă. Camerele video sunt conectate Plug and Play (NVR-ul activează direct camerele), iar majoritatea parametrilor sunt configurați prin NVR. Camerele funcționează într-o rețea internă, izolată ,care poate fi accesată direct din exterior ... >>>mai multe
Sistrem de supraveghere IP bazat pe tehnologia PoE