Săptămânal DIPOL- TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr. 39/2019 (9 decembrie 2019)

Nu mai sunt adrese IP!

La 25 noiembrie, RIPE NCC (Ripe Network Coordination Center) a publicat cele mai recente statistici privind utilizarea bazei de date de adrese IPv4. Se pare că nu va mai putea aloca noi adrese ISP-ilor europeni. Cu toate acestea nu înseamnă că nu vor fi alocate în viitor, deoarece RIPE NCC va continua să recupereze adrese IP neutilizate.
Implementat în 1983 de ARPANET, a patra versiune a protocolului de comunicare IP este cel mai popular standard de rețea. Majoritatea conexiunilor de rețea sunt încă bazate pe IPv4, în ciuda popularității în creștere a protocolului IPv6. IPv4 se bazează pe numere pe 32 de biți utilizate pentru identificarea dispozitivelor conectate la Internet. Există 232(4,2 miliarde) din acestea astăzi.
La 25 noiembrie, RIPE NCC (Ripe Network Coordination Center)
a publicat cele mai recente statistici privind utilizarea adreselor de tip IPv4

Astăzi, aproape toate dispozitivele sunt conectate la web, adesea prin propriile lor adrese de rețea publică. Apariția dispozitivelor inteligente, cum ar fi electrocasnice, mașini și smartphone-uri a necesitat o nouă soluție bazată pe un protocol cu un grup de adrese mult mai mare. Acesta este motivul pentru care IPv4 este înlocuit treptat de IPv6, care folosește numere pe 128 de biți, oferind un set de adrese total de 2128 (340 undecillion/36 de zerouri). Problema este că până acum protocolul IPv6 a fost implementat la scară mică, doar 24% din traficul de internet este bazat pe noul sistem.
DIPOL a introdus un nou model de amplificator, MSA100 R80515, dedicat sistemelor CATV dSCR / Unicable. MSA100 R80515 este proiectat pentru a amplifica semnalele în benzile 47-862 MHz și 950-2400 MHz ; este recomandat pentru utilizarea în instalații multiswitch, unde distanțele mari și splitter-ele de satelit pasive determină scăderea puterii semnalului sub pragul de sensibilitate al tunerului. Compensarea încorporată a atenuării cablurilor egalizează caracteristicile frecvenței la frecvențe mai înalte, în timp ce switch-urilee dedicate asigură câștigul și reglarea pantelor.
LNB Wide Band H/V: GT-SAT GT-WB1LNB Wide Band H/V: GT-SAT GT-WB1Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Sursă de alimentare în comutație TERRA PS202F (20V 2A, SCR Digital)Rezistenta terminala (F, bloc DC 75 ohm)Amplificator de clădire Terra MA-049L (FM-BIII-UHF, max 34dB)Antenă de satelit FAMAVAL TRX-EL 110Antenă de satelit FAMAVAL TRX-EL 110Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntenă TV FIF: DIPOL 7/6-12 (7 elementi)Priză terminală Signal TV-satelit
Un exemplu de instalare multiswitch folosind amplificatorul MSA-100 R80515.
Dispozitivul amplifică semnalul de ieșire dSCR / Unicable în sistemul CATV.

Cele mai performante multimetre pentru sisteme cu fibră optică.

DIPOL a introdus recent două noi modele de multimetre optice proiectate pentru utilizarea în sistemele de fibră optică: TM103N L5815 și TM503N L5816 ;ce au în comun este sensibilitatea ridicată a detectorului de intrare (capabil să măsoare semnale în intervalul -50 ... + 26 dBm). De asemenea, permit testarea puterii absolute și a nivelurilor de referință pentru 6 lungimi de undă diferite.
Powermetru TM503N (850/1300/1310/1490/1550/1625 nm)
Multimetrul optic TM103N L5815
Multimetrul optic TM503N L5816
Tabelul de mai jos prezintă cele mai importante caracteristici ale celor două dispozitive
ModelTM103N L5815TM503N L5816
Interval de putere [dBm]-50...+26-50...+26
Interval de frecvență  [nm]850, 13100, 1310, 1490, 1550, 1625850, 13100, 1310, 1490, 1550, 1625
ConectoriSC/PCFC/PC, SC/PC, ST/PC
Eroare de măsurare +/- 3%+/- 5%

Ecran luminat

DA
DA
Timp de funcționare > 120> 30
Data/OraNODA
MemorieNODA
Export la PCNODA
VFL integrat NODA
CalibrareNODA
Alimentare
3x AAALi-ion rech. battery

Controlul de la distantă al unui DVR mobil.

DVR-urile mobile sunt adesea instalate în locuri ascunse și inaccesibile. Atunci când aleg locul potrivit, utilizatorii ar trebui să ia în considerare problemele de siguranță (acces dificil) și practice (manevrare ,mentenanță). DVR-urile mobile se găsesc deseori în portbagajul mașinii; problema este cum să le controlați și să le monitorizați funcționarea. Panoul de control PROTECT LED KL-1 M80103 permite monitorizarea stării de funcționare a DVR-ului și servește ca un extender IR. Are 6 indicatoare LED:
  • PWR - pornit
  • REC - înregistrare activă
  • HDD - card SD în (instalat și formatat)
  • ALM - ieșire activă de alarmă
  • V-LOSS - pierderea semnalului video(intrare)
  • ERR - eroare
Panoul trebuie conectat la DVR cu un cablu de 4 m. Pentru a face acest lucru, utilizatorii ar trebui să taie conectorul original și să conecteze firele individuale la porturile DVR corespunzătoare, în conformitate cu următorul tabel:
LED KL-1 cablu
DVR port
AlbRS485B
Roșu12V OUTPUT
Verde
RS485A
NegruGND
Vedere a panoului de control PROTECT LED KL-1
cu cablurile și conectorii pentru conectarea la DVR

Un exemplu de imagine dintr-o cameră bispectrală Hikvision.

DS-2TD2617-3 / V1 este o cameră IP bispectralăprodusă de Hikvision, care combină avantajele supravegherii video standard și imaginii termice; este echipată cu doi senzori de imagine, unul pentru lumină vizibilă (1920 x 1080 P CMOS), iar altul, cu rezoluție de 160 x 120 P, pentru imagistică termică. Camera permite să fuzioneze imaginile video standard și termice în imagini termografice de înaltă calitate. Mai jos, puteți vedea capturi de ecran realizate în modul „imagine în imagine”, unde „Raportul fuziunii imaginii” a fost setat la 80 și „Border Fusion Ratio” la 73. În plus, paletele „White Hot” și „Fusion 1”. au fost selectate din fila „Setări afișare”.
Imagine - „White Hot”
Imagine - „Fusion 1”
Camerele bispectrale sunt un component cu caracteristici speciale al sistemelor de supraveghere video care lucrează în spectrul infraroșu vizibil și reflectat. Camerele analogice sau IP utilizate în monitorizarea video identifică și recunosc corect persoanele în timpul zilei și, cu ajutorul unui iluminator IR, și noaptea. O cameră termică nu necesită nicio iluminare pentru a funcționa corect. Principiul său de funcționare este complet diferit de cel al camerelor tradiționale. Toate corpurile cu o temperatură peste zero absolută (0 K = −273,15 ° C) emit radiații infraroșii. Datorită relației care există între temperatură și intensitatea radiației, o cameră de imagistică termică este capabilă să primească undele infraroșii și să calculeze valorile temperaturii în funcție de lungimile lor de undă. Combinarea imaginilor vizuale și termice într-o singură cameră permite fuzionarea materialelor de intrare și obținerea unei singure imagini termografice de o calitate mult mai bună.

Instrument de configurare a cabinetului RACK.

Dulapurile RACK sunt utilizate pentru montarea dispozitivelor într-o carcasă metalica cu cu o lățime 19 "(482,6 mm). Înălțimea dispozitivelor cu dulapuri RACK este standardizată ca o multiplicare a unei unități de rack (" U "= 1,75" = 44,45 mm). Capacitatea lor depinde de înălțime și este, de asemenea, dat în unități "U". Un alt parametru important în dulapurile RACK este adâncimea (dimensiunea externă), exprimată în milimetri, de ex. 450, 600, 800 mm. Parametrul este esențial, de ex. pentru servere și DVR-uri, date fiind adâncimile lor variate. Pentru a alege un dulap, este important să știți dacă dispozitivul se va încadra și dacă există suficient spațiu pentru cablare. Atunci când alegeți accesorii, este, de asemenea, crucial să verificați compatibilitatea lor cu anumite modele de dulapuri. Uneori, un element dedicat unuia nu se va potrivi cu altul, de ex. datorită adâncimii sale mai mari sau a modului în care elementul este fixat (de ex. ventilatoare de răcire).
DIPOL e-Store oferă un mecanism simplu care oferă o listă de accesorii compatibile pentru dulapurile RACK selectate. Pentru a accesa instrumentul de configurare, accesați partea inferioară a paginii de catalog a dulapului RACK în cauză și faceți clic pe acest buton:

Noua fereastră va afișa lista accesoriilor compatibile.
Pagina cu lista de accesorii

Produse noi în oferta Dipol

Tastatură TK-4W ROPAM(alb, montaj aparent) G70251 este dedicat panourilor de control NeoGSM-IP, NeoGSM-IP-64 și OptimaGSM. Este conceput pentru armarea și dezarmarea unei singure zone într-un sistem cu o tastatură principală mai mare sau AP-IP.
Multiswitch Cascadabil SRM-564 Terra RAL7035 R80564 are trei perechi de ieșiri Legacy / dSCR + DTT. Modul dSCR/Unicable permite funcționarea independentă a până la 32 de receptoare SAT dSCR pentru fiecare pereche, printr-o rețea de distribuție bazată pe tap-uri și splitter-e de satelit pasive tipice care operează în intervalul de frecvențe 5-2400 MHz, în conformitate cu Unicable II standardul.
HDD Western Digital PURPLE WD82PURZ 8TB (3.5
HDD 3.5 "Western Digital PURPLE 8 TB M89325 este proiectat pentru utilizarea în sistemele CCTV care funcționează non-stop; oferă performanțe superioare, capacitate ridicată și fiabilitate pe termen lung. HDD-ul poate funcționa non-stop în dispozitivele de înregistrare și procesare audio și video, cum ar fi DVR-urile sau echipamentele de sistem CCTV - PC.

Merită citit:

Sistemele CATV hibrid optic/cupru. Avantajul utilizării cablurilor cu fibră optică în sistemele CATV este capacitatea lor de a transmite semnale de televiziune pe distanțe considerabile fără necesitatea regenerarii semnalului (în funcție de topologia rețelei și dispozitivele folosite). În cazul unui nod de fibră optică, dimensiunea instalațiilor în care se distribuie semnalul nu contează. Semnalul nu trebuie regenerat chiar și atunci când este transmis pe sute de metri sau zeci de kilometri ... >>> mai multe
Diagrama instalației care implementează transmisia semnalului cu fibră optică de la emițătorul optic la receptor sau grupul de receptoare (împărțirea semnalului cu ajutorul splitter-elor optice), apoi, după conversia sa, distribuirea semnalului folosind multiswitch-uri și cabluri coaxiale la prize terminale CATV
Dulapuri RACK - o gamă completă de produse