Săptămânal DIPOL- TV și SAT, CCTV, WLAN

Nr.40/2019 (16 decembrie 2019)

Cea mai mică antenă din lume?

Când vine vorba de electronice, mai mare nu este întotdeauna mai bun. Acest lucru este valabil în special pentru o nouă generație de „ wearables”, concepute pentru a conecta oameni, mașini și alte obiecte într-un „ Internet of things” fără fir. Proiectanții trebuie să miniaturizeze aceste soluții pentru a garanta că sunt funcționale și confortabile în același timp. În acest scop, oamenii de știință de la American Chemical Society (ACS) au construit acum cea mai mică antenă radio-frecvență din lume, cu un diametru egal cu 1/100 al unui fir de păr uman.
Antenele sunt de obicei realizate din conductori metalici neferosi precum aluminiu, cupru și argint. Remarcabile deoarece sunt pentru conductivitatea electrică ridicată, aceste materiale nu funcționează bine în antene ultra-subțiri, ușoare. Drept urmare, majoritatea antenelor metalice au o grosime mai mare de 30 micrometri, ceea ce limitează aplicarea lor în dispozitive electronice miniaturizate. Pentru a produce antene și mai subțiri, Keun-Young Shin, Ho Seok Park și echipa lor au folosit foi excepțional de subțiri din material 2D, alcătuite dintr-un strat de atomi de niobiu metalici facut “sandwich” între două straturi subțiri de atomi de seleniu (NbSe2).tuite dintr-un strat de atomi de niobiu metalici facut “sandwich” între două straturi subțiri de atomi de seleniu (NbSe2).
Antena a fost construită prin pulverizarea mai multor straturi de NbSe2 pe un substrat din plastic. Apoi au testat antena cu grosimea de 885 nm și au aflat că un plasture de 10 mm2 a materialului a funcționat bine, cu o eficiență a radiației de 70,6%. Aparatul a transmis undele radio în toate direcțiile. Prin schimbarea lungimii antenei, frecvențele ar putea fi reglate în intervalul 2,01-2,80 GHz, conform cerințelor tehnologiilor Bluetooth și WiFi. Alte teste au arătat că antena poate fi, de asemenea, îndoită și întinsă fără modificări majore ale performanței. Cercetătorii susțin că, în afară de 'wearables', noile antene ar putea fi utilizate și în sistemele de comunicare în spațiu , deoarece materialul ar deveni un superconductor la temperaturile foarte scăzute din spațiu .
Configurarea modulatoarelor digitale TERRA HDMI-DVB-T COFDM. Modulatoarele digitale TERRA, MHD001P R86103 și MHD002P R86104, pot fi configurate prin Google Chrome (Android și Windows) sau WebBLE GreenParkSoftware ( o aplicație iOS plătită). Asocierea și stabilirea conexiunilor între dispozitive (cum ar fi smartphone-uri, tablete, laptopuri) și modulator se pot face fără fir. Pentru a porni modul de comunicare wireless pe modulator, când conectați sursa de alimentare la priza de 230 VAC, apăsați și mențineți apăsat butoanele „+” și „-” simultan până când LED-ul verde începe să clipească. Apoi deschideți Google Chrome și introduceți următoarea adresă: mhd.mydtv.live .
Simplu și intuitiv, meniul permite utilizatorilor să stabilească rapid toți parametrii necesari
MHD002P R86104 Modulator digital HDMI-1 COFDM (DVB-T) + bypass HDMI
Modulatoarele HDMI sunt perfecte pentru spitale, magazine, centre comerciale, supermarketuri și magazine de electronice, unde conținutul din una sau două surse este trimis mai multor receptoare TV. De asemenea, dispozitivele găsesc aplicații importante în sistemele de supraveghere integrate rețelelor CATV; acestea pot fi utilizate pentru a transmite semnale DVR (mai mult de zece imagini capturate cu aparatul foto) la toate prizele terminale. Modulatoarele digitale care nu acceptă protocolul HDCP sunt folosite, de exemplu, în sisteme de supraveghere pentru a introduce semnalul camerei în sistemul CATV.
Reflectometria - un studiu de caz. Reflectometrele pot oferi utilizatorilor o mulțime de informații despre liniile testate cu fibră optică. Metoda de măsurare este, de asemenea, recomandată pentru depanarea și localizarea defectelor pe calea optică. Mai jos este prezentată o reflectogramă de probă. Măsurarea în cauză a fost efectuată într-o rețea reală proiectată pentru distribuirea semnalelor CATV.
În acest caz , linia de fibră optică este compus din:
  • bobină de lansare de 150 m (mai precis: 150 m plus 2 pigtail-uri de 1,5 m, adică 153 m în total); cifra de 161 m pentru primul eveniment are legătură cu prezența unei zone moarte: distanța este calculată corect începând de la metrul 8,
  • un eveniment la 161 de metru, înregistrat de reflectometru ca un splice, cu o atenuare de 0,26 dB. În realitate, evenimentul este un punct de conectare între cablul de lansare și calea optică testată, un conector SC / APC de înaltă calitate, cu o reflectanță foarte mică. Atenuarea sa se încadrează într-o gamă tipică pentru conectori, dar reflectanța este atât de scăzută, încât este înregistrată ca o îmbinare. De cele mai multe ori, pentru a „îmbunătăți” reflectograma în astfel de situații, tehnicienii au murdărit în mod deliberat conectorul pentru a-l face mai vizibil (reflecta lumina) și apare în diagramă,
  • o fibră optică de 172 m (între 161 și 333 m), care duce la un punct de conectare cu atenuarea de 0,14 dB și reflectanța de 48,36 dB (evenimentul include și 1 îmbinare),
  • un patchcord de 30 m (între 333 și 363 m), care duce la un punct de conectare cu atenuarea de 0,32 dB și o reflectare de 47,85 dB (evenimentul include aici 1 splice),
  • 41 m fibră optică, care se termină la capătul liniei de fibră optică testată.
Cel mai mare avantaj al metodei este bogăția de informații pe care o poate furniza. Pentru a-l interpreta corect, însă, utilizatorii au nevoie de cunoștințe și experiență relevante pentru a se pregăti pentru procedura de măsurare (configurați opțiuni corecte ale dispozitivului, în funcție de tipul și lungimea liniei testate), precum și de analiza rezultatelor ulterioare. Din păcate, automatizările nu sunt practic niciodată soluția în acest caz.
Realizarea de instantanee rapide din materialele înregistrate. Uneori, pentru a documenta evenimentul, înregistrarea trebuie să fie însoțită de instantanee. Cu ajutorul DVR-urilor Hikvision, puteți utiliza programul VSPlayer în acest scop. În afară de funcția de redare, software-ul este dotat și cu alte câteva funcții utile, cum ar fi un creator de instantanee.
Fereastra "Capture" este utilizată pentru setarea parametrilor instantaneelor preluate din materialele video
  • format: JPEG sau BMP,
  • frecvența instantanee: intervalele pot fi definite în secunde sau cadre de imagine.
Un sistem videointerfon IP Hikvision pentru o casă. conceput pentru o casă. Sistemul constă dintr-o stație de poartă DS-KV8102-IM G73631 cu un singur buton și două monitoare touch screen de 7 ”(DS-KH6310 G74038). Atât monitoarele, cât și stația de poartă sunt alimentate de la un switch PoE cu 8 porturi (DS-KAD606 -P G74814) cu tensiunea de ieșire de 24 VCC. Switchul este echipat cu 6 porturi PoE și 2 porturi LAN suplimentare care permit conexiuni uplink (conexiunea poate fi stabilită și printr-un switch obișnuit, cu o sursă de alimentare locală pentru toate dispozitivele). Sistemul este conectat la rețeaua de internet printr-un router TP-Link C6 AC1200 N3255. Poarta a fost echipată cu o yală simetrică (Bira ES1-001 G74210), cu raza de reglare a zăvorului până la 4 mm. Dispozitivul este proiectat să funcționeze la 12 VCC sau 12 VAC. În sistemul de mai jos, utilizează sursa M1820 de 12 VCC; yala este alimentată printr-un releu situat în interiorul stației de poartă.
Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band)Switch PoE Hikvision DS-KAD606-P (pentru videointerfoane IP)Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Videointerfon IP Hikvision DS-KV8102-IM (post exterior, 1 buton, RFID, seria Villa IP)Yala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă) Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6310 7Monitor videointerfon IP Hikvision DS-KH6310 7Cutie de montaj Hikvision DS-KAB01 (compatibilă cu video-interfoanele Villa DS-KV8X02-IM)
Imaginea de mai jos arată un sistem de video-interfon ip Hikvision (albastru - cablu torsadat, roșu - un cablu cu 2 fire pentru a furniza alimentarea cu energie electrică la yala electrică)
Odată apăsat butonul stației de poartă, cele două panouri din interiorul casei se vor stinge în același timp. Acceptarea apelului va stabili comunicarea audio / video bidirecțională și va permite rezidentului să deschida ușa. Dacă rezidentul nu este acasă, apelul poate fi redirecționat către un smartphone și poarta poate fi deschisă de la distanță. Monitoarele touch screen permit salvarea fotografiilor și alertelor, precum și lasarea unui mesaj pentru rezident. Sistemul poate fi utilizat pe un smartphone prin intermediul Hik-Connect aplicația, în timp ce configurarea și operarea de pe un computer se efectuează cu utilizarea * iVMS-4200 software client.
Magistrale de fibră optică de înaltă performanță. Atunci când construiți o rețea, merită să fiți atenți la viteza de transmisie a magistralei principale (între nodurile rețelei). Viteza de conectare a fibrei optice recomandată între switch-uri ar trebui să fie egală cu 10 Gbps. Utilizați switch-uri care pot fi configurate și funcționează Layer2 si Layer3. În plus, atunci când va conectați la subrețele mai mici, puteți utiliza convertoare media conectate la switch-ul principal -SFP de 1 Gbps.
Switch: TP-LINK T2600G-28SQ (24xSFP, 4xSFP+, 4xRJ45 10/100/1000Mbps COMBO)Modul SFP TP-LINK TL-SM311LS (1000Base-SX, SMF 10km, 2xLC)Modul SFP+ Ultimode LR 10Gbps (1310nm, SM, 10km)Media converter TP-LINK MC220L (SFP, gigabit)Modul SFP TP-LINK TL-SM311LS (1000Base-SX, SMF 10km, 2xLC)Modul SFP+ Ultimode LR 10Gbps (1310nm, SM, 10km)
O rețea centrală formată din cswitch-uri N29968 cu SFP-uri de 10 Gbps (L1428). Gazdele (sau sub subrețelele) sunt conectate prin SFP-uri de 1 Gbps (L1311 + L1403) .
Unswitch special recomandat pentru acest tip de sisteme este T2600G-28SQ N29968 de la TP-LINK, are 24 sloturi SFP Gigabit, 4 x 10/100/1000 Mbps RJ45 și 4 x 10G SFP +sloturi , permițând crearea unui mediu de rețea stabil și conexiuni rapide, performante. Dispozitivul asigură o calitate înaltă a funcționării, suport avansat QoS, precum și gestionarea nivelului Layer2 și 2+ (cu opțiunea de a configura protocoalele selectate de Layer3).

Produse noi în oferta Dipol

Powermetru optic TM103N (850, 1300, 1310, 1490, 1550, 1625 nm)
Multimetrul optic TM103N L5815 este conceput pentru a măsura pierderea de putere optică în rețelele cu fibre optice single și multimode. Dispozitivul este calibrat pentru a funcționa cu lungimi de undă de 850 nm, 1300 nm, 1310 nm, 1490 nm, 1550 nm și 1625 nm. Gama largă de măsurare (-50 ... + 26 dBm) și precizia ridicată (+/- 3% pentru -10 dBm) permit efectuarea de măsurători precise în orice rețea cu fibră optică. Dispozitivul are o funcție de măsurare a nivelului de referință (dB) și a puterii absolute (mW, dBm).
Sursă laser TM102N-SM (1310/1550nm)
Sursa laser TM102N-SM (SM 1310/1550 nm) L5819 este un instrument necesar pentru măsurarea pierderilor de putere optică în rețelele cu fibră optică (FTTx). Sursa generează fascicule laser cu lungimi de undă predeterminate (1310/1550 nm) și putere (-5 dBm) pentru a asigura măsurători fiabile și precise .
Video Balun Hikvision DS-1H18S/E (cu fir, 2buc)
Video balunHikvision DS-1H18S / E HD-TVI M16642 permite transmiterea semnalelor video de la o sursă printr-un cablu torsadat. Pentru o instalare ușoară, mufele BNC sunt montate pe cabluri. Dispozitivul este compatibil cu sistemele Power over Coaxial (PoC).

Merită citit:

Înlocuirea electrozilor și curățarea lentilei la splicerele SignalFire. Electrozii trebuie înlocuiți periodic; frecvența reală va depinde de numărul de cicluri de sudură și de calibrare. Durata de viață estimată a electrodului în splicer-ul Signal Fire L5870 și L5875 este egală cu aproximativ 3000 de suduri. Fiecare dispozitiv are un set suplimentar de electrozi ... >>> mai multe
Când înlocuiți electrozii, profitați de ocazie pentru a curăța dispozitivul, în special lentilele montate sub electrozi.
Signal Fire AI-8 AI-9 / AI-8C