COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânal DIPOL- TV și SAT ,CCTV, WLAN
Nr. 2/2020 (13 ianuarie, 2020)
Somonii sunt acum protejați de Inteligența Artificială. Fermele de somoni din întreaga lume duc o luptă grea împotriva parazițiilor acvatici precum păduchii de mare. Aceștia sunt cauza reducerii populației de somoni din Norvegia cu aproximativ 9% în ultimii ani, având un impact direct în economia țării - pierderi de peste 500 de milioane de euro. Rareori depășind 15 mm, păduchii de mare se prind de corpul somonului producând răni care duc în cele din urmă la moartea peștelui. Metodele conveționale de combatere a acestora, precum medicamentele sau curenții de apă puternici au fost folosite fără succes.
Invetatorul Esben Beck, a venit cu o soluție mai puțin obișnuită. El a creat un robot subacvatic capabil să elimine paraziții marini cu ajutorul tehnologiei informatice; mai exact recunoaștere de imagine, inteligență artificiala și bineînțeles lasere. Peste 250 roboți "înoată" acum cu somonul din pescăriile Norvegiei asigurându-i pretecție împotriva acestor dăunători.
Lasere și inteligeța artificială folosite la protecția somonului
Creația lui Beck folește impulsuri luminoase (lasere) pentru a neutraliza păduchii marini fără a afecta mediul sau populația de somoni. Denumit Singray (Pisică de mare) robotul are dimensiunea unui frigider și scanează împrejurimile folosit camere stereoscopice. Informațiile obținute sunt procesate de software-ul recunoaștere al imaginii pentru a detecta mișcarea peștilor. Inteligența artificială generează modele posibile ale deplasării acestuia prin apă iar cel mai probabil dintre acestea este folosit pentru a direcționa către somon un fascicul laser cu lunigimea de undă de 532 nanometri timp de 7ms. Acesta este letal pentru pigmentul ce culoare închisă de pe suprafață păduchilor de mare dar se reflectă complet de pe solzii peștelui. Capabile de funcționare continuă, aceset "pisici de mare" vor elimina treptat puricii de mare care afectează serios industria piscicolă din Norvegia.
Convertoare HDMI/IP - accesibile acum și de pe PC. Convertoarele video Signal H3614 (HDMI la IP) si H3618 (VGA la IP) vă dau posibilitatea să transmiteți prin intermediul rețelei Ethernet un semnal video FullHD direct către un monitor sau televizor. Bazându-se pe protocoalele LAN (TCP si UDP) semnalul video se poate transmite punct-la-punct (receptorTV sau DVR către televizor) sau punct-la-multipunct (sursa de semnal către TV, monitoare si PC-uri)
Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v3.0Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v3.0
Sistem de transmisie la distanță a imaginii de la receptorul TV către un PC și un televizor.
PC-urile pot accesa cu ajutorul programului VLC stream-ul video la adresa udp://@239.255.42.42:5004 iar datorita transmisiei de tip multicast, echipamentul de conversie nu va fi suprasolicitat odată cu adăugarea dispozitivelor de recepție. Sender-ul trimie un singur stream video în întreaga rețea iar toate echipamentele se "abonează" la acesta, switch-ul fiind resposabil direcționarea semnalului video către receptoare.
Nu în ultimul rând aceste convertoare sunt capabile să transmită semnalele de comandă (mouse, tastatură, telecomandă IR) de la sursa de semnal către monitorul sau televizorul dorit. Doar așa veți putea controla de la distanță DVR-ul sau receptorul TV.
Camerele de supraveghere și instalația TV. Modulatorul este echipamentul necesar pentru a converti semnalul A/V generat de o cameră video, un calculator sau un DVR/NVR într-un semnal de radio-frecvență compatibil cu rețeaua CATV. Conectorul semnalului de intrare este in general de tip RCA sau HDMI dar la modulatoarele mai speciale există și RJ45/Ethernet iar ieșirea RF (adesea indicată pe modulator cu "antenna out") este de tip F-mamă. Selectorul de canale sau receiverul TV va recunoște semnalul injectat în rețea asemenea unui canal TV suplimentar.
Modulatoarele pot fi grupate în 2 sau 3 clase distincte în funcție de semnalul RF obținut. Modulatoarele analogice, apărute pe piața în urmă cu mult timp și care treptat-treptat sunt inlocuite cu modulatoarele digitale de tip DVB-T sau DVB-C. Un alt mod de clasificare poate fi în funcție de numărul surselor de semnal disponibile la intrare, in funcție de plaja de frecvență alocată semnalului convertit sau de compabilitate cu protocolul HDCP.
Cameră TURBO HD 4.0 Hikvision DS-2CE16D8T-IT (bullet, 1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR max. 20m)Antenă profesională DVB-T pentru FIF şi UIF (O/V): Dipol 15/5-12/21-60DVR Hikvision DS-7208HQHI-K2 TURBO HD 4.0 (8 ch, 1080p@15fps, H.265, HDMI, VGA) Transmodulator Terra-MI520P IP (80Mbps) la DVB-C (2xMux, DVB-T/C/J.83B/ISDB-T)Splitter CATV 8 căi - Signal R-8 (10,5 dB, 5-1000 MHz)Cameră dome 4 în 1 Hikvision DS-2CE56D0T-IT3F (1080p, 3.6 mm, 0.01 lx, IR 40m) HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS
Unul dintre modurile de folosire ale modulatorului MI520P IP-la-2xDVB-T R81609
Video de pe camerele de supraveghere este convertit în DVB-T și introdus în instalația TV a clădirii.
Fiecare camera video este recepționata asemenea unui canal TV.

Importanța culorii în cazul adaptoarelor de fibră optică. Conectorii instalați la capetele fibrei optice de tip single mode pot avea o terminație de tip PC (Physical Contact) sau APC (Angled Physical Contact, fibra din conector fiind tăiată la un unghi de 8°). Alegerea între cele două variante se va face în funcție de specificațiile echipamentelor folosite în cadrul rețelei de fibră (conectorul APC are oferă o reflexie
Aceleași considerente sunt valabile și în cazul adaptoarelor care pot fi de culoare albastră sau verde. Aici apare însă o diferență majoră. Parametrii tehnici ai celor două tipuri de adaptoare sunt identici. Sistemul intern de fixare al fibrei este similar. La fel și materialul folosit la fabricarea acestora. Dacă totul este la fel, de avem culori diferite la adaptoare?
Cuplă SC-SC singlemode ULTIMODE A-511S
Cuplă SC/APC-SC/APC singlemode ULTIMODE A-522S
Adaptoarele SC/PC sunt albastre
Adaptoarele SC/APC sunt verzi
Culorile adaptorilor/cuplelor sunt utile pentru tehnicieni în momentul instalării echipementelor în rack. Acesta identifică fibra optică montată în interiorul cutiei de distribuție și alege patch cordurile corespunzătoare în funcție de cupla de pe panou.
Dacă adaptoarele montate în cutia de distribuție sunt de culoare verde atunci cu sigurață fibra optică este terminată cu conectori SC/APC.
Corectarea imaginilor distorsionate în sistemele CCTV. Distanța focală a obiectivului influențează în mod direct unghiul de filmare (suprafața pe care o singură camera o poate deservi). Cu cât focala este mai mică, cu atât unghiul de filmare se mărește (obiectivele de 2.8 mm au un unghi de aproximativ 100°) cu atât subiectul imaginii se îndepărtează. Un efect advers al filmării cu focală mică este distorsiunea evidentă la marginile imaginii. Pornind din centrul imaginii către extremități, toate suprafețele drepte încep treptat să se arcuiască făcând dificilă identificarea obiectelor si a poziției relative a fiecăruia pe imagine. Pentru corectarea acestui inconvenient, camerele Hikvision au introdus o funcție software capabilă să "îndrepte" distorsiunea imaginii.
"Corectarea distorsiunii" într-o cameră Hikvision.
Pe orizontală, unghiul de filmare este în jur de 110°.
Folosirea camerei IP/WiFI Vimtag pe post de baby cam. CP3 K1579 se pretează tuturor situațiilor de supraveghere video "low cost și entry-level" întâlnite într-un apartament sau o casă. Se poate folosi pe post de nany-cam atât pentru monitorizarea persoanelor în vârstă cât și a bebelușilor. În primul caz, funcțiile de detectare a mișcării și PTZ facilitează supravegherea persoanelor cu dificultăți motorii și alertarea pe telefonul mobil a membrilor familiei în caz de probleme iar posibilitatea de transmisie audio în ambele direcții o fac ideală pentru monitorizarea bebelușilor. Se poate conecta la rețeaua locală fie prin cablu fie wireless iar alimentarea la 5VDC înseamnă că poate fi legată direct la o baterie externă, similară cu cea folosită la încărcarea telefonului.
Router wireless TP-Link TL-WR940N (802.11n/450Mbps, 3T3R MIMO, 4xLAN, 1xWAN)
O camera Vimtag CP3 K1579 monitorizează somnul unui bebeluș
Aplicația Vimtag de comunicare cu camera este disponibilă pe telefoanele iOS , Android dar și PC în cazul în care nu se dorește a se folosi browserul. În contul creat în aplicație aveți acces la toate camerele Vimtag din rețeaua dvs. iar accesul la imaginile live, din exteriorul rețelei (conectat la rețeaua mobilă de date) nu necesită configurarea de port-forward pe router de acasă.

Produse noi în oferta Dipol
PIR wireless Pyronix KX12DQ-WE
Pyronix KX12DQ-WE este un detector PIR wireless cu senzor piroelectric cvadruplu. Funcții avansate, cum ar fi compensarea digitală a temperaturii, ajustarea automată a sensibilității și tehnologia Blue Wave îl fac potrivit pentru utilizarea în clădiri comerciale și rezidențiale.
Tastatură wireless Hikvision DS-PKA-WLM-868
Hikvision DS-PKA-WLM-868 este o tastatură wireless pentru sistemele de alarmă Hikvision AXHub, ce permite armarea și dezarmarea. Aceasta are incorporat un cititor de carduri Mifare, 10 taste numerice și 6 taste funcționale pentru a simplifica utilizarea. Comunicarea wireless duplex este securizată prin encriptarea în format AES-128.
Camera IP Hikvision DS-2CD2665FWD-IZS (6MP, 2.8-12mm Motozoom, 0.011 lx,IR până la 50m, WDR, IK10, Audio, H.265)
Camera Hikvision IP DS-2CD2665FWD-IZS este dedicată utilizării în sisteme profesionale de supraveghere IP; este echipată cu un senzor CMOS de 6 MP 1 / 2.4 "de înaltă calitate și un iluminator IR cu raza de acțiune de până la 50 m, care asigură o vizibilitate bună chiar și în condiții de lumină slabă. Obiectivul său 2,8–12 mm Motozoom permite ajustarea de la distanță a unghiului de vizualizare în intervalul 114–34 °
.
Merită citit:
Măsurarea puterii semnalului optic la terminalele rețelei. Exemple de rețele optice pasive (PON), unde puterea semnalului receptorului este de importanță esențială, includ sisteme TV cu fibră optică, constând din emițătoare optice, elemente pasive precum cabluri, splittere, atenuatoare și receptoare optice.>>>articol complet
Nivelul de semnal se poate măsura cu aparatul TM503N L5816
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.