Săptămânal DIPOL- TV și SAT ,CCTV, WLAN

nr.7/2020 (17 februarie 2020)

Panouri solare care funcționează continuu (24/7). Ingineri de la Universitatea Davis,din California, lucrează în prezent la celule anti-solare concepute pentru a completa panourile fotovoltaice deja cunoscute. Oamenii de știință au decis că este posibil să producă panouri care să funcționeze și noaptea, generând până la un sfert din puterea generată normal în timpul unei zile însorite.
Generarea de energie se bazează pe fluxul de energie între emițător și absorbant. În timpul zilei, căldura este emisă de Soare; însă, după apusul soarelui, suprafața Pământului continuă să radieze energie sub formă de raze infraroșii, în cerul rece, noaptea - spațiul exterior.
Panouri anti-solare sau o „alternativă” la energia solară
În noile panouri, celulele de siliciu ar fi înlocuite cu aliaje de mercur termo-radiative pentru a intercepta radiațiile infraroșii. Oamenii de știință subliniază că modulul lor de termoradiere ar putea atinge 1/4 din productivitatea panourilor fotovoltaice. În prezent, proiectul este încă în faza de concept și încă nu a fost construit un dispozitiv funcțional. Cu toate acestea, echipa UC Davis a sugerat o modalitate importantă de a valorifica cantitățile mari de energie solară care sunt în prezent irosite.
Cea mai bună antenă pentru DVB-T / T2? Marea Britanie este prima țară din Europa care a lansat emisiunile oficiale DVB-T2. Un test de emisie TV a fost realizat de BBC Research & Development în iunie 2008. Astăzi, se lucrează la introducerea televiziunii digitale DVB-T2 terestre pe întregul continent. În UE, semnalele DVB-T2 sunt deja transmise în Austria, Cehia, Germania, Belgia, Croația, România și Franța. DVB-T urmează să fie întreruptă în 2024. Emisiile TV în ambele standarde, DVB-T și DVB-T2, sunt transmise în prezent în Marea Britanie, Italia și Scandinavia. Încă nu a fost stabilit un termen limită pentru comutarea semnalelor DVB-T în aceste țări.
Avantajele sistemelor DVB-T2 includ o utilizare mai bună a lățimii de bandă (multiplexuri cu o capacitate mai mare) și un standard de compresie a datelor mai eficient, adică HEVC (High Efficiency Video Codec) / H.265. Standardul DVB-T permite transmisia cu viteza de c. 24,88 Mbps pe un singur canal de 8 MHz, comparativ cu 40 Mbps în cazul DVB-T2. Pentru consumatori, cel mai mare dezavantaj al standardului DVB-T este că nu acceptă canale TV terestre cu rezoluții mai mari decât HD (720p) și Full HD (1080p). Utilizarea unei metode de compresie mai eficiente va permite un număr mai mare de canale TV într-un singur multiplex, precum și să permită transmiterea terestră a emisiilor 4K / Ultra HD.
Antena Yagi-Uda, cunoscută și sub numele de antenă Yagi, este una dintre cele mai populare antene proiectate pentru recepția semnalelor DVB-T / T2, caracterizate printr-o construcție relativ simplă și un câștig mare. Antenele de acest tip sunt utilizate în sistemele care lucrează pe benzile HF până la UHF, adică de la c. 3 MHz până la c. 3 GHz. O singură antenă poate suporta o lățime de bandă relativ îngustă. Parametrii sunt selectați astfel încât să mențină un echilibru bun între câștig și lățimea de bandă.
Antenă profesională DVB-T2 VHF și UHF (H/V): DIPOL 28/5-12/21-60
Antenele VHF și UHF DVB-T profesionale (H / V), A2810 și A2850 ale Dipol au fost proiectate pentru recepția emisiilor TV în benzile VHF (174-230 MHz) și UHF (470-790 MHz). Datorită construcției lor universale, segmentele antenei VHF și UHF pot fi setate la polarizarea verticală (V) sau orizontală (H) a semnalelor primite pentru a oferi o soluție eficientă pentru recepția emisiilor DVB-T cu diferite combinații de polarizări în benzile VHF și UHF.


UPS-uri care economisesc energie. CyberPower este un brand de renume mondial oferind sisteme UPS ecologice. Ca răspuns la creșterea rapidă a prețurilor la energie, precum și la creșterea gradului de conștientizare corporatistă cu privire la problemele de mediu, compania a brevetat o nouă tehnologie de economisire a energiei, GreenPower UPS, pentru a rezolva problema pierderilor de energie (care provoacă încălzirea dispozitivelor) . Noile circuite electrice au fost proiectate astfel încât să eludeze sistemele care produc pierderi de energie, de ex. regulatoare automate de tensiune (AVR) sau transformatoare, atunci când funcționează într-un mod normal. Procedând astfel, poate reduce consumul de energie cu c. 75%.///
Un studiu realizat de CyberPower a demonstrat că la centrele de date, sistemele UPS vor utiliza până la 18% din putere atunci când funcționează într-un mod normal, ceea ce reprezintă 88% din timpul total de lucru. Datorită noii tehnologii GreenPower, sistemele UPS ale CyberPower utilizează cantități minime de putere, fără a compromite securitatea dispozitivelor conectate. Testele independente efectuate la laboratorul SGS au confirmat că consumul lor de putere poate fi de până la cinci ori mai mic decât cel al soluțiilor concurente.
Consumul energetic pe oră al mărcilor UPS (pregătit de laboratorul independent SGS)
Un cablu torsadat pentru profesioniști. DIPOL și-a extins portofoliul pentru a include un nou cablu: CAT 7 NETSET S / FTP (E1626). În conformitate cu standardul EN50575, noul cablu prezintă rezistență îmbunătățită la foc (clasa Cca) și a fost supus unor teste suplimentare în ceea ce privește emisiile de fum, picăturile (d) și aciditatea (a). Clasificarea completă a cablului este astfel: Cca s1a d1 a1. Cablul permite transmisia pe frecvențe de până la 600 MHz .
Cablul ecranat CAT 7 NETSET S / FTP este un cablu de înaltă calitate , de interior, proiectat pentru sisteme profesionale de transmisie de date . Ecranarea ,produsă din împletitură și folie, permite reducerea la minim a interferențelor.
Caracteristicile tehnice ale cablului CAT7 NETSET S/FTP(E1626):
  • materiale de cea mai înaltă calitate, disciplină tehnologică strictă confirmată printr-o garanţie a calităţii de 15 ani ,
  • parametrii care depășesc cu mult cerințele pentru cablurile torsadate din categoria 7,
  • controlul preliminar al calității materiilor prime și teste minuțioase ale produsului final,
  • indicatoare pentru lungime,
  • fire solide, cu diametrul de 0,56 mm (23 AWG),
  • fire izolate, răsucite în perechi, fiecare pereche cu un ecran separat din folie de aluminiu,
  • izolarea firelor individual este făcută din PE; culori: alb-verde / verde, alb-portocaliu / portocaliu, alb-maro / maro, alb-albastru / albastru,,
  • ecran realizat din folie de aluminiu,
  • teacă din LSZH, 7,6 mm diametru extern,
Cablu S/FTP Cat.7 NETSET BOX S/FTP CAT 7 [500m] (indoor, Cca s1a d1 a1)
CAT7 NETSET S/FTP(E1626):
Redarea materialelor video de la o camera IP Hikvision salvate pe un card microSD. Camerele IP Hikvision cu slot microSD pot înregistra imagini direct pe card sau îl pot utiliza slotul pentru ANR în cazul unei defecțiuni; în acest caz, înregistrările sunt salvate pe card și apoi, după ce conexiunea s-a stabilizat, se sincronizează cu NVR-ul pentru a garanta continuitatea. Dacă înregistrările sunt înregistrate direct pe un card microSD, utilizatorii îl pot descărca și reda conectându-se la cameră sau folosind un software client. Cu toate acestea, uneori este nevoie să construiți un sistem simplu cu o cameră de înregistrare pentru a reda imagini pe un computer direct de pe cardul microSD. Pentru ca Windows să detecteze corect cardul și să-i citească conținutul, cardul trebuie formatat pentru a suporta fișierele FAT32. Fișierele pot fi apoi deschise cu un software popular precum VLC sau VSPlayer dedicat de Hikvision.
Fereastra de formatare a cardului microSD
Cum se curăță în siguranță cblurie fibră optică unitub. Multe cabluri cu fibră optică au un singur tub central, lucru care le face ușor de organizat și asigură protecția fibrelor optice. Un bun exemplu de cablu cu un singur tub este DRAKA U-DQ (ZN) BH . Instalatorii deseori întreabă despre instrumentele necesare procesării cablurilor de acest tip.
DRAKA U-DQ (ZN) BH are un tub central, care se curăță cu stripperul rotativ Ideal L5922.
Cel mai important instrument este un stripper rotativ, de ex. Ideal L5922; acesta poate îndeplini o serie de funcții, dintre care cea mai importantă este incizia tubului în care sunt plasate fibrele. Incizia se face prin rotirea lamei de mai multe ori pe suprafața tubului. Apoi tubul este rupt de mână, astfel încât fragmentul liber să poată fi scos. Deschiderea tubului cu un cuțit obișnuit, un alt tip de stripper de fibre sau un instrument diferit, nu asigură un grad similar de siguranță.
Stripper fibră optică IDEAL 45-163 (3-5.5mm)
Stripperul rotativ IDEAL 45-163 este un instrument pentru tăierea tuburilor rotunde şi îndepărtarea mantalei cablului de fibră optică cu un diametru de la 3 la 6.4 mm. Unealta este echipată cu trei lame. Toate lamele sunt reglabile pentru a controla adâncimea optimă de tăiere și pentru a evita deteriorarea structurii interne a cablului. Două lame sunt utilizate pentru tăierea transversală și una pentru crestarea longitudinală a izolației.

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP Hikvision DS-2CD2685FWD-IZS(B) K17728 este dedicată sistemelor de supraveghere IP profesionale. Camera a fost echipată cu un senzor CMOS de 8 MP 1/2"de înaltă calitate, oferind o acoperire video perfectă chiar și în condiții de lumină scăzută. Împreună cu iluminatorul IR cu o rază de până la 50 m, camera poate funcționa și în întuneric complet .
Camera IP Hikvision DS-2CD1053G0-I K17667 este dedicată sistemelor de supraveghere IP profesionale. Camera a fost echipată cu un senzor CMOS de 5 MP 1/2.7" de înaltă calitate, oferind o acoperire video perfectă chiar și în condiții de lumină scăzută. Împreună cu iluminatorul IR cu o rază de până la 30. m
Cabinet Rack 19`45U 800x1000mm SIGNAL
Cabinet Rack 19`45U 800x1000mm SIGNAL R9120160 acceptă pentru instalare atât dispozitive standard (19") cât şi unele echipamente care nu conforme cu acest standard. Este ideal în cazul headend-urilor, pe sistemele de tip "home theater" (cinema la tine acasă) şi nu numai.

Merită citit:

Un headend compact (Terra S3C32WB) Portofoliul DIPOL a fost extins pentru a include un nou headend digital, cu 32 de canale (S3C32WB R81635). Dispozitivul este proiectat pentru distribuirea canalelor necodate (FTA) și codificate (BISS). Fiecare din cele 32 de transmodulatoare ale sale primește semnale de la un transponder satelit întreg (mai mult de zece canale) și formează multiplexul DVB-C corespunzător. În total, headend-ul poate distribui 32 de multiplexuri DVB-C care pot fi primite de televizoare echipate cu tunere DVB-C ... >>> mai multe
Utilizarea multiswitch-urilor dCSR permite recepționarea de semnale DVB-S / S2 din 8 poziții ale satelitului și formarea a 32 de multiplexuri DVB-C.
Splicere de fuziune AI-8 AI-9 / AI-8C Signal Fire