Săptamânal DIPOL- TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 18/2014 (5 mai 2014)

Computere organice - un nou pas spre viitor.

Cercetători de la Universitatea Iowa au reuşit să convertească în domeniul optic, cu ajutorul LED-urilor organice, informaţia stocată în formă magnetică, pe o folie ultrasubţire. Succesul acestora reprezintă un pas major în direcţia creării de calculatoare organice cu performanţă mică dar flexibile şi economice. Exact aceste ultime două caracteristici le vor face ideale pentru dispozitivele şi gadget-urile de tip "wearable" (de purtat). Pot lua forma unor senzori gata de a fi "lipiţi" pe aproape orice sau unor calculatoare integrate în hainele de zi cu zi şi capabile a accesa internetul şi reţeaua de telefonie mobilă.
Memorie flash NAND organică
Primele procesoare organice sunt deja o realitate, dezvoltarea lor urmând a rezolva problemele legate de depozitarea şi accesul datelor, consumul de energie. Ideea cercetătorilor americani a fost de a folosi o peliculă magnetică similară platanului dintr-un hard-disk clasic, capabilă de a depozita o cantitate mare de date. Problema cu o cerere mare de energie la citirea datelor este rezolvată folosind noua metoda de conversie între informația in format magnetic și cea in format optic. Led-urile organice nu au nevoie de energie adiţională pentru procesul de recombinare a excitonilor din semiconductorii organici. Emisia fotonilor se datorează gradienţilor din aria marginală a peliculei ,ce are o grosime de câţiva nano-metri. Emisia fotonilor poate fi continuată prin intermediul magistralei de fibră optică. Uimitor este faptul că informaţia stocată poate fi accesată de orice sistem extern fără a exista consum adiţional de energie. Această descoperire poate rezolva problemele legate de depozitarea si schimbul de date in sistemele electro-organice.
Display fabricat din LED-uri organice
- transparent, flexibil, subţire şi uşor
Computerele organice (plastic,polimeri )nu sunt bazate pe componente metaloide (silicon) ci pe polimeri organici ( componente pe baza de carbon ). Procesoarele tradiţionale sunt construite din tranzistori din silicon ,echivalentul acestora in computere organice fiind tranzistorii organici. Tranzistorii polimerici sunt mai mari si mai puţin rapizi ca cei din silicon, dar sunt mai ieftini,flexibili ,transparenţi şi mai uşori. În viitorul imediat , computerele organice nu vor inlocui PC-urile, dar vor exista aplicaţii pentru ele atunci când va exista nevoie de echipamente cu putere medie de calcul, usoare şi portabile.

Sistem de supraveghere bazat pe video convertoare ULTIMODE.

Una dintre marile firme instalatoare din Polonia a fost contractată pentru implementarea unui sistem de supraveghere video într-unul din parcurile industriale din afara oraşului. În perimetrul ce urma a fi monitorizat sunt construite trei clădiri: două principale, de producţie şi una auxiliară unde avea să fie amplasată camera de securitate. Camerele au fost amplasate în aşa fel încat să se poate obţine imagini de pe toată lungimea gardului ce înconjoară proprietatea dar şi din punctele cheie ale acesteia. În acest scop au fost montate pe stâlpi camere PTZ.
16 camere video analogice dintre care 6 de tip PTZ au fost necesare pentru acoperirea întregii locaţii. Deoarece distanţa dintre locaţiile camerelor video s-a decis folosirea unor media convertoare video ULTIMODE şi a unor cabluri optice. Mediul optic elimină problemele clasice ale reţelelor bazate pe cabluri de cupru - riscul de interferenţe, diferenţe de potenţial între locaţii, supratensiuni datorate fulgerelor, etc.
Patchcord fibră optică (la comandă) Patchcord fibră optică (la comandă) Convertor video CCTV - fibra optica ULTIMODE V-208D (8 x video, 1 x RS-485)Convertor video CCTV - fibra optica ULTIMODE V-208D (8 x video, 1 x RS-485)Convertor video CCTV - fibra optica ULTIMODE V-208D (8 x video, 1 x RS-485)Convertor video CCTV - fibra optica ULTIMODE V-208D (8 x video, 1 x RS-485)
Arhitectura sistemului - două noduri cu media convertoare, transmisia mai departe a semnalului se face prin fibre optice
Clădirile sunt conectate prin fibre optice singlemode de exterior, fiecare cu câte 8 fibre. Cablurile gata mufate au fost îngropate în pământ. Fiecare din clădirile principale este dotată cu un nod şi cu media convertor care concatenează conexiunile din grupul local de camere. Unele dintre camerele de supraveghere sunt conectate direct în camera de control prin cabluri coaxiale.
Seturile de media convetoare L2821 asigură transmisia a 8 canale video şi 1 canal de date RS-485 (unidirecţional dinspre DVR spre camere) printr-o singură fibră optică. Restul fibrelor din cabluri sunt folosite pentru alte tipuri de comunicaţii.

Siguranţa sistemelor TV - protecţie trăsnet sau izolator galvanic?

Signal TV-Sat R48602 TV / SAT protejează dispozitivele împotriva supratensiunilor cauzate de fulgere. O bună practică este de a utiliza acest tip de protecție la intrările din primele dispozitive active din sistem (direct după antenele). Acestea sunt, de obicei, amplificatoare TV terestre, amplificatoare prin satelit și multiswitch-uri.
Trebuie ştiut că folosirea acestui tip de protecţii în sisteme neîmpământate este inutilă. Protecţia funcţionează prin intermediul varistorului incorporat care direcţionează suprasarcinile către împământare. Signal R48602 are o tensiune de străpungere CC de 230V.

Protectie trasnet TV-Sat : SIGNAL (F-tata/F-mama)
Protectie trasnet TV-Sat : SIGNAL (F-tata/F-mama)
Protectie trasnet TV-Sat : SIGNAL (F-tata/F-mama)
R48602
Izolator galvanic
Signal 4170
R48605
În sistemele mai mari, diferenţele de potenţial dintre diferitele părţi ale instalaţiei pot cauza supratensiuni şi bucle de masă. Acestea efecte pot cauza de la scântei şi şocuri electrice pentru persoanele ce le instalează până la defecţiuni ale echipamentelor conectate (amplificatoare, televizoare, etc.). Soluţia pentru astfel de situaţii sunt izolatoarele galvanice. Aceste sunt echipate cu condensatori ce opresc trecerea curentului continuu şi a frecvenţelor joase atît pe firul central cât şi pe masă. Rezultatul este eliminarea interferenţelor nedorite precum şi a fenomenelor mai sus menţionate.
Izolatorul galvanic Signal elimină efectele negative datorate diferenţei de potenţial dintre diferitele puncte de conectare ale echipamentelor unui sistem de recepţie TV/distribuţie CATV. Echipamentele sunt astfel protejate şi semnalele distribuite nu vor fi perturbate. Signal 4170 este un astfel de echipament. Poate asigura o izolare galvanică completă - atât conductorul de semnal cât şi ecranarea sunt complet separate la cele două capete ale dispozitivului. Dimensiunea redusă precum şi atenuarea mică pe întreaga bandă de semnal (< 1.5 MHz, 5-1000 MHz) îl recomandă pentru protecţia echipamentelor RF în orice situaţie. Izolatorul galvanic trebuie montat la punctul de intrare în clădire a cablului de semnal (la începutul reţelei) dar şi în zonele de distribuţie a semnalului.

Noile camere Sunell de 900TVL.

Unul dintre cele mai populare tipuri de camere de supraveghere sunt camerele tip dome. Acestea sunt preferate din cauza dimensiunilor reduse şi a montajului relativ simplu. Camera Sunell IRC13/40ATVD M10763 este parte din noua gamă de camere numită Effectus. Aceste camere sunt echipate cu senzori CMOS Sony Exmor cu o rezoluţie de 1.3 MP şi pot furniza imagini cu o rezoluţie orizontală color de 900 TVL.
Carcasele din gama Effectus sunt uşor şi simplu de instalat permiţând ascunderea cablurilor. Camera poate fi montată pe perete sau pe tavan, partea centrală putând fi rotită după nevoie.
B/W Camera: WL--2301F AI/DC (without lens) - CLEARANCE SALE!
B/W Camera: WL--2301F AI/DC (without lens) - CLEARANCE SALE!
Carcasele camerelor Sunell Effectus IRC13/40ATVD/B M10763
--şi IRC13/40AUVD M10761 permit ascunderea cablurilor video şi de alimentare---

Supraveghere video mobilă.

Din ce în ce mai multe vehicule destinate transportului public sau cu destinaţie specială sunt dotate cu DVR-uri ;acestea înregistrând nu doar imagini ale traseului(faţă -spate), dar şi imagini ale evenimentelor din interiorul şi exteriorul vehiculului. În acest fel se asigură supravegherea pasagerilor, determinarea părţii vinovate in cazul unui accident,...etc.
DVR auto Protect 104 (4 canale, 2x slot SD, GPS, accelerometru)
DVR auto Protect 204 (4 canale, HDD 2.5
DVR auto Protect 104 (4 canale, 2x slot SD, GPS, accelerometru)
M80104
DVR auto Protect 204 (4 canale, interfaţă HDD 2.5", GPS, accelerometru)
M80204
Protect 104 şi Protect 204 sunt DVR-uri mobile moderne, cu patru canale. Modelul M80104 înregistrează pe două carduri SD, fiecare de până la 128 GB,iar modelului M80204 i se poate conecta un HDD de 2.5". Datorită modulului GPS încorporat se poate inregistra traseul si viteza de deplasare.Datele salvate pot fi accesate prin intermediul aplicaţiei furnizate odată cu DVR-ul ,cu vizualizarea traseului pe Google Maps. Aplicaţia poate genera o hartă a traseului parcurs, redă inregistrarea video , de asemeni poate fi configurată să determine încălcarea limitei de viteză de către şofer.
Prin intermediul celor patru intrări de alarmă, orice sistem al vehicului capabil să furnizeze un semnal electric (traductori sau dispozitive de control) pot fi monitorizate. Printre acestea, capacul de la rezervorul de benzină, deschiderea/închiderea uşilor, centura de siguranţă, porbagajul, apăsarea pedalei de frână sau semnalizarea. Aparatul DVR este dotat cu meniu grafic ce poate fi accesat prin conectarea unui monitor de supraveghere (ieşire BNC şi alimentare jack) la borna inscipţionată AV-OUT. Navigarea prin meniu se realizază cu ajutorul telecomenzii incluse.

UPS într-un RACK 19" - cum alimentaţi mai multe echipamente?

Alimentarea continuă pentru sistemele de supraveghere este obligatorie. Soluţia cel mai des folosită este un UPS rackabil de genul OR1000 N9705.
Sursele neîntreruptibile tip UPS au deobicei între 2 şi 4 prize cu conector tip IEC320C13 folosit în sisteme informatice. Pentru a conecta mai multe echipamente cu ştecher DIN49441 trebuie folosită o bară de alimentare care să se potrivească pe UPS, de exemplu R9120234.
UPS rackabil CyberPower OR1000Bară alimentare rack 19
UPS-ul N9705 şi bara de alimentare R9120234 permit alimentarea mai multor echipamente.

Produse noi în oferta Dipol

Suport antenă (30 cm, galvanizat)
Suportul de perete (30 cm) E8726 este făcut din fier galvanizat. Zincul are proprietăţi anticorozive, protejând metalul pentru mulţi ani fără a necesita mentenanţă. Stratul gros de zinc formează un aliaj de Zn-Fe la suprafaţa suportului crescând simţitor rezistenţa sa la intemperii şi agenţi corozivi din mediul în care este montat. Astfel suportul nu va rugini rămânând functional şi estetic intact. Destinaţia sa este montarea antenelor pe perete..
Dome antivandal Sunell IRC13/40AUVD (zi-noapte, D-WDR, 900 TVL, Sony Exmor, ICR, 0.01 lx, 3.6mm, OSD, IR  max. 15m)
Camera antivandal Sunell IRC13/40ATVD M10763 este parte din noua gamă de camere numită Effectus. Aceste camere sunt echipate cu senzori CMOS Sony Exmor cu o rezoluţie de 1.3 MP şi pot furniza imagini cu o rezoluţie orizontală color de 900 TVL. Imaginea rezultată este de calitate înaltă cu culori vii chiar şi în lumină slabă. O altă funcţie interesantă a camerei este posibilitatea de a face zoom fără a pierde din calitatea acesteia, datorită senzorului de 1.3 MP.
Bară alimentare rack 19
===Bară alimentare rack 19" R9120234 cu 9 prize conector UPS (IEC320C13) înălţime: 1U, prize: 9, culoare: negru, lungime cablu 160 cm.


Merită citit:

Televiziune într-un complex hotelier mare. Pentru designer, există trei cerințe de bază: sistemul SMATV trebuie sa acopere 5 clădiri ale complexului, programarea ar trebui să includă toate transmisiunile DVB-T disponibile și 15 canale satelit, televizoarele din camerele hotel și din alte facilități ar trebui să poată primi toate programele în formă de canale DVB-T, fără să mai fie nevoie de recevere sat adiționale. mai multe
Diagrama reţelei SMATV hibride (tehnologie coaxial/optic) pentru distribuirea programelor TV.
Rezoluţia WD1 - imagini şi mai bune