Săptamânal DIPOL- TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 19/2014 (12 mai, 2014)

Locuinţe scoase la imprimantă.

În urmă cu doi ani puteam doar citi despre imprimantele 3D si urmări demonstraţii la câteva târguri si expoziţii; în prezent, aceste dispozitive sunt mai mult și mai des folosite de către companii și fabrici ca instrumente normale in procesul de design si producţie. Nu este surprinzător faptul că elementele proiectate în software-ul CAD pot fi transferate către dispozitive care le transforma din elemente de creaţie virtuală în componente parte a realității fizice. Desigur, acestea sunt încă elemente simple, cum ar fi căni sau carcase de mouse, dar arhitecții olandezi de la birou DUS ​​Architects au demonstrat că tehnologia de imprimare 3D nu se termină cu producerea acestui tip de elemente simple. Conceptul lor neobișnuit se referă la tipărirea de ... clădiri. Mai mult, în momentul acesta proiectul nu este doar o idee pe hârtie. Clădirea de testare, 3D Print Canal House, este pe cale să fie construită în Amsterdam.
Este o etapă timpurie a tehnologiei de a construi case folosind imprimante 3D. Imprimanta nu construiește în mod automat o casă întreagă, dar creează componentele sale. Pentru a face posibil acest lucru, specialistii de la DUS au adaptat în acest scop un container de transport și au implemementat in interiorul acestuia elementele mecanice si electrice ce vor permite permite depunerea de straturi succesive de material de construcție. Materialul este un polimer special dezvoltat de Henkel Germania, capabil să asigure rezistență și rigiditate adecvată. Elementele "imprimate" sunt conectate împreună pentru a forma camere și structura întregii clădiri.
Elementele imprimate și camerele sunt examinate de către ingineri la fața locului. Fiecare dintre camere este o structură autoportantă. Pereții "tipăriţi" oferă spațiu pentru conducte și instalarea de sisteme electrice și de telecomunicații. La momentul de faţă timpul necesat "tipăririi" 3D a unei case de dimensiuni medii este de 3 ani, ceea ce în mod evident este prea mult. Conform estimarilor cercetătorilor, pe viitor, timpul necesar construcţiei unei case de dimensiuni mici va putea fi scurtat până la 20 de minute; oricum chiar daca timpul necesar construcţiei va fi de ordinul zilelor,tot se poate considera un succes. Concurenţii celor de la DUS ,lucreaza de asemenea asiduu la propriile proiecte. Până la finalizarea proiectului Canal House, lumea va vedea, probabil, soluții mult mai rapide.
Elementele de bază ale industriei de construcții au fost aceleaşi sute de ani până in prezent. Desigur, există materiale noi, tehnologii, mașini și metode , care permit construcţia unor structuri mai complexe, dar fiecare proces de construcție durează o lungă perioadă de timp și necesită un consum mare de energie, este de multe ori un proces tehnologic periculos pentru muncitori, generând o cantitate mare de deşeuri. Clădirile "tipărite" pot fi create din materiale reciclabile, cu o logistica cât mai simplă posibil - elementele sau întreaga structură fiind fabricate la fața locului.
O abordare mai concretă pentru "tiparirea de case" este prezentată de cercetările de la Universitatea din California de Sud. Acestea presupun testarea unui robot gigant, cu o duza pe un braţ articulat, care injectează ciment cu uscare rapidă conform unui tipar stabilit de calculator. Va exista o metodă de imprimare 3D care să revoluţioneze industria construcţiilor? Să așteptăm și să vedem ...

Cutii pentru protecţia splice-urilor mecanice de fibră optică

Racordurile (splice-uri) mecanice permit conectarea rapidă şi ieftină a fibrelor optice. Splice-ul mecanic (Ultimode L5550 sau KeyQuick L5558 ) este mai mare ca şi dimensiune decât splice-ul sudat, chiar şi în urma aplicării tubului termocontractabil. Aşadar selecţia cutiilor de protecţie trebuie să ţină cont de splice-urile folosite.
Vedere a casetei ULTIMODE TB-02H L5302,pigtail L5302,
adaptor L4211 și splice mecanic L5550.
Cutii şi casete folosite la instalarea şi protecţia splice-urilor mecanice:
 • Ultimode TB-02H L5302 TB-02H-1 L53021 - pentru 1 splice
 • Ultimode TB-02H-2 L53022 - pentru 2 splice-uri
 • Ultimode TB-04B-2 L54041 -pentru 4 splice-uri
 • Cutie de distribuţie Ultimode TB-16P-2 L54162 - pentru 12 splice-uri mecanice
 • Casetă P-6 L5506 - pentru 16 splice-uri mecanice (inclusă în cutiile de distribuţie FO Ultimode MT-524 L5124 şi Ultimode MT-548 L5148 ).

Sistem multiswitch TERRA pentru 8 abonaţi.


Multiswitch-urile radiale Terra MRS sunt destinate sistemelor de distribuție în stea, multiswitchul fiind conectat la o antenă de satelit sau o magistrală şi la receiverele abonaţilor. Prin urmare, acestea sunt ideale pentru vile sau în clădiri multifamiliale. Cu toate acestea se poate utiliza multiswitch-ul MRS şi în sisteme mai complexe. Sursa de alimentare încorporată poate alimenta şi alte componente ale sistemului.
Antenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională )Antenă TV DVB-T DIPOL 19/21-69Sumator antena - ZA 4MAmplificator VHF/UHF - Terra HS-013 (1-intrare / 2-ieşiri, 12V)TV/SAT Wall Plate: Signal R-TV-SAT (terminal)Multiswitch 5/8 Terra MRS-508 (1 satelit + CATV pasiv, 8 ieşiri)TV/SAT Wall Plate: Signal R-TV-SAT (terminal)Cablu coaxial satelit trishield TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Cablu coaxial satelit trishield TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Cablu coaxial satelit TRISET-113 PE (de exterior, cu gel, 75 ohmi) [1m]Antenă satelit din oţel TRIAX 80 TD (80cm, gri deschis)LNB quatro TRIAX TQT 006
Un sistem de distribuţie satelit HD, digital terestru şi FM cu 8 abonaţi
Partea de recepţie terestră constă dintr-o antenă TV A1911 şi o antenă FM A0221. În funcţie de condiţiile de recepţie, acestea pot fi înlocuite cu antene TV şi FM mai complexe, echipate cu preamplificatoare şi sumatoare ce pot furniza alimentarea necesară acelor preamplificatoare C0340 de la un amplificator ca TERRA HS-013 R82010.

Sursa de alimentare pentru camere IP in sisteme de supraveghere video.

Switch-ul ULTIPOWER 0098af PoE este un dispozitiv de birou care permite transmiterea de date fără probleme la viteze de 10/100 Mbps.
Cele 9 porturi RJ-45 suportă funcția de auto-negociere, opt dintre ele oferind Power over Ethernet (PoE). Switch-ul detectează automat echipamentele PD ce funcţionează in standardul IEEE 802.3af, alimentându-le cu energie. Această caracteristică permite utilizatorului să-și extindă aria de acoperire a rețelei în zonele în care nu există acces la linii de curent alternativ / prize și să alimenteze echipamente: camere IP, telefoane IP, etc.
Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)Cameră IP Full HD (2MPix) Sony Exmor Sunell SN-IPR54/14APDN ONVIF
Exemplu de utilizare - camere IP, de ex. K1685 alimentat dintr-un Switch PoE ULTIPOWER N29982

Monitorizarea sistemelor UPS.

Softwareul gratuit PowerPanel Business Edition a fost proiectată pentru UPS-urile CyberPower N9705 şi N9714. Software-ul este format din trei module: Agent, Client, Center.
Împărţirea logică a echipamentelor ce rulează modulele Client, Agent, şi Center ale programului PowerPanel
Modulul Agenteste responsabil pentru monitorizarea şi configurarea UPS-ului şi pentru administrarea alimentării cu energie a calculatorului. Computerul pe care este instalat acest modul poate fi conectat la UPS pe port serial sau USB. Aplicaţia înregistrează modificările determinate de alimentare, evenimente / schimbări și, ca răspuns, declanșează acțiunile necesare (cum ar fi oprirea computerului, trimiterea de notificări). Funcțiile modulului includ configurarea și resetarea UPS-ului, stabilind programul de închidere, trimiterea de informații cu privire la pene de curent prin e-mail, SMS, etc
Modulul Client primeşte informaţii despre sistem de la modulul Agent sau UPS (dotat cu placă de reţea). În cazul unei avarii poate opri calculatorul pe care este instalat.
Modulul Centru poate stabili o conexiune iîn reţea cu orice calculator care rulează unul din modulele Agent sau Client, sau direct cu UPS-ul. De asemeni poate declanşa acţiuni în raport cu evenimentele pe care le înregistrează

Screenshoturi din software

Cum monitorizaţi hard diskurile din sistemele CCTV?

Un defect de hard disk într-un sistem CCTV, deşi se întâmplă rar, poate însemna pierderea tuturor materialelor filmate. DVR-urile moderne sunt echipate cu funcţii speciale pentru a minimiza aceste riscuri. DVR-urile WD1 de cea mai nouă generaţie Ultimax 13xx, 14xx şi 21xx suportă funcţia S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology) ce monitorizează funcţionarea hard diskului şi informează utilizatorul în catul unei posibile defecţiuni.
S.M.A.R.T monitoriyează următorii parametri:
 • numărul de cicluri start/stop,
 • numărul de erori ECC corectate,
 • temperatura,
 • numărul de erori de căutare,
 • numărul de erori Ultra DMA,
 • timpul total de funcţionare.
DVR 16 canale 25 FPS Ultimax 1316 (H.264, HDMI)
DVRul Ultimax 1316 (16ch-25fps-H.264-HDMI) M72316 suportă tehnologia S.M.A.R.T. (Self-Monitoring, Analysis and Reporting Technology)
Funcţia S.M.A.R.T. oferă o siguranţă crescută în arhivarea datelor. DVR-urile pot verifica starea de funcţionare a hard diskurilor şi, dacă simptomele indică posibilitatea pierderii datelor sau a unui defect, utilizatorul poate fi imediat avertizat. În plus, utilizatorul poate testa hard diskurile la cerere. Opţiunile de testare includ "Short Self Test" ce detectează cele mai posibile probleme, sau, testul ce durează mult mai mult (aprox. o oră) "Extended Self Test" care examinează cu atenţie toţi parametrii discului.

Produse noi în oferta Dipol

HDD Western Digital AV-25 500GB (2.5
===HDD Western Digital AV-25 500GB (2.5", pentru DVR-uri mobile) M89240 au fost construite în mod special pentru sistemele de supraveghere video, care înregistrează pe DVR-uri mobile în regim 24/7 (non-stop). Seria oferă performanțe superioare, capacitate mare și fiabilitate pe termen lung. Hard-urile sunt proiectate să funcționeze non-stop în sisteme de prelucrare și înregistrare audio și video, pe orice platformă (PC-uri, și DVR-uri fixe sau mobile).
===NVR IP IP NVR Signal 2709 K2709este un video recorder IP , destinat sistemelor IP CCTV mici şi medii, acolo unde prioritatea este un cost cât mai mic . Acest NVR independent , cu ieşiri VGA și HDMI poate fi conectat direct la un monitor pentru monitorizare live și redarea de arhive, fără a fi nevoie de un calculator suplimentar. Datorită sistemului de operare Linux încorporat , Signal 2709 RNV asigură o funcționare stabilă și rezistență la viruși .
Amplificator CATV de bloc Terra HA-210 (36 dB)
Terra HA-210 R82305 este un amplificator TV/CATV de mare putere, cu un câştig de 36 dB şi nivel de ieşire maxim de 107 dBμV. Caracteristicile sale tehnice îl fac ideal pentru sisteme CATV medii şi mari.

Merită citit:

Ce tip de fibră optică trebuie folosită pentru reţelele de interior? Cablarea de fibră optică a fost folosită în industia de telecomunicaţii de ani buni însă doar de marile companii instaloare şi exclusiv pe sectorul de business, pentru firmele care îşi permiteau luxul unei conexiuni de mare viteză. Treptat, preţurile au scăzut considerabil iar fibra optică a devenit din ce în ce mai căutată, chair şi în rândul instalatorilor particulari. În acest moment, orice doreşte construirea sau renovarea unei clădiri de birouri, bloc de locuinţe sau chair un mic apartament trebuie să aibă în vedere folosirea fibrei optice.
detalii
Cablu optic cu fibre G.657A
Printre cablurile optice din oferta DIPOL se află şi modelele ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 (cablu plat cu două fibre G.657A1) şi ULTIMODE ILB-4SM-A L7104 (cablu plat cu patru fibre G.657A1)
Camerele noastre online - vedeţi ce pot!
Camerele noastre online - vedeţi ce pot!