Săptămânal DIPOL-TV și SAT, CCTV, WLAN

nr.38/2019(2 decembrie 2019)

Un succesor al 5G în următorii 10 ani?

În timp ce implementarea rețelelor 5G este încă la început în multe țări, China se gândește deja la o tehnologia de nouă generație. La 7 noiembrie, Ministerul Chinez al Științei și Tehnologiei a anunțat înființarea unei echipe de lucru pentru cercetarea și dezvoltarea rețelelor 6G, la doar câteva zile după lansarea serviciilor comerciale 5G în țară. Ministrul adjunct al Științei și Tehnologiei, Wang Xi, a declarat că cercetarea tehnologică 6G este încă „în faza inițială a explorării”, ceea ce înseamnă că încă nu au fost elaborați indicatori-cheie și scenarii de aplicare. Se preconizează că rețelele 6G vor oferi viteze de transmisie de până la 1 Tbps, adică de 10 ori mai mari decât cele de 5G. Acesta nu este însă singurul lor avantaj. Folosind frecvențe foarte mari, de ordinul THz, acestea vor permite, de asemenea, să obțină o întârziere maximă de doar 1 ms.
China lucrează deja la tehnologia 6G
6G este probabil să fie o tehnologie post-smartphone, concepută nu atât pentru oameni, cât și pentru dispozitivele inteligente. Succesorul reţelei 5G trebuie să atingă întregul potențial al realității virtuale; acesta va fi, de asemenea, integrat cu vehicule autonome, orașe inteligente și rețele de satelit. Datorită VR, interfața acestor dispozitive de nouă generație poate fi proiectată chiar în fața ochilor noștri. Prima rețea 6G va fi creată probabil în Coreea de Sud, China sau SUA. Rețelele 6G vor fi puse la dispoziția utilizatorilor obișnuiți în jurul anului 2030.

O rețea WiFi modernă acasă!

AP-urile DECO N3248 sunt dedicate pentru uz casnic, oferind o soluție wireless sigură și flexibilă, ușor de instalat și gestionat. Configurația WLAN a fost simplificată cu ajutorul software-ului de gestionare centrală. Direcția automată cu bandă RF face soluția ideală pentru rețelele domestic, cu trafic peste medie . Dispozitivele funcționează în benzile de 2,4 GHz și 5 GHz.
De asemenea, au o funcție de roaming; AP-urileDeco lucrează împreună pentru a crea o singură rețea WiFi. Pe măsură ce vă plimbați dintr-o camera in alta , telefonul sau tableta dvs. se vor conecta întotdeauna la routerul Deco care oferă cea mai bună conexiune fără a întrerupe transferul de date. Două dispozitive Deco M4 sunt suficiente pentru a asigura o acoperire wireless pentru o suprafață de 260 m 2. Dacă aveți nevoie de o rază de acoperire mai mare este posibil să fie adăugate mai multe dispozitive Deco în rețea.
Datorită sistemului DECO, telefonul sau tableta utilizatorului
rămâne va conectat în permanență la aceeași rețea wireless

În schimb, dacă sunt utilizate AP-uri standard, conexiunea este comutată între rețelele wireless pe măsură ce utilizatorul se deplasează .

Măsurări OTDR în sistemele cu fibră optică.

Reflectometrele sunt echipamente de masura avansate utilizate de obicei pentru a măsura reflectanța (raportul dintre puterea optică reflectată și puterea optică incidentă), care identifică pierderea de retur a conectorilor și pentru a determina atenuarea cauzată de toate tulburările (evenimentele) din calea optică. Astfel de măsurători oferă o imagine completă a secțiunii testate a sistemului de fibră optică și permit instalatorilor să testeze sudurile și conexiunile , precum și să identifice o potenţială deteriorarea a fibrei care s-ar fi putut produce în timpul operațiunilor de poziționare și/sau rebobinare.
Reflectometru OTDR GRANDWAY FHO3000-D26
Reflectometru Grandway FHO3000 L5828.
Dispozitivele de acest tip sunt ideale pentru a diagnostica traseele de fibră optică.
Reflectometrele fac o medie și analizează o serie de măsurători; în loc să fie măsurate direct, valorile atenuării sunt calculate de software. Mai important, măsurătorile OTDR nu includ atenuarea ultimului eveniment din linia de fibre testate, adică de obicei conexiunea OTDR-ului la linie, care poate avea un impact semnificativ asupra atenuării totale. Această zonă moartă poate fi eliminată cu ajutorul unei bobine de lansare, ceea ce înseamnă, totuși, că măsurarea va include atenuarea acestei conexiuni suplimentare de cablu la linie.
Chiar dacă reflectometrele sunt instrumente avansate care oferă multe avantaje diagnostice, atenuarea totală a căii optice trebuie măsurată cu metoda de transmisie, adică folosind un multimetru optic și o sursă laser stabilă. În primul rând, metoda garantează o precizie mai mare (spre deosebire de reflectometrie, ea măsoară atenuarea efectivă) și, în al doilea rând, sistemul poate fi calibrat pentru a elimina atenuarea la începutul și punctele finale ale fibrei optice. Fiecare reflectometru este echipat cu un modul multimetru, deci nu este necesar să cumpărați două dispozitive separate.
O reflectogramă este un grafic care arată puterea semnalului optic pe întreaga lungime a liniei de fibre testate. Permite tehnicianului să determine ce evenimente au loc pe o anumită cale optică și să măsoare parametrii de transmitere a acestora (cum ar fi atenuarea și reflectanța). Imaginea de mai sus ilustrează evenimentele tipice reprezentate de o reflectogramă:
 • A - începutul liniei de fibre optice; un vârf de reflecție cauzat de conectorul de măsurare
 • B - o curbă de cădere reprezentând atenuarea semnalului în fibra optică
 • C - o sudură sau îndoire a fibrei
 • D - un punct de conectare
 • E - capătul liniei de fibre optice

Utilizarea conectorilor MASTER de tip F în sisteme CATV

Conectorii de tip F sunt de obicei folosiți pentru realizarea conexiunilor în sistemele bazate pe cabluri coaxiale cu impedanță de 75 Ω. Acestea sunt disponibile în versiuni drepte și în unghi și găsesc aplicații în instalațiile CATV, precum și în sistemele CCTV. Designul și calitatea lor au un impact direct asupra fiabilității, stabilității și performanței conexiunilor, precum și pierderea semnalului și potrivirea impedanței. Conectorii de compresie MASTER de cea mai bună calitate asigură funcționarea pe termen lung și fiabilă chiar și în cele mai grele condiții.
Designul professional și calitatea superioară le fac ușor de instalat; filetul precis elimină problemele cu înșurubarea conectorilor pe prize, ceea ce se poate întâmpla cu alte mufe. Metoda de compresie a instalării pe cabluri asigură rezistență mecanică ridicată, etanșeitate și stabilitate în timp. Conectorii drepți trebuie comprimați cu cleştele de compresie universal E80075, iar conectorii unghiulari cu cu cleştele E80078.

Conector tip

Cod
Cleşte

Cod

cablu 

Nume cablu
E80322E80322

E80075

M5995CAMSET/YAR
E80345E80345E1220RG-6 Tri-Shield
E80332E80332

E1230
E1231

RG-6
E80342E80342 

E1015
E1017
E1019

TRISET-113
E80348E80348

E80078

E80078

E1015
E1017
E1019
TRISET-113
E80350E80350E1015
E1017
E1019
TRISET-113
///Connectori MASTER tip-F//

Monitorizare low-cost cu camere Hikvision EasyIP Lite.

Imaginea de mai jos arată un sistem CCTV bazat pe camere IP si NVR Hikvision din seria EasyIP Lite . Seria se remarcă prin o calitate excelentă a imaginii și prețuri accesibile; prelucrează evenimente de alarmă de bază, cum ar fi detectarea mișcării și .Cladirea de mai jos este monitorizată cu camere de 2 MP cu lentile de 2,8 mm și un iluminator EXIR 2.0 IR cu o rază de până la 30 m. Zona exterioară se bazează pe camerele bullet DS-2CD1023G0-I K17661, în timp ce camerele dome DS-2CD1123G0-I K17262 sunt utilizate în interior. HDD–ul M89271 Seagate 2 TB poate stoca date de supraveghere de la toate camerele timp de 11 zile (înregistrare continuă cu rezoluție de 2 MP la 25 fps, 2 Mbps pe canal, H.265). Sistemul este alimentat de la switch-ul PoE N299851. Filmarea este înregistrată de un NVR Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 cu 8 canale. Un router wireless, de ex. TP-Link C2 AC900 N3255, poate fi instalat pentru a permite utilizatorilor să acceseze NVR prin rețeaua locală și Wi-Fi.
Camera IP Hikvision DS-2CD1023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)Camera IP Hikvision DS-2CD1123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IK10, IR up to 30m, H.265/H.264) NVR 4K IP: Hikvision DS-7608NI-K2 (8ch, 80Mbps, 2xSATA, Alarmă IN / OUT, VGA, HDMI, H.265 / H.264)HDD Seagate SkyHawk ST2000VX008 2TB (3.5Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS-B2 de 28Router TP-Link Archer C6 AC1200 (gigabit, dual band)Switch PoE ULTIPOWER PRO00208afat (120W, 2x1Gbps, 8xPoE 802.3af/at, PoE Auto Check)
Sistem CCTV bazat pe camerele EasyIP Lite

Se pot folosi hard disk-uri „obișnuite” în sistemele CCTV?

Hard disk-ul este unul dintre elementele cheie ale oricărui sistem CCTV. Parametrii săi definesc calitatea și fiabilitatea înregistrărilor video. Cu toate acestea, hard disk-urile folosite pentru monitorizarea video funcționează în condiții diferite de cele utilizate în computere. În sistemele CCTV, datele sunt înregistrate în mod continuu și reprezintă mai mult de 90% din încărcarea pe disc. O altă mare provocare este necesitatea de a gestiona simultan mai multe fluxuri de date generate de camerele individuale. Hard disk-urile pentru PC nu sunt doar nerecomandate în mediile CCTV, dar nu asigură performanța necesară pentru gestionarea mai multor camere.

Hard disk-uri pentru PC:
 • sunt concepute pentru a citi și scrie blocuri de date mici și pentru a gestiona transferuri aleatorii de până la 60 TB / an,
 • să aibă un timp de lucru limitat la 8 ore pe zi, 5 zile pe săptămână,
 • u sunt concepute pentru a gestiona simultan mai multe camere,
 • nu au senzori de rotație la mișcare sau funcția RAID, care sunt necesare în sistemele cu discuri multiple,
 • nu au funcții de administrare a energiei și nu pot funcționa în condiții de căldură ridicată.
Spre deosebire de unitățile pentru PC, HDD-urile Seagate SkyHawk sunt optimizate pentru a funcționa cu sisteme CCTV. Acestea:
 • sunt concepute pentru a lucra 24/7 pe tot parcursul anului,
 • au o rată a volumului de lucru de până la 550 TB / an,
 • petrece 90% din timp preluând fluxuri, restul de 10% dedicat redării,
 • suport pentru imagini de la mai multe camere, fără riscul de a pierde cadre de imagine,
 • asigură fiabilitatea, rezistența la vibrații și performanțe ridicate în sistemele cu mai multe discuri,
 • au funcții avansate de gestionare a alimentării,
 • vin cu un software integrat SkyHawk Health Management care protejează activ stocarea datelor , concentrându-se pe prevenire, intervenție și recuperare.

Produse noi în oferta Dipol

Injector alimentare PI012 TERRA B4060 este destinat utilizării cu multiswitch-uri dSCR / Unicable (alimentat prin cablurile magistralei principale) și dispune de o trecere de curent continuu (20 V, 800 mA). Carcasa sa turnată turnare asigură performanțe ridicate de izolare .
ISC-BDL2-WP12GE BOSCH Detector dual G3019 Lansat cu seria Blue Line Gen2 TriTech, se bazează pe tehnologia cu microunde (MW) și infraroșu pasiv (PIR), combinată cu procesarea avansată a semnalului digital. Când optiunea care acceptă animalele de companie este activată, detectorul va ignora semnalele cauzate de animale de până la 45 kg și va evita astfel riscul de alarme false generate de acestea.
Inel de strângere Corab A9890 este un inel pentru LNB dedicat antenelor Corab.

Ultimele noutăți

Merită citit:

NVR Hikvision pentru sisteme mari. DS-9664NI-I8 K22364 este un înregistrator IP de 64 canale de ultimă generație, sistemelor de supraveghere video de mari dimensiuni. Datorită celor 8 porturi SATA, acesta poate fi conectat la 8 hard disk-uri cu o capacitate totală de 80 TB și conectat direct la un computer sau la un ecran TV utilizând oricare dintre cele două porturi HDMI sau VGA ... >> > mai mult
În 2019, înregistratorul K22364 a fost folosit pentru a construi un sistem extins de supraveghere
în clădirea și poligonul unui centru de examinare a șoferilor.

RACK board - sistem de montaj vertical în cabinete RACK
Sistem de montare vertical în dulapuri RACK de 19 "