No.6/2020(Feb.10,2020)
Un nou record european de viteză 5G.
Operatorul italian de telefonie mobilă, TIM (Telecom Italia Mobile), tocmai a anunțat o nouă înregistrare a vitezei de transmisie într-o rețea comercială 5G. În tandem cu Ericsson, furnizor suedez de hardware și servicii de telecomunicații, compania a trecut bariera de 2 Gbps în banda de 26 GHz. Telecom Italia a investit 2,4 miliarde de euro pentru a achiziționa trei frecvențe: 700 MHz, 3,7 GHz și 26 GHz, iar experimentul a folosit un router Askey CPE RTL0200 și un modem Qualcomm Snapdragon X50. O rețea standard de bandă C 5G permite să transmită date cu o viteză de c. 1 Gbps. Deși mai mulți operatori europeni furnizează deja servicii comerciale 5G, viteza lor continuă să fie mai mică decât cea disponibilă în țări precum, Coreea de Sud în principal din cauza lipsei de transmisie pe frecvențe înalte .Cel mai mare avantaj al frecvențelor înalte este faptul că oferă un canal ultrabroadband pentru transmisia de date. În prezent TIM folosește 200 MHz în spectrul de 26 GHz, un pas către totalul proiectat de 400 MHz. Canalul este de 2,5 ori mai larg decât cel disponibil în banda C. Important, dispozitivele cu bandă milimetrică sunt deja prezente pe piață. Operatorul italian prevede că rețeaua sa 5G va utiliza un număr total de 800 MHz, dacă nu 1000 MHz, până la sfârșitul anului 2020. Aceasta ar permite viteze de transmisie a datelor de 8 Gbps, respectiv 10 Gbps.
Hikvision a fost premiată de revista suedeză Detektor. Camera bispectrală Hikvision , DS-2TD1217-2 / V1 K01845 , a câștigat unul dintre prestigioasele Detektor International Awards 2019 , înmânat de revista internațională din Suedia „Detektor ",la categoriile: alarmă și detectare. Juriul a decis să premieze Hikvision pentru o soluție inovatoare care permite detectarea timpurie a intrusilor în orice condiții de iluminare. Camera combină avantajele monitorizării video și a imaginii termice. Este echipată cu doi senzori de imagine: unul este un senzor CMOS pentru lumină vizibilă, cu o rezoluție de 1920 x 1080 px, celălalt detectează radiații infraroșii la o rezoluție de 160 x 120 px. Aceasta permite detectarea intruziunilor chiar și pe vreme rea (cum ar fi zăpadă, ploaie sau ceață). O funcție suplimentară de detectare a incendiilor este deosebit de populară în rândul clienților.
Juriul a decis să premieze Hikvision pentru o soluție inovatoare care permite detectarea timpurie a intrusilor în orice condiții de iluminare. Camera combină avantajele monitorizării video și a imaginii termice. Este echipată cu doi senzori de imagine: unul este un senzor CMOS pentru lumină vizibilă, cu o rezoluție de 1920 x 1080 px, celălalt detectează radiații infraroșii la o rezoluție de 160 x 120 px. Aceasta permite detectarea intruziunilor chiar și pe vreme rea (cum ar fi zăpadă, ploaie sau ceață). O funcție suplimentară de detectare a incendiilor este deosebit de populară în rândul clienților.
Un headend compact (Terra S3C32WB). DIPOL și-a extins portofoliul pentru a include un nou headend digital, cu 32 de canale (S3C32WB R81635). Dispozitivul este proiectat pentru distribuirea canalelor necodate (FTA) și codificate (BISS) . Fiecare din cele 32 de transmodulatoare ale sale primește semnale de la un transponder satelit (mai mult de zece canale) și formează multiplexul DVB-C corespunzător. În total, headend-ul poate distribui 32 de multiplexuri DVB-C care pot fi primite de televizoarele echipate cu tunere DVB-C. Canalele TV primite de la un transponder pot fi filtrate liber; singura cerință este să nu depășim rata maximă de biți la ieșire.
Multiswitch-urile dCSRpermite să primiți semnale DVB-S / S2 din 8 poziții satelit și formarea a 32 de multiplexuri DVB-C.
Cele mai importante caracteristici importante ale headend-ului S3C32WB R81635:
- transmodularea semnalelor DVB-S / S2 (8PSK / QPSK) în semnale DVB-C (QAM),
- recepția canalelor FTA de la max. 8 poziții satelit,
- suport pentru decriptare BISS (nu sunt necesare carduri inteligente de la operator, programul este decodat cu o cheie introdusă în headend),
- remultiplexer integrat - crearea multiplexurilor DVB-C pentru orice conținut,
- orice canal de ieșire poate fi configurat în intervalul 48-858 MHz,
- alimentare redundantă pentru a comuta instantaneu între surse de alimentare,
- posibilitatea de a reda fișiere TS din memoria USB,
- LED-uri pentru semnalizarea funcționării dispozitivului,
- dimensiune compactă,
- funcționalitate înaltă,
- consum redus de energie.
Detectoare de monoxid de carbon și fum Kidde. Monoxidul de carbon (CO) este un gaz puternic otrăvitor; este un caz incolor, inodor și mai ușor ca aerul, ceea ce înseamnă că difuzează și se răspândește ușor prin cameră. Gazul este creat ca urmare a unei combustii incomplete în medii în care alimentarea cu oxigen este slabă. Acest lucru este deosebit de periculos în apartamentele cu ferestre închise. Monoxidul de carbon se acumulează în organism, ceea ce înseamnă că o expunere prelungită la concentrații scăzute poate pune în pericol viața și sănătatea. În conformitate cu standardul PN EN 50291-1: 2010, dispozitivele Kidde monitorizează atât nivelurile pe termen scurt cât și cele pe termen lung și declanșează o alarmă în funcție de concentrația de CO și de timp:
- 30 PPM - alarmă după 120 minute
- 50 PPM - alarmă între 60-90 minute
- 100 PPM - alarmă între 10-40 minute
- 300 PPM - alarmă în mai puțin de 3 minute
Detectoarele Kidde vin cu certificate de conformitate cu standardul EN 50291-1: 2010 pentru detectoarele de CO de origine. Unele dispozitive sunt, de asemenea, conforme cu PN-EN 50291-2: 2010, ceea ce le face potrivite pentru utilizarea în remorci, autocamioane sau pe bărci. Respectarea lor a fost confirmată de o unitate de cercetare independentă - Institutul Britanic de Standarde (BSI).
Detector monoxid de carbon KIDDE 5CO G9583 | Detector monoxid de carbon KIDDE 7DCO (Display LCD) G9587 | Detector monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (display LCD, baterie) G9589 | Detector de fum și monoxid de carbon Kidde 10SCO (memorie, alarmă vocală) G9995 |
Utilizarea unui detector, în special în sezonul de toamnă și iarnă, este esențială și poate salva vieți. Portofoliul DIPOL include detectoare de CO și CO și detectoare de fum. Unele modele au un ecran LCD pentru a facilita diagnosticul. Două modele, 5CO G9583 (fără afișaj) și 5DCO G9985 (cu afișaj), sunt alimentate de trei baterii AA 1,5 V și au un ciclu de viață de până la 7 ani din momentul activării. Alimentat în același mod, modelul 7DCO G9587 poate funcționa până la 10 ani. Un alt detector CO, 10LLDCO G9589, are un ecran LCD și o baterie încorporată care garantează funcționarea continuă pe întregul ciclu de viață (10 ani). Portofoliul include, de asemenea, detectorul de monoxid de carbon și de fum 10SCO G9995, alimentat cu baterii de 9 V, cu un ciclu de viață de 10 ani. Dispozitivul va solicita automat utilizatorului să schimbe bateria cand este nevoie. După expirarea perioadei de garanție, detectoarele trebuie înlocuite.
Cum se alege un „cablu rezistent de fibră optică ”? Alegerea unui cablu cu fibră optică pentru un anumit sistem poate fi dictată de o serie de criterii: diametrul exterior, flexibilitate , rezistența la UV și pregătirea ușoară pentru sudură. Unul dintre criteriile cheie este legat de rezistența mecanică a cablului.
Atunci când comparăm cabluri diferite, este important să avem în vedere doi parametri de bază: rezistența la tracțiune(tragere) și rezistența la zdrobire (sau rezistența la impact). Aceste cifre permit instalatorilor să estimeze care este cablul mai puțin susceptibil să sufere daune în timpul instalării și utilizării pe termen lung.
Rezistența la tracțiune este de obicei exprimată ca forța maximă cu care cablul poate fi tras, astfel încât fibrele din interior să se alungească cu max. 0,06% până la 0,33% din lungimea lor inițială (în funcție de metoda de testare). De obicei, cablul poate rezista la o astfel de forță doar pentru o scurtă perioadă de timp, adică în timpul instalării (motiv pentru care este adesea denumit forța de instalare maximă). Cablurile obișnuite se încadrează în intervalul 800-1500 N, unde limita inferioară este rezervată cablurilor autoportante, iar cea superioară pentru cablurile tip multitub . Cele din gama 2000-3000 N sunt considerate puternice și pot fi montate în siguranță în conductele de telecomunicații. Nu în ultimul rând, pentru cablurile super-puternice, forța maximă de tragere în timpul instalării poate atinge 5 sau chiar 12 kN.
Atunci când analizăm rezistența la tracțiune, merită să luăm în considerare și forța maximă de tracțiune pe termen lung care poate acționa asupra tipului dat de cablu. Valoarea acestui parametru este de obicei mult mai mică decât cea admisă în timpul instalării. În acest caz, alungirea maximă a fibrelor nu trebuie să depășească 0,2% din lungimea inițială. Unele standarde necesită să nu apară deloc o alungire.
Rezistența la zdrobire (rezistența la impact) poate fi exprimată în Nm sau N, în funcție de metoda de testare folosită de producător. Cablurile pot fi comparate direct cu condiția să fie testate în același mod. Cablurile mai puțin rezistente pot rezista la max. forța de zdrobire de 300 N, în timp ce valoarea corespunzătoare pentru modelele mai rezistente va fi de 4000 N. Dacă se ia in calcul cuplul(torque), cablurile puternice sunt cele de 20 Nm sau mai mult.
Tabelul de mai jos prezintă parametrii a 2 cabluri cu fibră optică .
Un router de uz domestic din gama economică.
Routerul Mercusys AC12G Gigabit (N2933) funcționează în conformitate cu standardele 802.11n sau 802.11ac, la o viteză de 300 Mbps (2,4 GHz) sau 867 Mbps (5 GHz) și permite stabilirea conexiunilor de rețea cu și fără fir. Este proiectat pentru întreprinderi mici și case particulare. Bazat pe tehnologia MU-MIMO, dispozitivul asigură performanțe de transmisie iperformante, permițând streaming video HD, comunicare VoIP și jocuri online. Carcasa elegantă are un buton pentru a activa funcția WPS (Wi-Fi Protected Setup), ceea ce face posibilă crearea unei conexiuni criptate WPA2 pentru a proteja rețeaua împotriva amenințărilor externe. Mercusys este specializat în fabricarea echipamentelor de rețea destinate uzului domestic . Compania produce routere, switch-uri și echipamente wireless și cooperează cu furnizori de chipset de renume, cum ar fi MediaTek și Qualcomm.
Caracteristici tehnice ale Mercusys AC12G N2933:
- Suport pentru standardul 802.11ac - cea mai recentă generație de rețele Wi-Fi,
- Conexiuni simultane de până la 300 Mbps la 2,4 GHz și până la 867 Mbps la 5 GHz,
- Patru antene externe integrate oferă semnal stabil și acoperire wireless de calitate superioară,
- Porturile Gigabit Ethernet asigură o viteză mare de transmisie în rețelele cu fir.
Cameră IP Hikvision DS-2CD1353G0-I K17259 este dedicată utilizării în sisteme IP CCTV. A fost echipată cu un senzor CMOS de 1 / 2,7 ", cu rezoluție de 5 MP, și un iluminator IR (EXIR 2.0) cu o autonomie de până la 30 m pentru a asigura o acoperire video bună chiar și în condiții de lumină slabă. | ||
Cameră IP Hikvision DS-2CD1053G0-I K17667 este dedicată sistemelor IP CCTV profesionale. A fost echipată cu un senzor CMOS de 5 MP 1 / 2.7 "de înaltă calitate, precum și un iluminator IR (EXIR 2.0) cu o rază de până la 30 pentru a asigura o acoperire video bună chiar și în condiții de lumină scăzută. | ||
Router Gigabit: Mercusys MW305R Conform standardului N, N2931 permite crearea conexiunilor de rețea cu și fără fir acasă și în întreprinderile mici. Acceptă standardul IEEE802.11n, permițând transmiterea datelor cu viteze de până la 300 Mbps. | ||
Merită citit:
Montarea camerelor de recunoaștere a plăcilor de înmatriculare. Pentru a asigura performanțe maxime, camere de recunoaștere a plăcilor de înmatriculare, cum ar fi DS-2CD4A26FWD-IZS / P (2.8 - 12 mm) K17893 sau DS-2CD4A26FWD-IZS / P (8 - 32 mm) K17894, trebuie montate corect pentru a surprinde imaginea plăcii de înmatriculare a mașinii care trece ... >>> mai multe