Săptămânal DIPOL-TV și SAT, CCTV, WLAN

nr.10/2020(9 martie2020)

Primul supermarket fără case de marcat din Lisabona. Jerónimo Martins, un grup de retail portughez, tocmai a deschis primul său supermarket Pingo Doce fără plată numerar în Carcavelos din Lisabona. Cunoscut drept Pingo Doce & Go Lab Store, supermarketul este situat în campusul Nova SBE și se adresează în special studenților care locuiesc acolo. Magazinul pilot a fost proiectat și construit pentru a răspunde cererii studenților pentru cumpărături rapide și convenabile. O investiție de aproape 2,5 milioane de euro, proiectul își propune să investigheze și să identifice noile tendințe ale consumatorilor în rândul tinerilor. Magazinul are o suprafață de 250 de metri pătrați și are 20 de angajați, care oferă asistență în departamentul de vânzări. Clienții plătesc printr-o aplicație dedicată.
Pentru a intra în magazin, trebuie să descarce o aplicație –“Nova Pingo Doce & Go” și să scaneze un cod QR pentru a crea un coș virtual. După ce au selectat un produs, eticheta acestuia va fi scanată folosind tehnologia NFC contactless. Aplicația este disponibilă în prezent doar pentru smartphone-urile Android, dar discuțiile cu Apple sunt deja în desfășurare. Oferta magazinului include mâncăruri calde și reci, sushi, salate, sandvișuri, conserve, băuturi fără alcool, precum și produse de igienă și medicamente eliberate pe bază de rețetă. Odată ce clientul părăsește magazinul, plata este procesată automat prin intermediul cardului de credit conectat la aplicație. În mod alternativ, clienții pot alege să plătească la terminalele de vânzare a magazinului.
Cel mai bun televizor pentru DVB-T2? O schimbare a emisiunilor TV terestre a fost în curs de desfășurare în Europa: actualul sistem DVB-T este eliminat treptat și înlocuit cu unul mai eficient standard, DVB-T2, bazat pe compresie video HEVC (cunoscută și sub denumirea de H.265 și MPEG-H 2). Pentru a recepţiona canale DVB-T2, dispozitivele TV trebuie să poată decoda noul format de compresie video. Dacă achiziționați un dispozitiv nou, asigurați-vă că este adaptat la recepția unui astfel de conținut. Multe televizoare aflate acum pe piață sunt echipate cu decodere DVB-T2 care acceptă doar un standard de compresie mai vechi, adică AVC (cunoscut și ca H.264 sau MPEG-4 10). Odată introdus standardul de transmisie DVB-T2/HEVC, acestea vor înceta să „recunoască” conținutul transmis și vor necesita un decoder extern.
Când cumpărați un televizor nou, asigurați-vă că acesta acceptă standardul DVB-T2 și codecul HEVC (cunoscut și sub denumirea de H.265 sau MPEG-H partea 2). Noul televizor ar trebui să poată prelucra fluxurile audio E-AC-3.
Cum să integrezi interfonul IP într-un sistem CCTV? Camerele interfoanelor IP pot fi folosite ca sursă video suplimentară pentru sistemele CCTV pentru a colecta informații mai precise despre persoanele care se apropie de poartă. . Datorită rezoluției lor înalte și a distanței scurte până la intrare, astfel de camere sunt capabile să capteze fețele umane mai detaliat.
Camera integrată a unui sistem de video-interfon IP poate fi adăugată ca un canal suplimentar atât unui sistem CCTV analog cât și unuia IP. Căutarea semnalului se bazează pe aceeași metodă ca în cazul unei camere IP obișnuite. În plus, utilizatorii pot permite detectarea mișcării și pot configura alerte sau funcții de înregistrare video .
Camera 5MP Hikvision DS-2CE56H0T-ITMF (dome, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 20m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)Camera 5MP Hikvision DS-2CE56H0T-ITMF (dome, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 20m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)Camera 5MP Hikvision DS-2CE56H0T-ITMF (dome, 2.8mm, 0.01 lx, IR max. 20m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS)Monitor IP 7Router wireless gigabit dual-band: TP-Link Archer C7 AC1750 (2.4&5 GHz)Dulap pentru DVR Pulsar AWO 529DVR 4 canale Hikvision DS-7204HUHI-K1 (5Mpix@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0 ENSwitch PoE ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)Alimentator 12V/2A - ZI-2000 (pentru camere supraveghere şi LED)Monitor IP 7Videointerfon IP DS-KD8003-IME1 (modular)Doză aparentă DS-KD-ACW1 Hikvision 1 modulYala electromagnetică încastrabilă: Bira ES1-001 (12V AC/DC, reglabilă)
Un sistem integrat de monitorizare analog CCTV . Semnalul camerei de interfon este înregistrat pe DVR.

Dulap RACK de exterior.

DIPOL și-a extins portofoliul pentru a include un nou dulap RACK etanş(Signal 5U SH-567/426/369 IP55 R90630). Dulapul este confecționat din aluminiu rezistent la coroziune și proiectat atât pentru utilizare la interior, cât și pentru exterior. Datorită rezistenței sale mari la coroziune și a greutății scăzute (c. 6 kg), servește ca o alternativă ideală la dulapurile din oțel. Poate fi montat cu ușurință pe stâlpi și în alte locații dificile (cu monturaR90639F). Ușa sa este protejată cu un sigiliu de cauciuc și o încuietoare etanșă.
Dulapul are 8 găuri de fixare (montare pe perete), 1 gaură cu un diametru de 23 mm, 2 găuri trasate pentru găurire, 1 garnitură de cablu PG 16 și 2 capace de cauciuc. Șinele RACK din interiorul dulapului ușurează instalarea echipamentului. Distanța de la șine la fundul carcasei este de 9 cm.
Signal 5U SH-567/426/369 Dulap RACK etanş IP55 R90630
Adăugarea de camere la interfoanele IP Hikvision. În mod normal, o cameră interfon integrată nu poate fi îndreptată către un loc selectat, iar câmpul său vizual poate fi adesea acoperit de persoana de la poartă. Pentru a rezolva problema, puteți adăuga camere ale sistemului CCTV existente la sistemul interfonului. Pentru a integra cele două sisteme:

  • adăugați camerele IP Hikvision video-interfonului IP,
  • adăugați o cameră IP de la un alt producător, folosind protocolul ONVIF (2 generații v2.1.2 ),
  • adăugați orice altă cameră (HIKVISION, ONVIF) printr-un DVR HD-TVI / IP.
Puteți utiliza monitorul pentru a adăuga și vizualiza imagini de la max. 16 camere. Camerele pot fi adăugate direct de pe monitor sau cu ajutorul aplicației client iVMS-4200. Pentru a face acest lucru, accesați setările la distanță și continuați cu configurația: Configurare la distanță-> Intercom-> Informații despre camera IP
Puteți adăuga direct o cameră IP Hikvision și selectați protocolul ONVIF DS-KH6320-WTE1 / EU ( G74001 ) monitor de ecran.
Transmiterea de semnale HD-TVI / AHD pe fibre optice. Standardele CCTV analogice permit transmiterea semnalelor video de la camerele 1080p pe distanțe de până la 300 de metri, folosind cabluri coaxiale de calitate. În cazul distanțelor mai lungi între camere și DVR (de exemplu, sisteme de supraveghere video în depozite mari, fabrici, clădiri mari de birouri etc.), transmisia trebuie făcută cu alte mijloace.
Cea mai bună soluție este să folosiți convertoare video și cabluri cu fibră optică. În acest fel, distanța maximă de transmisie poate fi r crescută până la 20 de kilometri. În plus, tehnologia cu fibră optică va asigura izolația electrică ideală între camere și DVR, și va reduce sensibilitatea la interferențele de la cablurile de alimentare, sistemele RF și alte dispozitive.
Imaginea de mai jos explică utilizarea unui convertor video Ultimode HDTVI-202 cu două canale ( L2030 ). Convertoare video Ultimode sunt dispozitive universale care permit transmiterea tuturor standardelor video populare utilizate în prezent: TVI, AHD, CVI și CVBS / PAL.
Camera Hikvision DS-2CE16D8T-IT3ZE (compact, 1080p, 2.8-12mm motozoom, 0.005 lx, PoC, IR 40m) HD-TVI TURBO HD 4.0Video convertor fibră HDTVI-202 ULTIMODE (2 canale, SM, 20 km, HD-TVI și PAL)Video convertor fibră HDTVI-202 ULTIMODE (2 canale, SM, 20 km, HD-TVI și PAL)Fibră optică universală Unitube singlemode DRAKA U-DQ(ZN)BH 4E (4xG.652.D, LSZH, gel hidrofob)DVR 4 canale Hikvision DS-7204HUHI-K1 (5Mpix@12FPS, H.265, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0 EN
Utilizarea unui convertor video cu fibră optică ULTIMODE L2030

Produse noi în oferta Dipol

Cupla RJ45 LogiLink NP0012B J2207 permite conectarea cu ușurință a două secțiuni ale unui cablu torsadat ecranat (cat. 5e / 6 / 6A / 7). Dispune de doi conectori IDC , cu codare a culorilor, pentru a facilita instalarea corectă a cablurilor care respectă standardele de cablare T568 și T568B.
Cuplă Cat.6A RJ45 LogiLink NP0081 (ecranată, etanșă)
Cupla RJ45 LogiLink NP0081 J2212 permite conectarea cu ușurință a două secțiuni ale unui cablu torsadat ecranat (cat. 5e / 6 / 6A / 7). Dispune de doi conectori IDC , cu codare a culorilor, pentru a facilita instalarea corectă a cablurilor care respectă standardele de cablare T568 și T568B.
Modulul Keystone HDMI / HDMI LogiLink NK0014B J2315 permite conectarea a două cabluri HDMI. Modulele pot fi plasate direct în panouri și prize, conform standardului Keystone.

Merită citit:

Cum să curățati în siguranță cablurilecu fibră optică. Multe cabluri cu fibră optică au un singur tub central, o structură care le face ușor de organizat și asigură protecția optimă a fibrelor optice. Un bun exemplu de cablu cu un singur tub este DRAKA U-DQ (ZN) BH. Instalatorii întreabă adesea despre instrumentele necesare procesării cablurilor de acest tip ... >>> mai multe
DRAKA U-DQ (ZN) BH are un tub central, care este cel mai bine curățat cu stripperul rotativ Ideal L5922.
Ghid pentru cabluri cu fibră optică