Săptămânal DIPOL-TV și SAT TV, CCTV, WLAN

nr.9/2020(2 martie 2020)

Pot dronele să ofere acoperire WI-FI? În 2017, Rahul Tiwari, un student în vârstă de 22 de ani de la Universitatea Purdue din statul Indiana, SUA, a gasit un mod ingenios de a aduce acoperire internet în zone îndepărtate utilizând drone. Telelift este o încercare de a crea un turn de telefonie mobilă bazat pe drone atașate la sol de un fir lung. Conectate la panouri solare sau la o sursă de energie, dispozitivele pot –in teorie să rămână în aer cel puțin o lună la o altitudine de c. 60 m.
Dronă proiectată pentru distribuție WI-FI
Inițial, Tiwari plănuia să-și folosească dronele ca turnuri de veghe zburătoare pentru a combate braconajul ilegal în Africa, dar când a vorbit cu experți din industrie, și-a dat seama că au un potențial mult mai mare. Cu routere 4G montate, dronele ar putea aduce internet oriunde. Spooky Action, vrea acum să lanseze Telelift în zonele cu o acoperire de internet slabă, începând cu Kenya, Niger, Botswana și Senegal. Potrivit GSMA, o organizație industrială care reprezintă interesele operatorilor de rețele de telefonie mobile , aproximativ 4 miliarde de persoane din întreaga lume nu au încă acces la internet.
Fiecare dronă poate oferi acoperire pentru câteva sute de persoane pe o rază cuprinsă între 32 și 48 de kilometri. Zonele rurale/deșertice pot fi acoperite cu o singură dronă, în timp ce suburbiile pot necesita mai multe. Cu toate acestea, Telelift se confruntă cu o serie de obstacole potențiale. Autoritățile aviației civile devin tot mai alarmate de problema vehiculelor aeriene fără pilot, de avarii ale motorului și de spații aeriene ocupate. Sam Twala, de la o companie de consultanță sud-africană, NTSU Aviation, asigură, autoritățile că Telelift are o baterie de rezervă și un sistem de control, care îi permite să rămână în aer și să aterizeze în siguranță, chiar dacă legătura este tăiată. Telelift pare o soluție excelentă pentru răspunsuri de urgență sau căutare și salvare. Utilizarea continuă poate fi însă problematică, deoarece multe componente ale dronelor nu sunt proiectate pentru funcționare 24/7 în condiții extreme. Pentru a rezista la căldura africană, dronele trebuie realizate cu motoare și materiale îmbunătățite.
Un sistem multiswitch într-un bloc de locuințe. Cele mai flexibile instalații multiswitch din clădirile cu mai multe etaje se bazează pe sisteme cu 5 cabluri. Magistrala cu 5 cabluri este împărțită în subrețele pentru apartamentele fiecărei scări, și apoi la fiecare etaj, printr-un tap, care oferă semnale unui multiswitch "de etaj". Acest lucru permite construirea unui sistem CATV cu un potențial mare de extindere suplimentară.
MV-5XX TERRA Seria cu 5 intrări dispune de dispozitive concepute pentru a fi utilizate ca"multifuncționale" sau "de etaj" în sisteme CATV cu 5 cabluri , caracterizate prin gruparea ieșirilor cu niveluri de ieșire diferite, ceea ce permite instalatorilor să egalizeze semnalele în prize situate la distanțe diferite față de multiswitch. În plus, multiswitch-urile au o compensare încorporată a pierderii semnalului la frecvențe mai înalte în cablurile de distribuție.
Un exemplu de sistem CATV într-un bloc de locuințe (4 scări, 4 etaje) - o poziție de satelit. Sistemul se bazează pe o topologie a magistralei, folosind splitere (SDQ-508 R70520 și SD-504 R70515), tapuri (SD-515 R70517 și SD-510 R70516) și multiswitch-uri de la MV-5XX TERRA . Toate componentele active ale sistemului sunt alimentate de la amplificatorul de bandă largă SA-51 R70501.
Mai multe exemple de sisteme CATV într-un bloc de locuințe.

Topologia de acest tip oferă o serie de avantaje față de soluțiile populare (cascadă). Cel mai important este că servește la minimizarea impactului unei defecțiuni într-un singur segment de rețea asupra restului sistemului. În sistemele în cascadă, o defecțiune a unui dispozitiv duce la pierderea semnalului în sistem; cu cât sistemul este mai mare, cu atât devine mai dificil să localizezi sursa defecțiunii. În schimb, în soluția TERRA, semnalul se pierde doar în prizele conectate la multiswitch-ul în cauză, în timp ce restul rețelei rămâne neafectat.
Funcție inteligentă de căutare la distanță în DVR-urile Hikvision HD-TVI. DVR-uri HD-TVI funcție de căutare inteligentă, disponibilă atât prin acces local, cât și de la distanță prin intermediul unui browser web.
Un exemplu de analiză video inteligentă. Înregistrările au fost căutate pentru cazuri de trecere a liniei galbene. DVR-ul a capturat obiectul în mișcare într-un dreptunghi verde. Momentele în care a trecut linia sunt marcate roșu (chronologic)-albastru indică un mod de înregistrare continuă .
Analiza video poate detecta:
 • treceri de linie,
 • intruziuni într-o zonă selectată,
 • mișcare (în întregul câmp vizual).
După finalizarea analizei, evenimentele detectate sunt marcate cu roșu , din punct de vedere cronologic. Acest lucru permite operatorului să localizeze rapid și eficient înregistrare video relevantă. Pentru a detecta traversările de linie și intruziunile în zonele selectate, funcțiile VCA trebuie să fie active în momentul înregistrării (indiferent de modul în care sunt configurate). Acest lucru nu este necesar în cazul detectării deplasării pe ecran complet.
Dulapuri RACK. Până de curând, dulapurile RACK au fost utilizate numai în sistemele de telecomunicații profesionale și în camerele de servere. Astăzi, dulapuri mai mici pot fi găsite în aproape toate instalațiile, precum și în locuințe. Sunt o soluție ideală pentru montajul final al sistemelor CATV și instalarea dispozitivelor active.
Atunci când alegeți accesorii compatibile cu dulapurile rack, acordați atenție compatibilității lor cu modele specifice. Unele componente se pot potrivi cu unul, dar nu cu alt dulap, de ex. datorită unei adâncimi mai mari sau a unei metode diferite de montare a componentelor (de exemplu, un ventilator). Pentru a rezolva problema, magazinul on-line DIPOL oferă un mecanism simplu bazat pe o listă de accesorii compatibile pentru dulapurile RACK selectate. Pentru a-l utiliza, deschideți pagina dulapului RACK necesar, de ex. R912020, apoi faceți clic pe butonul „Adăugare accesorii” din dreapta.
Cabinete RACK cu montură pe perete sunt ideale pentru sisteme de casă și clădiri.
Un document care certifică conformitatea cabinetului cu cerințele generale de securitate cuprinse în capitolul II din Directiva generală privind siguranța produselor (2001/95 / CE) din 3 decembrie 2001 și în liniile directoare ale EN 60950-1 : Standard internațional 2007, emis de KOMAG INSTITUTE OF MINING TECHNOLOGY
Importarea numerelor de înmatriculare auto pe o cameră DS-2CD4A26FWD-IZS/P. Dedicate recunoașterii numerelor de înmatriculare auto, camerele de supraveghere DS-2CD4A26FWD-IZS/P K17893 (obiectiv: 2,8 - 12 mm ) sau K17894 (obiectiv: 8 - 32 mm) pot fi utilizate ca dispozitive autonome (fără un NVR conectat) de ex. pentru a controla poarta de acces.
Cameră IP LPR Hikvision DS-2CD4A26FWD-IZS/P (2MP, 2.8-12mm MOTOZOOM, 0.0027 lx, IR 50m, WDR 120dB)
Utilizatorii camerelor DS-2CD4A26FWD-IZS / P K17893 sau K17894 pot importa o listă de până la 2048 de numere ale plăcuței de înmatriculare care activează ieșirea de alarmă și deschide poarta de acces(bariera). Camera este autonomă.
Utilizatorii pot importa o listă cu numere de înmatriculare pentru care camera va activa ieșirea de alarmă pentru a deschide poarta de acces(bariera)Acest lucru va automatiza și facilita accesul în obiectiv. Capacitatea maximă a listei este limitată la 2048 de numere, care pot fi apoi alocate fie pe lista albă (permis), fie pe cea neagră (interzis). Procesul de adăugare și ștergere a plăcilor de înmatriculare este foarte simplu. Conectați-vă la camera dvs. și deschideți Configuration -> Road Traffic -> Blacklist & Whitelist , unde veți găsi un buton Export . Butonul vă permite să exportați lista actuală de numere de înmatriculare (ca fișier * .xls), care ar trebui salvat pe hard disk. Deschideți meniul de editare a fișierelor și completați trei câmpuri:
 • NU. - Numar,
 • Placă Num - număr de permis al vehiculului,
 • Grup (0 - listă neagră, 1 - listă albă).
* Fereastra de editare a fișierelor .xls cu lista plăcuțelor de înmatriculare.
Când terminați modificarea listei și salvați modificările, reveniți la fila Configurare -> Trafic rutier -> Lista neagră și lista albă , faceți clic pe butonul Browse , indicați locația salvată apoi faceți clic pe Import pentru a încărca lista în cameră. Pentru a termina configurarea, accesați fila Configuration -> Traffic Road -> Detection Configuration , activați detectarea vehiculului, selectați zona de detectare, configurați programul și specificați răspunsul dorit pentru vehicule din lista albă și lista neagră (de exemplu, declanșarea ieșirii de alarmă).
Exemplu de ramă 1U RACK. A fi capabil să opereze un splicer de fuziune este, fără îndoială, esențial atunci când construiți sisteme cu fibră optică. Totuși, instalatorii își dau seama repede că nu aici este marea problemă. Deși este importantă pregătirea, curățarea și tăierea corespunzătoare a fibrelor, adevărata provocare este finalul corect și estetic al tuturor cablurilor din cadrele de distribuție, cutii, tăvi etc. Instalatorii trebuie să poată pregăti și măsura în mod corespunzător lungimile de rezervă ale fibrele și să le fixeze într-un mod care să permită accesul și extinderea sistemului. Fiecare cadru/cutie de distribuție va necesita o abordare ușor diferită, dar regulile și procedurile generale sunt de obicei aceleași.
Când montați cablurile cu fibră optică într-un cadru de distribuție, nu uitați să:
 • lăsați o rezervă de cablu în fața cutiei de distribuție,
 • conectați cablul la orificiul de intrare (mai întâi măsurați lungimea corespunzătoare a cablului pentru a fi adăpostit în cutia de distribuție),
 • prelucrați cablul și introduceți-l în cutia de distribuție,
 • dacă avem un cablu de tip “Easy Access ” (construcție liberă a tubului), atașați tubul la intrarea tavii,
 • permiteți o lungime de rezervă a fibrelor pentru a permite împletirea convenabilă în afara cutiei,
 • introduceți fibrele în tava de îmbinare și efectuați o măsurare precisă pentru a vă asigura că mânecile se încadrează bine în locurile desemnate,
 • în același mod, măsurați colacii pentru a evita orice bobine redundante din cutie,
 • executați splicingul,
 • introduceți fibrele de cablu și colacii în tavă; dacă este posibil, lăsați o lungime de rezervă de fibre și colaci pe inele separate,
 • atașați pigtailurile la ieșirea tăvii,
 • conectați pigtailurile la panoul frontal.
Un exemplu de cadru de distribuție RACK 1U
Imaginea de mai sus prezintă un cadru de distribuție cu fibră optică care găzduiește două cabluri universale 8J (2 fibre). Fibrele sunt încrucișate pe panoul frontal. Pentru test, unul dintre pigtail-uri are un conector PC (albastru) pentru a permite evaluarea impactului conexiunilor(gresite) PC <-> APC asupra atenuării semnalului.

Produse noi în oferta Dipol

Cablul cu fibră optică: Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2J (2x9 / 125 ITU-T G.657A1)
Cablul cu fibră optică: Fibertechnic DAC Z-XOTKtcdD 2J L79202 este proiectat pentru instalare direct în sol. Are o teacă HDPE cu rezistență mare la strivire (4000 N), ceea ce o face, de asemenea, rezistentă la temperaturi scăzute. Poate fi folosit FTTH, precum și în orice instalație care necesită cabluri terestre, în care tuburi PVC nu pot fi utilizate pentru protecție suplimentară.
Cameră IP dome Hikvision DS-2CD2347G1-L (4MP, 2.8mm, 0.0014 lx, iluminator alb 30m, WDR, H.265, ColorVu)
Camera IP Hikvision DS-2CD2347G1-L K00311 este o soluție ideală pentru toți cei care doresc să-și extindă sistemele CCTV pentru a include o cameră care permite monitorizarea scenei în modul color 24/7.
Cameră IP Hikvision DS-2CD2T47G1-L (4MP, 2.8mm, 0.0014 lx, iluminator alb 30m, WDR, H.265, ColorVu)
Camera IP Hikvision DS-2CD2T47G1-L K04471 aparține seriei de camere ColorVu care permit monitorizarea scenei în modul color 24/7 și astfel detectează toate detaliile chiar și pe timp de noapte .

Merită citit:

AcuTrac - tehnica de compensare a vibrațiilor pe hard disk-urile Seagate SkyHawk. Unitățile de discuri utilizate în sistemele de monitorizare video sunt expuse vibrațiilor ridicate, care pot cauza probleme cu scrierea sau citirea datelor. Acest lucru se aplică în special pentru discurile instalate în DVR-uri / NVR-uri cu mai multe unități echipate cu un sistem de răcire cu ventilator cu aer forțat. Vibrațiile de la unitățile și ventilatoarele adiacente pot reduce performanțele generale ale sistemului de stocare a datelor ... >>> mai multe
Actuatoarele VCM și PZT de pe brațul de citire/scriere
Garanție de 15 ani la cablurile Netset