Săptămânal DIPOL - TV ,SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 11/2014 (17 martie 2014)

YouTube intră în IPTV ... pe ușa din spate.

În timpul Mobile World Congress din Barcelona de anul acesta,​​Francisco Varela,director global de parteneriate al platformei YouTube,a informat cu privire la posibilitatea de a extinde serviciile EPG ,în canalele de IPTV cu canalele YouTube.Abonații canalelor YouTube vor avea posibilitatea de a le accesa prin intermediul ghidului tv. Acest serviciu poate fi pus în aplicare de către toți operatorii care își declară disponibilitatea de a coopera în acest domeniu.
Această opțiune aparent nevinovată ar putea fi următorul pas în popularizarea formulei TV , în care utilizatorii decid cu privire la conținutul programului TV.S-ar părea că profilul YouTube, care oferă în principal materiale încărcate de utilizatori, nu se potriveste destul de indeaproape cu această idee, dar serviciul oferă, de asemenea transmisii în direct ,de concerte, evenimente speciale, cum ar fi Red Bull Stratos, etc. Acesta este motivul pentru care utilizatorii petrec mai mult timp vizionand conținut online, în detrimentul televiziunii tradiționale.Va reusi YouTube, în legătură cu servicii, cum ar fi Roku, Hulu, sau Netflix în Europa, sa distrugă televiziunea tradițională? Există multe indicii că se poate întâmpla ...

DIPOL - deschiderea sucursalei DIPOL din Kielce.

În data de 17 martie, compania DIPOL va deschide un magazin comercial în Kielce, oraş situat între Cracovia şi Varşovia. Viteza cu care această regiune se dezvoltă a fost motivul pentru care DIPOL a hotărât infiinţarea noului magazin. Locaţia acestuia a fost aleasă astfel încât un număr cât mai mare de clienţi să aibă acces rapid la produsele firmei. Personalul calificat al noii sucursale DIPOL este pregătit să ofere viitorilor clienţi sfaturi şi recomandări profesionale din domeniul TV, SAT TV, CCTV şi WLAN.
Dipol Kielce, strada Zrodlowa nr. 2
Vor fi organizate cursuri şi seminarii tehnice pentru instalatorii novici.

Atenuarea şi capacitatea totală de transmisie a fibrei optice.

Fenomenul fizic de atenuare a intensităţii semnalului optic în reţelele de date bazate pe fibră optică are un impact negativ major în viteza şi calitatea transmisiei informaţiei. Chair dacă unii factori ce influenţează atenuarea de semnal nu pot fi controlaţi de către instalator (proprietăţile fizice ale fibrei optice folosite) există însă posibilitatea ca priceperea tehnicianului să minimizeze efectul acestora.
Atenuarea, măsurată în dB/km, defineşte scăderea energiei impulsului luminos de-a lungul liniei de transmisie (cablului de fibră optică). Ştiind în avans lungimea de undă folosită de echipamentele de transmisie/recepţie, instalatorul are posibilitatea să reducă efectul atenuării alegând tipul de fibră optică carcterizat de o atenuare minimă în respectiva fereastră de transmisie. Totuşi, în cazul celor mai multor instalaţii, atenuarea cauzată de mediul de transmisie (fibra optică) este neglijabilă comparativ cu cea introdusă de celelalte elemente ale link-ului optic.
Atenuarea cea mai mică este obţinută folosind conectori FO realizaţi în fabrică. Dacă există posibilitatea alegerii tipului de conector folosit, cei mai buni parametrii de transmisie sunt întâlniţi pe conectorii cu terminaţie oblică (conector tip APC, 8 grade) - SC/APC. În acest caz, atenuarea şi relexiile sunt reduse la minimum.
Orice particulă de murdărie aflată pe terminaţia conectorului va cauza o pierdere de semnal. Atenuarea va fi comparabilă chiar cu cea introdusă de cea a unui cablu defect (spre exemplu, un cablu pentru care nu a fost respectată raza minimă de îndoire)

Precision Fiber Cleaver F1-6000
Cleaver-ul F1-600 L5801 este folosit la tăierea rapidă şi precisî a fibrelor optice cu teacă de 125 µm şi tampon de 250/900 µm.
Cel mai mare impact asupra atenuării cale optică au capetele fibrelor ,atenuarea unui racord depinde de precizia lui , principalul instrument utilizat pentru prepararea de capete de fibre este un satâr.Fibra imprecis taiată nu poate fi îmbinată în mod corespunzător.n plus față de instrumentele adecvate, un factor foarte important este un loc de muncă confortabil, uscat și curat. Menținand principiile de bază de lucru cu fibre, instalatorul va fi capabil să realizeze un nivel de atenuare scăzut și va asigura funcționarea fiabilă a rețelei pe o perioada indelungata..

Amplificatoare multi-bandă în sistemele CATV.

Sarcina principală a amplificatoarelor multibandă cu mai multe intrări este de a amplifica separat fiecare bandă astfel încăt la ieşire toate benzile să aibă acelaşi nivel de semnal. Acestea sunt folosite în sisteme medii de până la 50 de abonaţi. Intrările fiecărei benzi permit reglarea nivelului de semnal şi a slope.

În plus față de intrările de bandă necesare, amplificatorul selectat ar trebui să asigure, de asemenea, parametrii adecvați, cum ar fi nivelul de câștig și de ieșire maxim.Tabelul de mai jos prezintă cele mai populare amplificatoare multi-intrare concepute pentru sistemele cu antenă comună.
 
Nume MA-014 MA-024 MA-025 MA-203
Cod R82310 R821101 R821201 R82323
Benzi de frecvențe (intrare)
FM+VHFI/VHFIII/
UHFIV/UHFV/UHF
FM+VHFI/VHFIII/UHFx2 FM+VHFI/VHFIII/UHF FM+VHFI/VHFIII/UHFx3
Nivel maxim de ieșire [dBuV] 115 115 115 121
Câștig maxim [dB] 40/40/44/44/44 30 30 40/40/47/47/47
Zgomot [dB] 5/7 5/7 5/7 5/4
Amplificatorul cel mai avansat din acest grup este Terra MA-203 R82323. Acesta are 5 intrari de bandă: 1 x FM / VHF I, 1 x VHF III, și 3 x UHF. Fiecare intrare are reglaj de câștig separat, în plus, după combinarea semnalelor de FM / VHF I + VHF III și semnalul de la cele trei intrări UHF, este posibil de a controla nivelul semnalului pe prin utilizarea unui atenuator 10 dB. Amplificatorul poate furniza un nivel foarte ridicat de ieșire, de până la 118 dBuV (VHF) și 121 dBuV (UHF).

Alimentarea camerelor IP - partea întâi: 48 VDC.

Telealimentarea sau transmiterra pe distanțe mari a energiei electrice este implicit corelată cu scăderi ale tensiunii de alimentare la bornele consumatorului și reducerea considerabilă a eficienței întregului proces, lucru cauzat în principal de pierderile de pe cablu (rezistivitatea electrică). Date fiind lungimea liniei de transmisie și parametrii fizici ai acesteia, tensiunea electrică va scădea în funcție de curentul cerut de consumator. Acceași putere (wați) poate fi furnizată modificând valorile tensiunii și curentului de alimentare, anume mărind tensiunea și scăzând valoarea curentului.
Chiar această metodă este folosită în sistemul PoE, tensiunea de alimentare fiind de 48 VDC și nu 12 VDC.
Power over Ethernet folosește pentru transmiterea energiei electrice perechile de conductori nefolosite în rețelele UTP/FTP 10/100 Mbps Fast Ethernet. Camerele IP compatibile cu standardul 802.3af versiunea B pot fi alimentate cu 48 VDC transmis pe cablu UTP/FTP (min. cat 3) folosinf perechile 4/5(+) și 7/8(-).
Telealimentare PoE într-un sistem CCTV
Dispozitive pentru alimentarea la 48 VDC echipamentelor CCTV
 • Injector PoE POEP1611B
 • M1611 este un dispozitiv utilizat pentru alimentarea cu energie electrică printr-un simplu cablu UTP a echipamentelor de reţea dotate cu porturi capabile PoE. Este dedicat rețelelor CCTV profesionale și poate fi montat într-un cabinet metalic de tip RACK 19".
Injector PoE POEP1611B (16 porturi, rackabil, cu sursa de 48V/120W)
Adaptor PoE cu 16 porturi
 • Sursă de alimentare PoE POE084832 M18278.
 • Dispune de 8 ieșiri cu protecție prin siguranță fuzibilă sau PTC (selectabil). Valoarea tensiunii de alimentarea este ajustabilă în intervalul 45.6 ...52.8 VDC.
Sursă PoE în comutație - POE084832
 • Sursă tampon de alimentare PoE - POE084824B M1858.
 • Dispune de 8 ieșiri cu protecție prin siguranță fuzibilă sau PTC (selectabil). În cazul întreruperii furnizării energiei electrice de la rețea, camerele video vor continua să funcționeze fiind alimentate de la patru acumulatori de 12 V. (aceștia sunt achiziționați separat).
Sursă PoE cu backup POE084824B (54VDC, 8x0.3A)
Schița sursei de alimentare

Accesul și drepturile utilizatorului în camerele IP .

Camerele IP Sunell dispun de posibilitatea creării unor profile de utilizator cu drepturi de acces bine definite. În funcție de poziția acestuia în ierarhia utilizatorilor, se poate personaliza nivelul de acces la funcții specifice ale fiecărei camere:
 • Privilege Manager
 • System Maintenance
 • Parameter Configure
 • Record Operation
 • Video Control
 • Live Video
Funcțiile specifice ce pot fi accesate de fiecare categorie sunt trecute în imaginea de mai jos (click pentru mărire):
Fereastra de configurare
Pentru fiecare utilizator, administratorul sistemului va crea în fiecare cameră, un tuplu - nume de utilizator și parolă. După de se va loga, userul va putea efectua doar acțiunile prevăzute în profilul acestuia. Oricine poate testa acestă funcționalitate accesând camera K1637 disponibilă pe internet la această adresă.

Extinderea rețelei Wi-Fi.

Lipsa de acces la internet reduce semnificativ funcționalitatea clădirilor. Un mod rapid, ieftin și eficient pentru remediere problemei este instalarea unei rețele WiFi sau extinderea uneia existente. Diagrama de mai jos prezintă un exemplu de rețea Wi-Fi.
 • Echipament #1 - un dispozitiv cu acces la Internet, responsabil pentru distribuirea semnalului catre mai multe calculatoare în cadrul rețelei locale:
  • N3252 - Access Point TP-Link TL-WR740N (router, switch 4 porturi, 150Mb/s 802.11n),
  • N3254 - Access Point TP-Link TL-WR741ND (router, switch 4 porturi, 150Mb/s 802.11n),
  • N2958 - Router wireless 3G: TP-LINK TL-MR3220 (802.11n, 150Mb/s, UMTS/HSPA)
  • N2957 - 3G (UMTS/HSPA) Router wireless TP-LINK TL-MR3420 (802.11n 300 Mb/s),
  • N3250 - Access Point TP-Link TL-WR841ND (300Mbps, router şi switch de 4 porturi)
  • N3253 - Access Point TP-Link TL-WR1043N (router & swich gigabit, 802.11n, 300Mbps)
  • N3260 - access point TP-LINK TL-WDR4300 802.11n (2.4 & 5 GHz).
 • Echipament #2 - pentru acces wireless la rețea de pe un computer desktop sau laptop:
  • N2922 - Adaptor USB Wireless: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)
 • Echipament #3 - o antenă adecvată:
  • A72713 - Antenă WLAN omnidirecțională: TP-Link TL-ANT2405C (2.4GHz, 5dB)
  • A72714 - Antenă WLAN omnidirecțională: TP-Link TL-ANT2405C (2.4GHz, 8dB),
  • A72715 - Antenă WLAN omnidirecțională: TP-Link TL-ANT2405C (2.4GHz, 5dB)
 • Echipament #4 - Extender WiFi
  • N2942 - Access Point TP-Link TL-WA701ND (2.4GHz, 802.11n, 150Mb/s, PoE),
  • N2944 - Access Point TP-Link TL-WA901ND 2.4GHz, 300 Mb/s 802.11n,
  • N2946 - Extender WiFi TP-LINK TL-WA850RE (300Mbps)

Produse noi în oferta Dipol

Patchcord SC/APC simplex singlemode PC-522S2 (G.657.A2, 1.5m)
Patch Cord Single-mode PC-522S2 L32222este o bucata de cablu de fibră optică (G.657A2) cu o lungime de 1,5 metri, terminată la ambele capete cu conectori SC/APC.
Dulap rack 9U 19
R9120227 RACK 19" (9U 450mm) este un dulap metalic de perete (450mm lățime, suspendat, deschidere dublă) asigurand accesul a dispozitive plasate în interior atât din față și cat si in spate. Aceste pot fi răcite cu ajutorul unităților de ventilație sau a ventilatoarelor individuale. Sunt ideale pentru pentru dispozitive compatibile cu standardul 19". Pot acomoda cu ușurință centrale telefonice, echipamente de rețea, CCTV, CATV.
Sursă PoE POE084832 (45.6...52.8VDC, 8x0.4A)
Sursa PoE POE084832 (45.6...52.8VDC, 8x0.4A) M18278 este destinată camerelor IP conforme cu standardul IEEE 802.3af-(48 VDC). Dispune de opt ieșiri cu siguranțe fuzibile sau PTC (slectabil). Tensiunea furnizată celor opt borne pote fi ajustată în gama 45.6...52.8 VDC.

Noutăți

3 martie 2014 – reorganizarea categoriilor de produse Secţiunile CCTV şi IP CCTV au fost combinate într-un singur meniu. Am luat această decizie având în vedere nivelul actual de dezvoltare şi interoperabilitate al celor două mari tehnologii din domeniul supravegherii video - analogic şi IP. Echipamentele RACK au fost mutate într-o categorie separată, în meniul principal al site-ului. Datorită cererii puternice pe piaţă şi a gamei variate de produse, cabineteleRACK Signal vor ocupa de acum un loc semnificant în magazinul DIPOL.

Merită citit:

USB pe distanţă de 50 de metri. Lungimea maximă a unui cablu USB este de 3 sau 5 metri, în funcţie de versiunea standardului. Pentru unele aplicaţii, acestă lungime este insuficientă. Extensia USB-RJ45 M1680 face posibilă o conexiune USB pe distanţe de până la 50 de metri. Rata de transfer a datelor pe lungimea maximă de cablu este de 1 MB/s (8 Mbps). mai mult
Extensia este ideală pentru instalațiile în care este importantă o conexiune cablată, pe o distanță semnificativă. Se poate folosi cu imprimante, camere web, tastaturi, mausi, etc.
Premiul întâi acordat de către Ministerul Economiei pentru cel mai inovator produs prezentat la expoziție.